Една Мечта?!

15.10.14
18:14

здравейте,на 16 години съм.Висок 190см и тежа 95 килограма.Откакто се помня винаги съм бил закръглен.До към началото на 2014 година когато моето тегло бе 120 килограма.Когато се качих на кантара осъзнах че трябва да променя начина си на живот и здравето в което съм в момента.На 2 Юни започнах да променям начина си на хранене и тренировките си.За около три месеца свалих 25кг.С много пот,усилия и 100 пъти по толкова мотивация.Искам да отбележа че преди да започна да тренирам за отслабване и така нататък вече бях започнал да тренирам от 8 месеца.Дали генът ми е такъв или нещо друго.Но ръката ми в момента е 42см и което мисля че е добре за толкова малко време.Не съм кусал нито грам протеин или каквито и да е било стимуланти.Но ето че от към 3-4 седмици престанах да свалям килограми.Та дори качих и един.Тренировките ми са 4 пъти в седмицата,като в една тренировка натоварвам само 2 мускула.Храненето ми се състой от около 1000 калории на ден като често са и по малко.Ето тук мисля че започват грешките ми.
Закуска:Корнфлейкс с прясно мляко 3,2%
Обяд:Салата
Вечеря:Салата с пилешка пържола.
Като в между-храненията мога да изям 2-3 ябълки и то ако ми се ядът.
Но моята измислена диета спря да работи и имам усещането че е била напълно грешна.Моля ако някой има предложения как мога да я оптимизирам да сподели ?!?!

Темата беше редактирана от Im Ready на 15.10.14 18:30.

Започваш да четеш - хранителни режими, здравословно хранене и преди всичко какво е икономичен режим. Храненето ти е повече от трагично и съвсем очаквано е да стигнеш до това положение.

Много моля да положиш усилия и в посока грамотно писане.

15.10.14
18:31

казано от Кольо Пияндето на 15.10.14, 18:21:

Започваш да четеш - хранителни режими, здравословно хранене и преди всичко какво е икономичен режим. Храненето ти е повече от трагично и съвсем очаквано е да стигнеш до това положение.

Благодаря ти за мнението.;)

15.10.14
18:35

Протеинът на прах не е нито стимулант, нито стероид, а най-обикновена хранителна добавка. Нищо лошо няма в него.

Точно той не е задължителен, но протеина по принцип е незаменим. Без него си за никъде. На всяка храна пише “Белтъчини: еди-колко-си” - четеш и смяташ. Яйца, месо, извара...

1000ккал са ти прекалено малко за тия размери, сметни ги. На око - към 2000-2500 бих се ориентирал аз, ако бях в твойта ситуация

Не се разколебавай, че в момента нещата са в плато, опитвай други варианти. Аз преди няколко години бях почти твойте кила (115) при 172 ръст, сам си направи сметка

Ябълките по-добре не ги ползвай за засищане, а яж зеленчуци за тая цел. Ако си решил да изядеш 500ккал на дадено ядене примерно, много по-добре ще е да са от яйца, отколкото от ябълки.

15.10.14
19:01

казано от Pavel D на 15.10.14, 18:35:

Протеинът на прах не е нито стимулант, нито стероид, а най-обикновена хранителна добавка. Нищо лошо няма в него.

Точно той не е задължителен, но протеина по принцип е незаменим. Без него си за никъде. На всяка храна пише “Белтъчини: еди-колко-си” - четеш и смяташ. Яйца, месо, извара...

1000ккал са ти прекалено малко за тия размери, сметни ги. На око - към 2000-2500 бих се ориентирал аз, ако бях в твойта ситуация

Не се разколебавай, че в момента нещата са в плато, опитвай други варианти. Аз преди няколко години бях почти твойте кила (115) при 172 ръст, сам си направи сметка

Ябълките по-добре не ги ползвай за засищане, а яж зеленчуци за тая цел. Ако си решил да изядеш 500ккал на дадено ядене примерно, много по-добре ще е да са от яйца, отколкото от ябълки.

Така след голямото смятане установих че без да правя нищо за 24 часа ми трябват 3009 калорий.За да има калориен дефицит ми трябват към 2500.Дотук добре,но аз съм ученик все пак нямам такова време за по 4-5 хранения на ден.
Ако предположим че мога да си намеря начин за хранене докато съм на училище.Дали този режим би бил добър?
Закуска-06:00часа :Корнфлейкс 50гр + Прясно мляко 3,2% 200гр (285Kcal)15% Белтъчини; 9% Мазнини;75% Въглехидрати.
Преди обяд-10:00часа :Кисело мляко 2% 500гр (238Кcal)35% Белтъчини;20% Мазнини;45% Въглехидрати.
Обяд:14:30часа:Зелева салата 200гр+ 5гр.Зехтин Extra Virgin (128Кcal)12%Белтъчини;20%Мазнини;50%Въглехидрати
Вечеря:19:30часа:Зелена салата 200гр + 200гр Пилешка пържола на скара (500Kcal)66%Белтъчини;30%Мазнини;3% Въглехидрати
Общата стойност на калорий 1151?!?! Oтново не стигат до 2500kCal на ден ?! Някой ако има някаква идея какво да добавя ?!В някой дни мога да замествам пилешката пържола и салатата с орис и зеленчуци примерно или пък картофи с сирене на пюре,риба и тн

Месото не хапе. Яйцата също. Заеби тия корнфлейксове, млейксове. Ти си 95 кила мъж, а ядеш като 40кг кифла! “Нямам време” е много удобно и ужасно ТЪПО извинение. Не си на училище по цял ден, така че е въпрос на приоритети. Две големи вратни пържоли, малко въглехидрат (картофи/ориз), салата - ей ти 600-700ккал в едно ядене, приготвят се за 45 минути. Ти тренираш, което значи, че имаш нужда от 1,5-2гр протеин на килограм тегло => 150-200гр протеин дневно. Едно яйце - 7гр протеин, 100гр месо - 20-22гр горе долу. Извара, ядки също са варианти. Кольо ти каза - чети, защото знанията ти откъм хранене са ужасни.

