Дневникът на Димчо Д.

Прескочи до:

06.11.14
22:50

Здравейте и от мен,

В един от първите ми постове тук дадох описание на това кой съм и към какво се стремя. http://www.bb-team.org/forums/viewthread/75239
Благодаря за съветите които получих, някои от тях вече прилагам в ежедневието си.
Започвам дневника си с един по-необикновен делничен ден. Причината за това е, че синът ми е настинал и тези дни не ходи на училище, а аз избрах да си остана у дома.

07:00h
Суроватъчен протеин - 30 гр.

08:300h
Овес - 60 гр.
Краве сирене - 35 гр.
Масло - 5 гр.
Яйца - 2 бр.
Витамини
Чаша сок от изцедени грейпфрут и мандарини към 11:00h

Тренировка 12:00h
20 мин. стречинг и загрявка
Бягане - 10 км. = 59.38 мин
20 мин. стречинг и cooling down

14:00h
Суроватъчен протеин - 30 гр., след бягането
Малко по-късно (един душ време):
Пилешка супа - 250 гр.
Яйце - 1 бр.
Варен ориз- 100 гр.
Лъжица сусамов тахан с малко мед

19:00h
3 парчета домашна пица ~ 240 гр.
Тестото 80:20 лимец/бяло брашно
Моцарела, домати и шунка

21:00h
Шейк от:
Извара - 250 гр.
Банан - 1 бр.
Прясно мляко 1,5% - 100 мл.
Вода - 200 мл.
Ванилова захар - 4 гр.

Вода ~ 2 л.


Утре планирам посещение във фитнеса. Все още нямам твърд абонамент, тъй като посещавам два различни фитнеса (един в близост до работата ми, който използвам в делнични дни през обедната почивка и втори, който е в близост до дома ми). Нямам и програма по която тренирам, но съм в процес на съставяне на такава (разглеждам отдела в ББтийм ежедневно:). Не бях стъпвал във фитнес в последните 18 години, и като влязох там преди две седмици се почувствах като от друга планета. Всичко е едно модерно, уреди всякакви, даже някакви свръх модерни машини дето човек направо да го е страх да се приближи. По мое време имаше само лежанки, лостове, тежести и дъмбели. Както и да е, ще трябва да се свиква с новостите.
Имам следния въпрос: като се разхождам тук из форума, забелязвам как всички тренират клекове, мъртва тяга, гръдна преса и пр. базови упражнения. Предполагам, става въпрос за хора с някакъв стаж в залата, а не за “прохождащи” индивиди като мен. Инструкторът в залата ми каза, че за да започна да изпълнявам базовите упражнения първо трябва да работя на машините за изолирани мускулни групи и след 6 месеца мога да премина на базови. Това вярно ли е? На мен базови упражнения ми звучи някак по-подходящо като за начинаещ. Нали чрез тях се тренират големите мускулни групи (крака, гръб, гърди) и се повишава силата? Някак не ми се струва нормално да тренирам изолирано за прасец или трицепс, при положение че ръцете и краката са ми слаби като цяло. Моля за вашето мнение.

Поздрави и бъдете здрави,

Димчо Д.

06.11.14
23:20

Добра стартова стратегия описваш в последните си редове!
Поздрави и успех!

Поздрави за избор на личсността,под чиито имена се подвизаваш,но аз не съм съгласен с твоят инструктор.Ако си здрав и прав не виждам основателна причина да не тренираш базовите упражнения,та те са основата,която се полага от всеки трениращ,останалото е пълнеж. Наблягаш на техниката и след като започнеш да правиш упражненията машинално,т.е. без да се замисляш за изпълнението им натискаш и на килограмите.

07.11.14
13:28

Всъщност работата на инструктура (ако го ползваш във функцията на персонален треньор) е да прецени нивото ти на физическа подготовка и да ти помогне с усвояването на основните упражнения. Тоест предложението “първо да потренираш на машини” означава, че или не му се занимава или не знае как. Има достатъчно упражнения, които могат да се използват като въвеждащи преди да започнеш с по-сложните движения (тяга с дъмбели, гоблет клекове, румънски тяги и тн. ( Не съм инструктор и затова не мога да ти ги подредя “правилно” :) ) Но при всички положения ще е много по-полезно ако инвестираш време в тях отколкото в машини. Поне ще си изградиш хубава база. Иначе ще си помпаш някакви части от тялото на общо основание. :)

07.11.14
20:23

06:45
Суроватъчен протеин 30 гр.

