Изчистване трайно на излишните мазнини от тялото ми - помощ

04.11.14
10:46

Здравейте . Аз съм момиче на почти 20 години , висока съм 163 см и тежа 63 кг в момента . Предните месеци бях смъкнала до 58 със здравословно хранене и упражнения у дома , но си ги качих отново в последните 2-3 месеца , защото се отпуснах с яденето и спрях с упражненията . Свалях бавно , но ги задържах . Моля ви кажете ми как да изчистя тялото си веднъж завинаги трайно вече (предимно корем , талия , крака и малко от ръцете) от излишните мазнини и да сваля кг . Знам , че в нета е пълно с режими и диети , но ми е писнало да ги чета вече , а и не мога да спазвам нещо , което пише точно по час какво да се яде и до грам да мериш , защото за някои хора този грамаж може да е много , за други може да е нищо . Точно затова тогава просто не ядях сладко , пържено , тестени и т.н. вредни неща . Хранех се със здравословни храни в нормално количество , без да преяждам и от време на време нещо , което не е толкова полезно . А като ми се ядеше сладко хапвах малко черен шоколад . За някъде като ми трябваше малко мазнина (примерно някоя салата) слагам зехтин вместо олио . Като не ям сладки неща се отразява много добре на корема ми най-вече , защото там веднага се забелязва като кача кг , в краката също , появяват ми се и паласки като ям сладки и един вид безразборно каквото ми се прияде . А се чувствам супер грозна така , на всичко отгоре вече няколко човека ми казаха , че забелязват , че съм качила кг :( Какъв режим да спазвам , с който пак да приемам въглехидрати , защото са нужни на мозъка , а аз имам много за учене и трябва да мога да помня , също така да не се чувствам отпаднала и без енергия заради малко хранене (в недостатъчно количество , сякаш гладуваш или некачествено) . Приемам витамини (от А-Я / за коса и нокти на Допелхерц , витамин С и рибено масло) , но то е все тая един вид . Месо и яйца (варени) не ям често , дори рядко , от малка много не ги обичам , ям пилешко филе от гърди и скумрия и може би се отразява на организма ми , защото косата ми не се забелязва да расте и да е толкова здрава колкото ми се иска , а спрях пресата и не я увреждам иначе . Гледам да пия всяка сутрин на гладно прясно изцеден сок от грейпфрут , защото знам , че помага срещу целулит , а и за кг също . Миналата година с месеци пиех така на гладно такъв сок , защото имах целулит и определено почти нямам вече , така че съм се убедила в действието му . Е , също се хранех здравословно и гледах да не ям сладки и мазни неща , които също предизивикват поява на целулит . Въглехидрати доколкото знам са добри картофите , ориза , хляб - ръжен/пълнозърнест . Плодове също е добре да се яде , но не прекалено . Салати трябва да ям повече - то сега може да си правя или с маруля и краставици , или зеле и моркови . Краставиците и доматите вече не са хубави . Финансовите възможности вкъщи не са кой знае колко големи , но пак мога да си позволя разни неща . Ще започна да ям повече пилешко и риба , яйца също трябва да взема някак си да ям , ще си запушвам носа , каквото трябва ще правя , но трябва поне 2-3 пъти в седмицата да ги ям . Орехи и бадеми също . Мляко - кисело и прясно . Овесени ядки също мисля , че е добре - за закуска са супер . Какво друго пропускам ? Моля ви предложете ми подходящ режим и към режима какво да тренирам у дома , какви упражнения , с които да чистя мазнини и тялото ми да е хем женствено (не да трупам мускули и да приличам на борец в краката или някъде другаде) , хем стегнато и добре оформено . Много ще съм ви благодарна :)

Темата беше редактирана от Jenn на 04.11.14 11:13.

04.11.14
10:54

Храни се здравословно, но с храни, които са ти по вкуса. Като не обичаш яйца, ами не ги яж. В противен случай ще приемаш грижата за тялото си като товар и психическо натоварване и бързо ще го зарежеш. Не пий сок от грейпфрут, ами си яж плода, с фреш се наливаш с фруктоза, а тя не ти помага за сваляне на кг.
За тренировките - стегнатото тяло, за което мечтаеш, няма да го бъде без мускули. Не се заблуждавай, невъзможно е да приличаш на борец, освен ако не си на съответните хормони и препарати.

