21.10.14
00:27
Здравейте “колеги”, нов съм във форума, инак отдавна го следя, чета статии, дневници и тн.
След ден- два ще ми носят борцова торба. Която обаче поне на този етап нямам никакво намерение да я нося във фитнеса.
Заради това можеби ще ми се наложи да тренирам един вид двуразово. Но за целта дали трябва да си сменя фитнес програмата с по- лека, за да може да балансирам между двете неща- фитнеса и борцовата торба.
В момента изпълнявам “горна- долна част” . Наблягам най- вече на базовите упражнения. Даже може да се каже, че супер рядко правя изолиращи. Понеделник и четвъртък правя долна част- Клекове, римски тяги и тн. Вторник и петък правя горна част- лежанка, кофички, тяга, набирания и военна преса. Става ви ясно, че тренирам мускулните групи два пъти седмично.
С този вид тренировки се възстановявам идеално, но ако три пъти седмично включа и борцова торба? Дали няма да стане прекалено натоварващо?
Искам да попитам дали има някакъв начин да съчетая двете неща. Примерно да ходя на зала само три пъти седмично (през ден). Да си измисля някаква семпла тренировка в която да натоварвам мускулните групи само един път седмично. През останалото време пък да си тренирам с торбата.
Аз иначе в домашни условия си скачам на въже и правя по някоя й друга лицева опора. Рано сутрин ходя на зала, а след обед или вечер си скачам на въже.
Лятото изчистих доста, но мисля че има още какво да се желае. Искам чрез тренировките с торбата да увелича мобилноста на ставите си, по нов начин да тренирам мускулните си групи, и да доизчистя още малко мазнинките.
Малко повече информация за мен:
Стаж в залата: 4- 5 години, като поне от 3 най- вече наблягам на базовите упражнения.
Години: 22.
Много ще се радвам на съвет, как точно да процедирам с тренировките.
Благодаря предварително.