18.03.16
14:37
Марго, съгласна съм последния ти коментар.
18/03/2016 (07)
Съвсем объркотих датите вече.
Ден 2:
70 клека и 70 хип тръста в 3 кръга: клек - едностранно гребане с 12-ката - хип тръст - обръщане & пуш пак с 12-ката (10 повторения на ръчица, както и при грьебаньето)
Планкове - 30:10, 5 кръга - преден, ляв, десен
Храната после.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.03.16 16:57.
Доста демотивиращо подкрепяне! “Това, което е правиш е ужасно, глупаво и безсмислено, но аз те подкрепям” :D
Когато не изразя подкрепа и само споделям мнението си, казвате че се заяждам.
Когато подкрепям, независимо от собствените си разбирания пък демотивирам....нямате угодия. Каквото и да кажа, се оказва грешно.
По-добре ли щеше да се приеме, ако подкрепям всичко написано и превъзнасям всички колко са здрави и яки, без да имам знания и гледна точка?
Ами мисля, че доста ясно стана мнението ти по въпроса с предизвикателствата още в пост #758. След това авторката на дневника описа причините, поради които й харесва да изпълнява дадено предизвикателство, но в следващия ти пост отново се долавя онази твоя черта (която лично аз съм забелязала) - да покажеш, че знаеш повече и разбираш повече. Изказването “Не е необходимо да имаш толкова повърхностни цели” според мен си е доста обидно и изобщо нямаше място в “подкрепящия ти пост” :)
Не искам да се заяждам.. просто ми стана смешно за пореден път :) Прекратявам от моя страна темата, за да не спамим излишно в дневника :)
Мнението беше редактирано от Sis` на 18.03.16 17:27.
18.03.16
19:19
Храната:
- кафе с кокосово масло
- 2 оризовки с хумус
- 2 лъжици от печените картофи
- протеин с прясно мляко (тряа да го харижа на някой, не ме кефи)
- омлет с лапад
Ииии... Понеже интензивно си направих тренировката: на мама ябълковия сладкиш! :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.03.16 19:22.
Доста демотивиращо подкрепяне! “Това, което е правиш е ужасно, глупаво и безсмислено, но аз те подкрепям” :D
Когато не изразя подкрепа и само споделям мнението си, казвате че се заяждам.
Когато подкрепям, независимо от собствените си разбирания пък демотивирам....нямате угодия. Каквото и да кажа, се оказва грешно.
По-добре ли щеше да се приеме, ако подкрепям всичко написано и превъзнасям всички колко са здрави и яки, без да имам знания и гледна точка?Ами мисля, че доста ясно стана мнението ти по въпроса с предизвикателствата още в пост #758. След това авторката на дневника описа причините, поради които й харесва да изпълнява дадено предизвикателство, но в следващия ти пост отново се долавя онази твоя черта (която лично аз съм забелязала) - да покажеш, че знаеш повече и разбираш повече. Изказването “Не е необходимо да имаш толкова повърхностни цели” според мен си е доста обидно и изобщо нямаше място в “подкрепящия ти пост” :)
Не искам да се заяждам.. просто ми стана смешно за пореден път :) Прекратявам от моя страна темата, за да не спамим излишно в дневника :)
Ми...смей се като ти е смешно, само избягвай да ми казваш какви черти имам и какви не, без дори да си ме виждала. Не ме интересува особено как приемаш написаното от мен, още повече че няма нищо общо с теб. Мисля, че Точка ме разбра прекрасно още преди да се включиш за да разтълкуваш думите ми. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 18.03.16 22:11.
18.03.16
22:51
Сис,
представи си,че Марги наистина знае много неща и че знанията и буквално могат да променят
животи. Аз лично съм и много благодарна, че не спира да пише въпреки подигравките на много хора от форума.
Извинявам се на собственичката на дневника, че се включвам.
18.03.16
23:16
Предвид, че нямам за цел да разнасям 150кг или да се сгъна на 8, докато стоя на един пръст, мисля, че няма да ми навреди да правя неща, които ме кефят и мотивират.
Не е необходимо да имаш толкова повърхностни цели като посочените, за да тренираш разумно.
