Хобит Unleashed: Barbells, Kettlebells & Second Breakfast

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.12.16
16:21

Не мисля че насилието е единствен работещ метод на възпитание. Всъщност, не съм убедена че е напълно работещ. Виждала съм диви животни (от зебра до раирана хиена) възпитани с хуманни методи и резултата беше изумителен - както държанието на животните с непознати хора, така и взаимоотношенията им с треньорката. Насилието не поражда нищо добро, нито у хора, нито у животни.

Мнението беше редактирано от Margi на 28.12.16 16:23.

28.12.16
16:43

Марги, кучетата са много специфични животни, еволюирали заедно с нас и до голяма степен променени от човека. Правилото за алфа двойката във вълчата глутница важи с пълна сила и при отношенията им с хората, но не е единственият фактор, особено при по-упорити животни. Когато говорим за позитивна дресировка (учене на номера и команди например), тогава позитивните методи дават добри резултати, особен при породи, които изпитват голямо желание да угодят на човека - пудели, лабрадори и други. Но когато целта е да се отучи вреден навик, тогава няма друг начин, освен физическото наказание като форма на показване на надмощие. Не говоря за тежък бой с цел болка (макар че понякога дори това е нужно), а точно за показване на надмощие.
Не съм кой знае какъв специалист по възпитание на кучета, но все пак за последните 30 години я има 1-2, в които съм живял без куче, я не, та все пак имам доста наблюдения над тях.

28.12.16
16:56

Не съм специалист, но надмощие мисля че може да се демонстрира и без насилие. Щом хиена може да се възпита по този начин, не мисля че е невузможно за домашно куче. Не става въпрос за циркови номера, а за добро поведение. :) Но, както казах, не съм дресьор. Имала съм късмета да общувам по-близко с кучета, които макар и не дресирани, са били доста възприемчиви и не сме си създавали проблеми. :)

Т. Тодорова

28.12.16
20:07

Специално на моят звяр не му трябва бой, сигурна съм (не, че не ми се иска да я унищожа понякога и не, че не е съвсем възможно да го направя). Трябва да съм категорична и постоянна - тя е достатъчно умна, за да не се налага да я тормозя. Себе си трябва да дресирам първо, за да не се поддавам на изкушението на копринените ушаци и телешкия поглед.

По повод насилието - категорично съм против, затова и бих поверила Лара само на жената, която споменах по-горе и на никой друг. Виждала съм методите на разни “възпитатели” и съм чувала за други - ако някой препоръчва блъскане и шутове, ток и тем подобни - мерси, но по-добре да ми спи на главата. Най-отгоре, на фонтанелената точка, ако иска.

Но и от бой до бой има разлика - би било достатъчно и само “да й стане тъпо”, не да се окаже смляна. Както казах, тя бързичко си схваща, но от мен получава смесени сигнали.

Интересно, че Борката го лигавя много, но е супер разбран и послушен. И никога не прави фасони.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.12.16 20:08.

Т. Тодорова

28.12.16
20:10

28/12/2016 (02)

Сън:
00:30 - 07:00

Храна и хапченца:
- какао с бадемово мляко, прашец, прополис, мед, кокосово масло; Д3
- БЦАА с тренировката
- 4 оризовки, 1/2 авокадо, козе сирене, домашна лютеница; вит. Ц
- фреш зелена ябълка и магданоз + грахов протеин вътре
- пълнозърнест сандвич с пилешко, кашкавал, зеленчуци, хумус и чесън
- 2 сърми, после парченце тиквеник
- голяма вратна пържола + салата от спанак, морков и авокадо; омега 3
- винцИ малкУ

Калориите са ми към 1900 (nhappy2) Цял ден си умирам от глад, въпреки това.

Тренировка:
- стави, ластици, хоп-троп
- после:
3х10 двустранно гребане с ластик, дланите нагоре
3х10 клек (първите 10 СТ, после с 12кг)
3х10 лицеви от колене
3х10 тяга с 20кг
100 коремни сгъвания
Кратък разтяг

Скромно, но доста стегнато и енергично. Исках повечко, но по причини, споменати в предните постове, не е препоръчително за мен.

Първата седмица от програмата я повтарям сега, защото не можах да я направя като хората предния път.
—————————————————
Утре с бодра стъпка - една идея по-добре тренировка. :)

Баща ми ми подари страшна тигано-тава (едно такова като плоча с диамантени стружки ли, кво беше). Изумително добре стават отгоре и месо, и зеленчуци - без грам мазнина, всичко си остава пухкаво, незалепено, незагорено и равномерно изпечено. Мляс-мляс. <3

Следобедът беше работен и съм доволна, че придвижихме новите идеи още малко напред.

Ако леденият вятър не ме беше развявал цял ден, сигурно щях да измисля какво още да напиша, но уви - brain freeze.

