Хобит Unleashed: Barbells, Kettlebells & Second Breakfast

Темата е заключена.
Прескочи до:

Изключително кръвожаден изглежда този енот! Това е същият енот, познат още като “меркантилната лисица”, нали?

Аз съм го показвала този чорлавия, ей го пак:

16/02/2018 (22)

Ден - както обикновено. Ходих да купя каишка и повод на рошавото (трябва да му измисля име, че оная, дето уж неин бил, когато я питах преди време дали си има име, ми вика: “мрън, мрън, мрън.. аз го наричам с много имена, мрън-мрън..”. Аз я наричам с едно-две нея, ама не е удобно да ви ги кажа. 😄 Купих му и гранулки, оправих му стаята, сложих палет, постелки, купички, а-у.. и не можах да го намеря. 😄

Тренировка - не. Звънна алармата, писах на Габ, че не мога да се изстържа от леглото и заспах пак. В 9 се събудих цялата във вода, с мокра коса, мокри дрехи и мокри завивки. От дете не ми се е случвало такова нещо. Вкъщи не е 40 градуса.

Храна:
- кафе
- чаша вино с дядката пак, на гладно - като го знам, че му е скучно и че иска компания, ни моа да му откажа; по-добре да пукна от вино на гладно, отколкото от вина, че не съм му направила кеф;
- пиле по испански, малка порция; ред шоколад
- план - зеленчуци със сметана
- план - шоколад
———————————————————-

Сега ще позачистя в нас и ще легна да спя с тапи в ушите. Да видим какво ще стане. 🙂

16.02.18
15:07

казано от Т. Тодорова на 15.02.18, 18:25:

Изключително кръвожаден изглежда този енот! Това е същият енот, познат още като “меркантилната лисица”, нали? :

Точно,лисицата е)))Само кръвожаден вид има с мътния поглед...иначе е миризливаплюшенаиграчка)))
Ама аз ,защо разбрах,че котка си прибрала?

Мнението беше редактирано от nervak на 16.02.18 15:08.

Деян

16.02.18
15:30

казано от nervak на 16.02.18, 15:07:

Ама аз ,защо разбрах,че котка си прибрала?

Да.....и котка :-) Прибира ги наред ;-)

казано от nervak на 16.02.18, 15:07:

казано от Т. Тодорова на 15.02.18, 18:25:

Изключително кръвожаден изглежда този енот! Това е същият енот, познат още като “меркантилната лисица”, нали? :

Точно,лисицата е)))Само кръвожаден вид има с мътния поглед...иначе е миризливаплюшенаиграчка)))
Ама аз ,защо разбрах,че котка си прибрала?

Нашите са коткаджиите. Аз котки не прибирам, само гушкам... понякога, ако ги намеря годни за такива процедури. 😂

А кучето няма да е вечно мое - ще ми помогне организация да го задомя. Само приемен дом и висш гушкател ще съм. 🙂 каквото съм прибрала до момента, това е. Не мога повече за постоянно гледане, за качествено да не говорим.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.02.18 15:45.

Храната бива. Мисля да започна великденския пост, но с период на адаптация от около седмица.

Щях да тренирам, но не отидох, щото съседката ми дойде да се бие с мен заради кучето - нейно било.

Имам отпечатъци от ръката й по врата си, синини, и се чудя дали да подам жалба или да се постарая да запазя някакви отношения с разбиране и нормален разговор. За момента клоня към второто.

Не знам как успях, но шапка си свалям, че само я избутах настрани и не й откачих главата, защото това щеше да стане и щях да трябва да й я плащам. Пък и не искам да падам толкова долу - всеки ден се боря с кривия си характер и се опитвам да съм читав човек, защото повече ме влече. Ще е глупаво да се изплюя на труда си.

Кошмар. Сипвам си една бира.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.02.18 12:39.

18.02.18
15:54

Аз бих подала жалба в такъв случай,как ще ти остави синини-да не те е раждала тя,че да те тормози(не,че ако те е раждала това е начина,но все пак). Това тук в Прослав ли? Коя е тази комшийка...