Пилеенето на енергия в безсмислен стрес е само в минус на тялото. За съжаление не се усеща докато не започнат симптоми.
Всеки обаче е свободен да се попилява както намери за добре, така че, подкрепям. :)
Донякъде си права, но защо пък реши, че йогата не е пилеене на енергия? В крайна сметка човек прави, онова което му доставя удовлствие. Ако искаш ела да култивираш малко енергия , прибирайки дъмбелите и дисковете след тренировка. Откога търся един такъв шерп :D
18.03.16
23:27
Разбирам ви и двете, всъщност.
Прекратете дотук, няма нужда от конфликти. Поне на тази територия :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.03.16 23:28.
Донякъде си права, но защо пък реши, че йогата не е пилеене на енергия? В крайна сметка човек прави, онова което му доставя удовлствие. Ако искаш ела да култивираш малко енергия , прибирайки дъмбелите и дисковете след тренировка. Откога търся един такъв шерп :D
Т, извинявам се, само да уточня и приключвам.
Знам, защото се занимавам с изучаване на йога от 18 годишна. Основна идея във физическите практики на йога е съхраняването на енергията вътре в нас, не разпиляването и навън. От примера ти с дъмбелите ми става ясно, че не знаеш какво означава култивиране на енергия, нито какво изобщо е енергията, но бох стояла настрана от тази тема в този форум конкретно.
ПП: Joyplovdiv, благодаря за милите думи. :)
19.03.16
10:18
Извинявам се за спама, но защо тогава изобщо се храните, като ще си съхранявате енергията в собствените тела?
Извинявам се за спама, но защо тогава изобщо се храните, като ще си съхранявате енергията в собствените тела?
Дори да искам, не знам откъде да започна да ти отговарям на подобен въорос, за да не се разводни безобразно дневника. Ще отнеме много време и обяснения, които едва ли представляват интерес за широката публика.
19.03.16
14:45
19/03/2016 (08)
Движение:
- малко щъкане сутринта (ходих на лекция на Лазар - много приятен младеж)
- 4 кръга за 13 минути (преди тях връткане на стави + загрявката на Вик с 8-цата, този път с нападите)
20 клека (вчера ги правих скачащи, днес се въздържах)
5 (на ръка) обръщане с пуш, с 12-ката (вчера също ги отрязах до 5, тежко ми йъ)
20 хип тръста
5 лицеви
- 4 кръга преден, ляв и десен планк, по 25 секунди
- 10 минути разтягане
- периодични раздвижвания, може би разходка със зверовете вечерта, ако не им е студено на старите ми кокали :)
Храната:
- кафе с мАсло и мляко, после още едно кафе - само с мляко (бастисвам го пак, не ми се отразява добре)
- омлет с масло и лапад, салата
- смути от чай, 1/2 банан и оризов протеин
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.03.16 15:17.
Лазар - много приятен младеж, с много приятни възгледи и завидна доза толерантност в душата
Радков ли?
19.03.16
14:51
Радков. :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.03.16 14:52.
20.03.16
14:48
20/03/2016 (09)
Тренировка при Данчо Христов (чудесен младеж, много ми допадна!)
- преден клек 12х3 @20кг
- вертикален скрипец 8х8 @25, 25, 30, 30, 35, 35, 30, 30кг
Трябваше по 6 серии, ама се заиграх на клека, щото не бях пробвала досега и ми хареса доста. Както и преди съм споменавала, краката ми са супер здрави (като за моята форма, разбира се) и с тях мога да бутна повече кила, но горната част, начело с коремния пояс, е доста зле. Почвам да натискам там ежедневно.
После 3 серии: 5 еднокраки хип тръста на пейка, някакво лазене напред-назад, което схванах на последния кръг. Ще си го правя в нас, хареса ми.
После ходихме на обяд с другите ентусиасти - омлет с кашкавал и сирене, едно Столично Вайс, 1 патешко сърце на скара от на колежката чинията.
Вкъщи ще заложа на салатка с шепа ядки, щото снощи ядох сладолед с бисквити и ми тежи на душата и на задника.
