Хобит Unleashed: Barbells, Kettlebells & Second Breakfast

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

06.12.14
14:43

Реших да си направя нов дневник (очевидно) :).

Напоследък бях хвърлена в много дълбоки размисли и страсти - за себе си, за отношенията си с останалите, за живота, за смисъла и тъй нататък. Не стигнах до нечувани истини. Всичко е много просто.

Гледам си старите дневници и не съм много доволна, ама факт са.

- Номер 2 (първият не успях да го намеря, ама сигурно и не искам, че там ще е..)
- Дневник 3
- Дневник 4
- Дневник 5

Да, обаче покрай тия си мисловни дейности напоследък, започнах да виждам и откривам реалните проблеми, и се оказва, че нито са много, нито са неразрешими. Не само по отношение на спорт и преживяне на броколи.

BB-TEAM,
искам си емотиконките и търсачка, която да може да търси в архива :*

Темата беше редактирана от Т. Тодорова на 09.03.17 16:39.

Т. Тодорова

07.12.14
16:05

Пост първи ще да е с инфото от миналата седмица, от понеделник до петък, та да се знае от къде се почва. :)

Понеделник:
домашна баница с кашкавал - едно парче
пържола със салата и две препечени филии (пз)
мандарини (сигурно 5-6-7)
тренировката : функционална, СТ, в залата. Щях да пукна - и от умора и от срам. На другия ден бях ужасно претренирала, отпаднала и в буреносно настроение (знаете как е, предполагам), а дори не завърших целия час - изнесох се на 40-тата минута, разтегнах отстрани малко и се ометох :))))

Вторник:
Имам проблеми с един зъб и не мога да си отварям устата съвсем. Ако напъна, си е мъчение, та хапнах картофено пюре (то стана едно... какво ли няма вътре).
Пилешка пържола от бут
Мандарини

Тренировка:
20 мин кростренажор
3 кръга:
10х клек с повдигане на копито встрани при изправяне (2х3кг)
10х опити за лицеви
1 минута нисък планк (с прекъсвания, но се постарах да са кратки)
20 минути кростренажор
Разтяг

СрЕда:
Станах в 5:30 и направих интензивно двучасово чистене
Закусих : малко овесени ядки с : 10 какаови зърна, 4 нарязани смокини (сушени) и стотина мл. бадемово мляко
Поркам си някакъв био шоко чай, ньом!

Тренировката:
Интервалите от Шалийн Екстрийм. Обичам я тая програма и винаги ще се връщам към не - дори само за удоволствие! Състоят се от редуване на минута-две кардио с минута-две упражнения с леки тежести.
Поразтегнах 20 минути допълнително, щото съм адски вдървена.

За обяд имам : сок от цвекло, джинджи и морков; свиня в йенска тенджера, домат с гъбки, ябълков оцет и много малко шарлан; 3-4 малки сърми, щото не мога да не ги опитам - снощи с мама ги правихме по нощите и миришеха...

<3

За следобед: фреш от грейпфруг, лимон и джинджифил

За вечеря: Яйце на око с някоя подправка, 2 сърми (ако са хубави ), домат и авокадо

1,5-2,0л водица (с лимон, че нещо не ми е вкусна, сладникава е); вит. Ц (2х1000мг) и EVE витаминки

Вече ще си попълвам редовно

П.С. Що не работят емотинките? Мрън.

Много съм щастлива и доволна - контактът с хора, които са ми приятни, добронамерени и споделят поне частично вижданията ми, винаги е супер мотивиращ и джиджибиджен ))))

Банята зове.

Добавям си няколко цигари, няк’во червено вино и порцийка тахан с мед, че откачих за сладко.
Сутринта след цигарите - не мога да си поема хубаво въздух и ми се повдига. Гнус.

Четвъртъче:
- овесени ядки с бадемово мляко, сушени смокини и какаово зЪрно
- фреш от портокал, грейпфрут и лимон
- наденица на тиган, салата от зеле, домат, авокадо и семчоци
- 1 шоколад (каза тя с наведена глава и почти гузен поглед)
- вода - над литър, но под два със сигурност
- 3 цигари, чаша мавруд

Без тренировка, но с повечко нормално движение и носене на гига торби (след тоя шопинг ръцете ми така трепериха, че чак не можех да ги контролирам известно време - странно.)

Прасето изкъртва :D

Петък:
- кафе със сметана (3бр от 5 сутринта до към 9)
- сандвич с кюфте
- 30гр от маминия щрудел (ох, прави го с ябълки, локум, стафиди, масло... дето вика на К сестра му - ако има, няма как да не ядеш, безсилна си - ако майка ти реши, че ще си 130кг, толкова ще си ). Ма то много вкусно, мамЪ му ))
- 2 телешки кюфтета, 2 картофа, кисели краставички
- червено вино с цигари

Тренировка : Много леко, почти преди лягане - 3 кръга по 10 повторения клекове с 5 кила пред гърди, лицеви от колене, една минута преден планк.

Станах в 5, като бях заспала в 12 предната вечер и цял ден обикаляне, цял ден по работа и бях супер изморена.

Събота:

25 минути кростренажор ми беше тренировката.

Ядох риба (пържена) със салата и филия хляб;
За вечеря - скумрия с домати на фурна, картофено пюре и салата от обезкостени маслини, оцет и червен лук (ньом!)
Имаше и някви сладки пакетажи, но не мога да кажа, че съм се натъпкала.
Пих сок от вишна и пуших цигари.

