14.10.14
15:10
Опитвам се да си изградя удобна система от заведения, за които да знам, че в менюто им или пък някъде в интернет има инфо относно хранителните стойности на предлаганите ястия. Така и спазването на режим ми е по-лесно, ако се озова без предварително приготвена храна навън за цял ден работа и тичане по задачи. Тук в базата данни съм виждала инфо за Бъргър Кинг и Събуей например, помогнаха ми да намеря и калкулатора на Wok to Walk. Ще съм много благодарна, ако се сетите за още подобни (а дори и ако някой индивидуално си е смятал стойностите за конкретни неща от конкретни заведения - да ги драсне тук).
14.10.14
16:04
Как бъргър кинг,събуей и режим/диета в едно изречение. Така се посмях,че доцент Х щеше да ме изгони от аулата.
14.10.14
21:07
Дала съм като пример какво има налично като информация тук, не съм казала че ям оттам :)) (и не съм яла, освен от събуей преди месеци)
Въпросът ми остава.
14.10.14
23:11
Аз и в другата ти тема споделих един вид предупреждение, тук ще допълня.
Имали сме разговори с редица ресторанти за предоставяне на такава информация. От родните такива - интересът граничеше към нулата. Ако го имаше някъде, беше твърде сложно да се направил профил на ястието, защото “не знаем колко ще сложи готвачът”.
Хранителен състав има само на строго фиксирани менюта, разбирай веригите за бързо хранене. Ресторантите, където ядем “прости” ястия (пържола, картофи и прочие), би могла да ги пресметнеш чрез раздела ни.
Не влизай в този филм. :)
15.10.14
13:16
В Стара Загора има такъв ресторант, който не е от веригите за бързо хранене.
29.10.14
11:41
Я вижте тук - http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/novite-etiketi-na-hranite-vlizat-v-sila-ot-13-dekemvri-6026059
Пише, че и при поръчка за вкъщи, храната трябва да е с етикет по новите стандарти. И глобата ми изглежда соленичка - 5000 лв на продукт!
29.10.14
12:05
Много са малко ресторантите и заведенията, които ще тръгнат редовно да смятат, повечето ще гледат да отбият номера с някакви предварително изготвени табелки със стойност. Лично мое мнение.
03.11.14
12:00
Нищо лично, но ... това е малко прекалено. Няма нужда да си поставяте такива жестоки ограничения, всмисъл можеш да изядеш една пилешка пържола със салатка и без да е надписан състава и на нутриенти. :)
03.11.14
14:27
Ти пък пържолка със салатка - нали целта като идеш на ресторант е да си избереш нещо по-различно и далеч по-вкусно от това, което ядещ всеки ден :)
Майтапа настрана, но това ако го направят, няма да е само в наша полза (на запалените фитнес маниаци), а най-вече да стимулира обикновените хора, които не разбират от тези неща, да се хранят поне малко по-здравословно.