Хобит Unleashed: Barbells, Kettlebells & Second Breakfast

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

31.01.16
20:15

Тъдъм-тъдъм, тъдъм, тъдъм-тъдъм-тъдъм-тъдъм-тъдъъъъъъм : )))

Ей ме. Мързи ме напоследък да пиша, а и не ми остават сили.

Ям нормално, тренирам при Дени, като понякога пропускам и тренирам в нас. Последните две тренировки бяха болезнени, четвъртъчната даже я завърших, въпреки че щях да обърна корема. Включваше борчески суинг и го правих с 12-ката. Пробвах и с 16, ама нье. За тягички винаги взимам 20-ка. И суинг правих с нея скоро, не помня дали споменах. Започвам да си влизам в час откъм нагласа и ми се получава една мъничка идея по-добре всичко и навсякъде. Още един плюс е, че обръщам внимание на отровните човеци около мен малко по-малко внимание от преди.

Живнах много напоследък, но затова някой друг път, да не дрънкам напразно :)

Храната няколко пъти я пооплесках с пържени картофи, два пъти ядох шоколад – веднъж един цял ред, щото го донесе в офиса един очарователен колега и нямаше как :D, после едно момче в залата почерпи, че станал татко и реших, че от един бонбон за здравето не нечие семейство няма какво да ми стане толкоз. И днес един ред.
Хляб проядох по малко (аладинските питки са чудни, щото са тънки и събират много зарзават), че щях да почна да блея от толкова талаш.
Таханите не ги щадя изобщо. Нито пък фурмите. И въпреки тях, виждам леко отънял баджак.
Вчера бях освирепяла и налетях на майка да пържи кюфтета. Изядох едно и не останах очарована. Освен него, месо не съм яла, нямам и намерения, освен за риба. Тази седмица ще си направя пъстърва.

Така, днес:
Ред шоколад с кафе от капсула
Салата от цвекло, моркови, царевица, магданоз, лимонов сок, конопено семе и зехтин, 1 арабска питка, малко кашкавал и едно варено яйца (прилагам пикчър по-долу)
Доза протеин с домашно мляко от кашу

Тренировка:
1. Загряване на стави + 2х загрявката на Вик с 8-цата
2. Зузка – кардио шред нещо си, 3 кръга за 19 минути:
- 20 суинга с една ръка (с редуване на ръцете)
- Тяга на един крак (по 15 на всяка страна)
- 20 суинга с една ръка
- 30 повторения : отпади с подаване на пудовката под опорния крак, само че торсът се навежда напред към бедрото, а задният крак е изпънат
- 20 суинга с една ръка
- 10 на всеки крак, със СТ, защото не съм убедена в движението: цък
3. За корем от Зузка: цък
-  Plank side knee tucks (x2) / Transformer Jack, ама без лакти-длани... демек, най-обикновен джак в планк/ Plank jump x 5
-  Weighted Side Plank Lift x 5/5
-  Diagonal DB lifts 5/5
4. 20 минути подробен стреч

Ушатата твар ми наяде постелката. Хубавата ми, здрава, голяма, скъпа, прекрасна постелка. Ще го правя на пържоли. Не мога и да му се скарам, щото той и на това се радва. Луда работа :D

Тая тренировка уж нищо работа. А ми треперят ... множество части.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.02.16 09:05.

Т. Тодорова

02.02.16
09:20

01/02/2016

Успях да спя само половин час през нощта.

Движение:
Не тренирах, защото не ми останаха сили. Исках някоя от пауър йогите на Зузана поне да направя, но изскочиха неща вкъщи - чистене, готвене, пране, все удоволствия :)
600кв офиси в 6:00
4км на бързи обороти с 8кг на гърбЪ
Домакинска работа
Още малко ходене

Храна:
100гр соленки за закуска :)
Какао с кокосова захар и кокосово масло
3в1
салата от цвекло, кашкавал, яйце, маслини, ленено масло, коноп, лимонов сок + една филийка от ония.. едни мокри хлябове, дето са, от зърна само (уж)
1 бира
1/2 печена пъстърва, задушени зеленчуци (карфиол, броколи, моркови, грах, боб, лук, зелен фасул  още купчина неща - от замразени миксове), 1 арабска питка
тахан с мед и две фурми

Не пия вода и ми се отразява зле. Започвам да пия :)

Т. Тодорова

03.02.16
10:06

02/02/2015

Храна:
какао с обичайните неща
1 нар
1/2 наполеонка (1/5 наполеонка от яките :P)
пъстърва със задушени зеленчуци
1 арабска питка с кашкавал
1/2 доза протеин
1 бира
салата от домати, краставици, сирене, зехтин... с 3 оризовки
тахан с мед... няма да кажа колко :D

