Ама аз се хваля...:D
Като съм тръгнал да се хваля,вчера след тягата като махах дисковете останаха 100кг на лоста .
Понеже тези тежести се кривят поради малко по-големия си диаметър, трудно се свалят от лоста като са на земята...обърнах ги без проблем и си ги закачих на стойката за клек.
При това без да приклякам под тях...като високо изтегляне с леко влизане под тежестта.Последно обръщах криво 90…не ,че и това не беше криво...ама е друга тежест.
Мнението беше редактирано от nervak на 19.11.14 14:51.
Днес ще има клекове...
Не можах да намеря информация за последователност на преден и заден клек...
Имам отскоро(4 месеца) чудесна травма на стандартните Л4Л5…Обаче все си мисля ,че не бива да се зарязва напълно задния клек -питам се в каква последователност да правя двата клека..
До сега правих само преден,но пробвах заден клек и не усетих този дискомфорт както преди 2 месеца и искам да го включа в тренировките-та кое първо да правя се чудя...
20.11.14
10:36
Първо заден, после преден.
20.11.14
12:02
Зависи какво търсиш с това, на кое даваш приоритет, какви протоколи използваш, защо ги правиш така нещата, какво още правиш в тренировката...универсален отговор няма.
Няма протокол,просто исках да чуя мнение, кое ще е по-щадящо за гъзрбъ ми...или няма значение как ги комбинирам в тренировката за крака. Тя до момента е преден клек,лег преса,хакен клек,български клек с дъмпели
Иначе следвайки разни прочетени неща за предния клек си мисля,че той в моят случай е по-подходящ за натискане.
Мнението беше редактирано от nervak на 20.11.14 12:36.
20.11.14
16:18
Аз бих махнал лег пресата със сигурност, хакен клека бих го оставил при условие, че съм на 100% сигурен в изпълнението.
Днес :
Загрявка
5мин кростренажор+малко степер
Заден клек:
20х20кг,20х60кг,12х90кг,12х110кг,8х130,5х140
Преден клек
5х100, 5х110,5х110,3х125
лег преса
20х140кг,3х20х230
хакен клек
14х140кг,14х160кг,15х180кг
Хакен клека ми спря тока...буквално ми трепереха краката.Трябваше 4 серии да са ,но реших да не пресилвам нещата тъй като днес за пръв път правих заден клек.
Задния клек е доста лек...обаче не се виждам как го правя-няма огледала в залата...един каза ,че е полуклек ,друг каза ,че си слизам до и малко под паралела....незнам...ПРедния клек си викам егати и леките 120…те не били толкова,били 110 за това сложих 125 и ги направих криви...При тях съм убеден, че ги клякам плитко но предполагам ,че ще ги почна да ги клякам добре след време....като поолекнат.
James ще махна лег пресата и без това ме дразни-машината е с малко съпротивление и са ми нужни поне 400кг за добра серия,а в залата няма толкова тежести,пък и ми пресира кръста.
Хакен клека идея нямам дали го правя правилно...там клякам нещо като по-дълбок полуклек под 90градуса на бедрото спрямо прасеца.
Мнението беше редактирано от nervak на 20.11.14 23:08.
21.11.14
14:13
казано от nervak на 20.11.14, 22:33:
James ще махна лег пресата и без това ме дразни-машината е с малко съпротивление и са ми нужни поне 400кг за добра серия,а в залата няма толкова тежести,пък и ми пресира кръста.
Хакен клека идея нямам дали го правя правилно...там клякам нещо като по-дълбок полуклек под 90градуса на бедрото спрямо прасеца.
Ти мaй нямаш за много неща идеи - дали имаш дълбочина, дали трябва да тренираш така, дали да правиш нещо или да не го правиш...Замисли се за една проста и структурирана схема и натискай на нея.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.11.14 14:13.
казано от James Hinks на 21.11.14, 14:13:
Ти мaй нямаш за много неща идеи.
Така е няма спор...
Как да ги имам, като няма една сериозна книга изчетена по темата.
