18.11.14
22:37
Здравейте драги съфорумници .
Аз съм на 16 години , висок 185 и тежащ между 72 - 76 килограма ( звучи странно да пиша с граници , но действително теглото ми много лесно и бързо се изменя ). От началото на годината си поставих за цел да направя нещо за себе си , сиреч за тялото си . Започнах с фитнес , а много скоро ( седмица или две по - късно ) започнах и тренировки по карате . В първите месеци от тренировките ми нещата за мен се развиваха доста добре и станах доста по - здрав . Правейки си равносметка 11 месеца по - късно мога да кажа , че определено тази година е била доста ползотворна за мен .
Нека кажа и нещо за храненето преди да мина към въпроса ми . Бях изключително въодушевен да се храня здравословно когато започнах с фитнеса и действително първият месец , два го правих перфектно . След това обаче , за жалост , се отпуснах малко и от март, април , въпреки че основно продължавам да залагам на полезни храни като яйца , мляко ( главно кисело ) , месо ( главно пилешко , най - вече печено или на скара ) , ядки , плодове , то понякога изпускам хранения или просто ги заменям с вредни . Понякога пък просто ми се дояжда нещо по - неблагоприятно за целите ми и си хапвам . Най - трудно ми е да се лиша от шоколад , просто много обичам .
И сега стигаме до проблема или по - скоро това , за което искам да се допитам до вас , като хора с повече опит и знания . 2014 скоро ще е в историята и целта , която си бях поставил - да наложа основите на пътя , към който искам да вървя , е факт . Оттук нататък обаче осъзнавам , че имам страшно много работа . Ето няколкото неща , които ме интересуват най - вече .
1. Сенсеят ми по карате ми каза , че фитнеса ми пречи в спаринг и аз действително усещам , че откакто спрях да вдигам редовно , доста се поотпуснах и станах по - подвижен . Проблемът е , че ръцете ми се развиват доста бавно дори и с фитнес и се надявам да ми дадете някой съвет как да ги тренирам или някаква програма .
2. Маса - понеделник , сряда и петък тренирам карате , а вторник и четвъртък - граплинг и малко елементи от бокс . Тези тренировки ми помагат много от гледна точка на релефа , но откъм маса нещата са мноого трудни . Някакъв хранителен режим би ми помогнал , тъй като сам все още не мога толкова добре да контролирам храната си . А и нека не е много сложен , тъй като съм ученик и има доста фактори , които ме притискат .
Искрено благодаря предварително на хората , които ще ми помогнат . :)