Движение:
1. Домакинските простотии - броя ги, щото винаги е голямо дупене и местене на какви ли не мебели, заради ушатите
2. 4км бързоходство
3. При Деница-убавица:
* стандартното загряване
* 5 кръга, 30:10
- странични напади с 8 кг - дясно
- странични напади с 8кг - ляво
След оная щуротия със седалищния нерв, която се случи предния път, когато правих странични напади, се отнасям с изключително уважение и страхопочитание към това упражнение :D
- дайв бомбърс от колене - този път ми се получиха по-добре от преди, а първото повторение в третия кръг така ме учуди, че щях да се    пльосна по нос :D ; повече не успях да го направя така, де :)
- клек-скок с докосване на земята с пръсти
- колене към средата на корема (на лоста) - толкоз мога; много ми е гадно да вися, щото съм тежка, не съм и свикнала и имам чувството, че ще си скъсам раменете; ама напъвам се там, ко да се прави
- упражнение на тиерекс, което не знам как се казва - Фащаш стремената с ръце, пускаш се леко отдолу, ръцете са изпънати и се отварят настрани (като леко се сгъват в лактите, естествено). Бе все тая, относително лесно е, ако не ти се хлъзгат маратонките по пода :)
* разтяг
* още малко ходене на още по-бързи обороти
* 12 спринта, средно по 70м (не мога да тичам лиии... въпрос на мотивация явно) - Борката се изхлузи от синджира и хукна. Борката не обича да идва, когато го викаш навън. Ако не бяха нахвърляни oтрови в целия ни квартал, щях да го оставя да си спомни какво е да спиш под пощенските кутии, вместо на 30см възглавница с меко одеалце. Ужасно животно, ще трябва да търся професионална помощ за него - такова чудо не съм виждала.

Работих си от вкъщи и отидох чак за тренировката. Ама час и нещо по-рано. Пльоснах се на покрива на сградата, позяпах си, подишах си и беше тоооолкова спокойно и красиво. Опитах се да снимам залеза - беше розов, лилав, наситен и прекрасен, обаче с телефона ми излезе едно ако. :) Не разбирам как камерата на телефона може така да унищожи тия цветове и да затрие огромно ято птици от пейзажа :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.02.16 10:49.

03.02.16
10:56

казано от Т. Тодорова на 03.02.16, 10:06:

- дайв бомбърс от колене -

Това хич не мога да си го представя. :D

Т. Тодорова

03.02.16
11:14

Става си, като не можеш друго :D

Щом Дени ме оставя да го правя, вярвам, че е ок. Обаче се зарибих и стандартните лицеви вече ги напъвам в нормална позиция, не от колене. Tа и до нормални дайвбомбъри ще стигна :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.02.16 12:47.

Т. Тодорова

04.02.16
12:18

03/02/2016

ПМС храна:
какао с кокосово масло и кокосова захар;
нар;
пълнозърнести био макарони (звездичкиии :))) с масло и сирене, салата от домати и краставици, и червен лук, и зехтин;
1 корни с шикулат
1 ред червен линд
2 филии с масло, сол и домат - баси якото нещо!

Движение:
Домакински работи, 600кв офиси

Яко ме затресе пиемесът вчера, ама овладях го, както никога. Особено след офисите, направо грейнах :)

А, забравих да кажа, че засега сливици няма да вадя - докторът иска да пробва с хомеопатия. Малко се разочаровах, щото вече бях планирала как ще си платя самостоятелна стая и ще я заключа отвътре за 3 дена. :D Донякъде се майтапя, но наистина имам нужда от правене на абсолютно нищо.

:)

Т. Тодорова

04.02.16
23:04

04/02/2016

Храна:
Кафе от капсула с кокосова захар и кокосово масло
Какао с кафява захар
Бобена салата, купешка, мазна :/ - 250гр
Какао с кафява захар
50гр ядки
2 бисквити
Малка чинийка бял ориз със свинско, ама без свинското
4 бонбона Линд

Движение:
1) 4,5км щъкане с дисагите
2) Смимахме видео за изпит на една дружка, дето се сертифицира сега за треньор:
- клекове с бицепсово (с гирички по 2кг, щото не беше ясно колко дубъла ще трябва да правим)
- отпади с усукване встрани към ‘отпадналия’ крак
- бърпи, ама не стандартно, ами за льольовци като мен : клек, крак по крак назад, крак по крак напред, изправяне

Бая понаправихме и понеже искат да е в ритъм с музиката, да се броят тактове и т.н., бешеее... Мадафака :D То като хореография малко - първо едното после другото, после ги сглобяваш - бе голям смях. Подпали ми кълките :D

3) Славова
Загряване
После 3 кръга, 40/20:
- изхвърляне от клек с 5кг :D : калпаво и с малко кг, ама разбираемо е, предполагам
- катерач
- обръщане с пуш преса (10кг торба)
- едни еднокраки тяги с 12-ката, но кракът не отива назад, а се пуска встрани
- лицеви от колене

За десерт: изометрии за корем и само трупове имаше по пода :D

Много бях разцепена и се представих зле, ама не е всеки ден Великден.

