13.10.14
19:53
Здравейте! Момче на почти 17 години съм и имам проблем с уринирането.. Отскоро имам нещо като дискомфорт в тестисите. Ще се опитам да го обясня въпреки, че не съм много добър в обясненията. Имам чувството, че не мога да се изпикая до край. Малко след като съм уринирал имам чуството, че усещам как се насъбира урината малко по малко в тестисите ми. Чуството е отвратително. Също така откакто имам този проблем ставам всяка вечер 1-2 пъти до тоалетната за да уринирам.. Всичко това стана г/д откакто започнах да се храня с поне 100-120 гр. протеин на ден, но не мисля, че е от това, защото от над 4 дена съм спрял всякакъв вид протеин и не се оправям. Забравих да спомена, че миналата година имах подобен проблем. Тогава обаче ходех до тоалетна буквално през 5-10 минути. Даже като се замисля миналата година беше по-зле. Тогава ходих на уролог и ми направиха нормалните изследвания като проверка на урината и някаква инжекция в ръката ми биха. Предписаха ми да пия мечо грозде и се оправих благодарение на него. Пробвах и си купих пак от него, но не помогна изобщо този път. Не пия, не пуша.. На ден приемам по 1.5-2 литра вода... Чудя се от какво и защо и миналата и тази година ме ловят такива проблеми с уринирането. Много е гадно, почти постоянно се чуствам дискомфортно. Другата Сряда ще ходя на уролог, но реших да видя дали някой знае нещо по въпроса.
Темата беше редактирана от begyasr на 24.10.14 20:45.
13.10.14
20:23
Проблеми с простата или камъни в уретрата или бъбрека. Урологът, ако е кадърен доктор ще ти помогне най-добре. Аз навремето имах подобни проблеми, оказа се, че проблемът е в дебелото черво. Разбира се смених доста касапи с дипломи за украса докато най-накрая попаднах на специалист, който ми откри проблема.
Иначе урината не се събира в тестисите. Там се пази захранващ бял крем, много полезен за лицето на жените 8-)
14.10.14
00:16
Мерси много за отговора! Мислех си, че има някакъв вид домашно лечение, но явно ще ходя на уролог.
Мнението беше редактирано от begyasr на 14.10.14 00:21.
Уро-инфекция/високо кръвно налягане също може да са сред причините. Като научиш причината може ли да споделиш какво ти е препоръчал доктора ?
14.10.14
13:14
Отивай при доц. Красимир Янев, може да го намериш в Александровска болница, в отделението по урология има кабинет. Много внимателен, кадърен и честен човек.
14.10.14
16:10
Бих отишъл, но не съм от София. Забравих да спомена, че имам и още един не по-маловажен проблем. От над година, почти след всяка еякулация изпитвам болка в тестисите. Обикновенно трае 10-20 минути и отминава, но вчера болката беше много по-силна и по-продължетелна. ПО-странното е, че дори сега ме понаборява :(...
14.10.14
16:33
Badfish, да ще споделя.
24.10.14
20:56
Проблемът с уринирането поодмина. Не знам и аз как, но се самоуправи поне засега. Но болките в тестисите, особено в левият след почти всяка еякулация не отминават. Вчера ходих при личната, тя ме препрати при някакъв мъж. Прегледа ме докторът и ми каза, че ми няма нищо на тестисите и, че просто трябвало да разгрявам добре преди тренировките и да нося по-свободни дрехи. Но не мисля, че е в това причината тъй като почти не нося дънки. Винаги нося удобни и “широки” дрехи.. Много се ядосах, защото съм сигурен, че ми има нещо. В Понеделник ще утидя пак, но този път за направление за уролог с майка ми, защото съм сигурен, че ако утидя сам няма да ми го даде. Чудя се как да кажа пред урологът и най-вече пред майка ми, че ме боли след еякулация. Сигурен съм, че тя знае, че мастурбирам, но никога не сме говорили за подобни неща :((.. Сигурен съм, че след като чуе това утношенията ни ще се променят..
-Мамо, когато си бия чикия и свършвам ме заболява левия тестис.
Честно казано съм притеснен, че съществуват хора като теб. Щеше да е ненормално да си на 17 и да не лъскаш, знам за съществуването на 2 бивши мои съученици, които не го правеха, ами и до ден днешен са си странни, даже единия стана педал, а другия още си е девствен.
Мнението беше редактирано от aleks на 24.10.14 23:02.
25.10.14
13:36
казано от Marto на 24.10.14, 20:56:
Проблемът с уринирането поодмина. Не знам и аз как, но се самоуправи поне засега. Но болките в тестисите, особено в левият след почти всяка еякулация не отминават. Вчера ходих при личната, тя ме препрати при някакъв мъж. Прегледа ме докторът и ми каза, че ми няма нищо на тестисите и, че просто трябвало да разгрявам добре преди тренировките и да нося по-свободни дрехи. Но не мисля, че е в това причината тъй като почти не нося дънки. Винаги нося удобни и “широки” дрехи.. Много се ядосах, защото съм сигурен, че ми има нещо. В Понеделник ще утидя пак, но този път за направление за уролог с майка ми, защото съм сигурен, че ако утидя сам няма да ми го даде. Чудя се как да кажа пред урологът и най-вече пред майка ми, че ме боли след еякулация. Сигурен съм, че тя знае, че мастурбирам, но никога не сме говорили за подобни неща :((.. Сигурен съм, че след като чуе това утношенията ни ще се променят..
На 17г. си достатъчно голям, за да отидеш до личната и да си поискаш направление. Моята дори не пита за какво, направо дава, твоята ако те пита, обясни и причините. Не знам защо майка ти трябва да присътва, не си на 5! Дори и така да е, винаги можеш да измислиш нещо, щом те притеснява. Освен това, при уролога майка ти няма как влезе с теб, така че можеш да му споделиш каквото си поискаш. Що се отнася до майка ти, вероятно много се заблуждаваш относно нейното мнение за теб. В крайна сметка, човек се променя, и с възраста на дневен ред идват въпроси от по-интимно естество, които всички са преживели т.е. със сигурност никой няма да те гледа като извънземно, включително майка ти.
За коментара над моя, мога само да кажа, че когато човек не може да бъде полезен, по-добре да се въздържи. Светил си им на твойте приятели, та знаеш какво са правили и какво не! Хората говорят какво ли не, но от говорене до реалност нещата са съвършено различни.
27.10.14
18:39
Днес ходих на уролог. Маза ме с някакъв гел и ме прегледа на ехограф, също и изследвания на урината ми правиха. Оказа се, че нищо ми няма, но ме попита дали тренирам нещо. Обясних му, че ходя на фитнес и ме попита дали тренирам бедрените мускули. Казах му, че ги тренирам и ми каза, че най-вероятно от това е проблема. Разказа ми няква случка за някакво момче, което било с същите симптоми като мен и него послушало и от прекалено напъване получеило херния.... Направо си ми каза да спра с тренировките. Намекна, че ако все пак ще продължавам да тренирам по-добре да не тренирам краката :(... Майка ми се притесни много и 1 час конско ми чете да спирам с фитнеса. Предполагам, че от “But wink”-а на клека ми идват болките.