Търся си волейболни маратонки (Варна/Добрич)

26.11.14
19:10

Здравейте, фоги! :D
Търся си волейболни маратонки, не искам да давам много пари, не повече от 100 кинта. Предпочитам Мизуното пред Асикс, но незнам къде да намеря на тези пари.. дори и да са по-стари модели не ми пука.. помагайте, ако някой разбира. Благодаря предварително.
Edit: Мерси за преместването, не видях този раздел.

Темата беше редактирана от Калоян Цонев на 26.11.14 19:33.

На каква настилка ще играеш? :)

27.11.14
21:45

на дърво и терафлекс, предполагам повече на терафлекс

Съвсем умишлено поставих този въпрос, защото за мен той до голяма степен определя избора на марка и модел обувки за игра. Ако си се ориентирал по-скоро към Mizuno, официалният вносител на тази марка - SLS - имат магазин във Варна (на сайта им има адрес и контакти). Mizuno имат две основни продуктови линии за волейбол - Tornado и Lighting. Не те съветвам да купуваш модел от серията Tornado - много силна обувка (без съмнение!), с много добри качества, но със сравнително тънка и твърда подметка. Предвид на нашите сравнително твърди настилки по залите, Tornado няма да ти донесе достатъчно удобство, а е много вероятно да увеличи риска от травми (заради по-ниската степен на обсорбация на вибрациите и ударите върху подметката по време на игра). Серията Tornado за мен е много лош избор за дървена настилка, независимо колко добре е направена, а и повечето от терафлексите в България са поставени върху твърда основа. Тези модели са за специализираните настилки за волейбол.

Затова - ако ще купуваш Mizuno, насочи се към моделите Lighting. Те имат различна конструкция на подметката и за нашите условия са много по-добър избор - по-меки са и ще ти предложат повече комфорт при същото ниво на контрол и при по-малък риск от проблеми. Много е възможно в SLS да намериш по-стари моделчета Lighting, които вероятно ще са на приятна цена. Подметката на последните 3-4 поколения обувки от тази серия е почти идентична.

Ако ще е Asics - Beyond е твоята серия модели, с известна уговорка - и Volley Elite стават.
Третият ти вариант са Sensei, но не мисля, че те отговарят на твоята физика.

И сега - истината в моите очи - Nike! :)
В последните години минах на техни ниски баскетболни модели и трябва да ти кажа, че нямам връщане към Asics и Mizuno (през краката ми са минали много от топ-моделите на Asics за последните 10 години, а също някои от топ-моделите на Mizuno в последните няколко години). Два пъти си купувам Mizuno, след което купувам NIke… няма да си правя експерименти повече. Обувката, която мога да ти препоръчам горещо, е Nike Kobe 5 - изключителен модел, но не съм уверен, че ще можеш да ги намериш дори из интернет. Следващите генерации Kobe - 6-7-8 - също са страхотен избор. Когато стъпих в Kobe 5 - забравих и за Asics, и за Mizuno… В момента играя с Nike Jordan Dominate Pro - същата работа - просто друго ниво на комфорт и поведение на обувката. Моделите от серията Jordan CP3 (включително предишни генерации), също са добри.

Нали не смяташ, че 2/3 от националния отбор (а и не само нашият!) играят с Nike по случайност? ;)
Любчо газ пикае... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.11.14 10:23.

28.11.14
13:32

Какво мислиш за Wave Rally 4 на Мизуно, Коле? Не искам да давам много пари..

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 28.11.14 13:33.

Да ти кажа... предпочитам модели за мъже... (giggle)
P.S. Разходи се до SLS и погледни за някой Lighting от предишна генерация... План Б - ebay.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.11.14 16:48.

28.11.14
18:34

казано от Кольо Пияндето на 28.11.14, 13:50:

Да ти кажа... предпочитам модели за мъже... (giggle)
P.S. Разходи се до SLS и погледни за някой Lighting от предишна генерация... План Б - ebay.

Че тия са мъжки :D Ще отида неделя или понеделник до спорт депота и до СЛС, те са в една сграда. Благодаря за всичко :)

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 28.11.14 18:35.

28.11.14
18:56

Скоро спечелих на търг в Ebay Mizuno wave prophecy за 33$, а това е топ модела на Мизуно. Виж този продавач, при него изкачат много добри оферти, а и цените за доставка са добри.

казано от Калоян Цонев на 28.11.14, 18:34:

Че тия са мъжки :D

Според официалния сайт на Mizuno са при дамските модели... Мъжката линия е съставена от Tornado, Lightning и Bolt. Както и да е, наистина отиди до SLS и виж какво е положението. Есента мой съотборник си взе от магазина им в София Lightning RX2 (предпоследното поколение на този модел) точно за около стотина лева. За тази обувка тази цена е повече от добра. Непременно огледай и предложеното от Valdis, като нищо може да спестиш повечко пари (както е успял той).

28.11.14
22:01

Lightning RX2 са много добре! Един приятел наскоро си взе за 160 кинта :D ebay за сега го изключвам като вариант, но ще си запазя профила на тоя. Благодаря и на двамата, още неделя отивам в СЛС !

А тези AJ Dominate Pro с еластична подметка ли са(тоест огъва ли се лесно)? Защото аз си поръчах от ebay AJChris Paul VI, на които подметката им не е еластична(поне не като на Аsics), а и дясната ми обиваше :D, дори след шестото носене, като дискомфортът не намаля ни най-малко(вкъщи също ги обувах). Сега мисля да ги продам. Върху Asics Gel Volleycross имаш ли наблюдения?
Благодаря!

казано от Георги Турлаков на 23.12.14, 17:40:

А тези AJ Dominate Pro с еластична подметка ли са (тоест огъва ли се лесно)?

Да, определено подметката е много гъвкава и еластична. Имах възможност да я сравня по този показател със SuperFly 2 и Lebron 10 low (на мои съотборници) - определено Dominate Pro ги превъзхожда. За протокола - Dominate Pro е и значително по-лека обувка от споменатите други два модела Nike. Проблемът е, че Nike понякога променят концепцията на подметката при следващи поколения на някои серии свои модели (при Nike Free 2 и 3 е така, например). Съответно - случва се да има разлики и затова цитирам конкретни поколения за даден модел. Няколко от състезателите на националния отбор играха със CP3 VI AE и съответно знам, че са на прилично ниво. За следващите поколения CP3, обаче, нямам пряка информация.

казано от Георги Турлаков на 23.12.14, 17:40:

Върху Asics Gel Volleycross имаш ли наблюдения?

Не съм пипал тази обувка. Огледах я на сайта на Asics за САЩ - изглежда добре, определено. Има всички екстри, които са ти наистина важни и предполагам, че ще ти свърши добра работа. Може би е аналог на Beyond, който се предлага на европейския пазар.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.12.14 20:12.

Благодаря много за изчерпателния и бърз отговор! Dominate Pro ми допадат като дизайн, така че ще си избера между тях и Volleycross-a, а може и Beyond 3(най-новите Beyond са ми много детски). А на Мизуно не ми пасва номерацията - моят номер ми е малък, а следващият ми хлапат :D. Продавачът ми каза, че има разлика 4мм между два номера. Струва ми се несериозно това. Явно ще поръчвам пак и ще се набутам с доставка, но на тая гад мазна Любо Ганев няма и стотинка да му дам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1