Допълнително движение: 600кв офиси, предизвикателството, ден 4 - 25 български клека, 25 еднокраки хип тръста (на крак)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.03.16 14:12.
21.03.16
18:45
21/03/2016 (10)
Много свеж ден :)
Храна:
- 150гр баница :)
- 1/2 доза протеин с вода
- салата от зеле, домат, краставица, синьо сирене, конопено олио; 3 оризовки; 2 варени яйца (много яйца ям нещо... нетипично)
- смути от банан, 4-5 фурми, индийски чай и оризов протеин (час преди салатата)
Вода:
1,5л с мъка
Движение:
- ставна загрявка
- 4 кръга: 20 клека - 30сек планк - 20 хип тръста - 30сек планк (в последния кръг по 30 повторения, за да станат по 90)
- 4 мин табата: скачане на въже
- 10-15 минути стреч
Още движение:
Цял ден на крак, кучешки разходки и голямо чистене вкъщи. Подновявам мисията за ринене на всичко ненужно.
:)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.03.16 18:55.
22.03.16
14:54
22/03/2016 (11)
(sun)
Храна:
- 2 оризовки с масло
- смути от банан, 1/4 авокадо, спанак и грахов протеин
- салата от спанак, малинов оцет, зелен лук, краставица, сирене
- доза протеин
Вода:
1.5л с мъка
Добавки:
- клеева тиктура, магнезий, цинк преди лягане
Движение:
- бръм-бръм из вкъщи и по магазините /обичам пролетни торби със зеленчуци (inlove)
- 5 кръга:
20 клека
30 сек страничен планк, ляво
20 хип тръста
30 сек страничен планк, дясно
- 4 минути таБАТКА с въжето
- разтяг
Ей такава чорлава се движа днес из махалата, по ХанцуНг, ама голямо важно - вея несресани кичури и си свиркам :D
22.03.16
18:01
Към добавките слагам и БЦАА.
Към движението: още 4 минути въжена табата. Въжето е лудница, трябва да разуча техниките, много зарибява. А тоя протокол... (rock)
‘Салатата’ я сложих в блендера - спанак, краставица, авокадо, малко сол, незнсйно що и... скилидка чесън :D С финиш от конопено семе. Мързи ме да дъвча :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.03.16 19:52.
28.03.16
21:52
Йо :)
23/03/2016 (12) - 28/03/2016 (17)
23-ти беше ден 7 от предизвикателството - почивен
24-ти: 30 статични напада на крак + 30 еднокраки хип тръста
25-ти: 110 клека + 110 двукраки хип тръста
26-ти: 120 клека + 120 хип тръста
27-ми: 35 статични напада + 35 еднокраки хип тръста
28-ми: почивен по принуда
Правя си по някоя табатка с въжето, предизвикателството и нищо друго - бръмкам навън повече, много социална станах изведнъж. Въй. (call)
Храната я оплесках яко няколко дни, после влязох в час, а от днес постя - искам да прекратя всякакъв досег с цигари, пиене, недоспиване, боклучави храни и месо. Скачам на т’ва въже - краката ми са здрави, коремът ми седи окей, раменете ми държат, обаче не мога да дишам. Не мога, бе, все едно са ми сложили дроб на 10-годишно. (tmi) Пък като гледам и на К. сестра му как слабее покрай тоя режим - бря. :)
—————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Ако някой се чуди какво е да си природно тъп, да дойде при мен, за да черпи от извора.
Днес реших, че ще сначвам новата 12-ка (разкарах старите пудовки и си купих една олимпийка - Дени ме зариби, че много удобни били, пробвах и разликата наистина е голяма - чакам зареждане, за да си взема 16-ка... и 20-ка :D).. Забравих какво говоря. А, да. Та ще я сначвам аз пробно (не можех до съвсем скоро), ама нали съм над нещата - що па ми е да загрявам?! Мятах, правих, струвах.. И след 5-тия снач на лявата ръка я оставих и тръгнах да се протягам... Ш’ се протегна, ама друг път. Разтегнала съм яко гръдния мускул и сега е страшна работа. Боли ме чудовищно, а самата болка стига от време на време до тила на главата. Не мога да се преоблека - опитах, но директно шурват едни сълзи и сополи от зор, та реших, че ще си седя така. Ако и утре не мога, ще си разрежа тениската и ще мисля как ще се облека пак - сигурно ще трябва да ми зашият една директно върху мен :D
Няма да мрънкам колкото предния път за задбедрието, щото знам, че се случва и че ще мине, ама не обичам да правя неща от тъпотия.
