01.02.15
22:03
01/02/2015 (56) [26]
Страшен старт на позитивното предизвикателство поставих :D Цял ден се чувствам физически неспособна да правя каквото и да било, дори да си вдигна чашата с вода - просто нямам сила. Акълът ми е леш, все едно съм надрусана с нещо силно и много отровно.
Дано утре да е по-добре.
Блендерът протече отдолу. И с предишния така стана. Баси.
Храна:
- смути от ябълка, портокал, какаови зърна, червени боровинки, мед и овес
- 2-3 супени лъжици салата от цвекло, морков, семки, шарлан, сол и оцет
- пилешка супа, лимецов хляб
- някво свинско опитах, не ме впечатли, но зеленчуците около него бяха много вкусни
- тахан с мед, ама медът беше повече, даже много - изродски глад за захар ме обзе по едно време; и как няма?
- почти никва вода
Тренировка:
Нападите ги правих без скачане, с 5кила гира, бързичко, интензивно- колкото мога
Бърпита: без лицева
Суинг : с две гири по 5 кила, малко трудно ги захванах, ама ми се получи
Скок-клековете, понеже са безумно опасни за мен, предвид възможностите ми и състоянитето на коленете - правих обикновен клек, бързо, интензивно, с 5кг гира пред гърди
Една загрявка паравих, пак на Зузка, но загубих линка - динамична беше, 3 минути някъде.
Цун.
02.02.15
20:57
02/02/2015 (57) [27]
07:15 Ставане
До 08:00 Чистене, оправяне, а-у :)
08:00 Зелен чай с лимон
08:10- 08:50 Интензивна разходка с куче;
09:00 Закуска - вчерашно смути от ябълка, портокал, овес, какаови зърна, боровинки и мед
До към 10:00 пазарувах и приготвях манджи
Кратка тренировка:
- загрявка
- Корем и бърпита от Зузка : с модификации тук-там, но бърпитата (без лицева) си ги направих!!! Нещо, което не съм очаквала, между другото.
Понапънах се, беше супер интензивно (така реших да го направя, за да проверя колко мога да издържа реално преди да пукна :D), буквално щях да повърна, но!!!! съм доволна, защото болка в дроба нямах почти никаква. Издържах и в сряда се връщам в залата, за да си довърша започнатото. :)
Позамих се :D и седнах да поработя.
13:00 Салата от магданоз, домат, булгур и авокадо, объркана с биволски катък!!! (h)
Отидох в офиса към 3 и се прибрах в 7:30. Понасметоха ме малко там (не с лошо, шефката ми е много читаво създание), ама ми стана криво, щото нещо не успявам да се концентрирам - от притеснение ли е, мозъкът ми ли се е изгладил, не знам. Трябва да си дам повече зор сигурно.
Като се върнах, минах първо през апартамента на нашите и що да видя - мама направила питкаааа :D От онази, дето съм я поствала - пухкавата, на многото парчета, ОБАЧЕ тоя път я беше направила... не съм яла такъв хляб, ама никога! (h)
Вечерях с две големи парчета, щот’ нали съм си свинче, сипах си и два черпака пилешка супа. Грух!
Течности:
- литър вода с лимон
- чаша бира
Хапчета:
- вит. Ц
- EVE
- ZMA
Днес се чувствам много по-добре :)
03.02.15
16:49
Добавям си за снощи:
- тахан с мед
- билков чай с много лимон, мед и чили
- 5:30 часа сън
03/02/2015 (58) [28]
Без тренировка, но с повече от 200кв офиси вечерта.
Работих от нас, не съм си подавала изобщо носа навън. Май ме държи някакъв вирус, ама много леко - усещам го че е там, но го газя както мога, за да не набере сили и да не ме повали.
Приемам идеи, различни от джинджифил, чили, лимони, мед, вит. Ц и т.н. - вече ги прилагам и работят, но няма да откажа и нещо по-кораво. Сигурно по-качествен сън няма да ми навреди ;)
Не закусих, че нямах време да си приготвя.