Слагам си го и тук да си го гледкам - цуни-муни-гуни-буни :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.12.16 20:15.

Dizzy

28.12.16
20:49

Цуни-гуни :D

Ето един готин тест за звяра. Приятна вечер!

28.12.16
21:01

казано от Margi на 28.12.16, 16:21:

Не мисля че насилието е единствен работещ метод на възпитание. Всъщност, не съм убедена че е напълно работещ. Виждала съм диви животни (от зебра до раирана хиена) възпитани с хуманни методи и резултата беше изумителен - както държанието на животните с непознати хора, така и взаимоотношенията им с треньорката.

Абсолютно работещ е.
А и никое от тия животни не спи в леглото на човека ;)

28.12.16
21:33

казано от James Hinks на 28.12.16, 21:01:

Не мисля че насилието е единствен работещ метод на възпитание. Всъщност, не съм убедена че е напълно работещ. Виждала съм диви животни (от зебра до раирана хиена) възпитани с хуманни методи и резултата беше изумителен - както държанието на животните с непознати хора, така и взаимоотношенията им с треньорката.

Абсолютно работещ е.

Не спят, защото всяко си има територия - по-малка от естествената им, но достатъчна, за да не спят по леглата на хората. ;) А и не мисля че някой би спал с хиена дълго, коллото и мила и възпитана да е тя. :)

28.12.16
22:19

казано от Margi на 28.12.16, 21:33:

казано от James Hinks на 28.12.16, 21:01:

Абсолютно работещ е.

Не спят, защото всяко си има територия - по-малка от естествената им, но достатъчна, за да не спят по леглата на хората. ;) А и не мисля че някой би спал с хиена дълго, коллото и мила и възпитана да е тя. :)

Хеле ако е отишъл 2 пъти в Африка..и вече дава мнение за възпитание,дресировка на животни  извършена от бабуини...Те тъмнозелените са известни с хуманните си методи-100% само са ги милвали и хранили въпросните(та) хиена.:D

29.12.16
10:04

казано от nervak на 28.12.16, 22:19:

Хеле ако е отишъл 2 пъти в Африка..и вече дава мнение за възпитание,дресировка на животни  извършена от бабуини...Те тъмнозелените са известни с хуманните си методи-100% само са ги милвали и хранили въпросните(та) хиена.:D

Добре че си ти, да разсвйваш тъмнината в която тънем.

Т. Тодорова

29.12.16
17:46

Ийй, стига си разменяйте такива реплики. :)
Аз съм в едно уважително и обичливо настроение, и знаете ли к’о ми е готино. (nhappy2)

Иначе и мен ме съмнява хуманното обучение на зебри и хиени. Не защото не е възможно - от хубаво всеки разбира - а защото любововъзпитанието отнема 3-4 пъти повече време (така съм чувала от хора, които го практикуват). Щом ги възпитават, сигурно е с комерсиална някаква цел, а човеците често бързат да си стигнат до парите по най-лесния начин. Но не бих отхвърлила вариант, в който там някъде някой гушка хиени за добро поведение.
————————————————————————————————————————————-

29/12/2016 (03)

Храна:
- стандартното какао, което пия сутрин + хапка тиквеник; д3
- пълнозърнест сандвич с домат, маруля, риба тон и някакъв лек майонезено-хумусообразен сос; 1 дребно, здравословно ;) брауни
- крем от авокадо с чесън и подправки + козе сирене + оризовки + салата от спанак и морков
- доза протеин с оризово мляко

Дввижение:
*** към 4км разходка с колежките от Wow
*** тренировка:
- стави + 5 кръга с ластиците
- основна с 12кг (без кофите, ест, а руското усукване - 5кг)
Пуш преса 3х10
Ходещи напади 3х10
Кофи на стол 3х10
Едностранно гребане 3х10
Руско усукване 2х10
*** 20 минути разтягане и мачкане

Пак енергично и готино, ама вътре в душичката ми е само черен мързел и зверски глад :D
————————————————————————————————————————————-
И малко тинтири-минтири:

Много приятна беше разходката с мацките. Толкова много ме кефят. (inlove) Разбрахме се от януари, вместо да се виждаме всяка седмица и да висим по кафета, да ходим да тренираме заедно - откакто напуснахме с Нев, че и от преди това, не се е случвало, а беше много готско. Като цяло ми липсват груповите тренировки. Освен при Славова, при друг прогрес не съм белязала (ясно що), обаче ме кефи средата и атмосферата, която се заформя в такива групи.