Намерих си няколко трохички останало BCAA и сега си го пийвам. Има Господ, шъ знайти :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.02.16 23:05.

Т. Тодорова

05.02.16
20:52

05/02/2016

Храна:
обичайното какао
банан с фъстъчено масло
задушени зеленчуци - броколи, моркови, грах, зелен фасул, картоШКА :)
няколко парченца “сушен кокос” - слагам го в кавички, щото му нямам доверие, ама пък е страхотен на вкус
малко от ориза със свинско, дето не му ям свинското
един резен руло, сладко, за което се радвам, че не ме изкефи, защото щях да се подхлъзна иначе :)

Движение:
Ходене - отидох на работа с градския транспорт, щото ми беше студено и тъпо, но на връщане повървяхме с колежката.

Състояние:
Всичко почва да си идва на мястото, както всеки друг път - отпаднала съм, боли ме тумбиту и не съм особено доволна. МъжО обаче успява да ме развеселява, щот е пич :)

СмЕх:
Гледам днеска сутринта Борката, че нещо се навърта около една стена, която обича да препикава чат-пат, върти се, души и аз, щото ми писна вече от него и пикАлцето му, реших предварително да врякна и то бая силно: “ЕЙ, САМО ДА СИ СЕ ИЗПИКАЛ ТАМ!”. Oказа се, че К. в тоя момент решил да отиде по малка нужда и.. хич не му стана приятно. :D Цял ден се хиля, въпреки описаното по-горе :D

Едит:
Един бонбон Линд, черен, с фъстъчено масло

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.02.16 21:29.

Т. Тодорова

06.02.16
10:37

Оу, май Год :)))

Намерих си една регистрация във photobucket, където съм си складирала милиони снимки от 2004 до 2007. Въй :)

Начи, само един съвет ще ви дам - преди да започнете да се самонавивате, че сте грозни, недостойни, дебели, с дефекти и какви ли не други глупости, помислете първо дали не ви обземат такива чувства от... нямане на какво да се прави и от глупост.

Не, че конкурирам Анджелина Джоли, ама със сигурност не приличам и на гоблин. А така съм си мислила през повечето време и в най-хубавите си години съм се завирала в миша дупка. Тюх. :)

Не бъдете като мен.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.02.16 17:53.

06.02.16
11:29

казано от Т. Тодорова на 06.02.16, 10:37:

Не бъдете като мен.

Що, бе, ти си си пич :D Дъ блубери гърл!

Т. Тодорова

06.02.16
11:36

И аз мисля, че съм пич или поне се опитвам да бъда. Ама с другите. :) Със себе си винаги съм се държала абсолютно безобразно и много се радвам, че успявам да променя и това лека-полека.

Оф, тоя дневник... дневник на храненето, на тренировките, на здравето, на психичните проблеми, на емоционалните истерии - в бг мама направо ще ми завидят :D

A на теб, баце, не ти ли присядат боровинките като ги ядеш? :D

06.02.16
11:40

казано от Т. Тодорова на 06.02.16, 11:36:

Оф, тоя дневник... дневник на храненето, на тренировките, на здравето, на психичните проблеми, на емоционалните истерии - в бг мама направо ще ми завидят :D

Всичко е свързано :* Стига с тая бг-мама, и там има всякакви, и тук, и навсякъде (sun)

казано от Т. Тодорова на 06.02.16, 11:36:

A на теб, баце, не ти ли присядат боровинките като ги ядеш? :D

Ц, защото от тях стана нещо толкова хубаво :*

Т. Тодорова

06.02.16
11:47

Ок, с целувка ме спечели :D

Т. Тодорова

08.02.16
08:49

6-7/02/2016

Събота и неделя не тренирах, но се движих доста. Като че ли ядох повече, но не боклуци. Пийнах малко бира.

Снощи се хванах да правя някакви овесени палачинки, които завършиха във форма (силно казано във форма) на кекс ... Що никой не казва колко ужасно е на вкус овесеното брашно? ;( С мъка преглъщам стореното :D

Довечера ще сложа по-подробен пост, надявам се, включващ понеделнична тренировка. :)

Т. Тодорова

10.02.16
20:35

08/02/2016 (01) – 10/02/2016 (03)

Храната: като за МЦ. Ядох каквото ми се ядеше, включително и 3 слайса свински бут, шоколад, и ябълков пай. Вчера се бях побъркала, буквално.

