Проблем със стойката

04.12.14
22:44

Здравейте на 22 год съм, имам  проблем с раменете (от може би година и нещо). Едното някак си  седи по долу от другото..  като се отпусна .. не знам дали е от това, че съм тренирал грешно с по-тежки тежести, или неправилна стойка пред компютъра (или че като цяло никога не съм тренирал сериозно корема в периода на качване на мускулна маса го пренебренах съвсем четох че това също може да е причина  за  дисбаланса между корема и гръбнака) абе не знам. За момента не изпитвам проблеми с тренировките,  не ме боли нищо но чувствам тоя дисбаланс на раменете как едното  не е равно с другото и е кофти.. имам няколко въпроса ако може някой който е бил с този проблем или знае решението да сподели.Може ли да създаде някакъв проблем  при вършенето на интезивна физическа работа, също четох в нета че плуването много помага но не знам дали ще мога да си го позволя , но  като цяло намерих  едни упражнения в нета нека някой по запознат ги види да каже  ще има ли ефект от тях, и  по колко серии да се правят и повторения и дали всеки  ден , ето това са упражненията

https://www.youtube.com/watch?v=BmGckQZrm08

https://www.youtube.com/watch?v=Uw760zQtwSo&feature=player_embedded

https://www.youtube.com/watch?v=AXcRFBFuo-c

https://www.youtube.com/watch?v=Gq2rYIobvns&feature=player_embedded#at=17

https://www.youtube.com/watch?v=ALzFr2GT-Is

Темата беше редактирана от mitko georgiev на 04.12.14 22:49.

04.12.14
22:48

Бих ти препоръчала юмейхотерапии и айенгар йога. :)

04.12.14
22:52

казано от Маргарита Манева на 04.12.14, 22:48:

Бих ти препоръчала юмейхотерапии и айенгар йога. :)

Здрасти мерси за бързия отговор, но съм малко резервиран към тези практики.. понеже  почетох някои неща в нета  преди за нещо подобно и този който те раздижва може да ми прецака някой нерв или да извади нещо дет се вика нещата да станат по кофти.. бих предпочел плуването мисля че то е най-добрия вариант ,но както казах не знам дали ще мога да си го позволя. Иначе тези линкове с упражнения ще се радвам да кажете имат ли ефект и  ако да по колко серии да се правят и повторения  и всеки ден ли ?

Мнението беше редактирано от mitko georgiev на 04.12.14 22:55.

04.12.14
22:57

Може да те прецака, ако не е специалист.
Много повече хора са се контузили от неправилни тренировки, отколкото от юмейхотерапии и йога. ;)
Упражненията от линковете са супер, но не мисля че ще имат ефекта, който търсиш.

Мнението беше редактирано от Margi на 04.12.14 22:57.

04.12.14
23:01

казано от Маргарита Манева на 04.12.14, 22:57:

Може да те прецака, ако не е специалист.
Много повече хора са се контузили от неправилни тренировки, отколкото от юмейхотерапии и йога. ;)
Упражненията от линковете са супер, но не мисля че ще имат ефекта, който търсиш.

Точно това е че не знам как бих се доверил на човек  който  може да ме осакати брутално , особено в тая страна .. където колко специалисти има и колко големи грешки са ставали..

Защо мнението ти е че от упражненията няма да има ефект ? ако може да се обосновеш защото в нета четох някои добри коментари за тях но исках и  мнения за моя проблем.  ( а какво мислиш за плуването  ще ми помогне ли ? )

Мнението беше редактирано от mitko georgiev на 04.12.14 23:04.

05.12.14
11:05

Аз имах същия проблем преди. И сега го имам донякъде, но следствията от него се проявяват много по-рядко(болки в раменете, лакти,китки и др. подобни). Препоръчвам ти да отидеш при кадърен физиотерапевт, рехабилитатор или каквото е званието му. Сам е много малко вероятно да се оправиш. Аз не успях, въпреки че четох и прилагах всичко с фанатична отдаденост. Много по-бързо и лесно става, ако просто си платиш на човек с опит върху десетки хора. Спестяваш години четене, опити и най-вече време и умствена концентрация, които би могъл да вложиш в друго направление.

Както виждам горе-долу си се насочил в подхода. Трябва ти:
-конкретни действия, а не общи;
-разтягания и мобилизации;
-”корективни” упражнения за слабата мускулатура;
-развита чувствителност и осъзнатост;
-често и редовно прилагане на оздравителната програма;
-промени в ежедневието и др.

Плуването е митична активност, която изцелява всичко в средите на градските легенди. Реално е възможно да ти влоши проблема. Всеки случай не е конкретна мярка, което я прави потенциално вредна, защото твоето състояние не в нормата, за която се дават такива съвети. Възможно е проблемът да е от грешно трениране, възможно е да от много години(погледни си старите снимки), възможно е да е от изгърбване, възможно е да е от грешна стойка при седене, възможно е да е защото когато си пред компютъра се подпираш на една ръка с часове, а другата е леко във въздуха за да държи мишката - има хиляди възможности и нито една да не е причината. Никой не може да ти го каже през форум независимо от компетентността му. За това пак те съветвам - отиди при специалист.

