Ароматни котлети от сьомга на тиган

fire.is.my.nature

16.11.14
15:54

:) Здравейте :)

Днес направих едни котлети от сьомга, които макар и да са си просто котлети на тиган, се получиха жестоко заради подправките и другите екстри, които ползвах. Снимковият материал е с ограничено качество, но вече са изядени, така че няма връщане назад :)

Необходими продукти:

котлети от сьомга (аз ползвах прясна)
пресен босилек
мащерка
5 скилидки чесън
1/3 стрък праз лук
индийско орехче
кардамом
черен пипер
сол на вкус
зехтин Native extra за готвене

гарнитура:
аз ползвах пресен спанак, залят със соса от готвенето на сьомгата и с останки от задушени моркови с една персийска подправка :)
Може да ползвате каквото искате.

1) В тиган се слагат 2 с.л. зехтин, насолените котлети и праз лука (отстрани на котлетите) и се затварят с капак

2) пресният босилек (на вкус, ползвах доста голямо количество, понеже го обожавам, 1/2 опаковка) + чесъна се нарязват на малки парченца, като чесъна е по-добре да не е счукан, защото като се запържи на едро става супер. Това се смесва с 1 “щипка” индийско орехче, 1 ч.л. мащерка и кардамом в количество в зависимост колко обичате тази подправка. Аз сложих съвсем малко.. 1/2 кафена лъжичка. Черен пипер на вкус.

3) сместта се изсипва върху котлетите, като част от нея се оставя отстрани, за да се запържи). На този етап аз добавих още 2 с.л. зехтин.

4) котлетите се обръщат по усет докато хванат златисто-оранжева коричка, като при всяко обръщане се добавя при нужда още от подправките, за да се получи нещо като запържена обвивка върху сьомгата.

:) И.... е готово.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1