Иначе, освен изброеното, което се случи вчера + изяждането на цял шоколад през работния ден днес :), си ям нормално - днес, примерно, освен въпросния шоколад, хапнах арабска питка със зеленчуци и малко печени картофи.

Не тренирах до днес, поради болки, световъртеж, втрисане и гадене. Можело е да се напъна сигурно, ама не виждам смисъл от подобна амбициозност. В последните няколко месеца не виждам смисъл в каквато и да е амбициозност, излизаща от здравословните за тялото, ума и човешките отношения граници.

Надъхах се днес да остана на тренировка при Мая, въпреки скачането, дето ми се пишеше на гъза. Ама тя знае, че се сърдя като трябва да се скачам и ме оставя да си правя кото искам :) Ей туй беше:

Половинчато скачащо загряване (баси, как мразя да скачам!) и след тренировката – приятно разтягане
13 кръга за 20 минути:
1) Излазване от стоеж до планк и после три пъти: лицева + скок до стоеж + скок назад до планк + лицева
2) 5 клека + 5 пуш преси с 12-ка + 10 суинга с 16-ката

Продължавам да приличам на бременна, сигурно има 5 кила излишна вода в мен. Оу, уел. Изморена съм много и се пльосвам веднага в кревата.

Колежката срещнала един изстрадал питбул – бит, с рани, кожа и кости... Днес бяхме да го потърсим и да снимаме къщата, в която го е видяла да се прибира, носихме му гранулки – не го намерихме и се вкиснахме, естествено, но малко по-късно видяхме, че просто са ни изпреварили и са го прибрали от “В Пловдив без дом“. Сега му се търси приемен дом, 4Д тестът е отрицателен, има още едно-две неща има за изследване и следва лечение. Показвам го, ако някой има желание да го обича занапред, след щателна проверка на намеренията, ще му осигуря транспорт до всяка точка на страната, че и извън нея.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.02.16 20:51.

Т. Тодорова

11.02.16
22:23

11/02/2016 (04)

Храна:

помело
какао с кокосово масло и кокосова захар
арабска питка с хумус, авокадо, и домат
3в1
помело
3в1
малко печени фъстъци
арабска питка с хумус, авокадо, домат и краставица

Голямо разнообразие :D

Движение:

Тренировка с Дени, която ми се получи много зле - състоеше се от малко ластици за загрявка, борчески суинг + руски суинг с 12кг (накрая правих стандартен суинг с 16-ката), редуващи отпади със смяна на страната на тежестта (12кг)... нек’ви лицеви, нек’ви коремни (коремните правих само веднъж, после се засуингих повече, че трябваше малко корекция на изпълнението)... малко набиране на тиерекс (от онова, леймърското, мойто :D)... разтягане малко;

То сигурно от умора - станах в 5:30 сутринта, преди т’ва не спах много... от 10:00 до 19:00 в офиса на стола - после как да стане човешка тренировка. На бригадата не ме болеше толкова тоя кръст, колкото сега като седя по цял ден. И малкото сила в ръцете ми я няма. Мрън, мрън, мрън, мръъъъън :D :D :D

Т. Тодорова

13.02.16
20:33

12/02/2016 (05) - 13/02/2016 (06)

Вчера почти не ядох - малко сирене и домат с 1/2 арабска питка, доза протеин и малко тахан с мед;
Домакинствах до към 14:00 и после се плоснах в леглото с лаптоп - филмчета, спане.. Уж имах нужда НИЩО да не правя, ама направо ме е яд, че не тренирах. Като станах вечерта да разходя животните, бях 10 пъти по-смачкана и в лошо настроение. Винаги така ми се отразява нищоправенето за повече от 2 часа.

Днес беше друга бира :)

Офиси, мофиси, гости, тренировка, пазаруване... Излязох в 11 :00 и се прибрах в 20:00, ама се чувствам чудесно :)

Храната:
- обичайното какао
- 1/2 арабска питка с домат, топено сирене и синьо сирене
- у на К. техните: 1 филия с лютеница, кашкавал и маслини :D
- салата: айсберг, краставица, домат, царевица и варено яйце
- арабска питка, пълна с бъркани яйца и зарзават, и сирене “песто” (млясиди-мляс)
- 200мл сок банан, купешки, ъф корс;

Тренировката, в наш’та зала, при Мая:

