Увреждане на гръдните коренчета

03.10.14
14:47

Здравейте! Пиша ви, защото мерките, които взех, не дадоха резултат и сега не знам накъде да тръгна. Занимавам се с фитнес и бодибилдинг от година и половина и досега не съм имала никакви проблеми като контузии или травми. Още преди около 2 години усетих, че щом застана полу легнала в леглото, ето така—-> http://www.diabetescounselling.com.au/wp-content/uploads/2012/09/pregnant-woman-on-laptop.jpg усещам доста силна болка в дясната плешка. Но в секундата, в която заема ВСЯКА друга поза, болката изчезва. И все си го обяснявах, че явно в тази поза, нещо защипвам и затова ме боли и изобщо не съм обърнала внимание на това. Но сега от началото на месец септември, болката започнах да я усещам все по-често и не само в позата, която обясних. Затова и реших да отида на лекар и той ме прати при физиотерапевт, а той ми каза, че имам лека сколиоза и че съм леко изкривена. И това било от чантата за училище, която нося точно на дясното рамо. След което последва 1 седмица електролечение и масажи с някакви гелове за болка и тн, не са ми забранявали да тренирам или нещо от сорта и вчера за пръв път от седмица тренирах и болката до този момент беше затихнала от лечението и днес отново я усещам. Не знам вече какво да правя, не мога да си позволя да не тренирам, нито да оставя нещата така. Какво да правя?

Темата беше редактирана от Петя на 03.10.14 14:48.

04.10.14
09:35

Здравей!

Само в тази поза или имаш болка (силна болка (срязваща), болка или напрежение)? Трябва да се намери причината и причинителя. След това да се избере правилното лечение. От прочетеното мога само да гадая, което ще е несериозно.
Ако е от чантата, махни я и виж дали има подобрение. Опасявам се че са се случили поредица от фактори, за да се стигне до там. Понякога неправилното трениране (погрешно изпълнение на упражнение, неправилно дишане ....) и ред други на пръв поглед незначителни неща провокират условия за контузии. Леко изпотяване и подходящо течение е фактор за контузии...
На първо време не провокирай болката.
Отиди там където си се консултирала, говорете подробно и искай да опишат становището си подробно на официален документ с подпис и печат. Най-малкото ще се стреснат да не пишат глупости. За терапията, какви са геловете, какво се цели, след процедурата какво трябва да е поведението ти, за да отшуми болката? Ще изчезне или само ще утихне? Каква е причината болката само да утихне? Каква е причината болката де не може да се премахне?.............. Това са примерни въпроси, които не трябва да се спестяват. ..................

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1