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 04.11.14 10:57.

04.11.14
10:59

казано от Аничка Баничка на 04.11.14, 10:54:

Храни се здравословно, но с храни, които са ти по вкуса. Като не обичаш яйца, ами не ги яж. В противен случай ще приемаш грижата за тялото си като товар и психическо натоварване и бързо ще го зарежеш. Не пий сок от грейпфрут, ами си яж плода, с фреш се наливаш с фруктоза, а тя не ти помага за сваляне на кг.
За тренировките - стегнатото тяло, за което мечтаеш, няма да го бъде без мускули. Не се заблужфавай, невъзможно е да приличаш на борец, освен ако не си на съответните хормони и препарати.

Яйца ще се старая да ям , за да приемам белтъци , защото общо взето и месо , и яйца почти не ям и се отразява и на косата ми , и на всичко . Какво значение има дали грейпфрутът е на сок или го ядеш иначе , нали си е пак същия грейпфрут ? Не казвам хич да нямам мускули , имам предвид да не са толкова изразени , че да не изглежда женствено :)

казано от Jenn на 04.11.14, 10:59:

Какво значение има дали грейпфрутът е на сок или го ядеш иначе , нали си е пак същия грейпфрут?

Има значение, при това - голямо.
Виж какво съдържа онова, което отделяш при направата на сок и прецени дали е полезно... ;)

Не казвам хич да нямам мускули , имам предвид да не са толкова изразени , че да не изглежда женствено :)

Не съществува начин да загубиш женствената визия докато тялото ти разполага само със собствените си хормони.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.11.14 11:02.

04.11.14
11:08

казано от Кольо Пияндето на 04.11.14, 11:02:

Какво значение има дали грейпфрутът е на сок или го ядеш иначе , нали си е пак същия грейпфрут?

Има значение, при това - голямо.
Виж какво съдържа онова, което отделяш при направата на сок и прецени дали е полезно... ;)

Не казвам хич да нямам мускули , имам предвид да не са толкова изразени , че да не изглежда женствено :)

Не съществува начин да загубиш женствената визия докато тялото ти разполага само със собствените си хормони.

Добре , ще започна да го ям , а не на сок , но ми е интересно каква е разликата , за да знам . А какви упражнения биха били подходящи ? Гледам една страничка във Фейсбук - казва се “Да постигнем мечтаното тяло” . Там има албум с упражнения за дупе , корем , крака , които стават за у дома и съм правила някои програми от там , виждах ефект . Също така мисля , че скачането на въже е добра идея ? Имам и обръч , който мога да въртя у дома . Ако знаех имената на всички упражнения щях да ги напиша , но затова казвам откъде гледах упражнения , за да добиете представа . Иска ми се да ходя да бягам , харесва ми на открито , но вече е студено , а аз лесно се разболявам , пък за фитнес нямам възможност , та може би засега мога да заместя бягането със скачане на въже ? :) Има доста неща , които не знам или си мисля , че са правилни , но всъщност не са (както например това със сока от грейпфрут) и може би те също ми пречат , затова като питам нещо е защото искам да знам , интересувам се , не питам с цел да се заяда или да се изкарам права и сякаш знам всичко , така че предварително се извинявам ако на някой му прозвучи така :)

Мнението беше редактирано от Jenn на 04.11.14 11:20.

04.11.14
12:24

С поемането на сока от грейпфрут, ти поемаш само фруктозата от него. Най-малкото, в плода има фибри, които забавят усвояването й, а по този начин ти ги изхвърляш.
За упражненията, като човек, направил доста упражнения “за дупе, за корем, за крака” и т.н., ще ти кажа, че най-добре инвестирай парите си в пудовка или сглобяеми тежести и се учи да правиш лицеви опори, клякания, суингове, мъртва и сумо тяга и др базови движения, които ти натоварват цялото тяло.
Добре е по-опитен да те наблюдава, някой приятел, примерно, може и клипове да си снимаш и да ги качиш тук, има доста съфорумци, които могат да ти посочат грешките и евентуално как да ги коригираш.
И не се плаши, ако нямаш кой знае каква разлика в килограмите, 1 кг мускул има по-малък обем от 1 кг мазнина. Започни си един дневник, описвай си храната и тренировките, пък в движение ще помагаме, кой с каквото може :)