Мажа с Алгасан и пия дексофен.
В следващите дни: клекове, напади и бягане.
——————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Сега малко хубави неща :)
Бяхме вчера с колежката на Младежкия хълм - имаше събитийце за деца от дом и за кучета на Енимъл Хоуп. И двете имахме идеята поотделно, ама тя се размърда, инициира го и беше много готино. Имаше игри, състезания, включително и с лицеви опори (хехе, Мая не може да ги пропусне тях), скачане с чували, федербали и т.н.
Обожавам кучета и деца - всеки допир с тях ми осмисля живота със седмици напред. (inlove) А какви готини хлапета! Травмите им са видими, разбира се, но и си личи как са си... деца. По детски добри. И хубави. И българчета, и ромчета - очарователни, супер нежни и внимателни с животинките, което само по себе си говори, че не са просто някакви си малки диваци, както биват описвани често. Искам да ги гушкам. (hug)
Такива неща ми се правят - занимания с всякакви създания в неравностойно положение.
Трябва така да си изплета кошничката в следващите 1-2 години, че да мога да живея като щастлив фрийленсър и да имам време за дечурлига и косматковци. (inlove)
Слагам няколко снимки, лицата на малките са замъглени, защото уговорката беше да не ги показваме.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.03.16 21:55.
29.03.16
21:25
29/03/2016 (18)
Гръд:
Цяла нощ не спах от болки, само сутринта едни 40 минути май ми се събраха. Ни в движение, ни в покой - никак не ми се получи. Тъкмо се наместя така, че да е търпимо, като започна да се отпускам - ай пак от начало.
През деня беше ок, даже успях да се съблека някак, да се изкъпя и пак да се облека, което е супер, но сега пак ме захвана и почвам да недоволствам :)
Движение:
Разходка, пазаруване, малко домакинстване.
Не тренирах нищо, защото съм много скапана от неспането.
Храна (цял ден нещо преживям):
топло какао с кокосово масло, кокосова захар, портокалово масло;
4 оризовки с 3/4 авокадо
смути от голяма зелена ябълка и 1/3 връзка магданоз (мням-мням)
3 оризовки с лютеница
50-60гр салатен боб
още две оризовки без нищо
Течности:
1,2л вода
1л чай от мащерка преди да се ориентирам към кревата
Добавки:
клеева тинктура, магнезий, дейли витс, вит. Ц, Б-50, цинк
————————————————————————————————————————————————————
За човек, който иска да сваля килограми и цял ден почти не се е мръднал, тази храна ми се види много. Ама като съм вкъщи и бездействам, акълът ми е все в тенджерата.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.03.16 21:48.
Това ако не се подобри до 2-3 дни, може би няма да е зле да помислиш за лекар - да не се окаже, че освен разтегнато и възпалено, има и нещо скъсано. :(
30.03.16
10:16
Ако е скъсано, не трябва ли да има поне мънинко оток?
Мрън. :)
Ако е скъсано, не трябва ли да има поне мънинко оток?
Мрън. :)
Може да има, може да няма - зависи от количеството скъсани влакна, мястото и др. фактори. При теб и да има нещо скъсано, ще са отделни единични влакна - колкото да боли.
31.03.16
01:15
Боби, мерси, ще отида в понеделник, ако не де нормализират нещата. :)
30/03/2016 (19)
Гръд:
Бива. Събличане, обличане, правене на всичко необходимо - с болка, но много по-приемлива.
