12.10.14
15:21
Добър ден на всички. Имам един въпрос относно една кулинарна идея, която лично на мен много ми допада, но не знам дали е редно да го ям.
Наскоро експериментирах и открих, че пилешко месо (около 800 гр. бонфиле) със 300 гр. майонеза + гъби (всичко това във фурна) става убиец. Цялото ястие съдържа около 2100 калории.
Мога ли да се храня така за деня + още 900 калории от въглехидрати за да достигна 3000 калории?
Притесненията ми, както и темата са относно наситените мазнини от майонезата.
Темата беше редактирана от Бау Мяу на 12.10.14 15:22.
12.10.14
23:15
Какви наситени мазнини?Майонезата е емулсия между растителна мазнина и жълтък с добавка на киселина и овкусители.Предполагам говориш за майонеза купена от магазин,в която количеството на яйчния жълтък е незначително.Така,че наситените мазнини, от които неясно защо се плашиш,са пренебрежимо малко.
В чаша - едно яйце, зехтин, лимон и с пасатора си става идеална домашна майонеза. Иначе описаното ястие е поне 2500ккал. Ако тялото ти отговаря добре на толкова мазнини дневно и 200+ гр въглехидрати си е супер гозба.
Мнението беше редактирано от aleks на 13.10.14 13:28.
Да, от магазина, мога и домашно да си я правя де. Когато направих 2 дена така малко тежичко ми стана първия път, но мога да намаля количеството в ястието със 100 гр. да кажем вместо 300 да е 200. Останалото въглехидрати.
27.10.14
14:13
Майонезата е може би най-неудачния вариант откъм източник на мазнини.
29.10.14
12:25
казано от Стоил Антониев на 27.10.14, 14:13:
Майонезата е може би най-неудачния вариант откъм източник на мазнини.
Абсолютно!
Моя треньор казва така: Всичко което е вкусно значи не е за теб! :)
Ако треньорът ти не може да си сготви вкусно качественатa и питателна храна, много го е закъсал в кухнята :D
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 29.10.14 12:35.
29.10.14
12:54
казано от Кирил Генов на 29.10.14, 12:25:
Всичко което е вкусно значи не е за теб!
Точно обратното.
29.10.14
13:30
Ако целта ви е някаква плажна форма или просто здравословно хранене могат да се правят компромиси да... Аз лично най-добра форма постигнах когато месец и половина ядох сутрин обед и вечер скумрия на скара с краставици. Дали ми е било вкусно?
Относно треньора ми, той може да се похвали с мнозина републикански и европейски шампиони по културизъм, вие с какво можете да се похвалите? :)
29.10.14
13:44
казано от Кирил Генов на 29.10.14, 13:30:
Относно треньора ми, той може да се похвали с мнозина републикански и европейски шампиони по културизъм, вие с какво можете да се похвалите? :)
Можем да постигнем същото като се храним с вкусна храна... примерно. :)
29.10.14
14:22
казано от Кольо Пияндето на 29.10.14, 13:44:
Можем да постигнем същото като се храним с вкусна храна... примерно. :)
:D :D :D
Хайде постигни го, или то е грозно... :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.10.14 14:58.
29.10.14
15:05
Хубавото и грозното са въпрос на гледна точка, но не е там работата.
Освен това нямам намерение тепърва да го постигам, защото ме радва друг тип спорт, съответно целите ми са различни.
Аничка Баничка е казала каквото трябва и то максимално ясно, но когато гроздето е високо - нещата са трудни за признаване... ;)
Темата за треньорите няма място тук. Никой не оспорва качествата и/или резултатите на въпросния човек, а кулинарните му знания и умения.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.10.14 15:09.
Ами, мога да се похваля с това, че не ми се повдига от приготвената от мен храна, а скумрията ми е една от любимите риби, за която не мога да си обясня що за кулинарен инвалид трябва да си, за да не можеш да си я приготвиш. Но пък и аз харесвам естествената храна, ако за теб вкусно се изчерпва с баница с боза и пица, то това е друга тема :)
29.10.14
15:30
Кой е, ако не е тайна :) ?
29.10.14
17:15
Аз мога да се похваля с една агнешка плешка, която сготвих на бавен огън и мушнах с няколко вина.
....вие с какво можете да се похвалите? :)
С акъл.
29.10.14
17:47
Имена няма да цитирам, доказал се е много отдавна и постигнатото с неговите състезатели говори достатъчно.