За обяд обаче с наваксах с купа лой :D : от магданозената салата, подправена с лимон и шарлан; половин авокадо, 2-3 с.л. биволски катък и десетина маслини :D
Междинни:
- 60гр пилешко
- 30-50гр свинско
- тахан с мед
Лекарство:
- пчелен прашец с малко лимонов сок
- чай от джинджифил, гинко и не помня още какво, подправен с мед, лимон и много чили
Вечеря:
- брюкселско зеле, задушено в масло, с подправки и сирене Маджаров по БДС
1л вода
1л от подправения чай
вит. Ц
EVE
ZMA
Дъмбо-гиревик! :D
Не знам защо изпитвам такава остра нужда да се разчеквам като щъркел на нападите. Сигурно да се фукам, че са ми дълги краците :D, хехе!
* Ако някой не е виждал как се чекне щъркел, моля погледнете пак снимка 1 ;)
А пък вие, ББ Тийм, ако не си оправите емотиконите скоро, ще започна да си правя селфита по техен модел и ще тероризирам целия форум :D
Мляс! :*
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.02.15 16:58.
05.02.15
11:35
04/02/2015 (59) [29]
Закуска:
- овес с кисело мляко (тертер, 4%)
Междинно:
- кашу, червени боровинки, половин мандарина
Обяд:
- татарско кюфте, краставица, 1/2 авокадо, домашен пълнозърнест хляб
Вечеря 1:
- кюфтета от киноа, 2бр; уиски, цигари
Вечеря 2:
- пиле, малко картоф, домат, краставица, биволски катък, арабски хляб
Раздвижвания:
- няколко пъти през деня скачане на въже; посл. път си поизкълчих глезена, щото бях с много глупави обувки;
Тренировка:
* Стави
* Загряване
* 5 кръга, всяко упражнение по 40 секунди:
- клякаш, докосваш пръстите на кръката и отскачаш нагоре и назад, като тялото се изправя; скачаш пак напред, и връщаш в изходна позиция
- планк на TRX, но такъв: приклякаш, стремената са до лактите, каишите опират в раменете и пускаш напред, докато планкнеш
- редуващи напади с подаване на 8кг пудовка между краката при смяната
- висок планк - 16кг пудовка зад ръката; лявата ръка взима пудовката от дясната страна и си я премества от ляво; лицева опора; дясната ръка си мести пудовката от дясно; лицева опора.. и така:)
- за корем: прегръщане на колене; не мога да го правя, защото кръстът ми е слаб и го отлепям много от пода; напънах се, напънах се, пък накрая правих друго;
*Кратък разтяг
Както винаги, имаше модификации, този път малко по-малко, а лицевите не правих от колене, а от висок планк, както си се правят, но не пускам до долу, а само по 3-4 см - колкото мога. Все ще стане.
Хапчета:
- вит. Ц
- ЕVE
- ZMA
- DMAЕ
Ще си купя две осмици и една дванадесетка. Мисля, че ще са ми окей. Започвам да събирам с’тинки :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.02.15 12:43.
05.02.15
13:00
Хе, къде са ме хванали в далечината!
TRX-ът, когато е толкова ниско, не вещае нищо добро :D
Трябваше да пробвам от какви ли не позиции, докато си намеря правилната - хем да мога да планкна добре, хем да не ми товари кръста, хем обаче да не убивам ефекта от упражнението, тоест, да не е лесно, а да потрепервам..
Трудно се разбирам с това съоръжение, ама и няма как - винаги съм го избягвала, а ключът е в практиката. Убедих се най-накрая :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.03.15 22:17.
