Избор на хранителна добавка

01.12.14
21:13

Здравейте!
На 23г. съм, 175см. висок, 60кг..
Правя редовно вкъщи лицеви опори и тренирам за бицепс с дъмбели, някое друго упражнение за трицепс и доста кардио.
Храня се що годе добре, но нищо не мога да кача от години и си стоя все така гърджав. Бих искал да кача маса, и ако мога дори леко да дръпна на височина(но мисля, че това няма как да стане вече). Разглеждах различни видове стимулатори на растежния хормон и протеини, и др., но не успях да се спра на нищо тъй като досега не съм приемал никакви добавки.
Бихте ли могли да ми дадете съвет с някаква добавка за стимулиране на растежния хормон или протеин или комбинация от някое от двете с нещо, знам ли, което би ми било от полза. Смятам да започна по интензивни тренировки и да включа и лостове, които от няколко месеца не съм посещавал.

Вземи си карта за фитнес.

02.12.14
11:46

Както каза колегата,най-добрата инвестиция ще ти е карта за фитнес,но все пак за човек с твойте цели един креатин монохидрат е достатъчен.

02.12.14
17:51

Започни да ходиш на фитнес и наблягай на храната, най-вече въглехидратите.

04.12.14
12:28

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.12.14 12:30.

05.12.14
12:51

.

Мнението беше редактирано от Ицо на 07.01.15 16:47.

казано от Ицо на 05.12.14, 12:51:

5. Казеин протеинът(който може да си купиш на прах и го има и в изварата) увеличава IGF-1(инсулиноподобен разтежен фактор-1) с 15% при научни изследвания, докато суроватъчният увеличава само инсулина. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19471293 Дълбокият сън(поне 7-8 часа на вечер) увеличава значително растежния хормон(60-70%) Аминокиселината аргинин и витамин Б3 също го увеличават. Интензивните тренировки с тежести и спринтовете значително увеличават хормона на растежа(до 400%). Периодичното гладуване(intermittent fasting) в продължение на 24 часа 1 път седмично увеличава хормона на растежа с 1300-2000%, но намалява IGF-1(инсулиноподобен разтежен фактор-1), който е по-важен от хормона на растежа, така че не ти го препоръчвам. Хронично високите нива на кръвна захар причиняват инсулинова резистентност и хиперглицемия и намаляват хормона на растежа, така че избягвай сладки и захарни храни.

1. Казеин протеинът го има даже и в млякото ;)
2.  Разтежния фактор  е нещо за разтежения ли ?
3. това че казеина, аргинина и т.н увеличават производството на раСтежен хормон, не означава че ще расте на височина!
4.”ХИПЕРГЛИЦЕМИЯ” можеш ли да обясниш какво е?

А автора на темата мога да посъветвам да започне да се храни сериозно както вече са те посъветвали. Увеличавай тежестите, тренирай всички мускулни групи и намали кардиото

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.12.14 20:16.

20.12.14
11:03

.

Мнението беше редактирано от Ицо на 07.01.15 16:44.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1