Радвам се, че тази година няма толкова много гърмежи, колкото преди. Изумиха ме обаче два общински паркинг-чакала пред търговския център до нас одеве и даже се развиках - минават си хората по тротоара, ония хвърлят пиратки пред тях/нас. Сърцето ми блъскаше 10 минути след това. Мъже по на 50 години. (dull)
Не, че държа да съм party pooper, но има бездомни животинки, малки деца, бременни жени, възрастни хора, болни хора - в цял свят се допуска тази кретения и не разбирам защо. Още по-малко разбирам защо група деца по на 10-12 години могат да влязат в който и да е магазин и да си купят каквито си поискат пиратки и бомбички.

Иййй, сега виждам, че са ми шипнали Нутрибулета. Ще дойде чааааак на 15-ти януари. Искам вече да го бръм-бръм-бръмкааам! :D (nmuchfun) Доста е шумен май, ама като взема Кувингса, той ще балансира. Я га дебна. :D

И един пресен толстолоб, убеден, че размерът има значение:

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.12.16 18:29.

29.12.16
18:38

казано от Т. Тодорова на 29.12.16, 17:46:

Иначе и мен ме съмнява хуманното обучение на зебри и хиени. Не защото не е възможно - от хубаво всеки разбира - а защото любововъзпитанието отнема 3-4 пъти повече време (така съм чувала от хора, които го практикуват). Щом ги възпитават, сигурно е с комерсиална някаква цел, а човеците често бързат да си стигнат до парите по най-лесния начин. Но не бих отхвърлила вариант, в който там някъде някой гушка хиени за добро поведение.
————————————————————————————————————————————-:

Казвала съм и по други поводи: Това че някой, или пък голяма група от хора не са виждали нещо, не прави това нещо несъщеатвуващо. Това че аз съм го виждала, не ме задължава да се обяснявам пред когото и да било. Споменах го в подкрепа на моята версия за нещата. Жената цял живот с това се занимава и представата че гушка хиени и гепарди за да ги дисциплинира е меко казано лаишка. Това че те и позволяват да го прави след няколкогодишни взаимоотнишения изградени на различни от страх основи е следствие. Толкова. Дадох моите пет с’тинки по въпроса с мастиите. Явно и тук положението е като по всички други въпроси - боят работи и няма други методи. Всвки, който твърди че има, не разбира! Малко ми е тъжно за вашите животни.

Т. Тодорова

29.12.16
18:55

казано от Margi на 29.12.16, 18:38:

Казвала съм и по други поводи: Това че някой, или пък голяма група от хора не са виждали нещо, не прави това нещо несъщеатвуващо. Това че аз съм го виждала, не ме задължава да се обяснявам пред когото и да било. Споменах го в подкрепа на моята версия за нещата. Жената цял живот с това се занимава и представата че гушка хиени и гепарди за да ги дисциплинира е меко казано лаишка. Това че те и позволяват да го прави след няколкогодишни взаимоотнишения изградени на различни от страх основи е следствие. Толкова. Дадох моите пет с’тинки по въпроса с мастиите. Явно и тук положението е като по всички други въпроси - боят работи и няма други методи. Всвки, който твърди че има, не разбира! Малко ми е тъжно за вашите животни.

За моите животни няма какво да ти е тъжно, от тях по-добре не съм виждала. ;) Може би само тези с ултра богатите стопани, които спят на кашмирени възглавници и се хранят с телешко контра филе и органик броколи.

Никъде не споменах, че боят работи и няма други методи. Всъщност, доказано е, че работи, но за мен не е и никога няма да бъде предпочитано средство. Освен това, никога не съм се вписвала в тази група:
”Явно и тук положението е като по всички други въпроси - боят работи и няма други методи. Всвки, който твърди че има, не разбира!”.
Без значение дали става дума за анатемосването на всички гледни точки, освен моята или конкретно за текущата тема.

“Гушкането на хиени” е съвсем образно изказване и да, разбира се, не си длъжна да се обясняваш, но е препоръчително, когато излагаш някаква версия на показ, да разясниш (не съм първия човек, който засяга този въпрос).
Доста изобличени прикрити мъчители-възпитатели на животни сме виждали, тъй че не виждам защо пък ти не допускаш, че може и да не се корени (не, че със сигурност е така, а че Вселената е оставила един мъничък шанс) това добро възпитание само в любовта на господарката.

Предлагам тази тема за спре до тук, освен ако някой не държи последната дума да е негова.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.12.16 20:25.

30.12.16
12:07

казано от Margi на 29.12.16, 18:38:

Изключително много се кефя на знайни и незнайни специалисти по етология на животните и дресура :) Особено след като имах щастието да се познавам с хер Отокар Рааке, лека му пръст.
С вселенска любов стават нещата, не със страх, даже в естествената си среда всички се любят и уважават - и хиени, и гепарди, та даже и кафърски биволи...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 30.12.16 12:08.