08:30
Овес - 100 гр.
Краве сирене - 100гр.
Масло - 15 гр.

Тренировка 12:20
Гърди, гръб и рамене + кростренажор за загрявка и велоергометър накрая

14:00
Малко след тренировка:
Суроватъчен протеин - 30 гр.
След това:
Пилешка супа - 250 гр.
Омлет от:
      4 яйца
      100 гр. сирене
      Масло
150 гр. ориз

19:00
2 парчета пица (от вчерашното меню)
По-късно предвиждам шейк от извара, банан, малко мляко и вода

Още веднъж благодаря за мнението ви относно базовите тренировки. Днес, знаейки малко повече, в залата директно се запътих към друг инструктор и го поитах какво мисли за базовите тренировки при начинаещи. Той се изненада от така директния ми въпрос, но бързо се съвзе и ме попита какво мисля аз. Хей, ти си профито тук, а и аз зададох първи въпросът си - отговорих му аз

Мнението беше редактирано от Dnes на 07.11.14 20:30.

07.11.14
20:32

Този шейк с извара и банан как ти се получава,става ли добре,хубав ли е?И какви са пропорциите му?Успех с новото начинание и постигане на целите ти и не забравяй,че търпението и постоянството са критично важни. ;)

07.11.14
20:32

Както и да е, човека ми отдели 15 мин., в които ми разказа за значението на базовите тренировки и елементи. 5 мин. след началото на разговора ни вече бях сигурен - това е моят човек. За съжаление той имаше други часове и днес нямаше повече време за мен, но си записах час за следващата седмица.

Иначе, тренировката не беше нищо особено - както казва по-горе Дългия - помпах си някакви части на тялото на общо основание. :)
Засега обаче и това е добре, защото имах време да се запозная с някои от правилата в залата, уредите и да позяпам малко. Другата седмица подписвам договор с фитнеса и скачам в дълбоките води.

За утре предвиждам 10 км. бягане в парка.

Поздрави и бъдете здрави,

Димчо Д.

Мнението беше редактирано от Dnes на 07.11.14 20:41.

07.11.14
20:39

казано от VICIOUS на 07.11.14, 20:32:

Този шейк с извара и банан как ти се получава,става ли добре,хубав ли е?И какви са пропорциите му?Успех с новото начинание и постигане на целите ти и не забравяй,че търпението и постоянството са критично важни. ;)

Привет, по-горе съм описал пропоциите, но все пак:

21:00h
Шейк от:
Извара - 250 гр.
Банан - 1 бр.
Прясно мляко 1,5% - 100 мл.
Вода - 200 мл.
Ванилова захар - 4 гр.

На вкус е ОК, само дето не знам дали въобще трябва да се приемат прости въглехидрати (банан, захар) точно преди лягане?
Понякога си правя вариации като прибавям канела или фъстъчено масло вместо захар.
Да ти е сладко :)

08.11.14
10:52

То с един час няма да стане, ами му кажи, че искаш да те тренира поне месец, като всяка тренировка е само базови и в края и евентуално малко изолиращи.
Какъв е тоя фитнес, та чак договор ще подписвате ???

08.11.14
14:39

Всички фитнеси в Европа са на договори. За година поне. Такава им е схемата - планират си приходите добре.
Началото на месеца ти теглят парите от сметката, пък ти ако искаш ходи.
Цели зали се издържат от “мъртви души” подписали договор, отишли три пъти през януари и плащат цяла година. Че ако не си прекратиш навреме договора и още една година плащаш.

По такива места треньорите са жива мъка. Мен преди две седмици една бъдеща “треньорка” ме пита дали набиранията към гърди са упражнение за гърди. Толкова бях потресен, че не можах да отговоря. Затова пращат всички на машините - няма как да се контузия, има си рисунки как се действа. One plan fits all

08.11.14
15:47

Брей, че то цяло чудо това “Éврофитнес” :D
Те треньорките са ясни...треньорите също ;)

08.11.14
18:35

Дам..само че последният Еврофитнес, който посещавах преди време беше с такса от 15 евро на мсесец, в която се включваха неограничена фитнес зала, сауна, зала за спининг (ако те влече), сауна, солариум и хавлия. Това на фона на последният “служебен” фитнес в България с такса от 40 евро на месец в която се включваше..фитнес. Ама ние сме луксозна държава.

