02.11.14
10:20
Привет.На 19г. съм от 6 месеца тренирам и няма кой знае какви резултати.Преди съм тренирал за по 1-2 месеца и съм спирал, в нас по едно време тренирах с дъмбели основно ръцето но това е.Сериозната работа си е от 6 месеца без прекъсване.Искам да покача малко теглото и силата.69 кг съм, хапвам както трябва(но + това и доста нездравословна храна започнах да консумирам и с времето се превърна част от ежедневието ми, преди бях с по стриктен режим), но силата не расте, от юли месец си бутам 50кг на лежанката и не мога да прогресирам.Програмата ми е една и съща време е да я сменя, упражнения а/у..Нямам много време да тренирам, започнах работа. И мисля нещо от рода
1. Гръб, бицепс, задно рамо и трапец
2. Гърди, трицепс предно и средно рамо
3. крака
ако имате някакви предложения..мъртва тяга не правя..също има упражнения който не ги правя много правилно,защото още от преди съм свикнал с мойта “техника” и сега дори да ми го покажат правилното изпълнение на другия път съм забравил и си правя мойто.6 месеца с една и съща програма е абсурдно свикнал съм с упражненията отдавна, време е промяна.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.11.14 11:21.
Работата е да заучиш базовите упражнения- клек, тяга, лежанка, набирания и кофички. Ако изпълняваш тези упражнения, силата ще прогресира и тялото ще се променя.
Никой не се е родил научен, с усилия ще ги научиш базовите движения.
Подкрепям @avitohol, но също обърни внимание на храненето. Пресметни си колко ти е КБ и приемай повече, така че тялото да изпадне в състояние на калориен излишък. Не се предавай, нищо не става лесно! Махай го този сплит, има безброй програми с базови упражнения, просто намери тази, която най-добре ще се впише в твоя lifestyle. С добро хранене и добри тренировки резултатите ще дойдат!
02.11.14
13:28
казано от Монката на 02.11.14, 11:27:
Подкрепям @avitohol, но също обърни внимание на храненето. Пресметни си колко ти е КБ и приемай повече, така че тялото да изпадне в състояние на калориен излишък.
Така като ги гледаш тия сланинки да не предполага, че е в калориен дефицит?:D
03.11.14
20:54
Ще ти дам съвет на просто разбираем език: Тренирай тежко яж - по малко и правилно, за сила преди тренировка кафе + креатин , аз така правя доволен съм, когато нямам креатин на момента, ям шоколад + кафе и пак ефекта е добър!
Да, но трябва да сменя програмата.От 6 месеца едни и същи упражнения и търся да добавя нови..
04.11.14
11:14
Аз бих изчистил мазнини(доста) преди да се стремя да покачвам, а това зависи главно от хранителния режим, в момента дори и да качваш с мазнини около 22% нищо красиво няма да се получи.
Мнението беше редактирано от Dale Cooper на 04.11.14 11:15.