Беше и по-добре, ама много рязко посегнах към едни постни бисквитки в Лекси (на високия рафт ги подредили, изроди :D) и малко развалих работата :)
Движение:
16км ходене
70 ходещи напади
Храна:
- Какао, тоя път без кокосово масло
- Салата от маруля, краставица, авокадо, репички, маслини, домат, орехи, розмаринов зехтин и малинов оцет, 3 оризовки
- 50гр печени фъстъци
- спанак с бял ориз (нашите се правят, че освен това, което те си знаят, друго не съществува... За белия ориз, де)
- едно блокче с претенции за натуралност: лешници, сушени кайсии, чия, сусам и т.н., слепени с малко мед. Около 30гр беше май. Или 20.
- 300мл сок от кутия: отврат, ама нямаше друго наоколо
Течности:
- 700мл мурсалски чай
- 1л вода
За завършек на поста, а и за разкош - една космата твар:
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.03.16 01:22.
- спанак с бял ориз (нашите се правят, че освен това, което те си знаят, друго не съществува... За белия ориз, де):
Белия ориз няма много разлики с кафявия. По-важен е сорта.
Ако държиш на повече здравословност, ползвай черен ориз. Иначе басмати и жасминовия ориз са с най-добро качество. Разбира се, популярните марки от ввригите супермаркети са боклук, аз лично предпочитам ориза от индийския магазин във Варна. Разликата във вкуса в потресаваща. :)
31.03.16
07:09
индийския магазин във Варна
Къде се намира този магазин?
На Мария Луиза, но не знам номера. Между катедралата и общината, но е на другата страна на булеварда. Сокони се казва, мисля, че имат и онлайн магазин.
Мнението беше редактирано от Margi на 31.03.16 07:43.
31.03.16
08:31
Аз кафяво басмати си взимам. Черен съм пробвала много отдавна и нямам спомен за вкуса. Ще взема пак да видя :)
02.04.16
23:01
31/03/2016 (20)
Гръд: Бива
Храна: Въглехидратна
Течности: Достатъчно
Движение: 110 клека и нищо друго - разболях се и протича с ужасно главоболие; спах 10 часа
01/04/2016 (21)
Гръд: Бива, но като отслабна болката в мускОла, започнах да усещам, че съм разбичкала и ставата. :) Няма нищо, все по-добре става като цяло. Днес се изсилих и се опитах да унищожа един фотьойл с тесла :D, ама не ми се получи - боли ме и няма да му се напъвам сега.
Храна: Въглехидратна.
Течности: Достатъчно
Движение: Нье, цял ден в леглото. Спах около 15 часа, само с едно събуждане за 20 минути.
02/04/2016 (22)
Гръд: Още по приемливо. Очаквам да мога да размятам пуфката съвсем скоро.
Храна: По-добре от предните дни, ама пак омаах 3 филии (не големи) с авокадо и хумус. Умирам за кашкавал - четох и в на Юлето дневника за ФИЛИИ С КАШКАВАЛ и напрао се обезводних от мерак. :D
Движение: 120 клека и 2х4 минути табата с въже; една разходка на добитъка сутринта и една едночасова вечерта
Течности: Малко
Разни:
Хип тръстовете не ги правя, нямам пауър. Ще си ги наваксам като почна да мога да дишам. Табатата беше голям грешка.
——————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Разхождах Борката одеве и ме спря едно момче (между 16 и 19 години, не мога да ги преценям вече тия мутанти), което търсеше “училище със странно име наоколо”.
Аз: Кажи името и ще ти кажа къде е училището.
Той: Ми не знам, странно име някакво беше...
Аз: Това е “Паисий Хилендарски”, “Камен Петков” ... “Душо Хаджидеков”...
Той: Аааа, да, да, това е! “Душо Хаджидеков”!!!
Аз на себе си: Дейба. (dull)
———————————————————————————————————————————————————————————————————————
И понеже много се изкефих на споменаването на Arch Enemy в дневника на Боби, а не искам да го оспамвам, пляк:
(rock)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.04.16 23:10.
04.04.16
19:40
03/04/2016 (23)
Храна: Мекици - 3 без нищо и една с мед; хумус, маслини, сушени домати в розмаринов зехтин, оризовки, смути от ябълка, спанак, авокадо, грахов протеин - всичко в малки количества (освен мекиците (nhappy2)); малко сок от ябълка, праскова и кайсия, на тия Грено, дето уж са много натурални.