Т. Тодорова

30.12.16
20:54

30/12/2016 (04)

Храна:
- два банана
- тънко парче домашна пица
- фреш от портокал
- стафидено-фурмист флапджак
- две мюслени бисквитки
- зелено-ябълков-каркадеен чай - две големи чаши, едната с прополис и прашец
- 1 цяло авокадо, намачкано с чубрица, сол и козе сиренце :D, шепа обикновени крекери
- като се прибера от работа, сигурно още нещо ще нагъна - може би смути от спанак с разни работи вътре... май си изядох бананите сутринта, ама имам замразени ягоди. Ей да! Съвсем случайно се сетих за тях! Даже като ги приказвам тия, се сещам, че и замразен банан имам. Куул. 8-)

Гладна съм и т’ва е. (nlick)

Движение:
От 8:30 на крак (след кратък сън) + едни 4.2км с 12 кг на гръб. Улици, наклони, стълби - цяла тренировка си беше и треперих отвсякъде като приключи.
——————————————————————————————————

Весело посрещане на 2017!
Пожелавам ви здраве, любов и разбирателство!
:*

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.12.16 20:55.

Т. Тодорова

02.01.17
19:12

Ай, старт на 2017. :)

Нищо не е по-противно от арогантността, простащината и стремежа да смажеш по-уязвимия.
Жалка работа, няма чест в нея.

Криво начало на публикацията, но докато има криви хора, ще има и криви постове. Чета и не мога да повярвам колко ниско може да падне човек, заради комплексите/травмите, които уверено твърди, че няма.

Дано до догодина (тази явно няма да е) нещо се промени и молитвите ми за по-добри човеци бъдат чути.

31/12/2016 (05)
Малко храна, много уиски и супер весел купон. (sun)

01/01/2017 (06)
Реанимация. Единственият ден, в който ядох като по празници. (nlick)

02/01/2017 (07)
Храна:

- стандартното какао + д3
- 4 фурми с меко козе сирене (комшията ми даде координатите на дилърите и към средата на месеца ще заредя качество ;))
- малко плънка от на мама пълненото пиле
- 50г фъстъчено с мед
- 2 кюфтета, салата от спанак, кълнове и семки; 2 оризовки

Движение:
- домакинстване + яко пазаруване
- стави, 3х загрявката на Вик, 1 табата с въжето и 20 минути разтягане
——————————————————————————————————-
Доволна съм, че похапнах вчера. Заради питката, друго не ми трябва - тя си става и без нищо. (inlove) Не е здравословно за идеята на дневника ми да разполагам с такава рецепта.(nfun) Прилагам отдолу калпава снимка.

Днес в старанието си да се разкарам от магазина максимално бързо, за да не се засека с човек, с когото нямам никакво желание да се засичам, така се изплющях в една плъзгаща врата, че целият супермаркет се обърна да види какво се е случило и на кого. :D Година не е минала без да вляза в пререкание с някоя сензорна вратица. :D

Относно всякаквите обобщения и новогодишни обещания - не смятам да ги правя. 2016 не беше моята година, а и доказано е при мен, че седна ли да се заричам, нещата отиват винаги в обратната посока, защото влагам повече енергия в самото заричане и измислянето му, отколкото в нещо друго. Е, не работи. Да видим сега другия вариант. :)

Пожелавам си да бъда здрава и дисциплинирана (най-накрая), и да спра напълно влиянието на външни фактори върху представата ми за това коя съм и какво мога.

:)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.01.17 19:42.

Т. Тодорова

03.01.17
17:03

03/01/2017 (08)

Сън:
01:00 - 07:00, накъсан

Храна и хапченца:
- 2х чисто еспресо на кучешката площадка
- бцаа с тренировката
- лъжичка кокосово масло + д3
- протеин с оризово мляко
- 3 бисквитки с портокал “Боровец” и 10 печени фъстъка
- зелено-ябълково-каркадеен чай, почти литър, част от който с прополис, мед и прашец
- шепичка фъстъци
- птича кълка, печена с масло и подправки + салата от спанак, кълнове, цяло авокадо (имам около 20 броя пак и трябва да се плюскат :D), слънчогледови семки и сусам; 2 оризовки
- шейк от спанак, райска ябълка, спирулина, оризов или грахов протеин, коноп и ч.л. какао; омега 3
- магнезий и мсм с лимон преди сън

Тренировка:
- стави
- 3 врътки с ластиците: 10х раменни ротации, 10х разгъване пред гърди, 10х редуващи стъпки встрани в полуклек
- загрявката на Вик с 12кг, в следния вид: 10/10 въртене около торса, 10 руски свинки и 10 до вертикала, 5/5 суинг с една ръка, 5/5 хай-пул, 5/5 обръщане и изтласкване, 10 редуващи отпади със СТ
- самата тренировка:
4х10 двустранно гребане с ластик, длани нагоре
4х10 клек с 5кг (умишлено с толкоз малко, иначе си мога и с повече)
4х10 лицеви от колене, като след петото повторение на всеки кръг, на всяко избутване нагоре се избутвах назад, почти докато ми се залепи носа за коленете
4х10 тяга с 20-ката
4х30 коремни сгъвания във вариации
Изключително скромно разтягане, понеже бързах

Последваха 4км, даже повече, с около 10кг раница. Сега съм в офиса и, ако К. не ме прибере после, ще си сложа още 4км, само че с по-малко килца вече.
—————————————————————————

Много приятен ден. Изключително ми допада ранното ставане и напоследък, когато трябва да се излюпя, се излюпвам от раз.