казано от James Hinks на 21.11.14, 14:13:
..Замисли се за една проста и структурирана схема и натискай на нея.
Така, ще е проста-бутам ,дърпам ,клякам поне 3 месеца пък да видим къде ще отидем...тогава и въпросите...
Мнението беше редактирано от nervak на 21.11.14 14:34.
Вчера
Загрявка
5мин кростренажор
преден клек 20х60кг,5х90кг,3х110,заден 2х140
Основна
лег 10х60,5х90,5х100,4х110+1,0х120
кофички +30кгх5, +50кгх5, +65кгх5,1х50СТ
Долна лежанка 5х80, 5х100,5х120,2х130
Раменна преса седнал 5х60,5х70,3х80
Пурловърпреса 15х30кг,8х40кг
На последната серия на успоредката ,как се така блокирам на 50тото повторение ,а не на 54 примерно ...На лежанката аха да ги вдигна 120…ама не.
Вечерта
Основна
набирания широко 2х(Ст-11) ,8+5кг,6+10кг ,СТ-11,
Тяга -10х60,8х100,5х130(до тук без фитили,преден хват без колан),5х160 4х185+1
дърпане хамър-машина за гръб-8х45,5х60,5х70,5х85 на ръка-последната серия 6 на дясна почти 5 на лява
трапец с 3х20х100кг широк хват с фитили.
Пулолвър преса с 30кг 15пъти,колелце 5-6 от изправено положение, 15 от колене.
Не съм доволен днес .Набиранията не напредват ,поне и не назадват.
С дрисливият си хват бях взел по-дебел лост и 130 ми бяха трудни за удържане преден хват.На 4тото повторение на 185 ми се развиха фитилите!!!-това вероятно и 14годишните момичета не го правят.Последното повторение махнах развилите се фитили и го направих смесен хват.ПРосто ми се отварят пръстите при по-дебел лост и ако фитилите са сухи и изтъркан- лоста почва да ми се върти...а килограмите са ми леки.Абсолютна карикатура.
Толкова с дърпането днес, вдругиден клякане....
Днес :
Загрявка
Заден клек:
20х60кг,10х100кг,10х110кг,8х130,5х140
Преден клек
10х100, 5х110,3х120
хакен клек на машина
15х130кг,15х150кг,15х170кг,16x190
Раменна преса от седеж
5х60,5х70,4х80
Днес клека тежеше(дали пък щот не пия едни лекарства????)..на 140 усетих ,че на всяко повторение помощника леко ме изправяше...просто ме сгъваха.На предния клек последните 3бройки бяха криви и ме наведоха.Но пък за сметка на това кляках (без последните серии)така,че шкембето да отиде между краката-прасеца опираше в бедрото..по-дълбок клек от това няма как.
От раменната съм доволен.
На хакена при 190 си сложих едни леки ластици да пристегнат малко под капачката-много по-добре се почуствах.
Утре пътувам по работа на майната си в резервата.
Днес след куп гимнастики успях да дойда до залата.
Загрявка
5мин кростренажор
малко клек
Основна
лег 10х60,5х90,5х100,4х110+1(пак ми пом0гнаха без да питат),1/2х120
кофички +30кгх5, +50кгх5, +70кгх3,1х53СТ
Долна лежанка 5х80, 5х100,5х120,2х130
Рамо с кабелите 4 серии
Пурловърпреса 12х30кг,12х30,5х40кг
колеце 5 от стоеж,10 от колена.
Днес лежанката по традиция много тегава...обаче пък бутнах 120…вярно ,че не ги пуснах до гърдите -ама не ме затиснаха.Даже не повярвах ,че ги върнах обратно на куките,половин повторение ,радост за децата. .На успоредката реших ,че 5кг от предния път няма да повлияят особено на последната серия...и сгреших-едва 3 много криви и измъчени повторения на 70кг.Много тежат 5кг отгоре...
Тая...крива лежанка -3 месеца няма да мръдна от горната “схема” пък ...