Като съм сама, не се сещам да пуша. Разпушат ли ми се наоколо... е, тогава става притеснително. Страшен социален ритуал, няма що.

Неделя:
Кафе 3 в 1
Паниран хек, сурови ядки
към 3 л вода и чай за деня съм приготвила
Ще вечерям с омлет и салата
Без тренировка - изненада ме МЦ преди малко + плюс, че заспах към 4 сутринта и съм като ритана зелка :))))

Както вече споменах, ще водя нещо като ежеседмичен блог към сайта на залата, в който публично ще се проследява как прогресирам. Снимки, мерки - всичко съм си стегнала. 

Честно казано, не знам как ще стане с воденето на паралелен дневник. Може би тук ше описвам храната подробно, там повече снимки и тренировки, а пък тук ще давам линк към материала, дето съм сътворила за седмицата.

Ето го и Дъмбо :D с два различни аутфита, че черното прибирало, казват :) :

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.12.14 16:17.

07.12.14
16:21

Страшен дневник, Т! Обичам те! Успехи!

Т. Тодорова

08.12.14
19:39

КИКО :* !

Понеделник, 08.12.2014 (мц 02)

Закуска :
- овесени ядки, сушени червени боровинки, семки от слънчоглед и тиква - всичко сурово, накиснато във вода от вечерта, а сутринта отцедено и залято с бадемово мляко :) . Много вкусно.
- час-два по-късно - мляко с какао от машина, пусна ми и захар

Обяд:
- задушено броколи с малко масло, шарена сол и червен пипер, объркано с две яйца, размер Л; филийка препечен ръжен хляб

Тренировка:

* 20 минути загряване
* 4 кръга х 6 упражнения (40 секунди активност/20 секунди почивка):
- джакове с гирички (на мен ми дадоха 2х1кг, колкото да не се обидя :D иии през половината време не скачах, а само повдигах напред гирите и местих краката встрани)
- джакове от висок планк
- ходещи напади
- страничен планк с повдигната нагоре свободна ръка (с тежест в нея) , промушване на гирата (с усукване на тялото) и връщане в изходна позиция (40 сек от лявата страна, 40 сек от дясната) - това в първия кръг опитвах да го правя от стандарта позиция, но усетих, че е много възможно да си премажа рамото, затова слязох на странично коляно, та да ми олекне малко.

Упражненията не бяха баш такива (джаковете от планк имаха докосване на противоположно рамо при подскока, нападите ги правих вместо да правя скачащи напади в планкова позиция и т.н.), но аз си ги променям и си ги напасвам така, че да не се пребия. Така, де, ако ще се троша, поне да е по-нататък, по време на някоя хубава хамалщина, а не с джакове и гирички по 1 кг :D

Като гледам, тренера няма против тия интерпретации, което може и да значи, че не правя много технически грешки, което пък би могло да значи, че все пак ми е останала някаква минимална двигателна култура. Урраааа!

Поспирах за по няколко секунди, понякога за 10 :) - ясно защо.

Час и половина след тренировка : манджааа!
- 1 кебап с лютеница :) и една мандарина

Вечеря:
- салата от зеле и моркови, 1 яйце на око и малко саздърма.

1,5л вода, 400мл чай
вит. Ц, витамини за женки на Нау Фуудс & 1 таб. хром с обяда.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.12.14 14:59.

Т. Тодорова

09.12.14
19:14

Вторник, 09.12.2013 (03)

Закуска:
- две кафета еспересо с мляко и по пакетче мед, 500мл вода с лимон

По някое време:
- банан

Обяд:
- 100гр домашна баница

По някое друго време:
- 100гр баница

Вечеря:
- пържоли с картофено пюре, червено вино

Тренировка:
- не, но се спуках от обикаляне и домакинстване, така че поне не съм се залежала
- 50 клека със СТ за ... удоволствие, да речем :), пък и щото ме боли трътката от вчера и да я раздвижа нея конкретно, че да минава по-бързо :)

Преди вечерята ще опна една чаша тъмна бира, щото... ме кефи :)

Т. Тодорова

11.12.14
12:51

Сряда, 10.12.2014 (04)

Ставане в 5:30

Закуска:
- Милка 3в1 (отвратително подобие на разтворимо кафе/какао

Обяд:
- 1 мандарина :D

Следобед:
- Кисело зеле с булгур и сланина (сготвих го така, щото не исках да му слагам олио), 2 малки препечени филии типов хляб
- 1 портокал

Вечеря:
- свинска плешка, домашно маринована и задушена в тиган с разни благини
- пържени картофи (не много)
- червено вино

Тренировка:

* загрявък
* 5 кръга от
- 10 суинга с 5кг гира
- 5 бърпита без скачане, с опит за лицева от колене
* разтяг

2л вода (може и малко повече)

Цял ден не съм спряла - от 5:30 до 17:00 не бях сядала дори за секунда, починах до към 6 и после спрях окончателно в 22 и нещо.
Активен ден беше.

Т. Тодорова

11.12.14
14:30

Искам да включа йога и да изчистя храната. За съжаление, точно в момента не мога да си позволя да влагам качествено в храни и суперхрани (много ми липсва маката сутрин... с тахан и какаови зърна или пък във фреша, или на смути.. ньоми-ньом).
Ще се опитам с подръчни средства да направя каквото е възможно, а йогата я подхващам още от днес. Ще ми се да я добавя не като стреч преди и след другите тренировки, а като отделна практика, няколко пъти в седмицата - установила съм, че ме кара да се концентрирам и да си изпразня главата много повече, отколкото всяка друга тренировка, а аз определено имам нужда от такова нещо.
Много по-вдървена съм от преди и не знам как точно да подходя - чувствам се много несигурна физически.