ДживотнитИ играят много добре последните няколко сутрини с онова бебе-джак. Борката го раздава супер социален и неагресивен… докато не се мерне от някъде непознат пес. Тогава всички пощуряват и става страшна олелия. Странен начин за предлагане на приятелство. :D

Наядох се, седнах и с’я вече само искам да спА.

Хех, фейсбук ми предложи да си припомня къде съм била по това време преди 7 години. На К. сестра му и тогава предпазливо съм я гледала - сакън да не ме повлече във винената бездна. :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.01.17 17:04.

03.01.17
19:00

Защо пиеш бцаа и протеин  и ако не е тайна- защо с оризово мляко (което е само захар и нишесте)? Ако е заради тренировките - те не изглеждат изтощаващи, за да приемаш допълнително протеин към храната (мое мнение), дори мисля, че са ти много леки- ти си голяма здрава жена. :)

Т. Тодорова

03.01.17
19:22

БЦАА пия, защото съм в лоша форма, не спя много и трудно възстановявам към момента, дори и след толкова леко натоварване. Спасява ме.

Протеинът го пия преди да трябва да върша нещо по работа - вкусен е, засища ме и не ми се приспива, както се случва след едно нормално хранене.

Иначе лека-полека ще настъпвам към по-тежките тренировки, искам да се вработя след застоя, вместо да действам както винаги правя - пас, пас, пас и после като невидяла. След което настъпват едни дълги периоди на реанимация и пак се връщам на нулата, принудително. Нот куул.

П.С. В оризовото ми мляко, поне по етикет, няма нито една от съставките, които си споменала. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.01.17 19:26.

03.01.17
19:41

Да, вкусно е и практично с протеин, но пък като пия протеин, все едно съм пила вода, не ме засища никак. Та си г. о слагам само в печивата
Оризовото мляко няма как да не съдържа нишесте, защото това е въглехидратът в ориза, няма друг, сещаш се :)
Така че ми е любопитно защо го пиеш- освен заради вкуса, очевидно ти харесва, щом го използваш. Аз така си пия 3в1, макар да му знам недостатъците. Оризовото мляко има само въглехидрат (дори да няма добавена захар) около 10 на сто, което е излишно много според мен, и по малко от 0,5 % протеин и то растителен. Във всички се слага стабилизатор карагенан (за да не се утаява) и слънчогледово олио , ако е с мазнини. Няма никакви витамини и минерали -ако не са добавени.  Така че ми е чудно, каква му е ползата пред кравето. Или соевото, да речем.

Т. Тодорова

03.01.17
19:53

Имах предвид нишестето като добавка. Щото има кутии, на които го пише и отделно, ама не защото се съдържа в ориза, доколкото знам.

Прясното не ми влияе добре - винаги получавам киселини, подпухвам и т.н. Не ми е и особено вкусно. Ако ще набухвам, предпочитам да е от предозиране със сиренце. :) Соята също не ми е любим продукт. Та оризовото го пия, за да не пия протеин с вода, щото е отвратително, според мен. :) По същите причини го слагам в какаото по малко и в някои смутита.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.01.17 15:31.

Т. Тодорова

04.01.17
00:13

Преди лягане:

- райската ябълка е едно от любимите ми хрупанки... от днес
- за да преборя самотата в спортуването, обмислям дали да не се набарбальокам с карта за Пулса; ще отида утре да му хвърля едно око и ако го оценя и от близо така, както го оценям от далече - ще си умра самотна... Ако преценя, че ще ми е приятно да съм там, ще им се подпиша, к’о да правя. Много се съмнявам, далеч е от мен тая лъскава култура, но да не съм категорична преди да съм прекрачила прага.

(nsleep2)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.01.17 00:15.

Да не забравиш да питаш дали може да правиш тяга! :D Ако дадат позитивен отговор и решиш да подпишеш, включете разрешението за тягата в писмен вид към договора. ХАХАХА :)

Т. Тодорова

04.01.17
10:26

Я разясни проблема с тягата :)))

Имаше забрана за правене на тяга преди време в тези вериги, но не знам дали с настояща дата това все още важи (и дали се е отнасяло за всички зали или само за някои). Искрено се надявам да са премахнали тази налудничава забрана. :D

Т. Тодорова

04.01.17
10:31

Брей. Ще ги питам после дали още важи :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.01.17 10:32.