05.02.15
19:24
05/02/2015 (60) [30]
Закуска:
- смути от ананас, коноп, мед и какаови зърна
После:
- тахан с мед и пчелен прашец
Обяд:
- малко пиле, сирене, хляб и кисели краставички
Междинно:
- чоплих семки :)
Вечеря (ако изобщо ям, щото не съм гладна изобщо, а е вече седем и половина)
- брокселско зеле, задушено, сирене, варено яйце
Тренировка:
- Не
Движение:
- само вечерта - офисите
Вода:
- 2л + чай за лека нощ
Хапчета:
- Не
06.02.15
20:59
06/02/2015 (61) [31]
Закуска:
- ужасно горчиво смути от ябълка, грейпфрут, какаови зърна, кокосова захар и коноп
По някое време:
- пчелен прашец
Обяд:
- фасул (манджа, чорба - както там се казва) със сирене и много люто
Малко по-късно:
- още фасул
Още малко по-късно:
- брутална бърканица :D от спирулина, мед, лимонов сок и какаови зърна :D :D :D - беше по-добре отколкото само спирулина
Тренировка:
* стави, кардио, разтяг
* 5 кръга, 6 упражнения, всяко по 40 секунди:
- скачащ клек
- набиране на тиерекс (направих малко бройки от доста облекчена позиция, но толкоз мога на тоя етап, ко да праим)
- 12кг пудовка пред гърди : редуващи отпади, ама от ония кръстосаните : ЦЪК + пуш преса след връщане в изходна позиция
- нисък планк, медицинска топка под корема и местене-усукване на таза около нея - демек, ляво-дясно-ляво-дясно
- коремни сгъвания: пръсти на ръце към пръсти на крака, но го правих със свити крака, защото иначе много отлепям кръста от пода
* разтяг
По едно време ми влизаше пот в очите, ама мощно :D и понеже винаги си слагам малко спирала и нещо около окото, щото иначе приличам на мишок :D, ми поразмаза грима :)
Вечеря:
- две варени яца, оризовка или две, кашкавалена извара (12% масленост), зелИ ;
- 150-200 грама кисело мляко с плодове;
По тоя повод : ЕГАТИ!!!! Прекарах 30 минути в магазина, търсейки нещо сладко, от което да не ми се додрайфа. НЯМА. В супер много от нещата има флюкозо-фруктозен сироп, консерванти, оцветители, всякакъв боклук. В бъъългарските кисели млека! Загледах един чийзкейк - ми той, ако направи съединение с нещо в тялото ми, мога да избухна - нищо натурално нямаше вътре. Та накрая си избрах някакъв кисело-млечен десерт на Домлян, от някаква по “хай клас” серия, в която пак има боклуци, но поне бяха на една трета от тези в съседите му по рафт. Пак по-став аот всеки шоколад или вафла.
Така, де, има някакви доста скъпи, които уж биват, ама ние от простолюдието не можем да си ги позволим.
Иначе беше готин ден - продуктивен, интензивен и съм доволна, щото имам мускулна треска навсякъде.
Вода: 1,5л
Чай: 0,3л
Добавки: ZMA, мазане с магнезий след банята
Квик. :)
:)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.02.15 21:06.
07.02.15
19:34
07/02/2015 (62) [32]
Дзаки :)
* Едно уточнение само да направя : първото число, което седи до датата, е броя на дните, в които живея отново като що-годе нормален човек :), а второто - МЦ.
Закуска:
- смути от: банан, ябълка, червени боровинки, какаови зърна, коноп;
Конопът ми свърши и не съм доволна :)))
Бях на уъркшоп на WOW торбата. Една торба отишла на демонстрация на друга :D
Уж повечко обяснения, ама и бая повторения - тяги, обръщания разни, пуш преси, клекове, хай пул, който не ми хареса - изобщо не е упражнение за този конкретен уред, според мен; плюс, че трябваше да правим тяга с хай пул и ми беше много трудно, защото на гъз и крака мога много килограми да извлача, но раменете ми са слаби и просто няма как на тоя етап да използвам тежест, която да радва всички нужни за комбинацията мускулни групи.
Намерих си грешката при нападите (заради нея винаги ми е било по-удобно да ги правя назад, тюх), но вече ми е ясно.
Иначе гот - приятелска обстановка, пот :) и едно много симпатично същество :P :P :P, чиито тренировки ще пробвам като порасна :)
След това се прибрах пеша, с музичка в ушите : около 4км, за около 40 минути, със средно темпо от около 110-115 крачки в минута; после още един час пазаруване, 3 часа!!! чистене и оправяне вкъщи.
Изкъпах се и седнах да ям:
- кюфте, 1/2 пакетче сирене крема (избрах си това с най-чистия етикет, чак нормално си изглежда), малко кашкавалена извара (имам спомени от по-хубава, ама и тази връща от пътя), 17 брюкселски зелки, задушени в малко масло, вода, подправени със сол и черен пипер; 7 маслини (неосолени), две оризовки (уж без гмо, консерванти, оцветители и други гадости); редче шоколад
Час и нещо по-късно (в 19:00)
- кюфте, варено яйце, оризовка, 3 маслини, 3 брюкселски зелки и една оризовка с лютеница
Това ще ми е яденето, за днес, но искам да натъпча нещо сладко. Добре, че нямам.
