Стак за сила, енергия и издръжливост

23.11.14
11:04

Здравейте,
Другата седмица ще пазарувам прахчета и хапчета - протеин, BCAA, омега, ензими, витамини и минерали.
Искам обаче да си взема и нещо за преди тренировка, като уловката е, че искам да върши работа и преди футбол. Не търся напомпващ ефект или нещо подобно.
Въпросът ми е дали да взема нещо готово или да се опитам да си забъркам нещо?
Много ще се радвам да се включат хора, които освен с тежести се занимават и със спортове, свързани с тичане.

Предварително благодаря на всички включили се.

Търсиш енергетик (стимуланти на нервната система) или нещо различно от него?
Когато се заговори за сила, енергия и издържливост, първата ми асоциация е креатин... ;)

23.11.14
11:28

Винаги е по-добре да си направиш комбинация отколкото да се довериш на готов стак, но винаги е и по-скъпия вариант.
Като готов стак аз съм много доволен от монстъра на “Сайтек”, но за съжаление познанията ми не стигат, за да се ангажирам с мнение за комбиниране на няколко продукта. Има и други теми във форума, в които обикновено препоръчват комбинации от креатин, бета аланин, зелен чай, йохимбе и други добавки, но като че ли тези четири са най-препоръчвани - щом съм ги запомнил :)
Може би ще ти те по-полезно да разгледаш наличните теми, да си сглобиш един два варианта според преценка и финанси и директно да пуснеш тема дали и кой е подходящ.

Имаше такава тема преди половин-една година, но за колоездене се отнасяше мисля.

Аз ползвам кофеин, таурин, цитрулин малат, бета аланин, тирозин и креатин.

24.11.14
00:13

Благодаря за включването.
Ще внеса малко яснота, за да ми помогнете:
1. креатин със сигурност ще има, най-вече преди тренировка с тежести. Питането ми е специално към Kольо - има ли смисъл да го пия и преди футбол или тенис на корт;
2. стак предпочитам да си  забъркам аз. Имам опит с бустерите - преди 3 г. съм изпил няколко опаковки jack3d, после и black jack. предпочитам да си го забъркам и аз - ще има бета аланин, за цитрулин малат четох, може би и кофеин - идеята ми е хем да увелича работните тежести във фитнеса, хем на футбол да тичам повече и по-бързо ;) - знам, че звучи наивно, но ще се радвам да добавите коментари за стака.
3. Така и так съм започнал да питам - кажете добър протеин цена/качество и вкус, но да не е голд стантарт или уей шейк, защото са ми омръзнали?

Мнението беше редактирано от Toma Tomov на 24.11.14 08:12.

24.11.14
01:32

Какво точно ти пречи преди футбол да пиеш едно, преди преди тренировка - друго? Или пък преди футбола само част от нещата, то така или иначе повечето няма да имат ефект върху него...  200мг кофеин на капсули, а другите неща си ги пиеш по предначначение - преди тренировка.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.11.14 07:24.

Направи си самоделно бустерче ...
Креатин + Бета Аланин + Цитрулин Малат + Тирозин + Едно дълго кафенце и преди тренировка си чук. :)

Тома, един читав монохидрат ще ти се отрази добре, мисля - тренировъчния ти режим е достатъчно натоварен. Не гледай на креатина като на предтренировъчен суплемент, той е крайно невзискателен към тайминга на прием и просто го нагласи така, че да е най-малко ангажиращ за теб. След тренировка е една идея по-добре според мен, но не е фатално, ако го приемаш в друг момент. Приемаш го всеки ден, без начение дали тренираш и какво тренираш. 5 g са добра дневна доза, спокойно можеш да си направиш 2-3 месеца период на прием. Креатинът много добре си “партнира” с бета аланин.

Бета аланинът също е добре да се приема всеки ден - около 5-6 g е разумната доза и по същия начин ще видиш повече ползи при дългосрочен прием (2-3 месеца). Той може да участва в предтренировъчната комбинация. Част от него можеш да приемаш и с креатина след тренировка.

Идеята да не купуваш готов предтренировъчен продукт, а да вземеш отделни продукти, за мен е много добра. По този начин ще получиш контрол върху количествата на стимулантите, ще можеш да дозираш адекватно всички съставки и ще избегнеш пълнежите (компоненти в неефективни количества). Цитрулин малатът е отличен избор - 4-5 g преди тренировка. Екзотична идея - норвалин (не съм приемал такова нещо). При по-свободен бюджет можеш да добавиш и 3-4-5 g карнитин (тартарат примерно) преди тренировка. Тауринът също е добра идея преди тренировка, а и не е скъп суплемент. Трябва, обачи, да го държиш далеч от бета аланина (Десо има чудесна статия за взаимодействието им). Ако питаш мен - 500 mg Rhodiola rosea преди тренировка също ще са ти от полза.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.11.14 12:55.

25.11.14
07:32

Благодаря много на всички.
Прочетох още и от сайта и снощи закупих следните добавки: креатин, бета аланин, аргинин /нямаше цитрулин малат/, modern BCAA,протеин, омега и супер ензими.
Вчера вечерта приемът ми бе следния и ще ви помоля за мнения:
- преди тренировка - 5-6 гр. креатин /лъжичката ми е 6 гр./ + 2 капсули аргинин - 1, 6гр. общо/по 800мг е всяка/ + 5-6 гр. бета аланин;
- по време на тренировка modern BCAA;
- след тренировка - протеин и още 5-6 гр. креатин.

Колкото до кофеина - и без това пия по 5 кафета на ден, едното от които е 30 мин преди тренировка.
Основното ми притеснение е дали е ОК да пия протеин с креатин след тренировка?

25.11.14
09:01

Не е нужно да приемаш 5 гр преди и 5 след тренировка -за креатина.Приемай го 5 гр всеки ден ,не повече.

Аз също мисля, че няма особена полза от 10 g креатин дневно, 5 g са достатъчни.
Аргининът ми се вижда малко, може би 3-4 капсули са по-добро количество.
Бета аланинът винаги съм го приемал поне два пъти дневно (т.е. това количество, разделено на 2 или 3 части). От скоро започнах да го приемам почти изцяло само преди тренировка и честно казано - за сега не намирам особена разлика в интерес на истината.

25.11.14
11:33

За анаеробни активности (какъвто е футбола) съм признал комбинацията от синефрин,йохимбин и инозин,дори без да добавям кафе или кофеин под каквато и да било форма се чувствам уникално,супер зареден с енергия,издръжлив,не съм напрегнат (което за мен е важно) и тренировките ми вървят зверски добре,но има един лек минус,че ако не искаш да губиш мазнини или съответно килограми малко или много от синефрина и йохимбина позачистваш,но на кого не му е от полза чистата маса ?

25.11.14
16:02

Отново благодаря на всички.
Значи ще ги пия както съм описал, но без креатина след тренировка и ще пия по 3 капсули от аргинина.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1