До колкото разбрах, нямаш оплаквания освен, че ти дразни съзнанието. Да знаеш, че ако отидеш при истински специалист, а не типичния в болниците, може да открие проблем с по-голяма важност. Всеки си има асиметрии и винаги ще си има. Това е естествено и така сме устроени да сме. Все пак не живеем в съвършената симетрична среда, за да са такива телата ни. Важното е тези изменения от съвършеното да не ни носят значими проблеми, които осезаемо да понижават качеството на живот.

Важно уточнение: Коментарът е на основа на моето мнение. Аз може да съм бил потребител на такъв тип услуги, но не съм този, който ги предлага и не съм така компетентен. Тоест мнението ми е възможно да не е правилно и дори да е подвеждащо. Уточнявам това, въпреки че ти би трябвало да си с ясното съзнание за последствията, които се носят, от задаването на такива въпроси в интернет пространството.

Мнението беше редактирано от Overlord на 05.12.14 12:20.

05.12.14
12:03

Милен до голяма степен ти е написал това, което бих ти казала и аз.
Само ще добавя, че дори и тук има много добри специалисти, стига да знаеш къде да ги намериш.

05.12.14
13:01

Overlord Като спомена това , мисля че и компютъра може да е довел този проблем защото (нямам гърбица  не изглеждам прегърбен) но съм прекарвал много часове пред компютъра, и не съм се подпирал  с една ръка но съм протягал дясната си на мишката и  седи малко по нависоко докато лявата  се е облегнала по назад ..  смятам че това може да е довело до това , но въпроса ми беше  щом нямам оплаквания от това мога ли да продължа по същия начин да си тренирам и т.н. щом нямам никакви болки ?  естествено вече да гледам да стоя по изправен и т.н. но може ли  това да се влоши ?  ти като каза че си имал подобен проблем оправил ли си се и напълно ли ? и при какъв метод .. защото казваш че плуването може да ти го влоши но навсякъде коментарите са че плуването изправя,докато  както казах трудно ще се доверя на някой  специалист който може да е мошеник и да ме  осакати.. ( само не разбрах за какъв друг проблем каза , че така наречения специалист може да открие освен този в който рамената  не са ми равни.. )

едит- Маргарита Манева дай някой специалист щом твърдиш , че може би познаваш понеже си нямам на идея , ако  искаш го напиши тук ако искаш на лично.

Мнението беше редактирано от mitko georgiev на 05.12.14 13:08.

05.12.14
13:12

Нямам представа къде живееш за да те насоча. Пиши ми и ще ти кажа дали познавам някой в твоя град.

05.12.14
13:13

казано от mitko georgiev на 05.12.14, 13:01:

( само не разбрах за какъв друг проблем каза , че така наречения специалист може да открие освен този в който рамената  не са ми равни.. )

Това, че раменете ти не са равни не е причината, а следствието от проблема. ;)

05.12.14
13:52

от София съм.

Искам нещо да те питам на лично Маргарита, но  в профила ти не откривам  никъде да ти изпратя ?

Мнението беше редактирано от mitko georgiev на 05.12.14 13:52.

05.12.14
13:54

Еми съобщенията май още не работят, така че питай тук.

05.12.14
13:57

добре ето това ми е мейла  пиши ми  просто не ми се пише за тва в нета.

Мнението беше редактирано от mitko georgiev на 05.12.14 15:05.

05.12.14
14:14

Маргарита ще пишеш ли ?

05.12.14
14:16

Вече ти писах.

05.12.14
14:21

Нещо не си не съм получил нищо ? сериозно виж да не си объркала мейла.

Мнението беше редактирано от mitko georgiev на 05.12.14 14:21.

05.12.14
14:23

С копи/пейст обикновено не се обърква. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 05.12.14 14:27.

05.12.14
14:24

аз ти писах я виж получи ли го  да не е при мене нещо проблема.

05.12.14
14:34

Маргарита писах ти за какво става въпрос виж :)

05.12.14
15:00

Може да се тренира с такъв проблем - аз тренирам вече шеста година. Може да се влоши, може и да не се влоши - гадаене е това. Това с компютъра беше просто случаен пример от ежедневието, за който не се замисляме, че може да ни навреди. Въобще, повтарям - въобще не означава, че това е причината. Да го потретя ли ?

Вече по-рядко рамото ми е свлечено и по-важното рядко имам неудобства. Метода ти обясних какъв е, пак ли да го повторя ? Пак ти казвам - не вярвай на това, което четеш в интернет. На мен включително.

Приключвам с участието си в темата, защото видимо нямаш капацитета за усмислиш действителността.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1