Движение: Много домакинстване, 600кв офиси, пазаруване; никакъв пауър, не можех да дишам.
Течности: Ок.
Добавки: Клеева тинктура, магнезий.
04/04/2016 (24)
Рамото е пушка (sun), но ще го пазя известно време.
Храна: Купичка много-мега-гига-тера вкусна доматена крем супа, която вчера направих - вътре има домати (тенк ю, кептън Обвиъс), картоф, морков, чушка, лук, чесАн, нечесан, оризово олио, пресен маганоз, пресен босилек и понеже нямах фиде - безглутенови някакви спагети, направени от царевица и киноа; две оризовки; После: половин нар; После: 1 мекица с мед; малко сок от вчерашния; За вечеря: салата от спанак, рукола, зелен лук, сушени памидорки (знам, че не се пише така) в розмаринов зехтин, малко орехи.
Движение:
1. Кучешка разходка
2. Домакинстване + пазаруване
3. Тренировка:
Съвсем омазах предизвикателството (днес си сметнах до къде съм, какво съм и що съм, и от утре съм по схемата пак), ама важното е, че нещо ме държи длъжна да помръдвам поне по малко. Та:
*** Загряване, лекинко
*** 100 скока на въже + 70 ходещи напади, почти наведнъж + 100 скока на въже
*** 5 кръга с 12-ката
10х въртене около торса (във всяка посока)
10х руски суинг (трябваше 20.. или трябва да си купя по-тежка пудовка - никъде няма 16-ка, да г’е)
5х суинг с една ръка (ляво, дясно)
5х високо изтегляне (на всяка ръка)
5х обръщане (на всяка ръка)
10х бързичък клек със СТ (когато мисля какво правя, успявам да клекна с прав гръб вече)
50х скок-подскок с въжето
*** Исках нещо за корем, взех колелцето и тръгнах да се напъвам, ама домързя ме след 5тия път
*** 10 минути старателен разтяг
Течности: Ок
Добавки: клеева тинктура, магнезий, Б-50 (забравям ги)
——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Малко слухово порно :D и .. Лара, разбира се. За къде без нея? ;)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.04.16 23:12.
05.04.16
20:23
04/05/2016 (25)
Хельоу, мили мои грации и батки (sun)
Много слънчев и приятен ден беше днешният - хубави хора, добро настроение и пълен комфорт. (nlove10)
Храна:
09:00 Смути от 7 ягодки, 1/2 авокадо, 1 банан, оризов протеин (в 9:00)
15:00 2 оризовки, 1/2 авокадо, 50-60гр хОмОс; 100мл от ябълково-прасковено-кайсиевия сок
17:00 Още 100мл сок
19:00 Отидох до мама и имаше пица - отчупих си една непорочна коричка и предъвках с насълзени очи
19:40 Купичка от доматената супа и 2 филии “Бонус”
*** Сега творя вегански кюфтета, от които може би ще изям едно-две, когато са готови - сиреч, по никое време
*** Снощи правих на К. вратни пържоли със зеленчуци - изтекоха ми лигите. Голям зор ми е без някои продукти - сиренце, кашкавал... Месо не толкова, ама и то ми се яде покрай тоя гърч - слушам чайките как врещят навън и си мисля как бих могла да ги сготвя :D
Течности:
Мммм.... бива
Движение:
8 (отиване и връщане) ходене
140 клека с максимум скорост - дадох си газ, щото ме мързеше след обикалянето, пазаруването, напеклото слънце и липсата на вода през цялото време
Домакинствания и такива ми ти работи :)
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Днес научих, че едни миниатюрни душици говорят лъжи зад гърба ми, за да оправдаят уродливото си поведение и отношение към заобикалящия ги свят. После ми звънят, за да ми искат услуги, щото са на зор, пък знаят, че Тединцето не отказва. Да, ама вече отказва ;)
Поръчах си жълта постелка за йога и две розови блокчета - започвам на Зузка Power Yoga сериите. (inlove) (sun)
Цък (със звук)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.04.16 20:25.
06.04.16
15:44
Не знам от кога, но на мен ми допада, а и виждам други хора с чудесни резултати :)
06.04.16
15:59
Снощи правих на К. вратни пържоли със зеленчуци - изтекоха ми лигите. Голям зор ми е без някои продукти - сиренце, кашкавал...
