05.11.14
23:27
Натъкнах се на това видео
За тези, които не говорят английски: тук се казва, че за да получа по-широки познания във връзка с бодибилдинг и т.н. е добре да изучавам анатомия и физиология. Очевидно това няма как да стане само с четене на инфо от нета. Някой може ли да ми препоръча какви книги да чета във връзка с това?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.11.14 08:25.
06.11.14
19:47
Тоя е един зхаросан, зализан Далай Лама уона би. Има и едни двама братя пак така самовлюбени Нарциси. Както и да е.
Аз например имах предмети и изучавах анатомия и физиология в университета. Въпреки, че съм ветеринар, когато изучавах мускулната система на различните видове животни, правех аналогия с тази на човека. Все пак човек е нищо повече от още едно животно. След това като добих теоретични и практични знания с животните поисках и ме вкараха приятели колеги в човешките морги, заедно с тях на упражнение, когато изучваха точно мускулната система на човека. Там за две упражнения разгледах мускулите на ръка, крак, тяло и готово. Стана бързо, защото вече знаех материала от упражненията с животни. Трябва да кажа, че големи, генерални разлики няма. По-късно преди всяка тренировка за мускулна група преговарях мускулите, които предстои да натоваря. Къде почват, къде свършват, функция. И след като завърших си купих анатомия на човека от университета, физиология на човека също от там и още една клинична анатомия на английски от чужбина и продължих да чета. Сега от време на време преговарям.
Може да аправиш и ти така. Тоест да си купиш учебници от някой университет, където се изучава хуманна медицина и да четеш.
06.11.14
20:30
Това няма да ти помогне да натрупаш мускули, но за обща култура е полезно.
Аз съм художник, при моята специалност анатомията на човешкото тялото си е много важна. Не я знам като хирург, но все пак имам представи кой мускул за какво е , къде се свързва и тн.
По ателиетата си нагласяхме човешки кости и цели скелети (истински) и ги рисувахме. Отделно ползвахме Анатомията на Бамес (и други анатомии) от които прерисувахме различните мускули и кости. Чрез чистото прерисуване на вътрешните и външни форми на тялото + теоритичните часове в които ти обясняват нещата, започват да ти се изясняват много неща.
Ако ти се отдава рисуването, пробвай тази методика. Мисля че ще е по- добра от чисто теоритичното изучаване.
07.11.14
17:37
И аз препоръчвам Анатомията на Бамес, но в случая тя няма да е достатъчна.
Поне на мен не ми беше, когато започнах да спортувам активно :)