1) Кардио загряване, което знаем, че пренебрегвам най-демонстративно :D
2) 5 кръга:
- 50 скока на въже (в първи кръг 100)
- 10 лицеви
- 10 клека с в 8-ци отпред
- 10 колене към шкембе на лоста :D
3) След петия кръг отсвирих тая схема и си направих 3 кръга:
- 10 обръщане с пуш преса (с голЯмия лост)
- 10 тяги с една 24-ка. Бях нарамила 32-ка, ама усетих, че ми увисват лопатчичките и я изоставих
4) 5х5 на страна: наведи встрани с 16кг
5) обилно разтягане
—————————————————————————————————————-
Отидох с градския транспорт до залата и докато чаках на спирката, имаше две ученички, дето направо ми скриха шапката. Все съм виждала идиоти, знам, че е нормално да имат отклонения в тая възраст, ама те стават все по-абсурдни и отблъскващи. (tmi) Едва се сдържах да не им кажа нещо, ама реших, че нито ще ги превъзпитам, нито ще задействам няк’ва мисловна дейност - най-много да зяпнат и да се наложи да скъсам нечия празна глава. Ама какви думи, какво отношение към възрастни хора (коментираха хора, които минаваха, ама не така, че да ги чуят - ако беше директно към някой възрастен човечец, със сигурност щях да я накарам да се разреве и извини малката дрисла), какво отношение към самите тях, к’ви интереси... Пък големи момичета, на 16-17. ВъзмУтена съм, ако искате да знаете.
—————————————————————————————————————-
Ей ви и една весела статия: плянк.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.02.16 22:46.

Т. Тодорова

17.02.16
15:26

14/02/2016 (07) - 17/02/2016 (10)

Храна - относително нормална;

Движение - средна работа, ама много вървя - вчера, примерно, чукнах 10км + че бях на тренировка при Деница.

Повали ме нещо - или е вирус, или съм се отровила (веге сандвич един подозирам, щото само него ядох в късния следобед). Снощи ми стана много, много лошо, болки в стомаха, повръщане цяла нощ, втрисане, студена пот. Сутринта бях по-ок, ама сега, само като си помисля за храна и започва пак да ми прилошава.

Много важния празник на влюбените го прекарахме много приятно - сутринта отидохме на едно дарителско събитие на Animal Hope, гушкахме кучовци, после на гости на колежката ми с джак ръсела, която вече има едно приютено, рошаво топче вкъщи (на снимката долу), а вечертааа ... пльоснахме се и гледахме Хари Потър :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.02.16 15:27.

Т. Тодорова

19.02.16
09:56

18/02/2016 (11)

Храна:
Банан
Арабска питка с хумус, домат и кашкавал
1 уж черен шоколад
Доза протеин
Арабска питка с хумус, домат и кашкаваУ
Чаша бира

Тренировка:
Дълго загряване
2 кръга:
20 обръщане + клек с 12кг торба
10 набирания на тиерекс
20 пуш-преси с 12кг торба
10 набирания на тиерекс
20 тяги с 20кг пудовка
10 набирания на тиерекс
30 хай-пула с 8кг (трябваше и можеше с доста повече, оу уел)

Във втория кръг пропуснах последните набирания и хай-пуловете - в повечко ми дойде, щото не можеше и да се диша вече, имаше бая хора.

2 кръга за корем с 10кг торба
20 х по гръб, с торбата в ръце, изпънати нагоре, краката се повдигат прави от пода
10х торбата пак така в ръце, само че сит-ъпс
——————————————————————————————————————————————————————————-
Заведох при Деница на К. сестра му и нейния приятел и ми беше малко терсене, щото мислих, че няма да се върнат (тя, сестричката, си пада по по-статични неща по принцип), ама ей на - хареса им. И тренировката, и особено треньора.Доволна! (inlove)
——————————————————————————————————————————————————————————-
цък

Т. Тодорова

20.02.16
15:25

Храната вече няма да я описвам толкова подробно, не ми се занимава, а и предпочитам да си инвестирам времето в нещо по-различно от разкази за манджи, дето даже и манджи не са. Така, де, ще казвам с по една-две приказки как върви, ама толкоз.

19/02/2016 (12) - 20/02/2016 (13)

Малко храна, пак ми беше терсене - гадене и т.н.
Вечерта излизах с приятелки и ми скъсаха нервите - не исках да пия алкохол и през половината вечер се коментираше как съм бременна, щото пия минерална вода и ям чийзкейк, вместо бира с пържено пиле, разбираш ли. “Ха-ха”. I almost heard my eyes rolling. Хич не обичам да ме ръчкат и тормозят, и такива неща съм забелязала, че се правят от повечето женки, щото сме досадници по природа, и от по-простоватичките (да речем) мъже. Не бъдете такива ;)

Тренировката днес:
Загрявката от Деничка + загрявката на Вик (без нападите)
3 кръга за 20:35 мин:
Suitcase deadlift (14кг - накичих пудовката с тежестите за китки) - 20/20
Kettlebell quick feet - 50
Kneeling push ups - 10
One arm bent over rows - 10/10 с 8-цата
Russian swing - 40 с 14кг
Разтяг

Почнах да пия клеева тинктура и вит. Ц.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.02.16 15:25.