11.12.14
16:34

Стига мрън, стягай се :)

Т. Тодорова

11.12.14
17:37

Я! Десито :)
Приятна изненада ми устрои :)

Стегнала съм се и не мрънкам, ако искаш да знаеш :P :P :P , ама не мога и да си кривя душата, когат’ нещо не си е на мястото :)

11.12.14
20:27

Ей Десконииии, драго ми е да видя, че си тук :)
А Тодорова да се стяга, както си казала ” стига мрън ” :)

Т. Тодорова

11.12.14
21:56

И на двете ще ви оскубя перушината :P Де видяхте, че мрънкам ?:)

11.12.2014 (05)

Закуска:
- 1 мандарина

Обяд:
- сок от цвекло, морков и джинджифил
- малко повече от шепа черни, безсолни, безкостилковични маслини :)

Следобед:
- не голяма порция от зелето с булгура, половин домат, пак маслини (нещо откачих с тях, много ме влекат), две препечени пз филийки
- 3 мандарини

Към 19:00 :
- 2 парченца локум, 2 реда млечен шоколад

Течности:
1,5л вода със сока от лимон и половина
500мл чай (мащерка, жълт кантатион, стрък боровинка и бял бъз)

За тялото:

- 10 минути кростренажор
- 40 минути йога от програмите на Шалийн Джонсън

За душата:

- 21 минути водена медитация за релаксация, себеприемане, отърваване от тревожност и депресия :D
Прекъснах по средата и повторих, щото бях бясна и , естествено, нямаше никакъв шанс да ми се получи. Вторият път по-добре - даже след края бях забравила, че изобщо ми е имало нещо. Концентрацията никога не ми е била сила, но покрай това ми ново занимание започвам да се справям по-добре :)

Т. Тодорова

13.12.14
12:02

12.12.2014 (06)

Закуска:
- 2 кафета 3в1

Обяд:

- 4 малки, пз филии с масло, чубрица и маслини (?!)
- 3 мандарини

По някое време:

- 1/2 вратна пържола

По някое друго време:
- чаша купешки ябълков сок
- семки, печени, със сол; чаша бира

Вечеря (много, мнооого късна):
- задушени картофи с яйца, лук и подправки

За тялото:
- екстремно ранно страване, обикаляне, мъкнене, без същинска тренировка

За душата:
- нищо, но днес ще си наваксам :)

Ще опитам да хапвам повече алкални храни и да намаля киселинните, пък да видим как ще ми се отрази - все се каня, все отлагам, щото покрай мен никой не се трогва от тия неща, ама айде вече стига само за другите.

Хе, да кажа как отнесох и няколко подигравателни физиономии & словесни реакции за воденето на публичния дневник за залата. Все от уж близки. Странно как за отрицателно време спря да ми дреме особено за отношението на някои от хората около мен (ма и те се постараха :D) - преди много навътре щях да го взема :). Прогрес.

Хуквам по задачи, че и денят е много хубав - трябва да се оползотвори :)

BB-TEAM, емотиконите си чакам :P

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.12.14 12:03.

Т. Тодорова

14.12.14
21:11

13/12/2014 (07)

Закуска:
- 3в1
Обяд:
- кроасан със сирене, “Хебър” - бях умряла от глад, а другата ми опция беше тиквички с майонеза, кренвирши или вакуумиран сандвич с луканка. Пълна победа за кроасана
- 1/2 меденка
Вечеря:
- омлет :D с морков, картоф, лук, семки, подправки и... и май т’ва е; плюс филия препечен хляб
- червено вино и цигари

Движение:
- много обикаляне (и пак започнах да спя по 3-4 часа на денонощие; късичко ми идва

14/12/2014 (08)

Закуска:
- О,чудо - 3в1; не ми остава време да си приготвя нещо, щото не мога да стана веднага с алармата и... т’ва го броя за ядене тия дни
Обяд:
- пак такъв кроасан
- чай
По някое време:
- чаша бира
Вечеря (най-накрая истинска храна):
- парче и половина маринована херинга, червена, която хич не беше толкова солена, колкото обикновено е; салата от червено цвекло, краставица, сурово броколи, гъбка, морков, безсолни маслини, хим. сол, шарлан и лимонов сок :) ; Много вкусно! (облиз-облиз); 2 препечени филии Вита с нещо си ( с кълнове май)
- мандарини (6 ли, 7 ли...10 ли? :D)
Докато легна:
- вода с лимон
- зелен чай (не, не ме ободрява - започна ли да притварям око, нищо ни мож мъ вдигне :) )

Ох, а днеска къв смях си направих сама, голямо съм прасе значи! :D
Пазарувам си аз някакви неща в Лекси и трябваше да взема ябълков оцет. Аз винаги много седя на мястото с оцеДа, голяма медитация му удрям, докато и избера - гледам ги, чета ги, подрусвам ги, много обстойно сканирам :D . И гледам аз, едни хубави шишета оцет, с най-различни картинки, с най-различни добавки - то чесън ли не бе, то не бе ли розмарин, то мед, босилек, копър - все неща, дето са ми легнали много на сърцето (пък са и много на брой, ма то и сърце голямо се разстлало, кеке) и оф... Баси, срам ме е, ама честно ви ка’ам, почнах да преглъщам :D Доживях заради оцети да ми текат лигите, хаха :D А преди това бях минала през всички други отдели, пълни с плодове, зеленчуци, ядки, меса, млечни, торти, шоколади и т.н. :D
Сега като си го чета написаното, не изглежда толкова весело, ама тая вътрешна забава, дето си устроих на свой гръб там, беше прайслес :D