Много месо нещо взех да ям пак, ама няма друго наоколо тия дни. Днес получихме финансова инжекция :) и утре ще напазарувам други неща.
От понеделник планирам да фаствам по няколко дни в седмицата - примерно от следобед, до следващата сутрин, нещо такова. Да видим ко ще стане.
Вода:
- 2л
- чай преди лягане
Добавки:
- мазане с магнезий
- ZMA
- вит. Ц (1000мг)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.02.15 20:26.
08.02.15
20:16
08/02/2015 (63) [33]
Закуска:
- смути по рецепта на Дейвид Улф. Не бях пила/яла нещо по-вкусно скоро: банан, кашу, червени боровинки (вместо фурми), какаови зърна (вместо какао на прах), канела, малко морска сол, аз си добавих и коноп. Не сложих лед, както той препоръчва, щото ми е студено и без друго :)
Обяд:
- фасул с малко оцет, филия пълнозърнест хляб (домашно изпечен)
Междинно:
- 150мл “натурален сок” - демек, от кутия.
Вечеря:
- 2 зърненки и половина (от пуфнатите), малко катък, две яйца на тиган - с кокосово масло, 5 безсолни, черни маслини, 5 СОЛНИ, зелени - с риган и зехтин; малко лютеница
Течности:
- литър вода с едно пакетче енърджи чай в нея
- половин литър чиста вода
- 600мл чай преди лягане
Движение:
- домакинска работа
- миене на огромни и много на брой прозорци - НА РЪКА, щот’ ми е толкова акъла.. Бая зор видях, като сложим и висенето по стълбата, кляканията, дупенията и пр. :D
Добавки:
- вит. Ц
- ZMA
* На К. сестричето си направи домашна козметика и е супер доволна. Мисля и аз да направя едно вложение, че имам нужда, пък и е доста по-евтино да се мажеш с масла, отколкото с боклучави кремове за по 20-30-50 и 100лв. Да не говорим, че кожата ми е ужасна напоследък, просто не мога да я контролирам.
Имам белен коноп! И голям буркан тахан!
Ми доволна съм ;)
09.02.15
07:51
Добрютру (sun)
Забравила съм да си впиша едно междинно преди вечеря: сок от половин грейпфрут, половин потрокал и половин мандарина, блендиран с 1/2 зелена ябълка :)
И след вечеря: малко тахан с мед
09.02.15
20:38
09/02/2015 (64) [01]
смути от банан, фурми, какаови зърна, канела, морска сол и изворна вода
катък, краставица, маслини, оризовки, извара
3в1, щот’ ми се допи, парче портокал
2 яйца с масло, на тиган, смути от цвекло, морков, ябълка и магданоз, салата от гъби, магданоз, авокадо и червен лук (с шарлан)
оризовки
бая тахан с мед
Не тренирах, защото ми дойде и ми е много гадно. Но пък се прибрах пеша, за да се раздвижа поне - 5100 крачки показа апликацията на телефона, 3,7км, доста енергично ходих.
Получи се много приятна разходка, защото заваля сняг и... Абе, обземат ме разни романтични настроения и ми става едно отнесено. Имам чувството, че през цялото време вървях с усмивка. А другите хора се бяха свили на спирките - на завет, с шапки, качулки, опаковани отвсякъде. Аз без качулка, с 8кг раница на гърба : тудуф, тудуф - доволна :D
- вит. Ц, ДМАЕ, EVE, ZMA
- 2л вода
10.02.15
12:13
С какво мога да се мажа, без химии, за да мине тоя ужасен обрив под ръба на челюстта? Станах, поразмърдах се и пак изскочи (dull)
Около раменете и малко по-надолу - също понякога стават подобни..
10.02.15
12:38
Виждаш ми се отслабнала от снимките в началото на този дневник. Може да съм пропуснала, но как вървят мерките или не ги следиш? Честно казано преди не съм ти следяла дневниците, но този го намирам за особено симпатичен. : )
ДМАЕ-то за концентрация ли го взимаш? Мене тва нещо ме побърка едно време.... СУпер силно е.
