23.11.14
01:53
Здравейте, страдам от генетично заболяване прогресивна мускулна дистрофия тип Бекер, беше открита през 2002г. , а се прояви още през 2000г. Ето точните симптоми, които включват : Слабо прогресираща мускулна слабост (затруднения с скачането, бягането, ходенето), слабост в краката и таза, ходене на пръсти, характерен начин за изправяне от пода, често падане и спъване, трудности при дишането, деформации в скелета, мускулни деформации, умора, сърдечни заболявания, увеличено ниво на креатин фосфокиназата и скъсен протеин дистрофин. Преди 2-години ми откриха Тахикардия, а след това претърпях операция на двата крака за удължаване на ахилесите.
Вече от 3-месеца тренирам, но спрях за 2 - 3 седмици и сега отново ще започвам, но не мога да правя мъртва тяга, набирания на лостовете и упражнения за краката. Почвам и с добавките като протеин, анимал пак, бета-аланин, креатин монохидрат и омега 3-6-9.
Искам да споделите вашето мнение и да дадете съвет относно всичко това което споделих с вас :)
Благодаря предварително :)
23.11.14
09:28
Моето мнение е, че съдбата е понякога не толкова благосклонна. А съвет не може да ти даде никой, защото ти не си изказал въпрос или съмнение, а просто си констатирал факти. То е като да кажеш “Добър ден! Днес се чувствам не толкова добре, но вчера бях малко по-добре, въпреки, че на моменти имах подут корем. Слънцето ми блестеше от време на време, а птичките пееха.” Айде дайте ми съвет относно това, което споделих.
Ако искаш съвет, задай въпрос или изкажи съмнение. В твоето състояние, обаче всеки съвет би бил ненамясто, тъй като страдаш от заболяване, което е не достатъчно познато за доста лекари, а камо ли за публиката на този форум. Всяко твое начинание в областта на спорта би трябвало да е съгласувано с лекар.
Креатина ще помогне малко(той е единствената натурална добавка, която помага за маса), а другите добавки които си посочил няма да повлияят мускулната маса, освен протеина(който можеш да си набавиш и от храната). Консултирай се с лекар ендокринолог за хормонално лечение. От това което си описал, можеш да тренираш гърди,трицепс,бицепс и рамо. Тогава наблягай на лежанка, кофички на успоредка, сгъване за бицепс и изолационни упражнения за рамото.
Мнението беше редактирано от Ицо на 26.11.14 12:51.