14.12.14
21:26

Какъв избра в крайна сметка или само точи лиги? :-)

Т. Тодорова

14.12.14
21:29

Няк’ъв нормален, неовкусен, в стъклена бутилка, уж съвсем натурален :)
И на салатата си сложих лимонов сок. Абе, много зор за нищо :)

Т. Тодорова

16.12.14
12:37

15/12/2014 (09)

Спах 2-3 часа, станах рано, намръзнах се едно хубаво, но пък и добро дело се случи - майка ми спаси едно коте със счупено краче преди няколко месеца и вчера го осиновиха (party) ; Понеже котето беше у баба ми, нямаше как да й кажа Не на предложеното парче доашна баница. Хич не си поплюва тая жена - обичам и ям мазно, много даже, ама т’ва нейното граничи с лудост - не бях яла нищо по-тлъсто през последните...3-4 години сигурно. Ама пак си беше вкусно - на баба баницата :). Преглътнах я с някакъв чай.

Така, де, намръзнах се до към 1, хапнах две филийки Вита с масло, чубрица и сирене и легнах за един час да дремна, че да стана после и свежа да тренирам. Събудих се в 21:30 :D . Нито телефони съм чувала, нито К. и кучето как щъкат наоколо, нищо.
Не тренирах, но отидох да пазарувам, доизмръзнах, изплющях едно не много голямо парче (бе към 150гр..може и 200) домашен ябълков сладкиш и легнах пак да спя. Тази “сутрин” се събудих в 10:30. Голямо спане, голямо чудо и ако си легна пак, пак ще спя. Даже искам.

Натрупва се много умората. Ще трябва и за т’ва да започна да следя - колко часа спя и да не ги оставям да са под 7…

Настроението е на ниво, само малко съм като пияна - проблемът със съня трябва да се разреши.

Ей го и котьо :

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.12.14 12:38.

Т. Тодорова

17.12.14
00:30

16/12/2014 (10)

Храна за деня:
- почти половин кокос, който и Лара много хареса :)
- две кюфтета с лук и кашкавал вътре; салата от краставица, цвекло, морков, гъби, лимонов сок, шарлан, хим. сол; 4 кисели краставички, мариновани с чили и чесън - много готски
- 5 мандарини
- шоколад

Пак спах, спах... Вечерта пак легнах уж за час и се събудих в 12 през нощта. Пия един чай и пак лягам.

Пак не тренирах, само ми се спи и мисля да си го взема, щото вече веднъж усетих какво е да се натрупа такова зверско недоспиване (в USA) и вече благодаря, ама съм възрастен човек, не ми понася :D

Утре ще ходя в залата.

Ето я и Лара, откачила за парченце кокос :) :) :) :

Т. Тодорова

17.12.14
20:31

17/12/2014 (11)

Спах като животно снощи :D Не знам колко часа ми се насъбраха, бяха бая, а като звънна алармата в 5;30.. не можах да отлепя до 6:40 :D
Да речем, че съм наспана.

Сутринта си изчистихме офисите за час. Изпуках 2-3 кафета и малко ме беше яд, ама нямаше друго наоколо и трябваше да осиферя с нещо.

Закусих с овес, кашу, бадеми и лешник - накиснати от вечерта, заедно с едни червени боровинки. На сутринта ги отцедих и им добавих пресен кокос, нарязан на малки парченца и бадемово мляко. Плюс-плюс, та грух.

После върших услуга на една приятелка - имаше нужда от “модел”, на който да изгради нокти с акрил - отне време от 10 до 16:30, щото й беше за първи път, но не е т’ва най-големият гърч, а миризмата. Баси, никога повече няма да се накажа така - смърди на секундно лепило, та се къса, а като изсъхне, ти го пилят и нагълтваш прахоляка. Добре се получи, но в комбинация с изгорелите газове от рейса после, ме накара да си прекъсна тренировката 10 минути поне по-рано, щото щях да повърна - наистина ми стана много гадно.

Преди тренировка, щото бях освирепяла, наблъсках 5-6 бразилски ореха и 7-8 бр кашу. (час преди)

Ето я и тренировката :

1) тежка загрявка, в стил “инсенити” ( с прекъсвания, като на всички останали части)
2) 4 кръга, всяко упражнение по 40 секунди, с 20 секунди почивка между отделните:
- удар-удар,повдигане на коляно (барабар :D с таза), скок за смяна на краката и пак тъй
- мечешко ходене с едни хлъзгави подложки под краката, ама се отказах и си правих само планк с почивки
- суинг - първо с 8 кг, после с 5 (?!), после с 12 и накрая пак с 8
- лицеви от колене - супер калпави и с почивки
- “звезда” за корем - вместо със свиване на двата крака към ръцете в средата, свиване на краката един по един

Много зор видях, мисля, че заради надишването - последно ми е ставало толкова лошо, когато бях станала една сутрин да правя 60 минути Инсенити в 5 сутринта и тогав абях съвсем начинаеща.