08.11.14
22:31

казано от James Hinks на 08.11.14, 10:52:

Какъв е тоя фитнес, та чак договор ще подписвате ???

Като гледам добре сте развили темата с фитнесите в България и Европа :) - всички изказали се имате право.

08.11.14
23:29

08.11.2014

Днес станах с мускулна треска и голяма усмивка на лицето. Жената махмурлийка (беше на концерт снощи), аз едвам движа ръцете си, а детето милото се чуди какво става.:)
Понеже се очертаваше слънчев есенен ден решихме да се разходим из града.
Храната:
07:30
Суроватъчен протеин - 30 гр.
малко по-късно:
Попара ~ 300 гр. ( с черен хляб, масло и сирене )
Чай без подсладител, но затова пък с лимон

13:00
Приготвена на пара сьомга (~200 гр.) и като гарнитура талиетели със спанак и сос от някакво сирене (~300 гр.)

Към 17:00 след бягането:
Суроватъчен протеин - 30 гр.
Банан - 1 бр.

19:00
Яйца- 3 бр.
Хляб с тиквено семе - 2 филийки
Малко масло
3 парчета шунка
Отново чай

Сега си дръпвам от шейкчето (описано в по-горните ми постове)

Днес планирах 10 км. бягане в парка, но още по време на стречинга и загрявката усетих леко опъване в зоната на левия ахилес. Подходих към бягането доста внимателно и умишлено редуцирах темпото и километрите до 7км. = 50.01 мин. Докато си тичах, разлиствах в главата си темите от ББТийм и се сетих за едно изказване на Кольо Пияндето, където той споменава колко трудно се е възстановил след възпаление на ахилеса. Имам въздух и мотивация за 20 километрово бягане, ама тялото ми не ме слуша. Старост - нерадост.:(
У дома след продължителен душ, охлаждане на зоната и самомасаж с тенис топка. Следва малко почивка от бягането, тъй като мисля че проблема ми се дължи на т.нар. ‘Твърде много твърде скоро’ тренировка. За една седмица навъртях над 60 км, а това за мен е много. Ще се насоча към low impact cardio като плуване и колоездене.

Утре предстои семеен велоизлет, а вечерта 100 минутна тенис тренировка.

Лека нощ и бъдете здрави,

Димчо Д.

Като цяло в преобладаващата част от фитнес залите в България цените са такива, като че ли след тренировка получавате бонус свирка от рецепционистката. А уредите едни лъскавички да те е грях да ги пипнеш, а под звуците на комерсиален хаус татуирани батки разменят всякви видове хормони и флуиди с нацупените “пичета”.
ПП Това ми е и обяснанието след малко провинение пред ушевия защо тренирам на една туба бензин от нас.
ПП2 и все пак ако знаете от горепосочените зали ама да са с хубави рецепционистки чувствайте се то ако не задължени, поне свободни да ги споделите
ПП3 Димчо ще извиняваш, че ти оспамих дневника, но не нога да преборя безсънието

10.11.14
10:54

09.11.2014

Снощи след тенис тренировката бях скапан. В отбора сме само трима и тренера ни разбива напоследък - 120 мин само с четири почивки за хидратация. За щастие ахилеса не се е обаждал от събота.

Велоизлета през деня се провали, тъй като детето имаше много домашно за понеделник след боледуването. И така деня премина в почивка и мързелуване у дома - четене и гледане на телевизия (Formula 1, Davis Cup, ATP World Tour Finals).

Храната с изключение на сутрешния чийт (бухти с мед и сирене) беше ОК.
За обяд две порции телешко варено, а за вечеря боб с домашна наденица. Междувременно банан, ябълка, малко черен шоколад и суроватката разбира се.

Поздрави и бъдете здрави,

Димчо Д.