Т. Тодорова

04.01.17
19:16

04/01/2017 (09)

Храна:
- сок от половин лимон, пчелен прашец, прополис, мед
- 2х еспресо на кучешката площадка
- 1 яйце с малко броколи и козе сирене, парченце авокато; тя си беше голяма и хубава чиния, с 3 големи яйца на очи, с половин авокадо, с много броколи... ама Доренцето нали си е Доренцето... Лепнах я странично без да искам, докато нещо разпалено пишех на Ленчето и всиииичко отиде на земята, барабар с клавиатурата и мишката ... Отстъпих си обяда на таласъмите, в общи линии.
- 5 фурми с меко козе сирене
- един Roo бар с чия и кокос (много вкусен и скоро ще си направя вкъщи)
- 1/2 голяма зелена ябълка
- арабски хляб (21см диаметър), пълнен с две яйца на очи, мощно спанак, кълнове, малко от броколито и крем от авокадо с подправки и чесън (предстои); омега 3
- магнезий, мсм с лимон - преди лягане

Движение:
- мръзнене с кучета един час и после тренировка с йохимбин и бцаа:
*** стави + ластици + загрявката на Вик във вчерашния вариант (цялото нещо занапред ще се нарича „загряква“)
*** После:
4х10 раменна преса с 2х5кг
4х10 ходещи напади със СТ
4х10 трицепс над глава с 8кг
4х10 едностранно гребане с 12-ката
5х30 коремни сгъвания във вариации
15 минути разпъване

Бележки:
- тренировката ми беше много тегава и трудна в раменете, а нападите правих със СТ, защото много се хлъзгах по паркета и ... превантивно, нали.. И със СТ болят, да г’е;
- направих си “щастлив буркан” - ще пускам вътре листче, съдържащо хубавото нещо, което ми се е случило през деня (или през нощта :D); модерна стана тая практика, но пък дава резултати;

Тъй. Pulse Fitness.

Офертата им е добра, защото:
- залата е изключително чиста (!) и просторна;
- зоните за спа и релакс са страхотни - уютни, модерни, страшно красиви и си починах дори докато само ги разглеждах;
- предлагат добра гама групови занимания (йога, пилатес, кросфит :D, боди пъмп, канго джъмпс, зумба, Пумба и дори Тимон :D); знам, че групите не са фаворит във форума, и да, има причини за това, но понякога имам нужда точно от тях;
- зададох си въпроса за тягата - може, стига да не им ломя залата и да не крещя с все бял дроб;
- за тая скромна сума, която искат в момента (49лв месечно за женките), за голям период от време ще имам достъп до всичко, до което бих искала да имам + че имали план за плувен басейн, което пък вече ще е върхът (това, според мен, ми го каза, щото са научени да не дават отрицателни отговори на клиенти, знаем ги тия схеми, но все пак - може и да направят, и т’ва би било супер); ще мога да разнообразявам и да се забавлявам, освен да тренирам, което в момента не мога да си позволя, защото е трудно да обикаляш целия град  и да хвърляш пари навсякъде, от където минеш;
- когато порасна достатъчно, че да си позволя без срам следваща консултация със Сашо, каквато и програма да ми изготви, ще мога да я прилагам там, защото има всичко необходимо (освен трап барове май) в зоната със свободните тежести;
- работят от 07:00 до 23:00
- вместо да ти взимат пари всеки път за кърпа, шкафче и други екстри, плащаш веднъж 50лв членски внос и той ти включва всичко необходимо, включително шампоани, душ-гелове, еднократни гъбки за къпане, сешоари, преси за коса (което си е удобно, щото съм разнасяла сешоар зимата и... бе предпочитам да нося по-малко неща, заради всички зарядни, лаптопи, кутии с манджи и т.н., които така или иначе вече са ми в раницата);
- близо е до нас, лесно се стига до офиса и до другите места, с които е свързана работата ни; има паркинг, който е само за парлама, според мен, ‘щото е едно малко парче от паркинга на Capital City-то и днес беше пълен, пък представям си като отвори в понеделник... :D
- от една страна ми харесва дългосрочното обвързване, защото е... обвързване; не може да ти теглят пари от картата (не голяма, но все пак сума, която се усеща) всеки месец и ти да си позволяваш да те мързи, да се депресираш и скатаваш;