Мнението беше редактирано от Веси на 18.02.18 15:55.

Веси, разбирам ти мисълта и аз в първия един час бях на тази вълна. Обаче ни дели една мрежа, съседи са ни и това е за цял живот. Ако мога човешки да я усмиря, както май и направих, защото протече някаква допълнителна комуникация, е по-добре, отколкото да се лее омраза, да си тряскаме вратите и да се млатим по улиците. Не са ми присъщи такива неща, натоварват ме и ме карат да се чувствам крайно омърсена и мизерна. Кибритлийка съм, когато браня нещо, за което ме е грижа - ако беше някой, който ми цели кучето с тухли и го рита, бих я размазала на цимента, както усетих, че мога - точно с един удар (О, благодаря ти, Сашо 😂, щото определено се усещат тренировките, макар и не съвсем редовни). Но момичето, на 43, е адски простичко, обича си кучето по неин начин и се замислих, ако бях аз, с нейната култура и бит, как бих се държала - ми по същия начин вероятно. За мое щастие, имам възможността да се отнасям по друг начин и, освен ако не се повтори, предпочитам да избегна доживотната ненавист.
Ако беше друг съсед, щях да реагирам различно (о, със сигурност, като се сещам за опциите), но тази, макар и проста като гъбено семе, не носи лоша душа и предпочитам да се разберем, и даже, ако иска, да идва да го гушка и да ми помага да го социализирам с хора и да го уча на разни неща по-бързо.
Иначе е една Ваня, руса и пухкава. Едва ли ги знаеш, бидейки снаха там.
Идея нямам как са ги събрали на нашата улица, ама ако имаше конкурс за злоба и глупост - те т’ва е хавата, “Прослава”. 😂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.02.18 16:36.

18.02.18
16:55

По принцип и аз съм ЗА мирното решение на ситуациите,но в този случай щях да съм крайна заради контакта може би. Иначе браво,че си се сдържала,аз вероятно не бих могла,ако някой ми посегне.
Всъщност покрай работата,която работя в момента ми се налага да общувам със всякакъв тип хора,и за емпатията,която си успяла да проявиш само шапка мога да ти сваля.
Все пак е за доброто на косматкото 🙂

То е за доброто на всички да се избегне по-сериозно развитие на конфликта.

Как да е, спирам по темата, че не е най-приятната на света. 🙂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.02.18 08:33.

Днес ядох за първи път в 15:00 - малко прасе с картофи и после 2 реда шоколад.
За вечеря - зеленчуци с малко сметана, която трябва да изразходвам, багетка. Ако не заспя преди да сготвя.

Цял ден обикалях, носих 25кг куче напред-назад, после се прибрах и направих загрявката на Вик 3 пъти с 12-ката. Въй, по-трудно рядко ми е било. 🙂 Пак ще вляза в час. Само не ми харесва тая ту така, ту иначе работа.

Бяхме днес на вет, разходка с кола - всичко супер. Много ахнал горкият, но е спокоен, здрав, ваксиниран, чипиран, регистриран и обезпаразитен. Пак си го отнесох днес от комшиите, ама доста по-леко. Вече всички в квартала знаят, че съм нагла и че съм крадла. 🙂))))

Без тренировка, цял ден на крак и в действие.
Храната - кафета, буба от банан, протеин и оризово мляко в 14:00, после сигурно пак зеленчуци с малко сметана, половин багета. Като цяло не ми се яде и ми се драйфа от всичко - това ми е максимумът. Поне снощи спах сравнително добре.

Същата работа, без тренировка, цял ден на крак и в действие, сега само сядам за половин час да пробвам да пия един чай.