04.11.14
12:48

Добра идея ли е да започна да скачам на въже за кардио упражнение , клякания си правя , дупето ми е стегнато , коремът ми е трудна част - там най-много качвам и най- личи и той доколкото знам много се влияе именно от храненето и съм го забелязала , за него също ще правя упражнения определено , в краката много лесно се стягам без да отслабвам много забележимо , не знам защо така . Преди доста време карах много колело , тичах , бадминтон съм тренирала известно време , преди това за малко хандбал .. Предполагам , че съм свикнала да натоварвам краката и са ми казвали , че имам доста развити крака , много пъти ме питат да не би да тренирам нещо и че само да се изчистя ще съм супер . Мен упражненията не са ми толкова проблем , колкото яденето . Там за малко време да се отпусна и веднага си проличава при мен .
От утре ще започна да си водя дневник с описание на дневното ми меню и упражнения , които съм правила . Ще кача и мерки там дето е дадено за мерките .
Ако не ви коства много , ще се радвам да ми дадете примери как да се храня през деня . Примерно добре ли е : Закуска - овесени ядки с кисело/прясно мляко + грейпрфрут , обяд - пилешко филе + салата (маруля и краставица с малко зехтин) , следобяд - орехи/бадеми (около 1 шепичка) , вечеря - кисело мляко + салата . Или вместо орехи/бадеми някой път 1 ябълка ? Или на закуска/обяд 2 варени яйца (белтъците само или едното с белтък , а другото цяло) , или някой път вместо пилешко - риба , или пък рибата за вечеря ? Нещо такова добре ли е според вас ? :)

04.11.14
13:21

1. Плодовете се ядат самостоятелно, до 1-2 на ден
2. Ако в обяда месото ти е от филе, бих те посъветвала да сложиш ПОНЕ една супена лъжица зехтин
3. Орехи и бадеми следобяд са ОК. Не ги сменяй с ябълка, има голяма разлика в хранителните стойности и не в полза на ябълката.
4. Яйцата се ядат Ц-Е-Л-И.
5. Вечерята става по-скоро за някакво междинно хранене, а не основно такова. Разбирай, малко е. По-добре пак пилешко/яйца/риба + салата.
6. Гледай въглехидратите да са ти в следтренировъчното хранене, ако тренираш на гладно, да, ок са за закуска, но не и преди тренировка.

Лично аз бих структурирала така, при условие, че не можеш да тренираш на гладно, което виждам масово при начинаещите:

Закуска: 2-3 ЦЕЛИ яйца
Тренировка
Обяд: Киснати овесени ядки/ориз/оризовки/картофи + месо/риба + салата
Междинно: орехи/бадеми
Вечеря: Яйца/Месо/Риба + салата + зехтин

Лично аз хляб и млечни не бих консумирала. Яйцата може всякак - на омлет, варени, на очи, бъркани... Само недей сурови, че и такива изцепки има

04.11.14
13:47

Ще взема под внимание съветите и мнението ти . За яйцата доста хора са ми казвали и съм чела , че белтъкът е по-полезен и по-добре само белтъците да се ядат ако искаш да отслабнеш . Макар че като са цели май повече засищат . Сурови не съм си и мислела , мен първото което е , ще ми е гадно и няма да тръгна изобщо така да ги ям :D Хляб аз по принцип не ям много , 1 хляб го ям 2-3 седмици сигурно . Ще гледам на гладно да тренирам , мисля че ще е по-добре , а и през деня ще си знам , че вече съм си направила упражненията за деня и ще ми е по-свободно .

Мнението беше редактирано от Jenn на 04.11.14 13:48.

04.11.14
13:51

Пълни митове и легенди си чела за яйцата.

04.11.14
14:15

Възможно е . Ако имате някакви други съвети към мен относно темата , която съм пуснала , ще се радвам да ги разбера , а от утре като си направя дневник , в който ще споделям с какво съм се хранила през деня и какви упражнения съм правила - ако имате забележки , допълнения , съвети и т.н. ще се радвам да ги споделяте и да ми помагате в борбата ми с пустите кг и веднъж завинаги вече да отслабна както искам , да изглеждам както искам и да бъда доволна от себе си :)

Мнението беше редактирано от Jenn на 04.11.14 19:04.