Днес борба с тъпи селяндури слагащи кисело зеле в мазетата.В резултат на което целият вход смърди на лайна...Апартаментите от 1-вия етаж също...тоест и моя.
Преди години разбих 1-2 мазета и няма да казвам какво направих със зелевите лайна....тази година май ще се случи същото.
Талибани...
Вероятно ще пропусна тренировка,че като съм под пара правя глупости.
казано от nervak на 30.11.14, 11:40:
Преди години разбих 1-2 мазета и няма да казвам какво направих със зелевите лайна....тази година май ще се случи същото.
Най-мъдрото решение ще е било да ги полееш със зехтин и лют червен пипер и да ти послужат във вечерята. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 30.11.14 11:55.
Хмм...като се прибереш в къщи и всички стаи смърдят на лайна от селските изпълнения на чукундурите- друга песен ще запееш.
Правилно ли разбирам, че публично заявяваш, че си разбивал мазета и възнамеряваш да го направиш отново, както и че си унищожил вещи, които не са твои? Т.е. осъществяваш самоуправство? Само да поясним - кое им е селяндурското? Че слагат кисело зеле, че го правят в мазето, че мирише? Колко време трае миризмата?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.11.14 13:47.
30.11.14
13:55
В киселото зеле има пробиотици!!!! :Д
казано от karfi4ka на 30.11.14, 13:45:
Правилно ли разбирам, че публично заявяваш, че си разбивал мазета и възнамеряваш да го направиш отново, както и че си унищожил вещи, които не са твои? Т.е. осъществяваш самоуправство? Само да поясним - кое им е селяндурското? Че слагат кисело зеле, че го правят в мазето, че мирише? Колко време трае миризмата?
Селяндурското е ,че го правят в мазето и усмърдяват на кенеф както входа ,така и апартамента ми!!!Утре и прасета ще гледат там...то мириса е същия.
Какво значение има колко време смърди на лайна в къщата ми???
Мазетата не ги разбивам....отварям ги след като културно съм ги помолил да си махнат говната от там.Като влезна в детската стая и видя ,че малката дъщеря плаче защото и смърди защото някой си така зелето трудно някой ще ме спре...След като те могат да влезнат у нас с лайната си ,защо пък аз да не мога???Вещи не съм унищожил ,а храни,които са в напреднали гнилостни процеси. В ЗУЕС има забрани да не е причинявате вреди на други обекти да не извършвате действия, които създават безпокойство за другите собственици (в случая да не правите така ,че да мирише на редки фекални маси), да не накърнявате добрите нрави . Също така на ОС въз основа на ЗУЕС е прието да не се съхраняват отворени храни ит.н...
Никой нормален човек не би направил подобна простотия с която явно притеснява не малко хора.Подобна безпардонност е присъща само на тъпи,прости,необразовани чукундури.
Мнението беше редактирано от nervak на 30.11.14 15:05.
Да, не е приятна миризмата, но селяндурското в случая е реакцията от твоя страна. Това е все едно всеки път, когато съседите пекат риба или пържат кюфтета аз да ходя да им “отварям” апартаментите и да вандалствам. Приеми, че другите хора харесват неща различни от тези, които ти харесваш и това не ги прави по-лоши от теб. Това да кажеш: “ти си селяндур, защото си ферментираш храната!?” носи доста повече негативни вибрации отколкото миризмата на кисело зеле.
И мен ме дразнят хората, които паркират пред гаража ни, кучето на съседа, което лае непрестанно, миризмата на пържен лук, ама като живееш в някакъв вид социална среда, се предполага че си приел някои неудобства в нея. В противен случай - гората е винаги на разположение. ;)
Няма база за сравнение рибата и скарата с лайняното зеле.Едното го има час до два ,а другото с месеци ПОСТОЯННО , ако не взема мерки.
Не казвам ,че е селяндур защото яде зеле,а защото го прави в мазето си!
Мнението беше редактирано от nervak на 30.11.14 15:34.
30.11.14
18:08
Аз приемам че във всеки подобен случай първият нарушил реда е виновния. Това за забраните си е много правилно.. Всеки може да прави каквото си иска стига да е в рамките на неговата собственост.
