Кардио след силова тренировка ?

В период за покачване на маса съм (с калориен излишък и стабилен прием на въглехидрати) и тежки тренировки 4 пъти седмично. Въпроса ми е - понеже корема ми е много проблемен (приличен слой мазнини), удачно ли ще е да правя кардио след щангите (или в почивните дни) с цел да изчистя малко преди да дойде сериозния период за релеф или ще изгоря и малкото мускули, които имам? Ендоморф съм.

19.11.14
20:27

Правенето на кардио по никакъв начин няма да ти помогне да изгориш мазнини, щом си в калориен излишък. Помисли малко. Как ще ядеш повече от изразходваното и ще махаш мазнини. И още нещо - каридото не гори мускули.

Кардиото може да допринесе за загуба на мускулна маса, ако е комбинирано и с други фактори, които имат отношение за това.

По темата - комбинацията между силова тренировка и кардио (след нея) е добра; но все пак хранителният режим е основен.
Тоест - можеш да свалиш мазнините и без допълнително кардио към тренировките, но самите тренировки трябва да създават необходимите условия и да са напаснати с хранителен режим.

Също така, добавянето на кардио след силова тренировка не е гаранция, че ще свалиш мазнините.

Някои хора успешно чистят и без кардио; други - предпочитат да го включват.

Моят съвет е първо да обърнеш внимание на храненето; след това да експериментираш с кардио и да се наблюдаваш.
Привърженик съм на по-кратки сесии, но интервални :)

MI

25.11.14
16:32

И аз съм като теб, при мен безпроблемно действа като дойде периода за чистене-на гладно, сутрин,20 мин тичане навън,средно темпо. Естествено режим и тренировка за тази цел, но върши чудеса при мен ;) Сега зимата не се вманиачавай толкова, а си тренирай тежко и хапвай.Имай предвид, че винаги като се чисти после пада и малко мускул :)

29.11.14
22:05

Силовата тренировка си е достатъчно стресираща за тялото и мозъка, за да се пържиш след това и с кардио. Освен това, докато тренираш силово, гориш супер много калории. Не ти препоръчвам кардио, защото ще претренираш. Все пак можеш да включиш десетина минути колело или пътека след тренировка, за да релаксираш от тежките упражнения :)

MI

01.12.14
11:47

10-тина минути леко кардио е дори препоръчително :)

10.12.14
21:53

Да, десетина минути. По-скоро за разтоварване психически.

12.01.15
00:58

Кардио след тренировка може да бъде по-ефективно от същото кардио в почивен ден, но пак зависи. И въпреки калорийния излишък, по-добре е с кардиото, отколкото без. Ясно е, че няма да топиш, но без него ще наслоиш допълнително.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1