Обривът е сигнал, че ядеш или имаш досег с нещо, към което вероятно си алергична. Въпреки това цинков оксид (балсам) от аптеката/ДМ или ако си намериш масло от нигела/нийм/комбинация би потушило обрива според мен. Може да е и от сапуните, които ползваш, но предполагам е храна.
Ако пък обривът е акне-направи си пара, маска със зелена хума (има по аптеките една био в хубави опаковки, 2,50 струва, забравих на коя фирма) и стой 1 час поне,може и повече, като сложиш мнооого дебел пласт. Всъщност тая маска помага за всеки обрив. После намажи с едно от изброените масла или в краен случай може кокосово, ако ти понася, щото е противовъзпалително и може да се успокои. Обааааче акне в областта на челюстта е сигнал за хормонално акне или реакция към захар/инсулинова резистентност. Ако е по бузите-алергична реакция. Не съм лекар, но имам опит с обриви. :Д
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 10.02.15 12:43.
Абсолютно! Изпитано на собствен гръб! Даже в момента се боря с реакция в областта на челюстта поради развалено палео + захарни ексцесии...
Маска от куркума помага (мерси Мирелка!). Също така аспирин ако имаш (размиваш го в дланта и слагаш на пъпките! Може да си стоиш цял ден така! Също така, ако имаш активен въглен- една таблетка по същия начин!
Мнението беше редактирано от Allegra на 10.02.15 13:02.
10.02.15
13:22
Мерси, мили девойки, ще пробвам.
Акне не е точно - става ми като нахапано от комари - понякога малки, понякога по-големи “плюски” :) Появява се, посърбява ме и след час минава.
И аз си мислих за хормоните и смятам да ги изследвам най-накрая, но кои? За инсулина изобщо нямах представа, че може по такъв начин да сигнализира за проблем.. Здравна каса покрива ли хормонални изследвания?
ДМАЕ-то е за концентрация, ама аз забравям да го пия, щото се разсейвам :D Как те побърка?
Мирелка, този дневник може би е по-симпатичен, защото аз съм станала по-симпатична, постоянна и уравновесена :D Далеч съм от перфекност, но се намирам с една идея по-адекватна. И да, смъкнала съм 6-7 кила (поне 4 от тях е редно да са води и шлаки, ама пак става - предпочитам да е бавно и трайно).
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.02.15 14:27.
10.02.15
15:43
Моля, моля. : )
Да, здравната ги покрива. Трябва да си вземеш обаче направление за богато изследване. На първо място кортизол, тестостерон, андростендион (мъжки хормони, ако са завишени почти задължително се появява акне в тая област), DHEA-S. Отделно 17-алфа прогестерон, LH и естроген и FSH мисля бяха се тестват от 3ти до 5ти ден на цикъла. Отделно: инсулин, кръвна захар. Едва след тва може да направиш трикратен инсулинов тест за резистентност, щото само инсулина не ти показва дали си резистентна. Хубаво е да си направиш всякакви изследвания, когато имаш кожни проблеми. Пълна кръвна картина веднъж годишно е безплатно, виж си на гинеколог яйчниците и т.н. Акнето е шит и винаги, Винаги е резултат от нещо вътрешно, освен ако не носиш по 3 пласта грим, който няма цена двуцифрено число и не започва с поне 2. :Д Не че цената е голям показател, но поне скъпите гримове са къде-къде по-толерирани.
Внимавай с ДМАЕ-то защото то може да ти повиши някои хормони, особено за мъжките съм почти сигурна. Аз го пих като бях на 17, за да нямам нужда от сън, а от него ми се правеше здраво секс и бях хиперактивна. Само че след това изпитвах някакъв спад рязко и се чувствах по-уморена.
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 10.02.15 15:47.
10.02.15
16:00
А освен хормоните, болен кътник би ли могъл да зацапа така положението?
10.02.15
16:02
Не.