Т. Тодорова

22.02.16
08:17

21/02/2016 (14)

Не тренирах, ядох сладолед с бисквити.

Всички са супер доволни от фастването, явно само аз нямам воля за пет стотинки, за да стигна до момента, в който ще му усетя благоприятните ефекти. Ще се пробвам пак.

Та да, то основно затова е и постът - за нов чалиндж, 30 дни:

Без сладко, освен от плодове
Без глутен, щото искам да разбера дали от него се подувам и приличам на ... на нищо не приличам :D
Фаст

Ще маратонствам, та затова и една програма за бегачи почвам, ще я кача утре, че сега не намирам пидиефа.

Весела седмица :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.02.16 09:53.

22.02.16
08:23

Може ли линк към  зарибяващото приложение, че съм пропуснала? (wave)

Т. Тодорова

22.02.16
09:21

The running bug - планове има всякакви, според нивото и целите. Тъй като от бягане разбирам колкото и от ядрена физика, смятам да им се доверя на разработките :)

*оф, сори, сега загрях кое ти трябва: щрак

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.02.16 09:55.

Т. Тодорова

22.02.16
21:38

22/02/2016 (15)

Мама имаше днес рожден ден и бяхме да се почерпим. Нито ми се ядеше, нито ми се пиеше алкохол, затова зобнах много малко и изпих 1,5л вода и едно дълго кафе с мляко. Друго не съм яла, не ми се и яде.

Започвам да влизам в норма с водата и ми става една идея по-добре.

Движение:
* Загряване - стави, мави
* 5 мин тичане
* Разтяг
* 3 кръга:
Минута тичане
40 сек скок клек
Минута тичане
40 сек къси лицеви ( не от колене )
Минута тичане
40 дек бърпи без лицева, а вместо скок нагоре - нисък джак с краката
* Разтяг
* 5 минути тичане
* Разтяг
* 6 спринта х25м, като в края на всеки - 5 жалки опита за набиране - след първия с подхват, след втория с надхват и т.н
* Убих се да се разтягам, ама имах нужда, та накрая пак го направих :)

В училището се случи това, докато още не бяха свършили последните часове. Иначе не ми е комфортно да си сложа слушалките в ушите и да се разdownwarddogвам в тъмното, примерно :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.02.16 21:42.

Т. Тодорова

23.02.16
22:34

23/02/2016 (16)

Движение:
Ходене с багажи напред-назад

Тренировка:
1. Загряване
2. 4 кръга, 40:20, като в първия пропуснах първото упражнение, щото дирих ластик за коса:
- тръстер с 8кг пудовка - 2 на едната, 2 на другата страна
- лицеви от колене
- суинг с 16-ка
- катерач
- коремни - лява ръка към срещуположна пета, дясна ръка, knee hug (голям съм левак, ама коремът не ми е сила, освен ако не трябва да блъсна някой с него :D.. майтапя се, не съм чак такава сволач :D)
3. 3 кръгченца-нца-нца, 30:10:
- преден планк
- ляв планк
- десен планк

Гепих един рейс, за да премина тъмния участък между Младежкия хълм и гарата, и се доприбрах пеша.
Не мислих да консумирам нищо, но се оказах на по бира със стар приятел. Бира на пейка + готина компания + хубаво време е нещо, което винаги много съм харесвала :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.02.16 22:34.

Т. Тодорова

24.02.16
17:58

За да не дооспамвам Игличето, премествам тук въпросите, щот’ ми стана интересно.

Ще се извиня за невежеството (нали все за всичко се извинявам :D), но тепърва почвам да опитвам да поглеждам по друг начин на нещата, които правя.

казано от James Hinks на 24.02.16, 16:30:

Клека е едно, тяга е съвсем друго. Тягата има приложение с тежко и много ниски повторения, евентуално когато си много як може да си харесаш някаква тежест и да и изцедиш една макс бройка за една серия до отказ, като това може да си го позволяваш сравнително рядко. С клека не пречи да си правиш такива експерименти, особено добре влиза комбинацията клек + суинг в протокол с високи бройки.