06.11.14
10:07

казано от Аничка Баничка на 04.11.14, 13:51:

Пълни митове и легенди си чела за яйцата.

Не е баш така, особено при нейните цели да чисти ;)
Желтъка е мазнина, трябва да се следи колко приема, защотоо може да се окаже, че това е препъни камъчето.
Аз съм 70 кила в момента и уж в основен и пак не си позволявам да ям повече от 1 желтък на ден.
Единствено в дни на 0 въглехидрати съм ядяла по 2 желтъка.

Не е вредно да се ядат яйцата цели, проблемът идва от хранителните показатели.

Бих те посъветвала да не ядеш хаотично, а да си избереш режим и да изчислиш в кой ден колко мазнини, въглехидрати и белтък са нужни на твоето тяло, а.к.а калорийният ти прием нужен за сваляне на килограми, тоест калории спрямо активност, трябва да си на минус, но не екстремен.

Блага, малко не успявам да ти проследя мисълта съвсем точно. :) Ако жълтъците да влизат в сметката и тази сметка да е направена адекватно - проблем с тях няма (за здрав човек говорим).
Мазнините сами по себе си не са предпоставка за провал на режима - както ти съвсем правилно отбеляза, нещата се свеждат до енергиен прием и дефицит. За останалото си права.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.11.14 10:27.

06.11.14
10:31

За мен жълтъците не са предпочитаната мазнина в един режим за чистене, бих предпочела да си набавям мазнини от триглецириди, шарлан, зехтин, риба. Но да, най-вече MCT :D

Споделям си опита, все пак изчистих 10кг мазнина за 2 месеца.. без да ми падне пустата сила и имам известни наблюдения върху това кое как влияе на тялото, особено на пълното с естроген женско :)

Разбира се, строго индивиадуално е, но съм говорила и с други момичета, чистещи мазнини, които споделят, че яйцата в цял вид не им влияят добре на опитите за чистене. Подхвърлям идеи на девойката, нищо повече.

Мнението беше редактирано от Блажка на 06.11.14 10:33.

Аз личен опит с женско тяло нямам по едва забележими обективни причини. :) Факт. :)
МСТ са много силна идея - в това съмнение няма, но участието им в режима е свързано с допълнителни разходи (суплементация или не много евтини храни все пак) и специфика при приготвянето на храна в сравнение с една универсална храна, каквато са яйцата. :)

06.11.14
11:11

Аз далеч не съм авторитет, но тук става въпрос за жена без сериозни и състезателни цели. Последното, от което има нужда една млада жена със съмнения към собствената си външност, е да седне да отделя жълтъци и белтъци. Това води до навици, които клонят към анорексия и подобни. Едно повишаване на физическата активност, комбинирано със смятане (горе-долу) на калориите трябва да свърши работа.

Към авторката - ако нямаш възможност за фитнес: упражения често у вас, бягане навън когато имаш възможност, пробвай се на лостовете когато имаш време, практикувай някакъв спорт, който ти харесва. И смятай калориите. Ако не смятала досега- вписвай каквото ядеш всеки ден от една седмица всеки ден. Накрая средно аритметично на калориите и вадиш 15%. Без да се втеляваш супер много. И се зареди с търпение. Яж балансирано - без тия изпълнения от сорта на “не ям нищо мазно” и т.н.

06.11.14
11:48

Извинявай ама откога това да си контролираш приема на мазнини и въглехидрати клони към анорексия! Смешно е просто.
Следенето на тялото според мен е задача на всеки, който иска да постигне здравословни или не, състезателни или не, резултати.

Казвайки това за клоненето към анорексия на хора, които делят мазнини от белтъчини ( белтък от желтък), казваш, че Кай Грийн или който и да било друг културист, е анорексик... Тези хора със сигурност делят желтъци от белтъци, предполагам, защото яде по 20 -30 яица ( белтъци на ден) :D

И друго - повечето мъже, трениращи не-състезателен бодибилдинг и искащи видим резултат, делят белтъци от желтъци, за жени не знам, познавам само състезателки на сериозни режими и схеми.
Може би Вероника и Ади могат да кажат, дали ядат цели яйца или ги делят и защо.

