Три медала за България от Световното първенство по силов трибой в Маями

18.11.14
14:42

Три медала за България от Световното първенство по силов трибой в Маями

Общо три медала завоюва отборът, който представи страната ни на Световното първенство по силов трибой в Маями. Ицо Мусков спечели бронзовото отличие по силов трибой в категорията до 125 кг. Софиянецът се нареди трети и на световния кръг по мъртва тяга. Съотборникът му Стоян Андреев грабна златото в дисцплината мъртва тяга в категория до 125 кг. Мусков направи опит и в дисциплината лег, където се класира на почетното пето място. Българите сами финансират участието си на международните състезания по силов трибой.

Близо 800 от най-добрите състезатели по силов трибой от над 30 страни взеха участие на световното първенство в Маями. WPC World Championships се проведе от 10 до 16 ноември в Box Expo Center на West Palm Beach. Претендентите за световната титла по силов трибой премериха сили едновременно в мъртва тяга, лег и клек. На международното състезание се състояха и три отделни световни кръга съответно в самостоятелните дисциплини: лег, мъртва тяга и клек.

„Дойдох за медал в силовия трибой и постигнах целта си. Битката беше огромна, надскочих собствените си постижения до момента. Руснаците и украинците са много силни, те спечелиха златото и среброто. Реших да се пробвам и на отделните дисциплини. Направих само един опит на мъртва тяга и се класирах трети. А Стоян Андреев в оспорвана борба взе златото, това е голям успех за България. На лег останах пети само с два опита. Не исках да рискувам непремерено, пазя се от контузии, тъй като ми предстои Европейско първенство през лятото на 2015. Там очакванията ми са за първото и второто място”, коментира резултатите си от световното първенство Ицо Мусков.

Докато четях поредната статия в Дир-а за драмата Кличко - Пулев, мернах заглавието - мъъъничка статия без снимки и подробности, а все пак са медали за България...

Темата беше редактирана от Светлето на 18.11.14 14:45.

18.11.14
14:49

Доста хора ще ме захапят веднага, но единствените първенства, които смятам за сравнително коректни, са тези, на които се дават проби, тоест организираните от IPF.
Където преди седмица Ивайло Христов стана Световен Шампион. Първенството се проведе в Денвър.

ДА ме поправите, ако греша, но единствено IPF следи за допинг контрол ;)
Което не омаловажава постиженията на спортистите, защото ако не се взимат проби, то сигурно всички са начаткани до козирката и става войната на химиците, и все пак...

18.11.14
15:06

казано от Блажка на 18.11.14, 14:49:

Доста хора ще ме захапят веднага, но единствените първенства, които смятам за сравнително коректни, са тези, на които се дават проби, тоест организираните от IPF.
Където преди седмица Ивайло Христов стана Световен Шампион. Първенството се проведе в Денвър.

Което не омаловажава постиженията на спортистите, защото ако не се взимат проби, то сигурно всички са начаткани до козирката и става войната на химиците, и все пак...

А като се взимат проби, не са “начаткани” по време на подготовката и след това поизчистени навреме за състезанието, а? Пробите малко ги ограничават откъм избора на препарати и времетраенето на циклите, нищо повече.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.11.14 15:06.

18.11.14
15:13

казано от Phophy_ на 18.11.14, 15:06:

А като се взимат проби, не са “начаткани” по време на подготовката и след това поизчистени навреме за състезанието, а? Пробите малко ги ограничават откъм избора на препарати и времетраенето на циклите, нищо повече.

В момента поне в БГ няма препарат, който да не се хваща за по-малко от 4 месеца и това е кленбутерол :)
Месец след като си взимал ако щеш и ядрено гориво... силата отслабва, какво остава за период от четири или повече.
Няма как да покажеш това, което си можел в пика си. Тук е разликата.

Може би и заради това единственият ни титулован спортист в този спорт ще остане Ивайло Христо, заради натрениростта и дългия стаж... във всичко.

След като Иван Иванов каза, че кленбутеролът се ловял на чътвъртия месец, станозолол на 11-а, а при depo препаратите отива на 14-16 месеца, анавар с активна съставка оксандролон - 6 месеца ( споменавам най-разпространените медикаменти в силовите дисциплини) ми стана ясно ЗАЩО от известно време насам друг не може да бъде подготвен за голямо състезание и да вземе призово място.
Разбира се винаги има начин, но никога няма пари.

Мнението беше редактирано от Блажка на 18.11.14 15:14.

ДИ

18.11.14
15:18

Със или без препарати, медалите на световно първенство са си медали. Ако нашите бедни момчета са били на препарати, представете си за какво става въпрос при руснаци и американци, които наливат много пари в силовите спортове...