Ся... получавам критики оттук оттам, че се скатавам и оправдавам, щото ме мързи, но пред себе си (което е най-важното, в крайна сметка), знам, че ако пропускам или променям нещо, то е щото усещам, че или ще си набия раменете в гърлото, или коленете отзад, с извинение, а втори път на такъв герой (калпав) няма да се направя - натискам се до отказ, ама като дойде време, просто спирам и тва е - колкото-толкова, а то лека-полека, с практиката и отърваването от излишната тежест, ще си стане.

Включвам от утре вкъщи планкове и тяги, че един суинг не мога д анаправя като хората - кръстът ми се свлича надолу и не мога да го контролирам.

Да кажа, преди някой да ме е пернал зад врата :D - не се оплаквам и не мрънкам, споделям наблюдения и моментно състояние, върху което трябва да работя много упорито.

След тренировката:

- парче маринована херинга, половин краставица, неовкусена, шепичка кашу и филийка Вита с лимец

2л вода - 1 без и 1 с лимон :)

1000мг вит. Ц

П.С. Ако ме интересува нещо за авторските права по форума, към кого трябва да се обърна?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.12.14 20:31.

Т. Тодорова

17.12.14
23:39

Добавям семки, 1/2 портокал и чаша бира; 2 бонбона и 1/2 филия с кисели краставички и филе

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.12.14 10:44.

Т. Тодорова

18.12.14
18:33

18/12/2014 (12)

Закуска:
кокос, какаови зърна, кашу и червени боровинки
вода с лимонов сок

Обяд:
принцеса с кайма, кашкавал и синьо сирене; малко туршия с червен пипер и зехтин
3 мандарини

Следобед:
3-4 парченца кокос, 2 мандарини

Вечеря :
Направих омлет от 2 малки глави червен лук, 2 моркова, 1 картоф, кисели краставички, масло, пресен магданоз (бая), конопено брашно и 8 яйца. Ясно е, че сама няма да го ям - за вечеря сигурно 1/3 ще си сложа, заедно с филийка вита и малко задушено цвекло, броколи и много малко замразен микс от царевица, чушка, грах...колкото за цвят. Та задушавам ги сега тия последните неща, после ще им добавя лимонов сок и зехтин/шарлан.

1л вода с лимон
1л вода без лимон
1000мг вит. Ц
1 таб. магнерич преди лягане

Без тренировка, с достатъчно, според мен, щъкане + кратка медитация против стрес и напрежение.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.12.14 19:02.

Т. Тодорова

19.12.14
00:43

Добавям си към 70гр чисто виски - много гаден ден беше и накрая реших да пробвам дали работи т’ва, дето го правят по филмите - чисто уиски, без лед. Еми, да, работи :D
Нагушках си и едно улично кученце, дето много искам да го взема вкъщи :))) , та то съвсем ми оправи настроението. Само да имах възможност (h)

Т. Тодорова

19.12.14
15:24

19/12/2014 (13)

Закуска:
- 250мл сок “кактус” от на Куийнс боклуците
- банан, 50мл бадемово мляко

Обяд:

Трудно е да се нарече обяд изобщо, но в рамките на 2 часа сгънах 2 с.л. течен шоколад (някакъв много странен беше, незнаен, втората лъжица беше, за да го доосмисля като вкусови качества :D); после 1/2 филия с малко салам (като казвам малко, имам предвид около 50гр);

Сега пия зелен чай с лед и лимон;

Вечеря:
- пилешка пържола от бут в йенска тенджера с малко зИхтин, червено вино, босилек, джиджи-биджи :) ; салата от краставица, червено зеле, гъбка и маслини (добавям си и конопено брашно в салатите чат-пат и мисля да сложа и в тази)

Тренировката - от 18:00 до 19:00 , ще я впиша вечерта.

’Апченца:
- 2х1 вит Ц 1000мг
- 2х1 Магнерич
- 1х2 Eve (комплексен витамин за женки)
- 1х2 ZMA

Скоро ще си взема мака и МСМ. Особено за маката съм много въодушевена, тоооолкова много я обичам <3

Т. Тодорова

19.12.14
21:45

Тренировка:

- 140 джака
- 15 клек-планк-клек-избутване на пудовка (8кг) нагоре-клек-планк-клек... :D
Ужасно изпълнени, сиреч, почти неизпълнени. Много лоша мобилност в таза и глезените.
- 10 най-обикновени тръстера с пудовка (8кг)
- 45 за корем : легнало положение, краката навирени на V и докосване на срещуположно копито с ръка
Естествено, далеч от перфекното изпълнение
- 3+3 мега калпави Дайв бомбъра + скок скраката напред + излазване до планк + дайв бомбър + скок + планк...
Тежа си на раменете много, ставите ми се предават под напъна, а май никой не ми вярва, че съм толкоз кекава в момента и ми е малко тегаво.
- 20 TRX упражнение за дупе и задно бедро : лягаш по гръб, пети в стремената, сгъваш краката и повдигаш таза нагоре
Пак не особено добре

Изводи и план за работа:

Обичайните проблеми, все там куцам най-много:
- мобилност в таза и глезените : евридей упражнения вкъщи; вторник, четвъртък и събота - продължителна йога с малко кростренажор)
- слаб кръст : планкове и тяги (през ден?)
- килограми за сваляне : тука ясно :)

Добавям си и 1-2 филии Вита с орехи и не знам си какво към вечерята, щото съм страшно гладна, а не се очертава да легна рано и може да освирепея по нощите :)

Пийс.

