11.10.14
18:30
Добър вечер! Не съм ходил в фитнес зала от година, година и половина а преди това съм тренирал с прекъсвания( несериозно ) около 4 години като не съм чел задълбочено как да постигна например ефикасно покачване на мускулна маса. Всичко което знам съм научил от разговори по залите с другите, които тренират. Решил съм се да започна тренировки редовно като смятам да тренирам 4 дни в седмицата. Прочетох множество теми по форумите тези дни и най-често срещания съвет, който виждам е ” първо качи а после чисти”, но като не искам да качвам килограми а да изчистя и да си остана горе долу същите килограми не знам как да постъпя.Висок съм 177см и тежа 78-80кг не съм се теглил скоро затова казвам ориентировъчно. Попринцип съм с бавен метаболизъм и качвам сравнително лесно. Наблягам най-вече на месо (пилешко , телешко и понякога свинско) , зеленчуци , ориз, картофи (печени или варени) и поемам МНОГО течности (натурални сокове, вода, мляко)... гледам да избягвам да ям хляб,сладко и да пия газирани напитки, но от време на време го правя. Омазнен съм най-вече в корема и гърдите като целя да изчистя колкото се може повече без да гоня някакви размери.
Ще ви помоля ако може да ме посъветвате как да се храня и с каква интензивност да правя тренировките си. Предполагам тази тема е банална на голяма част от вас, но не мога да разбера целия този процес на хранене и комбиниране на въглехидрати, мазнини, калории и ако можех да си изготвя нещо такова сам нямаше да ви губя времето с тази тема :) Моля ви единствено за разбиране и ако е възможно за някой друг съвет.