П.П. Снощи Федерер е опухал Раонич на финалите в Лондон (rock)

26.03.15
11:23

Здравейте отново,

Появявам се за да изтупам прахта от дневника си и да се опитам да бъда малко по-постоянен.
Нямаше ми известно време на хоризонта, защото пътувах доста. Затова нямам все още и постоянна програма по която тренирам. Почивните дни използвам за семейни излети, вело разходки, бягане и тенис тренировка. През седмицата се опитвам да се храня здравословно и да тренирам по хотелите в които отсядам.
Имам проблем с ахилеса на левия крак и се наложи да намаля значително бягането. Към момента успявам да напрявя 1-2 бягания на седмица при много ниско темпо. Маратона в Берлин ще бъде отложен с година май :(

Храната за вчера 25.03
Закуска:
Протеинов шейк, 60гр овес, 10гр ленено семе, 50гр бяло сирене, малко масло. Всичкото това залято с вряла вода - става като попара.
Обяд:
Печено свинско - 300гр, варен ориз - 150гр, сок от манго - 200 млл
Следобедна закуска:
2бр оризови бисквити намазани с фъстъчено масло
Вечеря:
Картофена манджа със сирене и домати - 2 порции

Вода - 2.5л, 2 билкови чая

Тренировка няма, но activity tracker -a показва 13 201 стъпки

27.03.15
11:48

Храната за вчера 26.03
Закуска:
Протеинов шейк, 60гр овес, 10гр ленено семе, 50гр бяло сирене, малко масло. Всичкото това залято с вряла вода - става като попара + 1 варено яйце
Обяд:
Чили кон карне, варен ориз - 150гр, салата – червено цвекло, маруля, маслини, зехтин
Следобедна закуска:
250 гр малини, 1 банан
Вечеря:
2 котлетни пържоли, салата от домати, краставица и козе сирене, 2 филии хляб от картофено брашно
Вода - 2.3л, 1 билкови чай
Тренировка няма, но activity tracker -a показва 11 216 стъпки

Мамка му, вчера разбрахме, че един колега е бил на борда на разбилия се във вторник самолет на Germanwings ;(

Мнението беше редактирано от Dnes на 27.03.15 11:56.

16.06.15
23:40

И така, след няколко месечно прекъсване съм отново на линия. Работих по един проект и ми се наложи доста да пътувам. От една страна беше много приятно да се запозная с нови и различни хора, религии, и култури. От друга, семейството и приятелите ми липсваха, храната не бе стриктна (но за сметка на това разнообразна и интересна), сънят също често липсваше или бе недостатъчен.

Сутринта леко раздвижване у дома: напади, коремни, лицеви и леко кардио.

Храната:
Закуска - каша от овес, ленено семе, сирене, малко масло. Всичко това залято с вряла вода. Протеинов шейк, BCAA и 3 табл. Devils Burn.
Междинно хранене: 2 яйца, 1 банан
Обяд - около 300 гр печено свинско, гарнитура ориз и задушени зеленчуци
Междинно хранене: ябълка и банан
Вечеря - плнозърнеста паста с пармезан около 300 гр.
Вода -3 л.

Докато пътувах имах време да размишлявам по много теми, като някои от тях може да се сторят интересни на четящите тук. Затова ще пускам в следващите постове по нещо - ей така да върви приказката. :D
Поздрави и бъдете здрави,
Димчо Д.

Мнението беше редактирано от Dnes на 16.06.15 23:42.

17.06.15
23:22

Какви ги свърших днес...

Веднага след ставане нахлузих обувките за бягане и изчезнах в гората. След това душ, закуска и бързо на работа.
Храната днес:
В офиса една колежка беше варила сладко от ягоди през уикенда и съответно донесе мостра. Така намазахме по филийка с масло и сладко, което ми дойде много добре след тичането на гладно. По-късно истинската ми закуска беше останалата от предишната вечер пълнозърнеста паста с мляно месо и пармезан.
За обяд опуках 150 гр пилешко, 250 гр чери домати, 125 гр мини моцарела и едно ръжено хлебче. Имах чувството, че мога да изям още толкова.
Към 15:00ч прибавих и 250 гр извара със 125 гр пресни малини.
Вечерята беше БургерРони, чиято рецепта открих на страниците на бб-тийм. Въпросният бургер е много добре приет от всички в семейството. Съставките са следните: овкусено мляно телешко месо, авокадо, морков, зелена салата, зехтин и ръжено хлебче. Около 19:00ч малка чаша сладолед от замразен банан, авокадо, кокос, пръчка ванилия и мед.
Вода 3 л.

Бъдете здрави,
Димчо Д.

19.06.15
10:07

Сутришно раздвижване 18.6:

Напади с тежести, повдигане на дъмбели напред/встрани, преси с притискане, повдигане на дъмбели от лег, лицеви

Храна:

Закуска - ръжена филия с авокадо и сьомга у дома. В офиса добавих каша от овес, ленено семе, бяло сирене и масло с едно пълнозърнесто хлебче.

