цинк и гадене

AG

16.10.14
16:06

Сутрин, на гладно, като пия един хап L-Optizinc ми се сгажда. Да приемам цинк по-рядко или да не го пия на гладно?

16.10.14
16:07

Същото и при мен, аз го изместих вечер преди лягане и няма проблеми :) или не го пий на гладно.

Опитай с храна, бедна на фибри. Гаденето е възможен “страничен ефект” при прием на празен стомах.

Има за съжаление този ефект на гладно/на празен стомах ;)

16.10.14
16:27

С глюконатната форма имам същите проблеми, с челатната - не. За сравнение от 60мг на гладно от първия ми става зверски лошо, от втория от 100мг нямам абсолютно никакви проблеми.

AG

16.10.14
17:12

Благодаря за многото мнения. Пия го на гладно уж за по-добра усвояемост. Ще пробвам да го пия след като обядвам, защото на закуска почти винаги ям овесени ядки, а там има фибри. Като свърши ще пробвам и някоя друга разновидност на цинка.

Възможно ли е да предозирам?

Мнението беше редактирано от Angel Gyaurov на 16.10.14 17:17.

За предозиране бих имал едно наум при дози между 80 и 120 мг/ден. Над 150 мг/ден вече бих имал повече от 1 наум. :)

Мда, при мен също го има това ле-е-екинко дискомфортче при прием сутрин преди всякаква храна. Явно цинкът е виновник (3 приема по 30 mg Now Foods L-OptiZinc). При следващите приеми през деня няма такова нещо, защото не са чак толкова далеч от храненето преди тях. За да усетя лекото гадене трябва да са минали поне 7-8 часа след последното хранене. Ако този период е по-къс - няма грижи.

17.10.14
09:23

Момчета, имайки предвид, че всички или повечето от синтезните и репарационни процеси се извършват по време на сън, за което са необходими витамините и микроелементите, защо не приемате суплементите по това време - вечер? Освен това цинкът, както всички знеате, подпомага добрият, здрав сън. Според мен има само два важни момента в деня на един спортуващ, когато трябва да осигури градивни материали за тялото си - след тренировка и преди Сънят. Така избягвате и гаденето в следствие на приема на гладен стомах.
Има друго, което е във връзка с темата. По-горе видях големи дози. Трябва да знаете, че няколко дни след като почнете с приема на високи дози цинк (същото е и с други микро и макроелементи като калций например), организма реагира с понижаване на асимилацията и повишаване на екскрецията на минералите с фекалии, урина, пот. Така, че надали си струва от финансова гледна точка да вкарвате нещо, струващо пари само за да го изхвърлите неизползвано след няколко часа. Помислете върху това.

17.10.14
09:59

Някои твърдят, че реакцията при приемане на определен минерал, означава че в тялото e с нарушен баланса между минералите. Например, гадене след прием на цинк може да означава недостиг на B6 или натрупване на много мед в тъканите.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 17.10.14 13:03.

AG

17.10.14
13:51

Не мога да изчета всичко от линка, но ме съмнява да е натрупване на мед. В аптеките има ли някаква достъпна форма на B6 както е на Д3 вигантола или да купя от магазин за добавки?

17.10.14
13:54

С храната трябва да се приема според мен, аз така щях да умра една сутрин като пих на гладна, пребледнях в автобуса и си викам- Айде, край, гътнах се. После като го пих след хранене, всичко беше 6.

19.10.14
17:23

Дам...аз имах същия проблем с хелирания на PEAK при дози от 30-40 мг , ако го пия сутрин на гладно. Едно от малкото неща, които ме карат да драйфам и да ми се гади пряко след прием на гладно. Другото е висока доза Grapeseed extract (:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1