казано от nervak на 30.11.14, 15:01:
След като те могат да влезнат у нас с лайната си ,защо пък аз да не мога???
Ем.. да, но така виновен излизате вие.. никой не е влизал в дома ви. Всъщност единственото за което сте прав, е че те нямат право да умирисват целия блок. Правилният начин е проблема да се реши лице в лице.
Днес никакво желание за тренировка съпроводено с тих бяс-като цяло опасна комбинация ,но все пак отидох в залата.Там пък бяха пуснали чалга-поредната простотия днес. Е спряха я веднага де ,като ме видяха къфф съм цъффнал трън.
Загрявка 4-5 мин кростренажор,клек,разтягане леко
Основна
набирания широко Ст-13 ,8+5кг,8+10кг ,СТ-13,
Тяга -10х60,10х100,5х130(до тук без фитили,преден хват без колан),5х160, 5х190
дърпане хамър-машина за гръб-5х55,5х70,5х85 на ръка-последната серия 5 на дясна,4 на лява
Без трапец,без корем...без разтягане .
Ноооо ето и добре новини...най-накрая:D просто не е истина...
http://www.bul-swimming.org/новини/716-вече-и-мъже-ще-се-състезават-в-синхронното-плуване
Мнението беше редактирано от nervak на 30.11.14 23:04.
01.12.14
12:38
Ника ти пасва много :Д
Днес :
Загрявка
Заден клек:
20х60кг,15х100кг,12х110кг,9х130,3х145
Преден клек
10х100, 9х110,3х120
хакен клек на машина
16х140кг,16х140кг,15х180кг,16x200
Раменна преса от седеж
5х60,5х70,3х80
колелце от стоеж 5 и веднага от колене 10-2 серии
пуловър преса 10х30кг,8х40кг
Нямаше достатъчно тежести в залата,чаках спирах почвах...
Последната серия на 145 рЕзко ми се доповръща...и спрях...и от там си бях постоянно с позиви на 120 направо огъване напред...лактите пропаднаха нещо угаснах(класически мухльо).Така не се бях чувствал от ученик след тренировка-стоиш и чакаш автобуса,а като дойде се чудиш дали да се качиш,щот може да го оцапаш.Нямах сили и на раменната преса...А с корема се довърших и взех съдбоносното решение да не пия протеин след тренировката-и без това е гаден на вид и не исках да го видя веднъж изпит.
Собственика на залата се гърчи разбирам ,но дано скоро се сложат огледала и вземат тежести-защото хем няма кой да ти каже(покаже) тежките упражнения, хем и не можеш да се видиш...
Чета ,чета по дневниците и това което виждам е ,че обикновено лега е 60-65% от тягата и клека...тоест тягата и клека в общи линии са близки.А при мен лега е 50% от тягата, и клека е 60-65% тягата...има нещо гнило в Дания
Мнението беше редактирано от nervak на 02.12.14 22:09.
Днес разбирам какво кривене и навеждане е било на предния клек...-болят ме малко рамената и трапеца.
Трагедия мдааа ,следващият път вероятно бицепса ще ме боли след клек.
казано от nervak на 03.12.14, 10:03:
Днес разбирам какво кривене и навеждане е било на предния клек...-болят ме малко рамената и трапеца.
Трагедия мдааа ,следващият път вероятно бицепса ще ме боли след клек.
Внимавай с предния клек и по-добре свали някой диск от лоста.
казано от nervak на 02.12.14, 20:30:
Чета ,чета по дневниците и това което виждам е ,че обикновено лега е 60-65% от тягата и клека...тоест тягата и клека в общи линии са близки.А при мен лега е 50% от тягата, и клека е 60-65% тягата...има нещо гнило в Дания
Всичко май е строго индивидуално и зависи от много фактори ,основно начина на трениране и целите.Гнилото бих казал ,че е при мен при съотношения към момента лег от тяга~70% ,лег от клек~95% и клек от тяга~70% .Парадоксално ,но факт!