Т. Тодорова

21.12.14
11:44

20/12/2014 (14)

Закуска:
- кокос, банан, червени боровинки, бразилски орехи - 4, кашу - 12, какаови зърна - 7; зелен чай със сок от половин лимон

Вечеря:
2 филии с масло и някъв уж хубав салам

1,5л вода

Следобед пих уиски с мама и украсявах вкъщи (най-накрая). Така ми светна къщичката и стана толкова уютна (h)

Тренировка не правих, само позатоплих малко на тренажора (6-7 минути) и се разтегнах за 20.

Т. Тодорова

22.12.14
11:11

21/12/2014 (15)

Закуска:
- бразилски орехи, кашу, банан, кокос, червени боровинки, какаови зърна, смесени с малко мед; чай; 1 таб. магнерич

Обяд:
- пилешка пържола от бут на грил-тиган, 1/2 варен картоф, задушено броколи с малко масло, сирене крема с билки и микс царевица, чушка, грах; 2 препечени филийки

По някое време:
- пакетче зеленчай + пакетче шоко чай + лъжичка кокосова захар

Вечеря:
- малък банан; почоплих бая слънчоглед; чаша бира, цигари

С вършене на мн работа и периодични раздвижвания (4-5 за деня).

Купих си кокосова захар и мисля, че никога няма да си купя друга! Тоооолкова е вкусна и приятна, и като сложиш и чисто практичната страна .. <3

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.12.14 11:13.

Т. Тодорова

22.12.14
19:28

22/12/2014 (16)

Закуска:
- малък банан, мандарина, 3 ореха; 1 таб. магнерич, 3х100мг вит. Ц

По някое време, докато готвих:
- 1ч.л. топено сирене, парче сурово броколи
- чай (зелен§шоко) с лъжичка кокосова захар

Късен обяд (много късен, не си правя майтап):
- елда със зехтин, лук, морков, топено сирене и подправки; салата от сурово броколи, домат, сурови гъби, авокадо, конопено брашно, зехтин и микс от сурови семена - слънчоглед, тиквени и сусам; филия и половина препечена Вита с лимец;
- 1 портокал

По някое време:

- две лъжици от елдата
- две чаени лъжички тахан с много малко мед
- 2 капсули комплексен витамин, 1000мг вит. Ц
- зелен чай

Мислих да вечерям, но не ми се яде. Ако огладнея, ще си обеля портокал.

Тренировка:

- без, но с няколко раздвижвания

Медитация:
- да, 2х20 минути

Много кофти чувство цял следобед - ниско в корема,откъм яйчниците, не за първи път. Трябва да видим чичо доктор ко ще каже.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.12.14 22:05.

Т. Тодорова

24.12.14
14:47

23/12/2014 (17)

- 10 минути кростренажор
- 40 минути йога
- 10 минути медитация

-чай с кокосова захар

- малко парче наденица, зеле

- тъмна Каменица с черешка

- елда с масло и сирене, маслини и кис. красравички; филия Вита с лимец

Рожден ден на дружка :
- уиски с кола (не много- пълня си чашата с много лед и сипвам там, да има да се плюнча), ама кола пийнах няк’ва
- разни панирани хапки - няколко

След кръчмата се изстреляхме на бар/клуб/дискотека - навсякъде различно му казват май :), там изпих 2 (или 3? - стара съм вече, не поВня) малки бири и седяхме почти до затварянето. Такъв купон си спретнахме, че още ми светят очичките като се сетя, хехе :)

Верно нещо ми се случва, защото обикновено като отида на бар (понякога по-рядко от веднъж годишно - не ми е любимо занимание:) ), седя като някое дърво в ъгъла на масата и се чудя къде да си завра ръцете от притеснение - показвам ги само като трябва да кажа “Не” на някоя покана за танцуване :D. Да, ама снощи така се чекнах, че ме заболя черния дроб по едно време :D :D :D
Беше много яко, с много приятни, близки хора <3

Мога да се оплача само от вонята на цигари, с която са ми пропити якето и косата... и душата. Пушач съм, ама да се пуши на закрито си е чисто престъпление.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.12.14 14:49.

Т. Тодорова

27.12.14
15:16

24.12 (18) - 26.12(20)

Честито Рождество Христово, честита Коледа и изобщо - весели празници :)
Да сте здрави, щастливи и добри!

Освинването си го спестих, но си спестих и тренировките - от тичане напред-назад ми се отщя, ако трябва да съм напълно откровена, но пък не съм се въргаляла по легла и дивани - поне шоколада съм изгорила :))))

Хапвах основно салатка, месо, шоколад и червено вино... И тахан с мед. О, да, онзи ден и малко пържени картофи, но много малко. И малко Кола. Нито веднъж не преядох.

Открих магията на суровото кисело зеле и мисля да тъпча, докато ми втръсне :D - никога не съм обичала, сега изведнъж ме прихвана. И много върви с червено вино. Домашно е, та дори не е и излишно солено <3

Т. Тодорова

29.12.14
13:00

27.12 (21) - 28.12 (22)

Без тренировки, с раздвиждвания и обикаляне.

Кисело зеле с булгур готвих - много вкусно стана, противно на всички очаквания. На втория ден даже ми се стори по-добре (отлежа, хехе).
Няк’ъв шоколад пак ядох, много мандарини... салата от цвекло, броколи и разни други зелени екстри. Хляб - пълнозърнест, препечен.
Червено вино.