Снощи направих грешката да не ям (останах си само на бубата с банан) и да изпия една бира, след което да ударя два магнезия и един мелатонин, за да спя по-добре уж. Не стига, че не спах, ами и сутринта се скъсах да пворъщам разтворени хапчета. Сега хем съм гладна като кучИ, хем ми се повдига от всичко. Препечена филия с нещо леко отгоре ще пробвам.
—————————————

Гуджо ходи прекрасно на повод. Моите не вървят така, дето колко време вече ги молим. 😂Е, има да свиква още, де, защото засега ходи само в желаната от него посока, но много бързо се учи. Много внимателен, не дърпа, спира, за да те изчака - душичката ми мила! 😍 Надявам се и също толкова бързо да замине към новия си дом, защото там му е голяма мъка, като някой затворник. И понеже грешно си го сметнах, за мен също е огромен зор и не знам докога ще изкарам на тоя режим.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.02.18 13:33.

Понеже ми е скучно, ще си попиша кратко 🙂

Ям си горе-долу нормално, пия една бира сега. В движението включвам 5к разходка с рошавия, като 1к го избягахме. 🙂

Голяма разходка из цял Прослав, към 40 минути, върви си и е перфектен. Не знам как ще го изпратя това животинче, когато му дойде времето. Но след него мисля да взема приятелчето му, защото е много тъжно и мило, и наплашено. Само ме притеснява, че по-трудно ще го харесат, защото е по.. Борко-стил 😁 (много хора ме питат за какво ми е тоя помияр - Лара ставала, щот все пак е путбел..) и си има особености в характера, ама к’вото е - вече имам кучебаза, а и то онова може да си бръмчи по двора спокойно, няма да иска да бяга навън... Абе, трябва да се погрижа и за него. На майка акълът и той е колкото моя, та ще се оправим. 😁

Съседите, които се препъваха един през друг да ми вдигат скандали, че има куче на улицата, сега не ми говорят, защото съм го прибрала. Големи откачалки, повече изобщо няма да ги отразявам. Т’ва е патология.

Започвам да тренирам утре. Оставям дебелото настрана напълно, но се усеща липсата на тренировки в кръста, гърба, настроението, съня и всичко. Па и в банковата сметка - хем, плащам, хем не мога да се събера да ида. Не знам как ще стане с тоя график, но е спешно нещо да се случи.

🙂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.02.18 01:30.

Първата тренировка от сто години насам, с бостер, за да не се сгъна още на загряването.

4 кръга без почивки, освен една малка след първите два:

Зерчер 30кг: 4, 4, 4, 2
Раменна 25кг: 4, 4, 4, 4
Тяха 50кг: 7, 7, 7, 5

После:
10 тройки (първата тройка беше петица) през 10 секунди:
Обръщане от вис @25кг

Храна почти не се намира, но пък биричка си къркам. Отслабнала съм малко, през цикъл съм, а даже не съм оводнена.

Bart Simpson

24.02.18
15:18

И аз така, на кучешките.

Барт,
то хубаво, ама трябва да се усмиря, че да не се опиянча накрая... 🐽

Днес без трен. Едночасова разходка-молитва за **мно с Бари, домакинстване, стандартните ангажименти в П-в.

Храната рязко я омазах. Дядо днес става на 89, купихме му много симпатична малка тортичка и познайте кой оплюска половината от нея. 😁 Малка, малка, ама половин торта си е половин торта. Спирам с яденето за днес, май и бира няма да пия. Водичка.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.02.18 12:37.

Тренировки ньет. Ядох хляб с биволско масло, после ще има джоланче със салата.

МЦ се появи - без предварителни драми и без буйстване из хладилника. Два хапа и даже не знам, че е там.

Заета съм си, сега седнах за първи път днес - в колата, за да се придвижа до последната задача.

Имам си пухкава радост поне. Изключително е мил и добър, обаче колкото по-спокоен и вкъщи се чувства, толкова повече руши, докато е сам. Каса на врата, леглото си, две табуретки, един крак на маса, тръбата на мивката... днес намерих отчупено парче цимент... не разбрах от къде. Голям изрод 😂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.02.18 19:18.

Bart Simpson

26.02.18
19:58

Беладжия ама фотогеничен.