Не виждам нищо здравословно в това да се лишаваш от храни, които ти се ядат и особено когато техния произход е естествен. Освен по здравословна причина, но при теб такава липсва.
06.04.16
16:20
И аз не виждам смисъл, но при хора които могат да се контролират. На мен ми липсва дисциплина отвсякъде и за всичко.
Откакто постя, ям свежи храни, пия доста повече вода (!), движа се по-редовно и с повече желание, не пуша (с едно единствено изключение), не пия алкохол, КПД-то ми удря в тавана и успявам да се убедя, че дяволът не е толкова черен и че всичките ми провали се дължат на лиготии.
За мен е добър възпитателен метод - не го правя с друга цел.
Не остана - още 20-25 дни :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.04.16 16:21.
06.04.16
16:23
Не виждам никаква връзка между постите и твоето ограничаване. Щом ти е толкова слаб ангела, кажи си целогодишен пост от вредни неща и навици(за сметка на полезните такива) и си яж каквото ти е вкусно.
За да си добре в дългосрочен план е нужно, поне доколкото е възможно, да изпитваш удоволствие от всичко, което правиш в ежедневието. Дори и от това да не правиш определено нещо.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 06.04.16 16:24.
Не знам от кога, но на мен ми допада, а и виждам други хора с чудесни резултати :)
Зависи какви резултати очакваш да получиш.
Аз не бих учила йога от фитнес модел или каквато и да е основната и професия. Бих учила от хора, които това са правили цял живот.
Мнението беше редактирано от Margi на 06.04.16 18:04.
06.04.16
18:11
@Сашо, това е част от плана, тъй че те разбирам чудесно и съм съгласна.
Постът го приемам като казарма, а и той не е толкова зъл, колкото изглежда от написаното. Пак казвам - лиготии и поводи за тръшкане. Държи ме във форма, защото си имам и другарче за мотивация /правилно или грешно, такава съм и винаги правя нещата по-лесно с някой друг... А друг е въпросът, че си избирам лесното :D/. Е, нямам намерение да спазвам дните, в които Църквата не позволява да се пие и вода. :D
Най-смачкващо ми е, когато съм цял ден навън - няма нищо подходящо и си седиш гладен, докато се прибереш да се наманджиш с вегански кюфтета, примерно /станаха много вкусни/. Даже научих вчера, че вече нямало таханов сос за дюнерите, та и те не са опция. Само месища, колбаси, кашкавали - даже в “Чили” нямаше нищо, освен настъргано зеле. Пък аман от банани.
Утре в 7:30 на Бунарджика ще веем прелести с на К. сестричето. Надявам се да стане редовна практика, че нито ми се ходи в зала /още по-малко в някоя от тия около нас/, нито ми се седи между 4 стени.
@Марго, аз на нейното му викам здрав стречинг - не го приемам така, както ти.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.04.16 13:16.
Значи не е редно да му вика “йога”. Подвеждащо е. После хората ще кажат че йога контузва или нещо подобно, което няма да е вярно, а само ще се създава неправилна првдстава у тези, които досега не са се срещали с йога.
ПП: Разбира се, ти няма какво да направиш по тизи въпрос, просто споделих леко възмущение.
Мнението беше редактирано от Margi на 06.04.16 18:26.
06.04.16
22:31
Най-смачкващо ми е, когато съм цял ден навън - няма нищо подходящо и си седиш гладен, докато се прибереш да се наманджиш с вегански кюфтета, примерно /станаха много вкусни/. Даже научих вчера, че вече нямало таханов сос за дюнерите, та и те не са опция. Само месища, колбаси, кашкавали - даже в “Чили” нямаше нищо, освен настъргано зеле. Пък аман от банани.
Говори ми, говори! :D
И аз видях зор днеска в МОЛа, докато си намеря нещо, дето да ми пасне на моментната лудост. :D А заведенията са не едно и две. (headbang) Най-ми е зор като от мързел не се организирам и не си сготвя нещичко, а после ми се прияде солено... Пф...