11.02.15
00:32
10/02/2015 (65) [02]
Закуска:
- същото смути като вчера, но с какао на прах
Към 14:00 Две оризовки с лютеница
16:00 Тахан с мед и коноп (не разбирам как има хора, които изяждат по една лъжичка, честно - аз за има-няма 3-4 дена съм преполовила 700гр буркан :D :D :D)
около 18:00 Праз със свинско, елда и домати, филия лимецов хляб
22:00 150мл “натурален сок” праскова
00:30 Една-две лъжици от празената манджа
Шията ми е с обрив, раменете и те. Писах на джипка, каза, че квото може да мине по касата, ще мине. Тъжно само, че май трябва да ми даде направление за гинеколог, на който трябва да се моля и обяснявам, за да ме прати на изследвания. Още от сега се изнервям. Докараха ми провал в позитивното предизвикателство.
Не съм пила витамини днес, водата също не ме трогна. Кисела съм, щото не обичам нещо да ми има, особено кат’не го знам какво е (swear)
Айде, ще се назоря и да ви се усмихна за лека нощ, че много дарк взе да става положението :D
11.02.15
00:44
Преполовила пак добре, ми аз за 3-4 дни съм му виждала дъното и едва ли не съм облизвала буркана докъдето мога! :D :D :D :D
11.02.15
11:49
Теди, аз, ако му виждам дъното за 3 дни, скоро мен ще могат да ме виждат от 3км :D
Забравих да кажа, че вчера не тренирах, щото МЦ е мн обилен нещо и ме и боли. Иначе си направих едни 5500 крачки вечерта, което пак си е малко движенийце :)
Днес останах да работя от вкъщи, щото положението е същото - не смея да ида в залата, щото с т’ва кръвотечение е много възможно да се изложа пред всички, ако разбирате какво искам да кажа. Ще си направя нещо вкъщи, колкото да не се разпадна от залежаване. Като инвалид ставам по това време от месеца, ма’а му стара.
Файъре, оказва се, че май много малко от тия хормони могат да минат по ЗК, като преди това трябва да мина през гинеколог. Сега разпитвам едно момиче от залата, чиято професия е точно тази и може би ще отида при нея - поне няма да ме тормози. И от мъжете ни там има един гинеколог, ама ш’ се въздържа :D
Пак пари се очертава да хвърчат - 150 кинта струват тия изследвания в частна лаборатория. Отидоха ми пудовките :D
T.Тодорова, всичко може да мине по каса.
Вземаш си направление от личната за гинеколог, той ти пуска половите хормони. От него си вземаш направление за ендокринолог и си пускаш другите. Всички тези хормони съм ги пускала по каса, но е много досадно да се разправяш с лекари, които могат да те пратят на изследване само по тяхна преценка. И се получава така, че плащаме здравни вноски, а когато искаме да си направим някакви изследвания следват разправии с личния лекар и в 8 от 10 случаи отиваме на частно.
Единствено за DHEA-S и 17-алфа -ОН- прогестерон не съм сигурна дали ги поема касата, доста отдавна съм ги пускала.
11.02.15
18:11
DHEA-S със сигурност не го поема касата, от личен опит знам, не ме получи по тънката :D Иначе и аз имах доста разправии да ми ги пуснат всички от касата и успях поне половината от нужните, но останалото пак ми излезе едни 100лв.
11.02.15
22:07
Да се чуди човек що трябва да ги плащам тия осигуровки, като все има някъв проблем и трябва с крънкане да става. Ама каквото - такова, няма да си развалям повече настроението с тия неща, не си струва. :)
11/02/2015 (66) [03]
- Допи ми се кафе и изпих две с мляко и кокосова захар
- 3 фурми
- празената манджа - две-три лъжици
- тахан с мед и коноп
- 60-70гр шоколд
- пържени картофи § бира
Много готин ден се получи - с джънк (дояде ми се, признавам), с работен ден, който от 6 часа стана буквално на 15-16 (дано ми стигнат, щото оплесках една работа и сега си плащам като я оправям по нощите :D), без тренировка - хубаво, че отидох да се изкъпя, та да стана от компютъра. И Мирела пита що пия ДМАЕ. За да спра да си вкарвам автоголове. Уви :D
И така. Утре повече :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.02.15 00:48.
12.02.15
13:51
Едит : тоя негативен пост няма място в щастливия ми дневник. Да де чуди човек що се оставям да ме завлекат в тинята. :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.02.15 00:07.