Уф, невероятен е. И как ми отива на двора.. 😂

Цял ден на крак, от 8:30 поне до 21:30, с половин час почивка сега.

Две кафета, един банан, два резена руло Стефани, 5 кубчета печен картоф и една бира.

Едит: забравила съм да си добавя ринене на сняг и лед с малка, недъгава лопата (излезе ми джигерът) - колкото и да е ангажиращо, мисля, че напълно си струва човек да има двор, който да поддържа 💕

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.02.18 23:06.

Ще пробвам на Ленчето режима, така и така нямам желание да ям.

За трениране не знам какво и как ще правя, защото кръстът ми замина. Лошото е, че трябва да продължа да го напъвам и не знам в кой момент ще си остана на Г.

И с работата я закъсахме, защото започнахме от начало за пореден път. Абе, имам къде да натискам с цел оцеляване. 😂

Затова и се оттеглям за десетина дни. Ще хвърлям по едно очо да се радвам поне на чуждите тренировки. 🙂))

Много е хубаво да си имаш нещо меко, когато някое от твоите меки работи те боли. 😁 💕

Милички 😂,
идвам да ви кажа за пореден път как не тренирам изобщо, но съм дрън-дрън-дрън-нон-стоп-заета-ала-бала, спрях да лоча бири - “замествам” с мелатонин и магнезий, и спя малко по-добре, въпреки ежедневното събуждане преди алармата.. поне съм свежарка.

Сравнително 🙂 съм на режим, който ми се отразява много добре на тонуса, мяхчето ми спада и физиономията ми е по-ведра някак. По идеално време реших да пробвам да огранича повечето храни, не усещам грам глад, ама изобщо. Чудя се дали направо да не скокна в постите и да изкарам колкото мога от тях. Нямам намерение да се кълна, че ще простя на всяка кокошка до Великден - колкото, толкова.

Със замирането на ледените блокове по улиците, ще опитам да си възстановя пулсаджийските посещения - сутрин в 7:00, поне 3 пъти седмично. Предполагам, че може и да си съсипя режима, щото много огладнявам след тяга. 🐽

Без да започвам разговор по темата с когото и да било тук:
Много се разочаровах за пореден път - от интернет пространството (което съм ограничила само до форума вече) и от хората по улиците. Чувствам, че ако още няколко пъти прочета/чуя за “джендъри”, педерасти, Пижо, Пенда и Дженда, как снегът ни изненадал, па как общинарите не чистили, па после как лошо чистили, и всякакви други пропити с гняс коментари, плоски майтапи и мрънкалнически изказвания от рода, тотално ще се предам. Няма други проблеми този свят и в частност - горката ни държава. Сняг през март и кой с кого си ляга са драмите на века. Луда работа.

Bart Simpson

04.03.18
13:12

И сега и Боби и ти спирате бирите.
То така както е тръгнало....... Не, за малко си го помислих, ама не, не няма как да стане и аз да........ Не, ъ ъ.

04.03.18
15:13

Точик, не мога да разбера от какво се разочароваш, всичко си е в реда на нещата, все пак масиво:
- се лекуват, като изсипват куп пари на вмирисани бабички-”врачки”, да им баят 😄 (а данъци, кУга?! Но това е друга тема)
- са убедени, че кучетата трябва да си изживеят живота на синджир 80см, докато ядат хляб (евентуално накиснат във вода)
- живеят с мама и тати до пенсионна възраст, най-добре на 50 квадрата всички (+още едно поколение и някоя стринка)
- пишат потресаващо (не, ПОТРЕСАВАЩО) неграмотно и нямат никакви (НИКАКВИ) особени умения и качества, но на интервю за работа идват и искат 2к начална заплата,щото някой някъде им е казал, че трябва да са нахакани и със самочувствие. Това са го запомнили някакси, но “перфектното” ниво чужд език (в cv-то) се оказва пародия без времена, спрежения и набор думи
- средностатистическият пътник в транспорта гледа на бременна жена или такава с малко дете като бавен, досаден навлек, който трябва да бъде подобаващо побутван, поблъскан и понастъпван
- градските пенсионери масово са дебилизирани, оскотяли простаци (знам, че звучи грозно, възпитана съм на невероятно уважение към възрастните и затова ми трябваха много години да проумея, че голяма част от тяхното поколение не струва) Като видя изключение - вече се умилявам и ми иде да купя подарък.