Викам, че стига толкоз “айляк” - днес стартирах добре, сега ще тренирам с К!!!, много ми е интересно като не е тренирал никога как да го въведа ... Избрах една тренировка от Фитнес Блендер, 18минути редуване на тежести с кардио.

Ако някой го преслушва тоя дневник, ще съм благодарна да получа съвет - със себе си мога да си правя каквото си поискам, защото най-малкото усещам какво говори тялото ми, но компетенцията ми не стига достатъчно далеч, че да разполагам с нечия уязвима физика.

О, да кажа - месо не съм яла 2-3 дни, мисля и днес да не ям поне до вечеря (тогав асъм на среща на класа и подозирам к’во ще стане, хехе) . Имам чувството, че стомахът ми се справя по-бързо и лесно с всичко останало.

До скив ;)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.12.14 13:03.

Т. Тодорова

30.12.14
11:51

29.12.2014 (23)

- зелен чай
- тренировка с любимия, хехе
- яйца със зеленчуци в тигана; салата от домат, краставица, семки, сирене и маслинки; 2 филии препечен хляб
- мандарини, шоколад

На събирането:
- хумус (много добре приготвен) с арабски хляб - не можах да го изкльопам
- 3 гъбки, изпечени цели, със синьо сирене и кашкавал

<3
- много червено вино (хлъц)

Тренировката:

- загряване на стави
-

това видео
- разтяг
- 3х12 тяга с прави крака (10кг - толкоз имам)
- 3 кръга, всяко упр. по 25 секунди : преден планк, ляв, десен
- разтяг

:)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.12.14 13:18.

Аз следя всички дневници с голям интерес. :) А това определено ми направи впечатление:

О, да кажа - месо не съм яла 2-3 дни, мисля и днес да не ям

Пробвах да не ям месо и млечни продукти в продължение на 2-3 месеца, след това в продължение на други 3-4 месеца консумирах месо, но изключително рядко - може би макс. веднъж седмично, а млечни продукти малко по-често. Видимият, външен резултат беше - постоянно цепещи се и чупещи се нокти, не можеха да израснат повече от 1 мм. В момента, около 3 седмици след като отново започнах да ям месо, при това почти всеки ден, ноктите ми вече почти не се цепят и нямам нито един счупен за този период - в момента са около половин сантиметър дълги! И обърни внимание - това е само един външен и очевиден признак на недостига на определени аминокиселини! Опитвах се да се храня разнообразно и си мислех, че уж си набавям всичко необходимо, но....
Не ги разбирам вегетарианците, още пък по-малко веганите... Изключването на месото от менюто и адекватното му заместване не е никак лесна задача. Но, разбира се, всеки сам прави своя избор.

Т. Тодорова

30.12.14
12:46

Здрасти и мерси за включването :)

По мое мнение, нещо някъде трябва да си объркала с храненето. Пълно е с вегетарианци около мен (за веганите нямам наблюдения) и всички са доста атлетични, силни и в много добро здраве - изглеждат свежи, младолики, жизнени и изследванията им винаги са повече от прилични.
Умишлено следя как тялото ми реагира на различните храни напоследък и месото не се представя много добре - става ми тежко, прави ме ленива, образува ми киселини, дори на вкус вече не ме привлича толкоз - често усещам един такъв полъх на... абе, гаден, на труп и т’ва ми влияе също зле.

Но да, може би за всеки е различно и всеки трябва да направи избора си според собствените си усещания :)

На този етап не казвам, че спирам окончателно, защото не искам да са празни приказки, но разреждам и ми става по-добре.
От чисто хуманна гледна точка пък няма к’во да коментирам - там е ясно :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.12.14 12:48.

30.12.14
14:38

Розалия, аз не консумирам месо от около 18 години и нямам описаните от теб симптоми. Въпроса не е дали ядеш месо или не, а какво ядеш ОСВЕН него. Това че здравето ти се крепи на присъствието на месо в менюто ти, означава че менюто ти е различно от оптималното и е редно да се замислиш какво консумираш. Означава че някои от основните елементи в диетата ти липсват.

Т. Тодорова

31.12.14
11:32

Добре е обяснила Маргото. Аз, примерно, ям много месо, както се вижда в дневника, почти ежедневно е, а ноктите ми пак са меки и се цепят :)

30.12.2014 (24)

- мандарина, шепа кашу
- червена леща с лук, картоф, морков, чесън, подправки - на фурна
- салата от домат, краставица и маслинки, няколко резенчета луканка
- 2 филии пепечен хляб
- сок портокал, купешки

движение:
- 5 мин крострен.
- 20 минути разтяг

Започвам да чистя и готвя, че партито ще е в нас довечера, а тук са паднали няколко бомби :)

Т. Тодорова

01.01.15
20:36

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Ще си позволя да копирам пожеланията на Мартина Генкова-Иванова (F), защото сама не бих могла да формулирам по-добре това, което ми е на сърце :) Та:

”И за новата година, сега ви пожелавам:

Смелост да погледнете в дълбините на най-съкровената си същност. Да изчистите сенките които са се притаили там и ви тровят.

Великодушие, за спрете да съдите, да простите на себе си и на другите за всички неправди, грешки, обиди, болки и несгоди, които мъкнете на гърба си като непосилен товар.