15.10.14
19:15

казано от Херцог Трън на 15.10.14, 19:07:

Месото не хапе. Яйцата също. Заеби тия корнфлейксове, млейксове. Ти си 95 кила мъж, а ядеш като 40кг кифла! “Нямам време” е много удобно и ужасно ТЪПО извинение. Не си на училище по цял ден, така че е въпрос на приоритети. Две големи вратни пържоли, малко въглехидрат (картофи/ориз), салата - ей ти 600-700ккал в едно ядене, приготвят се за 45 минути. Ти тренираш, което значи, че имаш нужда от 1,5-2гр протеин на килограм тегло => 150-200гр протеин дневно. Едно яйце - 7гр протеин, 100гр месо - 20-22гр горе долу. Извара, ядки също са варианти. Кольо ти каза - чети, защото знанията ти откъм хранене са ужасни.

Добре нали уж не трябвало да се яде месо с картофи или месо с ориз!? Или това е още една проява на незнание в тази област...

Пълни глупости, яж спокойно и двете комбинации, просто наблегни на месото.

15.10.14
19:56

Кой ти я каза тая глупост?
Другото са ти го казали. 1000 калории, та аз, една 40 кг кифла, поемам повече...

15.10.14
20:50

До Аничка: Ако не искаш да те наричат така, не се наричай ти самата с тая дума. Въпреки че смятам, че има доста неща, в които жените отстъпват на мъжете и трябва да си знаят мястото ( давайте с камъните сега :) ), не мисля, че трябва да бъдат наричани кифли, още по-малко от самите себе си.
По темата: Храненето ти е плачевно наистина. Зарежи корнфлейкса и мюслито и го замени с чисти овесени ядки - по-евтино е и по-здравословно, особено в твоя случай. Трябва да си подредиш приоритетите - не може да сваляш мас и да трупаш мускули едновременно, но с правилна диета с умерено отрицателен калориен баланс, какъвто си си изчислил и наличие на достатъчно протеин, можеш да запазиш мускулната си маса в достатъчна степен.

15.10.14
20:52

казано от Кольо Пияндето на 15.10.14, 18:21:

Коле, тоя влак вече май е заминал.

Saudade

16.10.14
12:40

Май всичко вече е обяснено, но... Фактът, че си ученик, изобщо не може да бъде причина да се лишаваш от нужната за нормално функциониране на организма ти храна. Сигурна съм, че все някак ще можеш да ядеш вкъщи, пък и не виждам какъв е проблемът в това, да си носиш домашно приготвена, качествена храна в кутия на училище.
Планирай предварително храненията си, нищо не ти струва да отделиш малко време за нещо, което само ще ти бъде от полза.
Мога да ти предложа в салатите си да слагаш сирене, извара, настърган кашкавал и дори яйца – получава се наистина вкусна комбинация.
Корнфлейксът не е много подходящ избор, но не е толкова голям проблем, поне според мен. Към него, както и към киселото мляко преди обяд, можеш да добавиш сурови ядки, които лесно ще вдигнат калориите, вкусни са, лекички са, и имат прилично съдържание на протеин.
Търси висококалорични и едновременно полезни храни, не е толкова трудно.
Няма да сгрешиш, ако наблегнеш малко повече на месо, яйца, ядки, риба, сирене, кашкавал, извара...
Интересувай се, търси, чети, грижи се за здравето си!

16.10.14
12:48

Камене, за мен кифла не е обидно определение. Идеята ми беше, че Херцога говореше за храна, колкото на 40 кг кифла, аз просто потвърдих, че дори ние ядем повече (поне в този форум).
Извинявам се за отклонението.

16.10.14
13:26

казано от Аничка Баничка на 16.10.14, 12:48:

Камене, за мен кифла не е обидно определение..

Тогава нямам какво да кажа.Изпростяването на един народ проличава най-напред в думите, които използва в ежедневния си речник. За това внимавайте!
Мога ли да те наричам “слива”?

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 16.10.14 13:44.

16.10.14
14:09

Сливата, доколкото ми е известно, е плод. Подобни опити за провокация, едно, че не са на място (темата е за друго), друго, също не са нещо по-различно от изпростяване.
Със здраве :)

16.10.14
16:20

Къде видя провокация? Щом не се обиждаш на херцога, защо се “провокираш” от моят любезен въпрос, кифло?
(не би трябвало да се чувстваш засегната и от тези два въпроса)
И по темата: С тези данни - 190/95 само на 16 години мисля, че е добре да се насочиш към силачески дисциплини. Нищо чудно след някоя година да те видим на форума “Най-силен мъж”. Това, разбира се е само хипотетично и може да стане ако оправиш храненето.

16.10.14
16:48

казано от Камен Илиев на 16.10.14, 16:20:

Къде видя провокация? Щом не се обиждаш на херцога, защо се “провокираш” от моят любезен въпрос, кифло?
(не би трябвало да се чувстваш засегната и от тези два въпроса)
И по темата: С тези данни - 190/95 само на 16 години мисля, че е добре да се насочиш към силачески дисциплини. Нищо чудно след някоя година да те видим на форума “Най-силен мъж”. Това, разбира се е само хипотетично и може да стане ако оправиш храненето.

Тренирах Тласкане на Гюле групата се разпадна и тогава започнах и с фитнеса.Бих искал да тренирам Силов Трибой но,ще реша в последствие.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1