Помощ за тренировки и хранителен режим

16.11.14
19:15

Здравейте!
Имам няколко въпроса свързани с тренировките в зала и храненията. Реших, че в този сайт ще получа най- компетентно мнение. Първо, искам да отблежа, че отскоро тръгнах на фитнес, с цел да оформя тялото си, а може би в началото да сваля някой и друг килограм, и като цяло, не съм запозната с нещата, затова искам съвет от Вас, тъй като най- вероятно по грешен начин подходих през този един месец.
1.68 съм, около 62 кг. Принципно тренирам така: 50 минути пътека, като редувам тичане с бърз ход, 10-15 минути степер и след това правя упражнения- коремни преси, клекове и гирички. Чела съм, че за различни части от тялото се изискват различни упражнения; примерно, ако искам да стегна корема и краката, какви упражнения трябва да правя? Целта ми е първо да сваля 3-4 килограма, повече не желая, тъй като, когато падна под 58 кг. не изглеждам добре(макар че, може би с тренировките ще е различен ефектът, преди бях свалила от стрес), а след това да започна да оформям тялото- не се стремя да имам големи мускули, дори и плочки не желая, просто искам стегнато тяло.
Второ, хранителния режим. Ям малко, това не го правя с цел да пазя тяло или нещо подобно. Цял живот съм яла по малко, преди бях злояда, постепенно свикнах на някои храни. Горе- долу с това се храня(по този начин се хранех и преди да тръгна на фитнес, изобщо през последните 5-6 години свикнах на един режим, а това е заради работата и университета, и не ми е омръзнал досега):
1. закуска- два варианта(в зависимост от деня, тоест от работното ми време): или плод(банан в повечето случай)+ сурови ядки(бадеми или орехи, мисля, че изяждам около 50 грама), ИЛИ кисело мляко+ сурови ядки(мешам си ги, като слагам канела, пектин и джинджифил на прах)- засищат ме и двата варианта, до към 13. 30 да кажем
2. обяд- в повечето случай ям супа(щото я обожавам, не за друго) ИЛИ нещо готвено(мазните ястия ги избягвам, че не ми понася мазното), ИЛИ салата(каквато ми попадне) с варени яйца, може и пилешко месо
3. вечер- прибирам се уморена и нямам много апетит, та ям или плодове(много обичам плодове) или сурови ядки(това донякъде е поради факта, че се прибирам след 9 часа вечер и хем съм уморена да готвя нещо, хем не ми се яде толкова късно)
Така се храня горе- долу, е, има дни, в които ям нещо различно- примерно ако изляза с приятели, или просто мина покрай някое заведение, в което си харесам нещо.
Не ям обаче вредни храни, никога не съм, в семейството ми се храним здравословно. От сладки неща- уж ги обичам, ама примерно един път в месеца, не че ги избягвам, но не се сещам да ги ям. Най- много хапвам черен шоколад(майка ми ме научи да го харесвам много натуралния шоколад) или някакви курабийки, мъфини etc.
Въпросът ми е, какво мога да подобря в тренировките, имайки се предвид резултатът, който желая да постигна и трябва ли да променя хранителния си режим? Ще съм Ви много благодарна за мненията и коментарите Ви. Изчетох няколко теми и дневници във форума, но май се обърках повече, защото попаднах на различни неща. Извинявам се за дългото писание.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1