Малко инфо за купуване на тежести?

09.10.14
17:55

Здравейте!

Мисля пак да повлезна в ритъм и съм решил да си купя 2 дъмбела и прав лост . И за двете ще ми трябват тежести точно 20 кг ( засега ) . Та въпросат ми е бихте ли ме ориентирали горе-долу какви размери ( ф-та ) ли , и аз незнам точно как стоят работите тука са от тези стандартните , какъв да е видът на тежестите , някой сайтче или форум от където мога да си ги купя и горе долу за какви пари ще мога да си ги взема . За тежестите изкам 8 по 2.5 кг а за вида им ( гумени , чугунени и тнт) ако може да ми кажете кои са най практични . А дъмбелите и правиа лост трябваше ли да са с еднакфо ФИ или... ? Благодаря ви много предварително , и ако не съм дооточнил нещо питайте ! :)

10.10.14
13:50

Ами аз съм на гумени,защото разликата във “фи-тата” може да се оправи като насилиш тежестите и започнат да влизат,а при железните стои по друг начин,защото няма как да се изпилят толкова лесно(има и шанс да се пукнат).Освен това гумените са по-евтини.Купувай от Илианци (ако си от София),най-тънката цена-1.20 за килограм.Има и в продавалник разни оферти,но там са по 1.50 да речем за килограм.Колкото до лоста-зависи за какво ще го използваш.Ако мислиш само бицепсче,трицепсче,рамо да правиш с него,то не ти трябва дебел (може и 25 да вземеш за тая цел) и не ти трябва дълъг (180 см  примерно).За бицепс да речем,дългият лост се балансира трудно,такаче по-къс е удачен вариант.Сега,ако правиш тяги,клекове,гребане и тн си вземи по-здрав,дебел,дълъг лост,но тъй като видях,колко килограма искаш да си вземеш,реших,че ще правиш само бицепс,трицепс и рамо.Ако само това правиш с лоста,то и крив лост е удачен вариант.Аз това бих те посъветвал,като най-евтино и практично.

10.10.14
14:17

Доста добре си се ориентирал.Да , точно такива упражнения мисля да правя , бицепс , трицепс , рамо ... това ще е засега няма да се зоря много много и както виждате и с килограмите мисля да е по-кротко. Сега само промених решението ми за дъмбелите мисля да са 2x15 кг и едно право лостче и мисля , че ще е достатъчно. А относно гумените тежести ме интересува как така се изхабяват изтърквайки се... ? Да не да изкаш да ми кажеш , че от тренирането и може и да има промяна в теглото им след много време ?!?!

12.10.14
08:47

Гумираните (или поне някои от тях) имат следните недостатъци:
- миришат силно на гума (като тази в икарусите) - държа ги на терасата по тая причина
- гумата се рони от резбата на лоста при сменяване на тежестите
- при влачене по пода оставят черни следи

Но пък цената е по-ниска в сравнение с другите. Аз купих на старо 2х20кг дъмбели за 50лв от обява тука на сайта и не съжалявам :D

12.10.14
10:47

Пххх... те това да са им проблемите.... :D , разглеждам тук там но няма такива братле. В Olx има един пич с уж евтени тежести туй онуй и като го питам да ми ги снима за да ги видя и ми отговаря ” нямам с какво ” , в 21 век как ти звучи този отговор... ? Инак в момента толкова съм се побъркал , че няма от къде да си намеря , че съм готов да варвя в голяма верига магазини ( Метро примерно ) и да вземам от там...!

Гумираните са по-обемни(дебели).Идва един момент в който ти се иска да сложиш още килограми на късите лостчета,но се оказва,че си ограничен откъм място.Сега 2х15 килограма ти изглежда голяма цифра,но няма да е за дълго ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1