Обяд - 150 гр пилешко, 250 гр чери домати, 125 гр мини моцарела, 125 гр маслини и едно ръжено хлебче

Междинно: 250 гр извара + 125 гр боровинки

Вечеря – 2 големи телешки кюфтета с два домата и филия хляб

Бъдете здрави,
Димчо Д.

27.06.15
17:37

Update от последните няколко дни, тъй като пътувах и бях на нещо като подготвителен лагер по тенис.
Четвъртък, петък и събота двуразови трнировки. Сутрин тренки за кондиция (спринтове, бърпита, лицеви, коремни и т.н.). По обяд - часове по теория на играта, ментална подготовка и час почивка в стаята, а следобед практически занимания по тенис. Храната беше на много добро ниво (домакините се бяха постарали). Няма да описвам подробно храненията, само ще отбележа че се храних добре ( повечко калории заради завишения разход на енергия).
В неделя беше първия турнир за сезона. Успях да стигна до 1/2 финал където загубих. Равносметката - три мача в един ден ми идват множко. Усещам как с умората пада и мотивацията ми да преследвам всяка топка по игрището (ЕГН-то си казва думата :).

Тази седмица съм на път, но през уикенда ще постна поне храната.
Поздрави,
Димчо Д.

02.07.15
15:30

Отчет за миналата седмица:

Понеделник - 120 мин. тенис тренировка - около 1400 калории според Полар-чето
Вторник - почивка
Сряда - сутрин 45 мин. плуване, следобяд бягане 21 мин.
Четвъртък - кръгова тренка във фитнес, последвана 20 мин. бягане, турски хамам* и сауна
Петък - почивка
* - забравих да спомена, че от вторник до петък действието се развива в Истанбул където бях в командировка 
Събота - сутрин 60 мин. плуване, следобяд бягане 20 мин.
Неделя -  тенис турнир - 187 мин. за 2 изиграни мача около 2390 калории според Полар-чето

Яденето беше на ниво, с едно малко изключение в сряда.....баклава

Поствам една-две весели снимки от твърдото приземяване в Истанбул :)

Мнението беше редактирано от Dnes на 02.07.15 15:31.

21.09.15
16:14

Привет,

Нямаше ме известно време на хоризонта, но сега се завръщам - и то с програма в три дни за начинаещи!
Много моля да коригирате напъните ми в залата, храната и суплементацията (ако въобще се стигне до такава).

Малко инфо за мен:
35 години, 189 см, 89 кг, вероятен ектоморф, но с бирено шкембенце понастоящем
Цел: Натрупване на ММ и поизчистване
Активност: Тенис - 90-120 мин на седмица, около 12 км бягане на седмица. Тази ми активност в съчетание с тридневната тренировка описана по-долу трябва да ми послужи за ориентир при набавянето на калории. С какъв коефициент на физическа активност да пресметна дневния си прием?

Тренировка:
Лежанка 3Х10Х30кг
Избутване на машина за гърди - 3Х8Х20кг
Долен скрипец - 3Х10Х30кг
Вертикален скрипец - 3Х10Х30кг
Издърпване на машина за гръб - 3Х10Х40кг
Клек - 3Х10Х40кг
Тяга - 3Х10Х40кг
Такава програма ми направиха във фитнеса за първите 3 месеца - моля коментирайте...

Храна:
Закуска - овес + ленено семе + мляко. По-късно 1 яйце
Обяд (явява се следтренировъчно хранене) - бяло месо на 1/2 печено пиле, картофена салата, пълнозърнест хляб с парче кашкавал
Към 15:00ч - 2 яйца
Вечеря - бяло месо на 1/2 печено пиле, малко спеър рибс, две филии пълнозърнест хляб, един домат, малко синьо сирене.
Шейк от 1 банан, 250 гр извара, ванилия, прясно мляко

Предварително благодаря.

Мнението беше редактирано от Dnes на 22.09.15 09:16.

13.12.15
23:53

Здравейте отново,

Не съм писал отдавна, но сега ще обобщя и ще се постарая да съм по-прилежен занапред.
Вече трети месец посещавам (заедно с един колега) зала в обедната почивка. Програмата ще я опиша утре след тренировката (като ще помоля за съвети). Не зная дали резултатите ми са добри, но за 3 месеца съм качил около 3 кг. Работните тежести също се покачиха малко, а първите промени във външния вид са налице.

