Искам да сваля 5-6 кг с правилен хранителен режим и тренировки

Темата е заключена.

31.10.14
08:24

Здравейте на всички :)

От няколко дни в търсене на правилния режим на хранене и трениране все попадам на този сайт и днес се реших да си направя дневник и ако мога да получа отговори на някои свои въпроси.
Да споделя за себе си.. на 23 години съм, висока съм 165 см. и по последно теглене сутринта съм 57.6 кг.
За да дам по пълна информация за себе си ще върна лентата малко назад. В пубертета 15-16 годишна неусетно и от безразборно хранене качих килограми и стигнах до 66кг на ръст 164.. Оттогава съм преминала през няколко диети, продължаващи дълго.
С диетата на Дюкан на която бях около 2 години отслабнах до 48 кг после си връна 3-4 кг и понеже това за мен беше лабиринт и не знаех как да изляза от него без да си върна всичко минах на разделната 90 дневна диета. С нея свалих отново тези 3-4 кг, без да го бях целяла, тъй като идеята ми беше просто да се храня по- пълноценно и да ям от всичко. И така вече близо две години се храни по правилата на 90 ДД, т.е разделно и по 3 пъти на ден и запазвах тегло- 52-3 кг.Промяната в теглото ми, т.е качването на тези вече 6-7 кг стана последната година. Миналата зима качих 2-3 кг, а останалите това лято. Причината бяха предимно почивните дни в които смесвах храните, увеличих количествата на всичко ии бях с идеята “от утре на диета”.. тази фраза ужасно я мразя, защото от нея си патя.
Причината да се допитам до вас е, че искам да си върна кг-51-52, но не чрез глад и унищожаващи диети, а чрез правилно хранене и тренировки. В момента се чувствам като пате в калчища и не знам накъде да поема. Относно тренировките вкъщи си имам кростренажор, на който обикновенно тренирам по 30 -40 мин като се старая да е с различно темпо.
Забравих да спомена и нещо важно, докато съм била на диета ядях каквото е позволено и колкото е нужно без броене на калороии и  т.н, но след като ги спра може би в стремеж да не кача явно свалям калориите и мисля, че в момента калориите през седмицата ккоито приемам едвали са повече от 1200 1300 може би, тъй като се храня 3 пъти на ден и то предмно белтъчно..
За момента това е, което се сещам да споделя за себе си и ще се радвам и ще съм благодарна ако някой може да ми помогне да спра с това лутане. Извинявам се ако съм досадила с дългия си пост просто исках да ви дам по-подробна информация за начина ми на живот.

31.10.14
09:55

Здравей, и добре дошла.
По отношение на храната - това, че се храниш здравословно е чудесно, сметни си калорийния баланс и извади 15-20%.. Харесваш си режим, дали РБД или ВМ-НВД (лично аз съм против стриктно НВД) и действаш.
Относно тренировките, включи и силово натоварване - клекове, напади, лицеви опори, коремни преси, бърпита, скокове върху кутия (или каква да е твърда повърхност над земята, стига височината й да ти позволява да не си набиеш пищялите и да е достатъчно стабилна)... Всички те могат да се изпълняват със собствено тегло. Може да си купиш и сглобяеми тежести, което за мен е по-удачно от едни гирички, понеже гиричките в един момент ще са ти леки, а тук можеш да контролираш тежестта.
Успех :)

31.10.14
20:43

Благодаря за посрещането Аничка :)) Да, ще включа и силови тренировки със собствено тегло, но с храненето не знам дали ще се справя. Чесно казано след Дюкан, който наблагяше само на белтъци, вече не смея и да си помисля за НВД. Замислям се за РБД или Въглехидратното редуване, но ми излеждат много сложни, тези проценти на мазнини, белтъци и въглехирати.. Другото, което ме притеснява е, че не знам дали мога да извадя 15-20%, защото мисля, че това вече ще е прекалено нездравословно и ще падна под 1200 калории на ден.... пълна каша ми е в главата в момента и нищо не идва на ум  :(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1