Ани както и да е приготвена скумрията лично на мен няма как да ми хареса тъй като не обичам риба, даже напротив... Да сега си приготвям вкусно и пилешкото и ориза (никой не говори за пици и баници), но съм далеч от това което бих искал да виждам в огледалото :)
Спорта и акъла могат да си вървят ръка за ръка, но това е друга тема...
Аз съм на мнение че трябва да се намери баланса между двете без да се стига до крайности. В крайна сметка правим всичко това за да сме здрави и за да се чувстваме добре, а не да ставаме робове на дадена диета и да сме перманентно раздразнителни, гладни и т.н.
Поздрави на всички! :)
Мнението беше редактирано от Кирил Генов на 29.10.14 17:52.
казано от Кирил Генов на 29.10.14, 17:47:
Спорта и акъла могат да си вървят ръка за ръка, но това е друга тема...
Аз съм на мнение че трябва да се намери баланса между двете без да се стига до крайности. В крайна сметка правим всичко това за да сме здрави и за да се чувстваме добре, а не да ставаме робове на дадена диета и да сме перманентно раздразнителни, гладни и т.н.
Поздрави на всички! :)
Ето тук вече съм много съгласна с теб и си стискаме ръцете :)
29.10.14
18:47
Диетата на един културист може да бъде много вкусна, разнообразна и предизвикваща удоволствие в сетивата.
Съжалявам, че масово се смята, че ще постигнеш най-добрите си резултати, ако ядеш само варено пиле с ориз, или мазна риба към края на състезателната подготовка.
Дори ми е мъчно за много от състезателите, които не смеят да направят нещо различно. Има толкова широк избор от храни, комбинации и начин на приготвяне, и то такива, че да са в унисон с всеки етап от подготовката.
Твърдя, че: един състезател може да оформи прекрасно тялото си и да постигне състезателна визия, ако храната му е подбрана и направена така, че да му е вкусна.
“Вкусно” не значи “забранено”.
“Вкусно” не значи “лошо”.
“Вкусно” не значи “висок ГИ”.
“Вкусно” не значи “Ще задържиш вода”.
:)
Имам сериозни подозрения, че на Кирето треньора е онзи, който разтваряше встрани с 62.5кг дъмбели :D
30.10.14
13:36
Оня беше вегетарианец, ядеше фурми за ядрено гориво и скачаше със 160 кила :D
И аз познавам един такъв треньор, изкарал балкански и европейски шампиони, в момента единия е на 26-7 и не му става, а другия се е изтумбил от прекомерната употреба на препарати, а е на 25 години.. разбирай те нямат 30, а вече са тотал щета, даже за огромно мое съжаление надали вече ще станат каквито и да било шампиони, последно ги нацепиха на някакъв си турнир, не на републиканско първенство.
Разбирай изхабени са.
Искрено се надявам специлано за единия да спре да се състезава, защото ми е по-ценен жив, ако ме разбираш... не искам на 30 да го виждам със симптоматики на тежко болен застаряващ.
Хората се състезават по 10-12 години в тоя спорт, а тук в България има школи, които изобщо не щадят състезателите си, отвартително е! Блажка не харесва това, Блажка обича Росен и печена тиква с тахан :)
P.S Рони като треньор го обичам :D Менторски!
31.10.14
19:15
казано от Мирослав Исикийски на 30.10.14, 13:22:
Имам сериозни подозрения, че на Кирето треньора е онзи, който разтваряше встрани с 62.5кг дъмбели :D
Незнам кой е този треньор, но е факт, че на Кирето рамото е като козунак :D :D
25.01.15
02:32
Странно, че не съм видял тази тема, когато е пусната. Както и да е, искам да кажа за едно подобно ядене, което е божествено вкусно. Сварено пилешко се накълцва за да стане на малки парченца, след което се добавя майонеза, сварен ориз, малко гъби, малко грах, малко моркови и всичко се смесва.
Искам някой, който разправя, че не може да качва килограми да яде здраво от това ядене една седмица да видим дали няма да качи. :D
25.01.15
15:46
казано от Антон Батбаянов на 25.01.15, 02:32:
Странно, че не съм видял тази тема, когато е пусната. Както и да е, искам да кажа за едно подобно ядене, което е божествено вкусно. Сварено пилешко се накълцва за да стане на малки парченца, след което се добавя майонеза, сварен ориз, малко гъби, малко грах, малко моркови и всичко се смесва.
Искам някой, който разправя, че не може да качва килограми да яде здраво от това ядене една седмица да видим дали няма да качи. :D
Въпрос на количество, с това може да се качва и да се сваля.