Мога да продължавам, за жалост.
Така че просто всичко си е в реда на нещата, а нещата са... отчайващи.

Надежда има де. И тя е някакси човек да се заобиколи от стойностни хора (за щастие има много, много такива) и да учи всеки ден.

04.03.18
15:20

Ако можех...щях да харесам два пъти!!!

04.03.18
22:32

казано от Atom на 04.03.18, 15:13:

Точик, не мога да разбера от какво се разочароваш,

Всичко е е така само това за езика,някак...няма да се съглася.Много пък важно е да знаеш,английски, спрежения на английски...или както се казва там.
От седмица(вече се отказах)се разправям с едни такива, с третата мартеница за един курс.
Само на английски бил...не  можело да  го изнесат на български...пък те българи дейба.Кога станаха мангали,кога им почерня задника.Ще го изкарам курса при испанци...на руски))!
Ма това с вино да се занимаваш сериозно,се с третата мартеница се сблъскваш,шалчета,гланцове за устни,добр епоне ,че там все още нямамногоизаури.

Мнението беше редактирано от nervak на 04.03.18 22:46.

05.03.18
06:52

Примерът с езика няма абсолютен харектер. Може да се замени с всяка компетенция, изискуема за конкретна позиция. Липсата на качествени кадри е проблем, но пък претенции не липсват🙊

П. П наказание от 30 набирания за всички (за мен двойно 😄), защото Т. уточни, че не иска дискусия в дневника си.

Мнението беше редактирано от Atom на 05.03.18 06:54.

Хъ така, Барт, дръж фронта. Някой трябва да ни отсрамва нас, предалите се бираджии. 🙂))

Силве, мда, тъй е. Освен, заради факта, че от интелигентни и съвсем не лоши хора чувам неща, които ме карат да се кокоря като бухал, разочарована съм и щото никой не скача за симпатичния лекар, който може да влезе в затвора, защото си е защитил семейството, както скача против неща, които реално не го и засягат. Днес минах през протеста пред 2-ро районно, за да се отчета в подписката - имаше някакви хора,ама едни унили такива... вяли. На бас, че ако беше за някоя глупост, щяха да вдигнат аларма до небесата. Такъв ни е моделът явно. Не само на българите, както някои ще кажат. Не отива на добре тоя свят.

Толкоз по тия въпроси. Ся малко по-ведро. 🙂
————————————————————————-
Счупих режима с 1/3 от малка пържола. Баси гадното нещо. Както и предния път, само след кратко ограничение на месото, започна да си личи колкото по-трудно се обработва в мяхчето от останалите храни. Иначе вкусно, да г’е.

Изкльопах и 3 бисквитки престиж Wellness (хехе).

Движението - цял ден на крак пак, с малка почивка между 2 и 3. Пак ще действам до към 22, а така искам да спинкам. 🙂 Разхождам се като пенсия и го броя за активност.. 😂, ама към 10к на ден правя с Бари, че иначе се побърква и той.

Така. 🙂

* скачам в постите, както казах - ча вечеря ще има лека салата някаква.. или смути от треви

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.03.18 15:57.

06.03.18
11:43

казано от Т. Тодорова на 05.03.18, 15:56:

Днес минах през протеста пред 2-ро районно, за да се отчета в подписката - имаше някакви хора,ама едни унили такива... вяли. На бас, че ако беше за някоя глупост, щяха да вдигнат аларма до небесата.

Е, около 3000 човека бяхме вчера. В неделя да кажеш, че са били така, да, съгласен съм. Но все от някъде се почва.