За храната
Закуска - 200гр кус-кус с малко захар и 150 гр. сирене
Междинно - 1 банан, 200 мл смути от портокал, манго и джинджифил
Обяд - зелена салата с репи и лук, 2 пържолки с кисело зеле, хляб
Междинно - шейк от 1 банан, 250 гр извара, лъжица мед, лъжица фъстъчено масло
Още едно междинно (около 17:00ч. малко преди тренировка) - 2 х Rotewurst на грил
Вечеря -  1 пържола с кисело зеле, хляб

За тренировката
97 мин тенис - среден пулс 127; максимален 174, около 1150 калории
След това 3 кръга от следните упражнения (20 секунди упражнение последвано от 20 сек почивка)
1. Експлозивен клек с отскок, 2. Бърпи, 3. 12м страничен спринт със свити колене, 4. Планински катерач, 5. Скачане на въже, 6. Планк

За деня
Спокойна неделя у дома, отбелязахме 10 год. от сватбата с жената, после в тенис клуба имаше коледно празненство с греяно вино, вурстчета и приятели. С една дума - доволно.

14.12.15
23:27

За храната
Закуска - овесена каша с масло и сирене, банан
Междинно - пълнозърнесто хлебче с тиквени семки пълненно със сьомга
Обяд - 1/2 печено пиле с картофена салата + сандвич с шунка и кашкавал
Междинно - 2 банана
Вечеря - 5 пържени яйца  с краве сирене, хляб

За тренировката
Днес пропуснах клека, защото десния глезен ме наболяваше от тренировката вчера
Тяга - 3х10х60
Лег - 1х10х20, 3х10х30, 2х8х35
Флайс с дъмбели - 3х10х7.5
Хоризонтален скрипец 3х10х30
Вертикален скрипец 3х10х45
Лег преса 3х10х30
Време - 41 мин.
Интересно наблюдение - след тягата глезена сякаш се кръвоснабди и го почувствах значително по-добре.

За деня
Кофти ден като цяло - не тръгана добре от сутринта в офиса, после и детето си е имало проблеми в училище.
Понеделник - няма какво друго да псуваш!
Сега бързам да постна и заспивам, че да го приключвам този ден.

Мнението беше редактирано от Dnes на 14.12.15 23:33.

17.12.15
13:57

16.12.2015

За храната
Закуска - овесена каша с масло и сирене,
Междинно - бретцел с тиквено семе и 1 яйце
Обяд - 2 запечени пържоли с кашкавал + 180гр варен ориз
Междинно - 1 яйце
Вечеря - печен свинскни джолан /в менюто беше посочен като 1.8 кг., но без кокала е значително по-малко/ + 4 бири

За тренировката
Клек - 1х10х20, 1х10х40, 3х10х60
Тяга - 3х10х60
Лег - 1х10х20, 3х8х30, 2х8х35
Флайс с дъмбели - 3х10х7.5
Хоризонтален скрипец 3х10х30
Вертикален скрипец 3х10х40
Флайс на машина - 3х10х30
Време - 51 мин.

За деня
Спокоен ден в офиса, всички са настройваха за Коледната вечеря с колеги която предстоеше. Малкия имаше Коледно тържество в училище и представлението на децата беше жестоко. После вечеря с колеги /и бири/ и сега го давам леко болен. Отдавам го на топлото време, а не на бирите снощи :D

31.12.15
08:50

30.12.2015

Храната
Закуска - овес с прясно мляко, по-късно една мандарина
Обяд - зелена салата, телешки гулаш с макарони ( явява се следтренировъчното хранене)
Следобедна закуска - сандвич от пълнозърнест хляб и 100 гр сьомга
Вечеря - спагети с кайма, домати и пармезан

Тренировката
Клек - 1х10х20, 1х10х40, 3х8х60
Тяга - 3х8х60, 1х5х70, 1х5х80
Лег преса - 1х10х20, 3х10х30
Пек дек - 3х10х20
Вертикален скрипец - 3х10х35
Коремни преси - не помня точно колко
С изключение на клека и тягата, останалите упражнения правих с понамалени тежести заради болка в дясното рамо.

За деня
Последен ден за годината във фитнеса (вече 4 месеца твърдо посещавам залата). Лошото беше, че имаше много ученици дошли да напомпат бицепсите за Нова Година и тренировката ми отне повече време от обикновено.
За днес планирам да поиграя тенис със сина, като се надявам болката в рамото да е отминала. Привечер сме на кабаре с други две приятелски семейства, а после ще посрещаме новата година на гости у едното семейство.
Весело посрещане на всички.