13.02.15
00:45
12/02/2015 (67) [04]
- смути: банан, ябълка, какаово зЪрно, фурми, коноп (него не го блендирам, ами си го сипвам в чашата преди да го пия, щот ме кефи)
- две оризовки със сирене
- празената манджа
- тахан с мед и канела
- 1 бира
Движение:
- чистене на офисите, 5600 крачки
- малко клекове и мнооого малко лицеви вкъщи
Днес беше “интересен” ден. Много емоции си причиних и накрая, след като един трол, който не познавам, но участваше в дискусия по тема, която ме вълнува (самата дискусия си беше супер- всеки каза какво мисли, аргументира се и си беше мирно и спокойно, с уважение и както трябва), започна да ми пише лични съобщения и да обижда, да хапе, да пръска злост и простотия, чашата (която се оказва доста голяма) преля и реших :
- фейсбук явно не е за мен и ще го редуцирам до служебни задачи § намиране на информация
- всяко негативно създание, което има наглостта да ми наруши личното пространство и да си излива собственото нещастие и злоба върху мен или някой друг, ще бъде блокирано на секундата, без отговори и обяснения, завинаги - нека се давят сами в чернилката си, щом само това им носи радост. И важи не само за виртуалните тролове, а за всеки вампир, който се опита да ме изцапа с лошата си енергия и да изсмуче моята. Имам своите недостатъци, но определено заслужавам нещо по-добро.
(nlove9)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.02.15 00:46.
13.02.15
23:29
13/02/2015 (68) [05]
Закуска:
Смути от ябълка, портокал, фурми, какаови зърна, коноп, канела и тахан. Стана доста, като за нещо толкова тежко, затова го консумирах от 10:00 до 14:00, на няколко пъти.
Обяд в 15:00 :
3 оризовки, БДС сирене, лютеница, ½ голямо авокадо, 5 маслини (зелени, мариновани с риган и зехтин – доста солени).
Meждинни:
- 1 ред черен Линд
- шепа кашу§бадеми
Вечеря:
Елда с масло, домати и подправки; 2 яйца; стотина грама дроб на фурна (маринован с дижонска горчица и подправки), 4 от солените маслини.
Движение:
- разходка (10 минути) и игра с куче (20 минути: гонене, дърпане на пръчка – хващам я в двата края, а тя увисва по средата и се теглим една друга – трябва да ви кажа, че доста ме озорва :D , бутане и т.н.)
- раздвижване 1: 20 клека с пуш преса, 5кг гира; 20 лицеви от колене; 50 скока на въже; малко упражнения като от физ-зарядката в училище :D и едни кукг-фу/тай-чи развъртания на кръст и стави, дето Коцето показваше в залата. Чак сега успях да разбера как точно се изпълняват- отделих им малко време, без никой да вижда как се оплитам като патка :D
- раздвижване 2: 3 кръга от по 10 клека със СТ, 10 ритника със свит крак (на колене и лакти), 10 ритника с изпънат и после 20 планински катерач
- Тренировка: 20 минути Т25 Total Body (На Шон Т краткото мъчение). Правих го с модификации и low impact, но все пак станах цялата във вода и едва издържах; тази йога – не знам дали е добра като инструктор, но определено е много досадна тази мацка :)
Вода: 1,5л
Хапчета: вит. Ц, ДМАЕ, EVE, ZMA
(nsleep2)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.02.15 19:14.
20.02.15
20:00
14/02/2015 (69) [06] - 20/02/2015 (75) [12]
Иху :)
“Интересни” дни ми се насъбраха :) Не съм тренирала, щото... уж щях на изследвания да ходя, в крайна сметка реших, че ще вляза през март за 2 дни в частна болница, която работи с касата и ще ми направят всичко необходимо, без да се налага да се тръшкам, моля обяснявам и без да ме наричат хипохондричка :D
Доста походих - 5-6-7-8км на ден, енергично ходене - окей е.