Сашо, ще ти бъда благодарна, ако ми обясниш неприложимостта на тягата в такива “разточителни” серии - любопитна съм за неблагоприятния ефект, който явно не се усеща веднага. На мен ми е ясно коя е основната причина да се хвърлям на точно това упражнение, ама не ми е ясно защо не е ок да го правя.

25.02.16
15:47

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/78830#p-1190014
Плюс допълнението, че на прекалено високата бройка неминуемо ще развалиш механиката на изпълнение и това, че ще ползваш само една пудовка. Ако бяха чифт щеше да се измислят някакви вариант за включването и в някакви тренировки.
Като цяло има едно нещо, което масово се пропуска - същността на понятието тренировка, която е не просто някакъв енергоразход, а енергоразход направен с цел изграждане на някакви качества. Което от своя страна води до това, че тоя енергоразход трябва да е структуриран и планиран според възможностите на тялото, биомеханиката и разбира се ежедневието на човек.

p.s.
Заради тази работа и слитовете тип “гърди/бицепс с n на брой упражнения веднъж седмично”, кросфитърските 1000 уолбола или death by нещо си, или безумните им обеми в някои комплекси, както и модерните “функционални” измислици на нароилите се функционални треньори отнасят най-много плюнки и храна - защото не са съобразени със същността на понятието тренировка.

Т. Тодорова

25.02.16
16:38

А, супер, то и тема си имало. Мерси за пояснението, а пудовките са в процес на чифтосване :P

Т. Тодорова

25.02.16
21:15

24/02/2016 (17)

Не тренирах, но и не лежах.

Храната - прилична, с чаша бира вечерта.

25/02/2016 (18)

Наруших си обета за беззахарност, че една колежка получи колет от Индонезия с разни напитки и тази, която ми се падна, съдържаше джинджифил, кокос, фъстъци, захар и още нещо. Иначе всичко ток. Май пак ще пия чаша бира.

Движение:
4км ходене
2-3 раздвижвания, много скромни, през деня
Тренировка при Деница:
Загряване + загрявката на Вик (без нападите)
После 3 кръга за 19:10 минути
5: лакти-длани-лицева
10 на крак:  отпади с коляно към напред :) с 8кг торба
20х коремни сгъвания длан към срещуположна пета, редуващи
10 на ръка: гребане с 8кг (с малко по-различно хващане на пудовката, при което не можах да гребна с 12-ката и я смених)
5: изхвърляне от клек с 5кг диск - много е трудно т’ва. С големите дискове ще е по-добре, ама нашите са дребни и хватът не е достатъчно широк.. за мен :)
3 кръга за корем:
5х планк със слайдъри под краката - коляно към срещуположен лакът - другото коляно - двата крака към корема - обратно назад, но с дъга навън :D
10 на страна: страничен планк с повдигане на таза

Кръстът ме скъсва пак от седенето на стола.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.02.16 21:18.

Т. Тодорова

27.02.16
10:22

26/02/2016 (19)

Бях на едно ежемесечно мероприятие сутринта - недоспала, кисела и с много глупаци наоколо. Разстроих се и го използвах като оправдание, за да си скапя целия ден - ядох и се въргалях, и пуших. Днес полагам усилия за различна схема. :)

Все повече назрява моментът с децата - някакъв блед план за действие трябва да се скалъпи. Ама как, баце?! Слушам вчера в едно кафене, ученички - дебели, гримирани дропли, пушещи, рошави и изключително прости, говорят си:
- Аре, ма, ***ко, ша ги разцепим, аре, ма!
- Кво искаш, ма, как ша са бия - от миналото лято не съм са била, луда ли си?!
- Ма споко, ма, ти само са хвърли, аз ша ги опраа тия @§$€€§€*€$%$№@№$€(€€№**

То ясно, че не всички са такива, ама масово са. Единият вариант е мойто да е такова, другият е някоя такава крава да реши да го “опраи”, щото е от “мухльовците”. Тръпки ме побиват, много сложна задача е да създадеш човек и да го опазиш от агресията и простотията на света.
——————————————————-
Имах среща с дружките от унито и се пльоснах час по-рано в “Апартамента” - да си довърша малко работа и да “избича айляк” (много кавички, много чудо в тоя пост) - бях забравила колко е готско да си бачкаш така и май ще се командировам пролетно по парковете, докато слънцето е все още нежно и приятно (inlove)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.02.16 10:22.

27.02.16
10:34

казано от Т Точка на 27.02.16, 10:22:

Единият вариант е мойто да е такова, другият е някоя такава крава да реши да го “опраи”, щото е от “мухльовците”. Тръпки ме побиват, много сложна задача е да създадеш човек и да го опазиш от агресията и простотията на света.