06.06.16
12:31

05.06.2016

Привет на всички,

Отдавна не съм писал, но се надявам вече да съм по-редовен

Движиние за днес
7 км колело
2 часа и половина тенис /имах турнир изиграх 2 мача single/

Храната
Закуска - овес със сирене и масло, 2 варени яйца + шейк от извара, банан, фъстъчено масло и малко мед
Обяд - 2 пържоли на грил, салата и малко хляб
Вечеря - купичка боб, 1 пържола на скара, домати с моцарела
Вода - много, ама наистина много заради задушното време

За деня
Целия ден прекарах навън заради турнира. Решихме с един съотборник да отидем с колела. Добре де, ама той дойде с електро колело и аз трябваше да се набирам на педалите като бесен. Пристигнах директно готов за игра :). Домакините се бяха постарали - организацията беше безупречна, барбекю, напитки. Приятен ден, после спах като къпан.

07.06.16
13:10

Движение за днес
В обедната почивка 45 минутна тренировка
Клек – 1х10х20 , 1х8х40, 1х6х60, 3х5х80
Ходещи напади – 2х20х30
Бедрено разгъване – 3х10х30
Бедрено сгъване – 3х10х30
Лег преса – 3х10х70
Скокове – 10 бр. Височината на платформата не знам каква беше, просто минавайки покрай клетката реших да пробвам.
С изключение на клека, навсякъде имах запас от сили, но в понеделниците имам тренировка и привечер,  та се налага да пестя сили.

Колело – 5 км

След работа – тенис  тренировка  = 2 часа и половина.
Между сесиите имаше скачане на въже, спринтове, Kangaroo Jumps.
Стречинг и самомасаж. Проблемите с китката продължават.

Храна
Закуска - овес със сирене и масло, 3 варени яйца + парче домашен сладкиш /с ревен и ягоди от градината на колежката/.
Обяд – свинско месо със зеленчуци и ориз, салата снежанка
Вечеря – боб с наденица и сирене, чаша прясно мляко
Вода – около 4 литра, но предвид задушното време и многото движение ми се струава малко

За деня
Нищо за отбелязване – нормалните офис терзания. Един от свестните колеги ни напуска, за което аз лично много съжалявам защото се разбирахме добре.

08.06.16
10:23

07.06.2016

Ден без тренировка

Храна
22 часа фаст последван от вечеря пилешко месо с ориз и зеленчуци, шопска салата и чаша кисело мляко преди лягане

За деня
Мъчи ме някаква алергия. В офиса ме цепеше главата. За втори път опитвам фаст (1 ден седмично) та се чудя дали главоболието не е от това?

Бъдете здрави!

13.06.16
11:36

08-12.06.2016

Дни без силова тренировка. Колело – 10 км на ден. В неделя футбол със сина ми около 1 час.

Храна
Като цяло беше добра с изключение на парче и половина торта за рождения ден на детето в събота.

За дните
Както споменах по-горе, цялата седмица бях отпуска защото присъствах на едно спортно събитие /снимки по-долу/ и нямах време за тренировки. Поне се придвижвах с колело до стадиона и обратно та не съм съвсем капо.
Срещнах се и видях играта на страхотни атлети. Някои в залеза на своята кариера, други тъкмо започващи своя професионален път. Имаше и българско участие, но за съжаление приключи доста рано :).

Мнението беше редактирано от Dnes на 13.06.16 11:41.

14.06.16
10:02

13.06.2016

Тренировка
2 часа и 15 мин на тенис корта

Храна
Овес с масло и сирене за закуска. Пилешко с ориз и зеленчуци за обяд и вечеря. Към 22:00 часа /след тренировка/ шейк от извара, банан, фъстъчено масло и малко мед.

За деня
Тъй като силовата тренировка я правя в обедната си почивка, когато имам целодневни срещи се налага да пропускам, какъвто беше случаят днес.
Китката на дясната ръка продължава да ме боли. Ще се ходи на доктор май.

20.06.16
16:58

19.06.2016

Движение
5,02км = 00:28:02, темпо 5:36 мин/км, настилка – горски път. Нелошо тичане, но като цяло далеч от най-добрите ми постижения.

Храна
Овес с масло и сирене за закуска. Печено пиле с ориз за обяд, тутманик от овесено брашно 1 кофичка кисело мляко за вечеря.