Мнението беше редактирано от Блажка на 06.11.14 11:50.

06.11.14
14:08

Виж, ти ги разбираш тези неща по-добре от мен. Само споделям мнение като потребител на форума. Но ето, че отново даваш примери с професионални културисти, които не са критерии. Последните пък са ужасен пример за средностатистически хора, които искат да влязат във форма. Не бих се съветвал с такива, нито пък препоръчвам на друг да се съветва.

Вглеждането супер много в детайлите и вманиачването (килограми, калории и т.н.) води до проблеми. Особено при жени. Аз не казвам, че тя ще стигне до анорексия, казвам, че така се почва. Тя няма да изяжда всеки ден по 10 яйца, то е ясно. Ако яде, примерно, по 3, за къв да маха жълтъците?

Пак казвам, виж какви са целите и за какъв човек става въпрос.

06.11.14
14:25

Да се е*а в 70-килограмовата анорексичка :D

П.П. Разбирам какво искаш да кажеш, но не даваш правилни определения, затова и се опитвам да те контрирам.
Или си изясни какво е болестта анорексия или изобщо недей да правиш такива безумни сравнения.

Мнението беше редактирано от Блажка на 06.11.14 14:31.

Carbohydrate

06.11.14
20:59

казано от Jenn на 04.11.14, 10:46:

Здравейте . Аз съм момиче на почти 20 години , висока съм 163 см и тежа 63 кг в момента . Предните месеци бях смъкнала до 58 със здравословно хранене и упражнения у дома , но си ги качих отново в последните 2-3 месеца , защото се отпуснах с яденето и спрях с упражненията . Свалях бавно , но ги задържах . Моля ви кажете ми как да изчистя тялото си веднъж завинаги трайно вече (предимно корем , талия , крака и малко от ръцете) от излишните мазнини и да сваля кг . Знам , че в нета е пълно с режими и диети , но ми е писнало да ги чета вече , а и не мога да спазвам нещо , което пише точно по час какво да се яде и до грам да мериш , защото за някои хора този грамаж може да е много , за други може да е нищо . Точно затова тогава просто не ядях сладко , пържено , тестени и т.н. вредни неща . Хранех се със здравословни храни в нормално количество , без да преяждам и от време на време нещо , което не е толкова полезно . А като ми се ядеше сладко хапвах малко черен шоколад . За някъде като ми трябваше малко мазнина (примерно някоя салата) слагам зехтин вместо олио . Като не ям сладки неща се отразява много добре на корема ми най-вече , защото там веднага се забелязва като кача кг , в краката също , появяват ми се и паласки като ям сладки и един вид безразборно каквото ми се прияде . А се чувствам супер грозна така , на всичко отгоре вече няколко човека ми казаха , че забелязват , че съм качила кг :( Какъв режим да спазвам , с който пак да приемам въглехидрати , защото са нужни на мозъка , а аз имам много за учене и трябва да мога да помня , също така да не се чувствам отпаднала и без енергия заради малко хранене (в недостатъчно количество , сякаш гладуваш или некачествено) . Приемам витамини (от А-Я / за коса и нокти на Допелхерц , витамин С и рибено масло) , но то е все тая един вид . Месо и яйца (варени) не ям често , дори рядко , от малка много не ги обичам , ям пилешко филе от гърди и скумрия и може би се отразява на организма ми , защото косата ми не се забелязва да расте и да е толкова здрава колкото ми се иска , а спрях пресата и не я увреждам иначе . Гледам да пия всяка сутрин на гладно прясно изцеден сок от грейпфрут , защото знам , че помага срещу целулит , а и за кг също . Миналата година с месеци пиех така на гладно такъв сок , защото имах целулит и определено почти нямам вече , така че съм се убедила в действието му . Е , също се хранех здравословно и гледах да не ям сладки и мазни неща , които също предизивикват поява на целулит . Въглехидрати доколкото знам са добри картофите , ориза , хляб - ръжен/пълнозърнест . Плодове също е добре да се яде , но не прекалено . Салати трябва да ям повече - то сега може да си правя или с маруля и краставици , или зеле и моркови . Краставиците и доматите вече не са хубави . Финансовите възможности вкъщи не са кой знае колко големи , но пак мога да си позволя разни неща . Ще започна да ям повече пилешко и риба , яйца също трябва да взема някак си да ям , ще си запушвам носа , каквото трябва ще правя , но трябва поне 2-3 пъти в седмицата да ги ям . Орехи и бадеми също . Мляко - кисело и прясно . Овесени ядки също мисля , че е добре - за закуска са супер . Какво друго пропускам ? Моля ви предложете ми подходящ режим и към режима какво да тренирам у дома , какви упражнения , с които да чистя мазнини и тялото ми да е хем женствено (не да трупам мускули и да приличам на борец в краката или някъде другаде) , хем стегнато и добре оформено . Много ще съм ви благодарна :)