казано от sapuna на 03.12.14, 11:52:
казано от nervak на 02.12.14, 20:30:
Всичко май е строго индивидуално и зависи от много фактори ,основно начина на трениране и целите.Гнилото бих казал ,че е при мен при съотношения към момента лег от тяга~70% ,лег от клек~95% и клек от тяга~70% .Парадоксално ,но факт!
Чак парадоксално... Какво да кажем тези, на които лежанката е била по-силна от клека? ;)
Да не говорим, че Никито (Херцог Трън) в момента дърпа на тяга 3 пъти постижението си на лежанката :)
Та не се кахъри, че не ти излизат процентите - действай на макс на всички движение и нещата ще си дойдат на мястото. И още нещо - след определена възраст (нашата ;) ) не се препоръчва прекалено напъване на лежанката. По-скоро се съсредоточи над избутването над глава.
казано от sapuna на 03.12.14, 11:52:
и съотношения към момента лег от тяга~70% ,лег от клек~95% и клек от тяга~70% .Парадоксално ,но факт!
Да де, точно това и съм писал, че лега и клека е 65% и нагоре от тягата...а при мен е около 50%.Тоест или тягата ми е силна(което не е ) или лега и клека изостават(е тук е ключа от палатката).
Вик и при теб е същия случай...65%+- ти е лега и клека от тягата...
А при Херцога нещата са други съотношенията ...Аз набелязах само хора в диапазона грубо 85-90-110кг(около)...при по- тежките нещата са други,а става много тъжно ако погледнеш тези съотношения при по-леките...
Мнението беше редактирано от nervak на 03.12.14 12:54.
03.12.14
12:53
Теоретичното идеално съотношение е 3:4:5. Сметнете си сами и не се филмирайте с тези проценти, не сте перфектните трениращи, да не говорим пък за “силачи”, така че спокойно и разумно.
казано от James Hinks на 03.12.14, 12:53:
Теоретичното идеално съотношение е 3:4:5. Сметнете си сами и не се филмирайте с тези проценти, не сте перфектните трениращи, да не говорим пък за “силачи”, така че спокойно и разумно.
И сега гледаш всички хванали калкулаторите :D. Аз бях първия :D
А, аз не гледам силачите,а по-скоро трениращите с хъс и ентусиазъм...на моите килограми.ПРосто го забелязах от което си правя някакви изводи,които не са нови де.
Сега се засмях като си дадох сметка ,че ако махна фитилите ще стане мазало...клека ще е пръв по кг ,след това тягата и оп пак накрая лежанката...
И да..Джеймс това съотношение ,което си дал е точно това за което говоря..65-70% е лега от клека и тягата...3/4/5…а при мен идва 2/3/5
иии няма началнициии и ....
Мнението беше редактирано от nervak на 03.12.14 13:06.
03.12.14
13:12
Махни фитилите, махни коланите и тренирай разумно. И без това имаш 4 движения, които искаш да ти вървят - какво толкова ги нагласяш не знам.
казано от nervak на 03.12.14, 12:48:
...
Вик и при теб е същия случай...65%+- ти е лега и клека от тягата...
...
За протокола :) :
Макс бенч преса - 170 кг (74%)
Макс клек - заден 190 кг (83%) / преден 170 кг (74%)
Макс Тяга - 230
Ред.: друг е въпроса дали наистина са максове... Но засега това са най-големите вдигнати кила. :)
Мнението беше редактирано от Vic на 03.12.14 13:19.
казано от nervak на 03.12.14, 13:37:
А на какви кг лично тегло?
174 см / 100 кг / 43 г. :)
Днес дойдоха едни тежести от Червен бряг...доволен доста.”Младежа”много коректен и бърз-чудно се работи с такива хора.
04.12.14
09:43
казано от nervak на 03.12.14, 23:26:
Днес дойдоха едни тежести от Червен бряг...доволен доста.”Младежа”много коректен и бърз-чудно се работи с такива хора.
От Червен бряг всички сме хубави и точни хора :D :D :D :D
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 04.12.14 09:44.