18.11.14
15:39

казано от Блажка на 18.11.14, 15:13:

В момента поне в БГ няма препарат, който да не се хваща за по-малко от 4 месеца и това е кленбутерол :)
Месец след като си взимал ако щеш и ядрено гориво... силата отслабва, какво остава за период от четири или повече.
Няма как да покажеш това, което си можел в пика си. Тук е разликата.

Внимание, всички да четат и осмислят !
Великата биохимичка и силов треньор Блажка говори за правилното взимане на “химия” !
:D :D

18.11.14
15:42

казано от CarnalK на 05.09.13, 12:58:

казано от karfi4ka на 15.08.12, 20:00:

ОФФ/

Ех, Блажке, отдавна се каня да те питам кога станА калайджия, кога ти почернЕ гз... (извиня’ам се за изразните средства), като въпросът е реторичен :D :D :D

И година по-късно

Откривам периодичност в преквалифицирането на Блага. Период ~ 13 месеца.

Интересно в какво поприще ще посрещне 2016 година.
Предполагам ММА :D

18.11.14
15:44

Народни танци :) Нали е жадна за участия и слава - ще се снима за етикет на лютеница “Хоро” :D

18.11.14
15:51

казано от James Hinks на 18.11.14, 15:44:

Народни танци :) Нали е жадна за участия и слава - ще се снима за етикет на лютеница “Хоро” :D

С народна носия с гол корем да се види пресата, автобронзант и щангетки.

А може и да не е лютеница. Ще е Иван Абаджиев Bulgarian power signature series training booster на базата на кисело мляко и трибулус. Произведено от Фармахим.

18.11.14
15:57

Еми смейте се, на мен не ми е смешно изобщо това с химията и допинг пробите :)

И къде пише, че съм силов треньор или изобщо някакъв треньор или вече не се прави разлика между състезател -консуматор и треньор?

Мнението беше редактирано от Блажка на 18.11.14 15:58.

18.11.14
15:59

казано от Блажка на 18.11.14, 15:57:

Еми смейте се, на мен не ми е смешно изобщо това с химията и допинг пробите :)

Шегуваме се, Блага. Научи се да носи на майтап. Много полезно качество. Дори бих казал, че в живота е по-полезно от щангите.

18.11.14
15:59

Ей ба, изядохме се.
IPF-а наистина са строги правилата, но и там си има “галеници”. Във всеки спорт е така. А тия препарати, които Блага е изброила се ползват от наш’те хора, дето нямат един лев и са решили да таковат дявола.
Онзи ден гледах една кореспонденция на много близък мой човек, треньор, завършил фармацевт с доста публикации, защити. Той разговаря със лекоатлет, ниво топ 3 в тройния скок(3-4 опита имаше миналата година на 30-40см. от световния рекорд).
Аз нали съм си любопитен и викам да му пише за препарати, едно-друго, кое, как, кой, кога ловят. И си изреждам там редовните, дето и Блага ги е изброила и за които и аз се сещам.
Той каза, че това първо ще го обиди, второ тези хора са на такова ниво на медикаменти, дето ние надали сме чували и надали ще можем да прочетем коректно наименованието, камо ли да разберем с какви още 4-5 неща се комбинира, камо ли защо, кога и т.н.
ТУЗЕМЦИ сме ние, далеч от истината, която колкото и да ни се иска е такава - борба с WADA и много връзки.

Мнението беше редактирано от slavko на 18.11.14 16:14.

IS

18.11.14
18:58

Кленбутерол и сила.......ей това искам да го видя как става..... То значи децата дето пият сиропа като имат кашлица или асматиците с инхалатора,трябва да са рекордьори в трибоя :D Стига с тези заблуди,става да сваляш кила с него,но за сила..... (giggle)

18.11.14
22:31

казано от Phophy_ на 18.11.14, 15:06:

Мога да ти гарантирам,  че специално нашите състезателе, НЕ са начаткани. Всички се подготвяха само на добавки. Ако един състезател участва целогодишно в международни състезания,  както е Ивайло Христов,  той през цялата година е под наблюдение и може по всяко време да му поискат проба,  което се е случвало няколко пъти вече. Да се назобиш е почти невъзможно и да ти се размине. Особено вече с тези дълги периоди на чистене. За други състезатели,  които участват веднъж годишно на международно състезание, дават три месеца предварителни заявки за самото състезание и през тези предварителни три месеца на състезателят може да му се поиска допин проба по всяко време. Да вметна,  че поискаха на всичките българи предварителни проби и те дадоха. След самото състезание доколкото си спомням пак имаше някакъв период,  но не съм сигурен.

Та така. И не малко важно е,  че IPF е единствената федерация,  която се приизнава от министерството на спорта в България и се дават премии на медалистите. По спомен за световен е около 15-17 хил., не са много но пак дават нещо.

Мнението беше редактирано от borislav adov на 23.11.14 12:16.

12.06.15
17:01

Стара тема, но попаднах на нея и се сетих за тази статия:
http://liftinglarge.eu/ima-li-powerlifting-bez-himija

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1