..Като почваш да “създаваш мускулни влакна”(слагам това в кавички т.к. те не се създават, а сменят “храната” за да работят). Това не винаги е свързано с маса на тялото, както мислят някои хора. Но “създадени мускулни влакна” ще помогнат за разхода на енергия. Просто след диетата, която се прави за да се пренастрои организъма(нормализира обмяната ва веществата), трябва да се правят физ. натоварвания с ограничен брой максимални повторения, от 8 до 12, например и т.н.

06.11.14
22:01

..Като почваш да “създаваш мускулни влакна”(слагам това в кавички т.к. те не се създават, а сменят “храната” за да работят). Това не винаги е свързано с маса на тялото, както мислят някои хора. Но “създадени мускулни влакна” ще помогнат за разхода на енергия. Просто след диетата, която се прави за да се пренастрои организъма(нормализира обмяната ва веществата), трябва да се правят физ. натоварвания с ограничен брой максимални повторения, от 8 до 12, например и т.н.

Здравей . Не съм се изразила правилно в първоначалния си пост . Ясно ми е , че трябва да се правят упражнения и започнах да ги правя . Нито се надявам , нито си мисля , че само с хранителен режим ще постигна тялото , което искам . Както и съм свикнала донякъде и ми е приятно да си правя разни тренировки , може би защото преди съм тренирала за известно време бадминтон , хандбал , ходех да тичам може да се каже редовно , тае бо , доста колело карах по едно време , с програмата Insanity съм се захващала , но не съм я довършвала и у дома най-различни упражнения съм правила . Просто може да се каже от доста време насам много се отпуснах и в яденето , спрях и да правя упражнения . Имах предвид , че искам да отслабна , да се изчистя от излишните ми мазнини , да оформя и стегна тялото си , без да губя женствеността в него . Примерно (нищо лично към тези дами , всичко е въпрос на личен избор) аз не искам прекалено много да развивам бицепс/трицепс т.н. , така че да си личи и да са ми един вид мускулести ръцете , а просто да са стегнати и тонизирани без да изглеждат леко мъжки както виждам при някои . Това за пример . Едно от идеалните тела за мен е това на Jen Selter , та това е един вид , към което се стремя , за да добиете представа . Че няма да ми е баш като нейното ми е ясно , но .. сещате се предполагам какво искам да постигна . Такъв корем - толкова изразен , повече не (макар че то и дотам докато стигна ще ми трябва доста време , знам си го :) ) , краката й са стегнати , но не прекалено мускулести , а дупето й е най-хвалено и също искам да постигна нещо подобно . Май най-правилно ще е да се изразя , че искам тялото ми да е развито до тази степен , до която е нейното .. така хем е женствено , хем е доста добре развито :)

На другите искам да кажа , че при мен опасения за това да стана анорексичка няма . Не съм от тези момичета , които чак толкова се вманиачават в отслабването си . Искам да съм fit , не skinny :) В дневника ми казаха , че било мит това за яйцата - дали цели или само белтъка , но пък и много хора съм виждала (при които съм виждала положителна промяна) и са ми казвали , че те отделят и да отделям жълтък и белтък и да ям само белтъка . Или пък на 3 яйца 1 жълтък само , нещо такова . А и не съм от големите любителки на яйца :D , така че като ям яйца , ще са по 2 на ден , повече не .

Искам да ви помоля обаче да продължите с коментарите и всичко в дневника ми , защото вече там пиша и ще ми е по-лесно да следя направо там всичко , а не и тук , и там :) Ето линк - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/75500 .

Мнението беше редактирано от Jenn на 07.11.14 08:22.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1