Да започна с кардио или да наблегна на силови упражнения?

03.12.14
22:46

Здравейте, имам следният въпрос. На 18 г. съм, 1.84 и 69 кг. Преди около 3 месеца бях 79, като реших, че е крайно време да променя малко телосложението, тъй като не си харесвах тялото. Започнах да ходя на лостове, у нас имам велоергометър и 2x8 кг дъмбели, като от известно време правя редовно клекове с тях( нормални, lunges и с повдигане на прасеца) и има огромна промяна. Основната ми грижа обаче в момента е, че имам натрупани мазнини в прасеца, долната и страничната част на корема и отчасти в гърдите. Бедрата, ръцете(основно трицепса), горните коремни мускули и  гърбът се развиват сравнително бързо, но другата част като че ли изостава. Въпросът ми е следният: За да се отърва от тези мазнини нужно ли е да започвам отново кардио, докато се изчистя напълно и тогава да качвам ММ или да продължа основно силови упражнения? Метаболизмът ми не мога да го определя с точност - бързо качвам, но и бързо свалям. Другият ми въпрос е : Можете ли да ми препоръчате примерен хранителен режим? В момента се опитвам да се храня по 4 пъти дневно - сутрин 3 пържени яйца с кафе, към 10 кофа кисело мляко 2 % с мюсли, на обяд - пилешко с ориз/грах/фасул, в следобедните часове плодове и вечер към 7 отново месо. Целта ми е да имам изчистено атлетично тяло, нямам болни амбиции за огромна мускулна маса, просто искам да съм издръжлив и да мога да правя високо интензивни упражнения.  Ако можете да ми отговорите на въпросите ще бъда благодарен. Ще се опитам да кача снимки за да добиете по-добра представа.

Темата беше редактирана от Typically incorrect на 04.12.14 13:17.

04.12.14
19:33

Това, което нямаш, е достатъчно мускулна маса. Тренирай тежко, яж качествена храна стабилно. Няма точкова редукция на мазнини - или отслабваш цялостно или не. При положение, че си мъж, над 1.80, а нямаш 70 килограма, последния ти проблем е прасеца, вътрешната част на не знам си кво и т.н.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1