03.12.14
17:07
Здравейте на всички. Започвам направо с моят проблем- когато бях ваканция отидох при безизвестен диетолог, който ми направи специален хранителен режим за мен. Ваканцията нямах проблем да го спазвам, ставах сутрин, сварявах си 2 яйца или си пиех прясното мляко и всичко беше супер. Нямам проблеми със спазването на режима ми и не се чувствам гладна. Обаче дойде време да ходя на училище и започнах да виждам проблеми с изпълняването на режима. Няма как да си мъкна варени яйца в училище :D. Първо се пробвах да не ям, а да пия само чай, обаче не става така, защото се прибирам към 1 и нещо и съм послепяла от глад. Отделен въпрос е, че до училището има поне 4-5 лавки с мазни баници и дюнери, но зеленчуков магазин разбира се няма. С какво мога да заменя закуските си в училище? Дали ще стане да ям плодове за закуска, защото закуските ми в режима са богати на протеин, а плодовете не са и не знам дали ако ги заменя ще е добре за мен. Мислех си и друг вариант- да си сменя режима, обаче не знам какъв да е.Наистина ще се радвам да ми предложите някакво решение!
03.12.14
18:28
казано от Decu на 03.12.14, 17:07:
Няма как да си мъкна варени яйца в училище :D
Защо?
Защото и без това събирам достатъчно погледи от типа”виж я тая с тия плодове на интересна ли се прави?”, ако занеса и яйца не ми се мисли :D. Ако не мога да ги заменя с нещо друго все пак не ми остават много варианти, освен да си нося яйцата, пък те да си мислят каквото искат.
03.12.14
18:53
Докато плащаш данък ‘Обществено мнение’ - доста проблемации те чакат.
Това, което правиш, е нещо хубаво за теб... лично за теб, то не касае околните. С какво ще се хранят те - нека това остане техен избор. Нека да си интересна със своя, но да си здрава, да изглеждаш добре и да се чувстваш добре. Тази твоя интересност се отплаща щедро... на теб, не на тях.
Няма от какво да се срамуваш :)
Аз си носех отделна чанта с храна, даже. . .
В началото ми се чудеха малко, после на никого вече не му правеше впечатление, дори изявяваха желание да опитат изчанчените ми специалитети :D
03.12.14
21:14
Не позволявай мнението на хора, които са хранят с пържени картофи и банички (примерно), да провали здравословните ти навици.
Как така ще гладуваш, защото те е срам да си носиш домашна храна в училище?
И аз съм страдала от хорско мнение, докато не разбрах, че или ще бъда здрава и щастлива, или трябва да се съобразявам с мнението на хора, които изобщо не ми мислят доброто.
В крайна сметка, ти по никакъв начин не им пречиш - нито им крадеш техните яйца от хладилниците, нито ги караш да ядат това, което си носиш.
06.12.14
15:31
Детски му работи. И на мен ми се смяха преди, сега гледат и се учат :)