За деня
Мързелива неделя. С изключение на бягането и после малко колело до музея където имаше public viewing на 24h Le Mans, с друго май няма да запомня деня.

Поздрави,
Димчо Д.

21.06.16
11:25

20.06.2016

Силова тренировка /36 мин./

Нещо като кръгова направих понеже в залата бяхме само аз и колегата по това време на деня.
Реших да намаля почивките между сериите на 10-12 сек. и между упражненията на 90 сек. Резултат - завишен пулс, обилно потене, леко намалени работни тежести и мусккулна треска на горната част на тялото.
Тяга - 1х8х60, 3х6х80, 2х5х100
Лег преса - 3х10х70
Лежанка - 1х10х20, 3х10х30 /редуцирах допълнително тежеста заради контузия на китката/
Пек-дек - 3х10х30
Придърпване на долен скрипец - 3х10х25
Придърпване на вертикален скрипец 4х10х40

Тенис тренировка /120 мин./

Храна
Овес с масло и сирене за закуска + шейк от банан извара. Телешко с пюре и зеленчуци за обяд. Печено пиле с ориз преди тениса. За вечеря - 3 варени яйца, кашкавал, сирене и домати + шейк от банан и извара.

За деня
Нищо особено за отбелязване.

Поздрави,
Димчо Д

21.07.16
11:36

20.07.2016

Ден без силова тренировка

Прибрах се с колелото от офиса - 17.65 км = 53:51 или средна скорост 19.7 км/ч

Храна
Овес с масло и сирене за закуска
Телешко с ориз и зелена салата за обяд
Салата домати, моцарела и зехтин. Пуешко на скара

За деня
Обядвах със стар колега и си спомняхме за доброто старо време :) Времето е ужасно задушно - не може да се спи.
Пропуснах си силовата днес, но ще тренирам утре. Дано времето захладнее, че нито ми се яде, нито ми се ходи на работа.

Поздрави,
Димчо Д

21.07.17
11:54

20.07.2017 - Една година по-късно...
След 6 седмично прекъсване заради контузия съм обратно в залата. Какво се случи досега...?
Юни месец участвах в първия си полумаратон, пролетно летния тенис сезон е към края си и се надявам да имам повече време за залата.
Свалим съм около 5 кг заради по-големия обем тичане и тенис, така че ще трябва повечко хапване, но това е ОК защото другия месец се прибираме в България за 25 дни.

Тренировка - днес по-полечка, че след толкова време....
Клек
1х10х20
3х8х40

Тяга
3х8х60

Лежанка
3х10х30

Кофички, скалирани набирания, коремнни преси, разтягане и самомасаж

22.07.17
23:40

21.07.2017

Пътуване до Виена по работа. В хотела имаше някакъв фитнес, но беше толкова тясно и неприятно, че не се задържах много там.

Тренировка (ако може да се нарече така)

Лежанка
1х10х20
3х8х30

Дъмбели за гърди
3х8х10

Придърпване на хоризонтален скрипец
3х8х30

Лицеви, коремни преси и душ

Вечерта у дома ходихме на концерт на приятели, които свирят приятна музика. Рок и бира и днес главата боли.

24.07.17
07:35

22.07.2017

Без силова тренировка. Все още имам МС от четвъртък.

Лек махмурлук 😀. Сутринта ходих да помагам на групарите да разглобим сцената и оборудването. По обяд се разходихме до града с колелата - 15 км + 5 км ходене.

24.07.17
10:56

23.07.2017

Мързелива неделя и нищо за отбелязване.
Следобяд - тенис 90 мин.

25.07.17
09:18

24.07.2017

Тренировка 1 - в обедната почивка - 36 мин.

Клек
1х10х20
3х8х40

Тяга
3х8х60

Гребане с щанга
3х6х60

Раменна преса с щанга
3х8х20

Повдигане на щанга от лег
1х10х20
2х9х30

Придърпване на вертикален скрипец
3х8х35

Придърпване на долен скрипец
3х8х30

Мале колко далече съм от максовете през януари :(
Тяга - 2х135
Клек - 2х100
Лежанка - 2х55

——————————————————————————————————————————————————————————————-
Тренировка 2

Тенис - 130 мин.
След това душ и кондиционен масаж при физиото на отбора и спах кат’ бебе 🙂

Добавки - магнизий бисцинглинат 1 гр., рибено масло - 2 гр.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1