09.10.14
14:12
Здравейте! Имам следният проблем: От 9 месеца след един футболен мач на циментирано игрище дясната колянна става ми щрака/скърца/пука при всяко едно движение, особено като качвам стълбите се чува леко как скърца. На всяко стъпало скърца, а иначе като е в застой през 5 мин. мога да го изпуквам. Странното е, че не ме боли. Боли ме само като клекна и си отпусна цялата тежест на дясното коляно, и след като се изправя ми е сковано за няколко секунди. Боли ме от долната външна страна на дясното коляно. Ходих при четирима ортопеди и всеки беше с различно мнение: подагра, проблем с връзките, износени стави и скъсан менискус. Странното е, че никой не каза сигурна диагноза, защото ме боли само когато си отпусна тежестта, и то клекнал (95кг. съм). Пия разни добавки, но не помагат. Мога да си бягам, скачам, ритам и не ме боли, но не ми допада тази странна болка при клякането и щракането, защото съм твърде млад. Надявам се и ще се радвам някой, който е имал подобен или знае за какво иде реч проблем да сподели мнение.
Темата беше редактирана от Kaloyan Minchev на 09.10.14 14:17.
Същият съм и аз.. на 25 год. няма става която да не пука, щрака, скърца или хрупа.. Естествено нашите ортопеди в Бургас са пълна скръб и предлагат медикаментозно лечение без да имат никаква диагноза. Един спортен лекар с който се запознах съвсем случайно ми каза да не натоварвам коленете много (клекове с големи кг) или ако го правя да ползвам ортези. Чух за един ортопед в София, който правил операция на 1 мой познат и е много доволен. Доктора се казва д-р Марин Бенкин - ортопед-травматолог. Ще изчакам когато дойде в Бургас да види, че не е нормално, млади хора се разглобяваме :D