Категорично не ми харесва:
- тертипът им на работа - подходите им ме отблъскват на всяко едно ниво и настръхнах още от първото “добър ден”; заради това отказах да работя в Атлетик - тия са същите мазньовци, но с многократно по-големи материални възможности - гадна работа; :) ловко избегнах кой знае каква комуникация с мениджърката (симпатяга, но агресивна и видимо откачила за новоподписани договори на нейно име, което напълно разбирам, но не е много професионално, когато ти го пише на челото) и момичето, което ни разведе, за да не се изнервя от натрапчивите им стратегии и заучени фрази; но тези неща нямат отношение към самото трениране, след като приключиш с бомащината;
- сто про грижливо се изпират нечии милиони през тая верига и това ми носи едно такова допълнително чувство на “бля” (нали все за справедливост рева);
- изкуствената светлина и невъзможността на дневната да се прокрадне вътре (но ще ходя така или иначе основно вечер)
- много по-лъскаво е, отколкото позволява толерантността ми към гъзария; и не, че нещо, то си е удобно и красиво, но си представям с какви орки ще се напълни;
- не са им достатъчно свободните тежести и не е достатъчно голям секторът (особено на фона на всичко останало), но пък такава им е концепцията с’я;
- не видях да има директен излаз от спа зоната към съблекалните и не разбрах дали ще трябва да се размотават хората по хавлии пред рецепцията, до която са баните и шкафчетата, когато приключат с дейността си;
- уж неограничен достъп, ама можеш само веднъж да се чекираш - не можеш да тренираш двуразово, примерно; което от друга страна дава гаранция за щастлив живот на пудовките ми;
- много на гъсто ми се сториха колелетата в спининг залата - напрао си представям пръскащи ендорфини мишници на педя от мен, ама може и да бъркам;

Бих сложила парафа, но искам да си помисля, за да не излезе, че съм се превъзбудила, както други хора правят.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.01.17 19:54.

04.01.17
19:39

Офертата е много добра според мен. Ако си редовна, си е изплатено отвсякъде. Да се изкажа непоканена  ПАК :)

04.01.17
20:31

казано от Т. Тодорова на 04.01.17, 19:16:

- много на гъсто ми се сториха колелетата в спининг залата - напрао си представям пръскащи ендорфини мишници на педя от мен, ама може и да бъркам;

Не само мишници... Особено на спининга с тая гъстота на колелцата, бих казала... И з@дници, и з@дници :D

Т. Тодорова

04.01.17
20:34

Да се чудиш най-отпред ли, най-отзад ли да застанеш :D

04.01.17
21:02

По средата било най-хубаво- казват де :)

04.01.17
21:46

Леле...ми то не е  скумрия?!-то хамсия .И да ти се катери на главата този 15-20кг дзер?Молива е ясен...
Пулса....там преди време влезнах и си излезнах-не съм баДка,не съм и п...л(с)

Т. Тодорова

04.01.17
21:56

30кг, душо... 30. 30 кила чисто злато.

А иначе за залата - въпреки, че ме блазни това-онова, разбирам защо си излязъл набърже :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.01.17 21:57.

04.01.17
22:46

не вярвам...

Т. Тодорова

05.01.17
09:38

казано от nervak на 04.01.17, 22:46:

не вярвам...

Претеглих я (тегля се първо аз и после се качвам с нея на кантара). Прав си 30 вече не е, щото е позаслабнала (приличаше на бойлер с козина до скоро :D), но е 27кг. На гладно. :D

05.01.17
12:24

Баси и концентрирането на маси))))))))))))

05.01.17
13:18

казано от Т. Тодорова на 03.01.17, 19:53:

Прясното не ми влияе добре - винаги получавам киселини, подпухвам и т.н.

Явно си от онези под 10% от европейците, които с възрастта способността им да преработват лактоза намалява и имаш т.н. лактозна непоносимост.

05.01.17
14:49

Теди,
според мене ти си със свободен, независим дух и  и мисля, че в един момент всичко ще ти омръзне и ще се чувстваш едва ли не- ох, платила съм си, и трябва да ходя...като някакво робство, макар и доброволно. Не вярвам Пулс да може да ти предостави мотивацията, която търсиш...

Т. Тодорова

05.01.17
18:54

казано от nervak на 05.01.17, 12:24:

Баси и концентрирането на маси))))))))))))

Прилагам снимка най-долу... тоз тезгях как да не тежи? :D

казано от Димо на 05.01.17, 13:18:

казано от Т. Тодорова на 03.01.17, 19:53:

Прясното не ми влияе добре - винаги получавам киселини, подпухвам и т.н.

Явно си от онези под 10% от европейците, които с възрастта способността им да преработват лактоза намалява и имаш т.н. лактозна непоносимост.