Ужасно е, баце, ужасно! Вчера в автобуса ми се случи сходна случка, ама слушах за 20лв за 5мг... Доповръща ми се, не, треска ме тресе. Умирам от страх от всичко, включително и в лапите на коя малка ку*ка ще попадне. От друга страна се надявам...

Т. Тодорова

27.02.16
10:46

Страшна работа. Ще прозвуча като мега лелка, ама баш такива наистина не сме били. Даже най-разюзданите не бяха чак толкова разюздани. Ако имаше една-две отрепки, другите ги гледаха и коментираха с пренебрежение, а с’яяя...

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.02.16 10:47.

27.02.16
11:34

Извинявай че ти цапам дневника , но по-горният ти пост ме подсети за една случка която ми се случи преди 6-7 години. Аз работя във Варна , но живея в едно градче на 15 км. от Варна . Една вечер се прибирам от работа и се качвам в едно такси което возеше на цената на билета от автобуса . В таксито  бяхме 3 човека . На следващата спирка се качи едно момиченце на видима възраст около 20-22 г. . Ама много нежно и красиво на външен вид , както се казва мъртвец можеше да изкара от гроба . И до ден днешен не мога да си  обясня как в това крехко тяло можеше да се побере толкова простотия . Та за простотията :
1. На спирката говореше по телефона , качи се в таксито и даже не и мина през акъла да приключи разговора си  . На всичкото отгоре до колкото чувах нейните реплики , разговора беше с някаква нейна приятелка , на тема - няма какво да си кажем , ама да се намираме на приказка . И това в Шевролет Авео с още трима пътници и шофьора .
2. По-бруталното ! Почти всяко второ изречение съдържаше думата п**ко . Разговора беше нещо та кова - ко ще праиш ма п**ко ; стига ма п**ко ; и т.н. . Направо бях потресен .
И това продължи през целия път докато не слезе на едно междинно село малко преди мен . Направо не искам да си помислям каква майка ще излезе от нея .

Т. Тодорова

29.02.16
14:21

@Галине, страшна раота, мани. За трепане са и дяца, и родители.

Имам питане: що бих правила тяга с ластици на щангата, вместо да си я донатоваря?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.02.16 14:22.

29.02.16
14:24

За да ти е по-лесен старта. Теоретично де, това зависи от опъна на ластика и поставянето му.

Т. Тодорова

29.02.16
14:26

Данке, бос.

Тоз младеж ме накара да се зачудя - Чудомир - цък.

29.02.16
14:31

Да, точно тоя иска на старта да му е леко, а нагоре да му се утежнява. Друг въпрос е, че на тая тежест на клипа смисъл от гумнастината няма.

Т. Тодорова

29.02.16
14:33

След петминутен размисъл с колежките разбрахме за ко иде реч :D
То е и доста логично, ама в кокошарника логиката е... сещаш се :D

Meрси

Т. Тодорова

29.02.16
22:53

29/02/2016 (22)

движение:
4км пеш сутринта
вечерта в двора на училището
1) 7 минути бягане
2 ) 3 кръга, 40:20
клек с ластик
едностранна преса с ластик ляво
същото - дясно
преден планк
скачане на въже
3) 6:30 минути бягане
4) 3 кръга, 40:20
скачащ клек
лицеви опори от колене
ходещи напади
гребане с ластик - ляво
същото - дясно
5) 6 минути бягане
6) протяжен разтяг
7) 30 минути разходка с животни - Лара се сби за първи път и порна ухото на една кучка, дето се измъкна от заграждението и я нападна. Понеже нямаше как да се махна или да я спра, щото и тя бая едра беше, само обърнах на мойта нашийника с шиповете нагоре и я откопчах. Мноого ми е готина животинката - веднага се разпери пред мен, за да ме пази + че толкова премерено се защити - никакви излишни щети. :D (inlove) И е силна - бързо и ефективно я сгъна. :D

Друг е въпросът с качеството на съоръженията, предоставени от милата община. (dull)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.03.16 11:03.

Т. Тодорова

01.03.16
11:25

С’я... за да не цапам чужди дневници, ще кажа тук колко се изнервих. Много.

Моля ви, всичките ви моля, не си развявайте безценното мнение като байрак, особено ако е намазан с **йна. Понеже всеки има право на мнение, можете грижливо да го сгънете, да го държите статичен, опакован, за да не мирише, и да кажете: “Ето това е моят байрак - може да е малко на*ран в десния ъгъл, ама ми служи добре и на мен ми се струва красив. Уважавам и вашите байраци - много е възможно те да служат по-добре, да са покрасиви и да смърдят по-малко.”

Не е ли разумно така? ;)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.03.16 11:27.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1