06.03.18
11:48

казано от James Hinks на 06.03.18, 11:43:

казано от Т. Тодорова на 05.03.18, 15:56:

Днес минах през протеста пред 2-ро районно, за да се отчета в подписката - имаше някакви хора,ама едни унили такива... вяли. На бас, че ако беше за някоя глупост, щяха да вдигнат аларма до небесата.

Е, около 3000 човека бяхме вчера. В неделя да кажеш, че са били така, да, съгласен съм. Но все от някъде се почва.

Вие за какво протестирате ?

06.03.18
11:54

Всъщност не протестираме, а изказваме подкрепа. Това е по-описателно за случая.

Калояне,
Сашо е прав - оказваме подкрепа на един много харабия човек, който е неправомерно задържан и несправедливо обвинен (вече май има повдигнати обвинения за предумишлено престъпление). Освен подкрепа си е и протест - широки порти ще се отворят за всякаква сган, ако положението си остане такова.


Саше,
Много се радвам, че са се събрали хора и още повече, ако са били активни и ентусиазирани. Аз заварих това, което описах по-горе - явно е било в началото. Супер.

Не разбирам обаче защо във всеки материал, написан от драскачите по медийките, се натъртва на това в каква мега форма бил човекът и как редовно ходил на фитнес - можел е да ги изгони с бицаги и трапец ли само... Птю.

06.03.18
12:13

Преди 15 години беше. Сега с две операции на гръбнака не е. Ама щото трябва да има нещо, което да предизвиква сензация, нали...

06.03.18
12:14

Да ясно, но нещата винаги са по дълбоки от това на повърхноста. Мога да ви кажа че това не е било неизбежна самоотбрана и според мен дори не и самоотбрана. В България действат такива закони.
По принцип трябва да се променят законите, обаче това едва ли някой ще направи.
Там където няма държава и абдикира от задълженията си става лошо. Сега някой ще даде пример с циганите и старите хора за което съм съгласен, но това също е проблем който институциите не желаят да разрешат и прехвърлят на обикновения човек.
Представяте ли си да се въоръжим всичките и да започнем да стреляме 🙂. Както онова момче българчето в щатите, дето носило пица и един се объркал и го гръмнал, много яко.

казано от kaloyan на 06.03.18, 12:14:

според мен дори не и самоотбрана.

Е той сам е поканил Плъха у тях, нали? 😄 Ох, понякога като изригнеш .....

Bart Simpson

06.03.18
12:26

При нас полицаите дори не носят оръжие.
Но стъпиш ли ми на моравата пред дома, без мое разрешение си извън закона.

06.03.18
12:29

казано от Херцог Трън на 06.03.18, 12:24:

казано от kaloyan на 06.03.18, 12:14:

според мен дори не и самоотбрана.

Е той сам е поканил Плъха у тях, нали? 😄 Ох, понякога като изригнеш .....

Няма нищо за изригване има дефиниции на самоотбрана, по българския закон ако някой влезе у вас и без да те напада го гръмнеш или дори нараниш си виновен.
А това което писаха за случая, беше че този всъщност се е опитвал да избяга, другия да не го гръмне, но не знам как е било, те ще кажат всичко.
Мисълта ми е, че е такова законодателството в момента.

И ако се протесрира за нещо, то трябва да е промяна на законодателството.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.03.18 12:32.

06.03.18
12:31

казано от Bart Simpson на 06.03.18, 12:26:

При нас полицаите дори не носят оръжие.
Но стъпиш ли ми на моравата пред дома, без мое разрешение си извън закона.

Така е но не може да го нараниш. Имало е такива случаи, разни наркомани сме задържали, но не се бият и пребиват, камо ли да му теглиш ножа 🙂
Само в америка там за добър ден се стреля 🙂

Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.03.18 12:31.

Bart Simpson

06.03.18
12:33

Единственото, което бих искал да добавя към дебата, е че човек няма представа как ще постъпи в такава ситуация докато не му се случи.
Да имаш две невръстни дечица, които спят в другата стая и изплашена до смърт съпруга може да те подтикне и към по- лоши действия спрямо натрапника.

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1