Много е възможно да имам такава непоносимост, да. Също толкова възможно е да не търпя и глутен, защото резултата след консумация и сходен, като също се обривам леко и отпадам доста. Тъжна работа. :)

казано от Joyplovdiv на 05.01.17, 14:49:

Теди,
според мене ти си със свободен, независим дух и  и мисля, че в един момент всичко ще ти омръзне и ще се чувстваш едва ли не- ох, платила съм си, и трябва да ходя...като някакво робство, макар и доброволно. Не вярвам Пулс да може да ти предостави мотивацията, която търсиш...

Принципно си права, но виждам надежда там. Още повече, че ще имам компания + това, което споменах за груповите - липсват ми много, понякога ми се танцува, понякога ми се върти колело, понякога ми се мятат пудовки и ми се въргаля с медицински топки. А това с доброволното робство също е добре за мен, дори да ми дотегне в някакъв момент, защото съм такова аки :), което бързо се отегчава, няма грам дисциплина и ако тренирам някъде без обвързване, просто ще сиктирдосам нещата след 2-3 месеца, щото ми хрумнало нещо си друго. Срам ме е малко от тия ми качества, но поне ги осъзнавам и искам да ги смачкам по един или друг начин. :)

05/01/2017 (10)

Наспах се.

Храна:
- какаото с екстрите, д3
- бонбон Линд
- 10 бисквити “Траяна” у баба
- вит ц
- свински гърди на тиган, салатка от спанак с кълнове и семки, арабски хляб; омега 3

Движение:
Айляшко днес. Носих дърва у баба, местихме нафтова печка (заради това и не успях да тренирам, че голяма драма се заформи - кюнци, пушеци, луда работа...), пазарувах, кучета разхождах.... ей такива.

————————————————————————————————————-
Никой не ме слуша вкъщи. Сто пъти им казах, че проблемът може да не е в кюнците, а в комина - изкарай тръбата, запали един вестник там и виж дали комина дърпа. Не, сто часа драми и накрая баща ми, все едно току-що се е сетил: Абе, знаете ли, че може да е запушен тоя комин...
Установихме запушването, викам: зарежи, не можеш да го отпушиш сам, трябва си коминочистач. Ръгаха, бутаха, паднаха някви неща, ама то затлачено, братче, както и очаквах. След 40 минути - абе, за тва нещо трябва коминочистач да се викне... Накрая пък и двамата (мама и татИ) казаха, че може би е айляк и без тая печка, щот’ все пак има климатик - първоначалната ми реакция на предложението да я сложим.
Май съм невидима около тях. Точка невидимка. :D

За Пулса - май ще ида, поради изброените в предния пост позитиви, както и два-три нови:
- четох до 3 часа снощи за груповите им тренировки тук-таме и ... ми допада ми, 2 пъти седмично бих ходила на такива; има и като в уау джима, което си беше фън;
- ще бъде предизвикателство за мен да посещавам такова място - луксът винаги ми е създавал дискомфорт и ще трябва да съм много окей със себе си, за да се разхождам там спокойно;
- ще бъде предизвикателство за мен да свикна да не се притеснявам от хора, които са под мен на всяко ниво (освен финансовото може би)
- нещо много важно, което споделих на Аделина вчера - ще се вкарам в ред; откакто качих килограмите се отнасям ужасно със себе си и се крия зад какви ли не смотани дрехи, не се гримирам, не си поддържам косата добре - за да не привличам внимание, щот нали... все едно съм най-грозната и отблъскваща жена на света... пък то не е чак така :); та тази обстановка и контингент ще ми причинят дискомфорта да изляза от парцаливите си тениски и да си извадя главата от гз; днес обсъждах с мама и тя каза същото, преди аз да го спомена даже, включително последното за главата и гз. Great minds think alike. :D
————————————————————————————————————-
Прилагам снимки на тезгях, острилка и един БЕКъм без регистрационни номера.

Купих си днес и обувките, които ще ползвам в залата. Пише, че са за активно ходене и бабината им трънкина, но там правих с тях няколко напади, подскочих десетина пъти и кляках :D, и се оказаха супер леки, удобни и стабилни, и мисля, че ще стават за всички активности, които смятам да посещавам. И цената им е симпатична. Загледах някњв найк, ама като знам колко бързо се разпадат вече, прецених, че не ми е необходим.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.01.17 19:06.

05.01.17
19:19

Аз малко на всяка манджа мерудия, ама като видя жена, която се духва, ми се бърка в гъза направо. (сигурно ‘щото аз съм перманентно сдухана)

Да ти се скарам малко де, не за друго. Грам идея нямам как изглеждаш сега, нито как си изглеждала преди и държа да подчертая, че няма и никакво значение.
Тря’а да си носиш минижупите и помадите със самочувствие винаги! То самочувствието се забелязва, не другото.

И ако някога се почувстваш непривлекателна, купи си халка (ако не си омъжена). Т’ва е магнит (за боклуци!). :D :D :D

това в кръга на тъпия хумор, разбира се

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1