Хранителният ми режим

04.10.14
06:32

Здравейте! Нова съм тук и се извинявам, ако мястото на темата не е тук, но по-подходящо не отктих.
Имам няколко питания и молби за съвет.

Ще старирам с малко информация за себе си. На 22г съм, височина-172см. 52 кг., тренирам активно от 5 месеца.
Зимата бях 58 кг. Започнах”диета” целенасочено поставям думата в кавички... Поради факта, че не съм съобразявала това какъв вид храна приемам, камо ли времето на приемане. Просто мсхнах джънка от менюто. По някаква незрмна случайност смъкнах до 56. След това старирах нисковъглехидратна и свалих до 50 кг, съчетано с тренировки. Отскоро увеличих въглехидратите до около 150 гр. От което, струва ми се започнах да качвам. Стигнах до 54. Сега намалям до  към 80-100 на ден. Е ли това качване йо-йо ефект? Мисля си, че организмът имсше достатъчно време да се адаптира към трзи килограми...?

Ето менюто ми:
8.00-5 белтъка+200 гр. Извара
9.00-50 гр. оризовки+2 домата
11.00-тренировка
12.00- 5 белтъка
12.05-лъжица мед
13.00-30 гр оризовки+150 гр домати
15.00-пилешко филе+ краставици
16.00-3белтъка+200 гр. Извара
18.00-50 гр ядки
20.00- пилешко+салата

Смятайки калирийния баланс- положителен е, но повечето калории идват от протеини.
Мнения за режима?

Темата беше редактирана от Danny Gancheva на 05.10.14 16:14.

04.10.14
11:22

Има ли смисъл от 9 хранения на ден?

04.10.14
13:29

казано от Mercedes AMG на 04.10.14, 11:22:

Има ли смисъл от 9 хранения на ден?

Всъщност, правя го защото постоянно ми се гризе нещо. Гледам да хапвам много малко количество.

Няма значение, че калориите са главно от белтъци, важното е, че приемаш повече енергия отколкото изразходваш, съответно качваш килограми. Въглехидратите може и нула да са и пак да качваш.

04.10.14
17:54

Няма значение, но не прави грешката да приемаш малко калории, но от бързи въглехидрати за сметка на белтъчините. Жълтъците на яйцата не са проблем, по принцип, ако ги махаш, за да не надебелееш, няма нужда. Не са ‘лоша’ храна и няма да напълнееш, ако не надхвърляш калорийния си баланс. Ако си била в някакъв голям дефицит, обаче, при връщане към нормален прием на калории може и да качиш кг. Качвай ги постепенно въглехидратите и изобщо калориите, според мен.

04.10.14
18:30

Калотийноят ми баланс не е отрицателен, по-скоро балансиран, понякога положителен, като калориите идват от протеини. Проблемът е в това, че постоянно изпитвам някакво чувство на глад. Нормално ли е това? Гледам да смъквам под 110 гр. Протеин. Греша ли някъде?

05.10.14
16:15

http://www.bb-team.org/articles/908_ravnomerno-balansirana-dieta-rbd
Ако всичко е наред проблема явно е от това, че не си свикнала да се храниш по този начин.
Какво да ти кажа ... и аз чувствам постоянно глад и ям по повече от 3-4 пъти, както трябва да бъде, ама ...

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 05.10.14 16:17.

19.10.14
09:26

Здравейте! Ще започна с информация за себе си: На 22 г, 50 кг., вис. 172

Тренирам от 6 месеца. На около третия месец достигнах най-желаната от мен форма. Като тогава приемах ограничено количество въглехидрати. Поддържах този режим с цел адаптация на отганизма след драстично отслабване. Сега обаче забелязвам отслабване на мускулите. Като килограми няма промяна, но мускулите някак не са плътни. Работата ми е свързана с физически труд- доста вървене. Поради факта, в залата правя само силови тренировки. Не мога да изчисля обаче каква енергия изразходвам, когато работя. Оттам, предполагам идва и някаккъв недостиг на егергия- съответно горене на мускули. Приемам мнения и критику към режима ми:

8.00- лъжица мед
8:30- 50 гр овесени ядки+1жълтък и 2 белтъка(въпросът ми е изварата има ли място тук) с чаша нес кафе с 20 гр. соево мляко
10.30- 100 гр. Извара+ домат или правя кремче с 200 гр мляко и 4 белтъка
12.00-ябълка
12:30- пилешко с 50 гр. Ориз и салата
15.00- 50 гр.овесени ядки с извара и кисело мляко
16-тренировка
17:00- лъжица мед, малко след това 4 белтъка
Тук отново искам да попитам дали трябва да имам въглехидратни хранене след като гликогенът вече е запълнен с бързия въглехидрат?
Ако прегладнея във времето преди вечеря гриза някакъв зеленчук
20ч.- вечеря скумрия с домат или пилешко с домат
А преди лягане-извара с подсладител.

19.10.14
11:33

И мазнините в тази храна къде са?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1