Любов към себе си, за да видите и оцените собствената си красота, значимост, умения, постижения, светлина.

Будно съзнание, за да прогледнете за най-важните неща които слепват атомите и молекулите на Живота, но са невидими за очите и ума.

Отворено сърце, за да пробудите в себе си онази Любов, която създава вселени.

Детска мечтателност и доверие, за да си спомните как лесно се твори с ум и сърце, че животът е прекрасен и всичко което се случва е за добро. Мама (БОГ) винаги е там, за да те изправи като паднеш, да се грижи за теб, подкрепяйки те безусловно във всяка твоя стъпка.

Мъдрост, за да съумеете да разделите зърното от плявата и да разпознаете истинската светлина сред парада на лъжепророците.

Дръзновение, за да разчупите шаблона на общоприетото в което се движи масата. Да видите възможностите извън кутийката, да се осмелите да полетите.

Вяра в собствените си сили и възможности, вяра в онези невидими сили, които се задвижват във ваша полза веднага щом изкажете намерението и сами си повярвате.

Инициативност, за да направите нужните стъпки и да задвижите механизма на чудотворенето.

А всичко останало - здраве, късмет, пари, материални блага, кариера, успехи, приключения, любов и партньорство - ще дойде като логичен резултат. Много любов, съзнателност, отвореност и красота във всичко - сбъдвайте през Новата година! “

Пожелавам го и на себе си, и си пожелавам и воля, защото знам колко много имам да поработя :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.01.15 21:33.

Т. Тодорова

03.01.15
23:53

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.01.15 12:19.

Т. Тодорова

05.01.15
10:18

04.01.2015 (29)

Закуска:

- пакетче зелен чай, пакетче чай с джинджифил и разни други неща
- крем от тиква (150… мл) - тиква, много малко масло, мед, кокосова захар, чиа, канела и орехи, и какаови зърна

Обяд:

- кисело зеле с елда, сирене и маслини; 1 филиийка препечен Бонус

Междинка:

- два шоколадови бонбона (т’ва почва да ми изглежда като да трябва да спре)

Вечеря:

- омлет от 2,5 яйца, картоф, гъби и лук; салата от зеле, цвекло и семки, филия препечен хляб

Добавки:

- EVE, вит. Ц

Движение:

- няколко раздвижвания

P.S. Забравих да кажа, че след вечерята ядох тахан с мед и канела. Бая :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.01.15 13:51.

Т. Тодорова

06.01.15
11:17

05.01.2015 (30)

Закуска:
чай, крем от тиква

Обяд:
пилешка пържола от бут
салата от домат, краставица,броколи, маслини и семки
две филийки бонус

По някое време, час след тренировката:
банан

вечеря:
зеле с булгур
две филийки бонус
малко салата като та яна обяд
тахан с мед :)

Тренировка:

В залата, 4-5 кръга, 4 упражнения, всяко по 40 секунди.
Беше супер интензивна, много се скапах, въпреки че не успях да изпълня правилно всички упражнения и се разкарах в съблекалнята преди другите да приключат.

Тежка съм. Има хора, дето си мислят, че се скатавам и оправдавам, но наистина ми идва много - в коленете и в раменете, особено при някои пози и упражнения. Дори нищо да не ми стане веднага, не искам в дългосрочен план да се прецакам и да се чудя кво да правя.

Намалям манджата и ще увелича движението - току-виж сваля по-бързо малко излишна тежест.

Упражненията бяха :
- клек + скок назад с ръце нагоре + скок напред, до изходна позиция (клек и длани към пръстите на краката)
- отпади с изпънати напред ръце (с тежест)
- една щуротия, която до ден днешен не знам как се казва - заставаш във висок планк, единият крак отива до дланта, тежестта отива на противоположната ръка и другият крак се промушва , и е супер трудно за дебели хора :D
- клек-скок (с по-разтворени крака, като в плие), с гушната пред гърди медицинска топка (аз с няк’ва лекичка работих)
- коремни с медицинска топка - лягаш със сгънати крака и избутваш топката от гърдите към тавана, сгъвайки корема през тва време

Страшно обяснение :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.01.15 11:40.

Т. Тодорова

06.01.15
15:11

Някой покълвал ли е ръж? :)

Маргото ме подсети с последната й статия, че имах един пакет пшеница от сто години, но не го намерих и си купих ръж. Сега е във вода. Цялата процедура ми е ясна, но кога са добре за консумация? В статията пише милиметри, тука гледам разни дъъълги-дъъълги кълнчета, че също влизат в употреба.. ?

Ръжените кълнове трябва ли да се подлагат на допълнителна обработка преди консумация?

06.01.15
15:38

Може да ги подлагаш на допълнителна обработка, може и сурови да ги ядеш. На мен обаче май не ми бяха много вкусни сурови, но все пак зависи как ще ги приготвиш. Нямам спомен да са били повече от 0,5-0,8 см. Дългите кълнчета (от порядъка на 3+ см) се казват поници и се приготвят по друг начин, режат се и т.н.

Т. Тодорова

06.01.15
15:52

Ще пробвам първо сурови, че да е по-пълноценна работата.

Мерси за включването и за уточнението за пониците - нищо не разбирам, защото никога не съм проявявала интерес (досега). Запазват ли хранителните качества на кълновете? Ще прочета и за тях.

Веги куФнята се оказва много по-разнообразна и вкусна, отколкото съм си мислила до момента. <3

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1