От сряда съм вкъщи само - реших да се правя на много корава, защото нали не се разболявам и тинтири-минтири, и излязох с чисто мокра коса на -5 градуса да разходя Лара (само за 5 минутки!) - с една памучна шапка на (празната) глава :D
Резултатът е ... ясно какъв. Уплаших се, че няма да мога да работя, щото стана много зле и пих фервекс, който не ми помогна, естествено, а днес си направих 2л билков чай с мноооого чили, мед и лимон!
Нещо, което установих : когато тренирам, трябва да е с по-нисък интензитет. Не само заради хормоните, ами и защото много лесно претренирам (всички знаем какви чувства носи това) + че усещам много зле ставите. И мисля да поддържам умерено темпо, докато не падна под 75кг. Чакам един паричен превод и ще си купя карта за йога - 2 пъти функционални тренировки, 2 пъти йога и още две някакви по избор. Без лудото кардио в залата, много ми идва на тия килограми и тази физическа подготовка.
Храната ми беше малко безразборна, ама това се случва винаги, когато си остана в нас и не тренирам. Не е кой знае какво, де.
Най ме е яд за фервекса :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.02.15 20:02.
21.02.15
19:12
21/02/2015 (76) [13]
Сутринта хапнах 3 дребни сладки у майка ми /бяха много леки/, изчистих в нас, измих хладилника, отидох да напазарувам и после се отдадох на момичешки глупости - епилации, бъркане на домашно олио за тяло, маска за лице и тяло... Запалих си аромалампа. И преди съм го правила, само че беше много отдавна и изобщо нямах още представа от здравословно, натурално и т.н. - лампата беше в комплект с едни ужасни течности за ароматизиране и не ми хареса, та я бях забутала в един шкаф, който бях забравила, че изобщо се отваря :D. Но скоро бях у на К. сестра му, която се зариби по домашната козметика и ароматерапията, и много ме вдъхнови /това май вече съм го споменавала в предишен пост?/. Купих си етерични масла, трички само - портокал, канела и пачули. Доволна съм. И от маските съм доволна, и от мазането с импровизираното олио.
Мисля, че тези дни ще изхвърля всички купешки мазила, шампоани, душ-гелове и изкуствени бози, и ще премина изцяло на хума, масла, сапунени ядки и разни там друи прахоляци, дето гледах из zoya-та. Тялото ми просто не иска боклуците - кожата ми се обрива и е гадна, а пък от “био шампоана”, който си купих, скалпът ми стана на рани. Мерси, ама ш’ се въздържа занапред.
След банята хапнах за първи път за деня (в 18:00) - боб “гигант” с някакъв сос, който изобщо не ми хареса, затова изядох две лъжици само; салата от домат, чушка, лук, чесън, семки, сирене, гроздово олиВУ.. 3 оризови шайби; купичка! тахан с мед и вътре какво? - един голям банан :D Грух!
Не мисля да ям повече, приготвих си пак чай с чили и лимон, и мисля да му се отдам напълно :)
Опциите ми за йога са:
- класическа хатха йога
- виняса за начинаещи
- виняса с малки топки
- виняса с пръчки
- сутрешна йога /каквото и да значи това - така е написано в програмата/
- сутрешна йога - комплекс за гърба и гръбначния стълб
- динамична йога
- прана йога
Как е добре да започна? Има и други класове в тази зала, но съвпадат с работното ми време.
О, щях да забравя, че си направих и много приятна разходка на слънчице
<3
* Под “купичка тахан” да се разбира 100 или по-малко грама
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.02.15 19:23.
21.02.15
22:24
21/02/2015 (76) [13]
Опциите ми за йога са:
- класическа хатха йога
- виняса за начинаещи
- виняса с малки топки
- виняса с пръчки
- сутрешна йога /каквото и да значи това - така е написано в програмата/
- сутрешна йога - комплекс за гърба и гръбначния стълб
- динамична йога
- прана йога
Ананда студио, или се бъркам? :) Просто са ми като втори дом понеже от 3 години ходя редовно и съм наизустила заниманията им :D
Ако съм права, то мисля че часа по Виняса за начинаещи и сутришната йога ще са ти добре за започване. Хатхата идва доста трудна честно казано,аз я започнах на втората си година там мисля. Винясата с малки топки и пръчки също е доста приятна и подходяща за теб към момента. Праната са дихателни упражнения и е добре да отидеш след като си схванал поне малко от тях, а те се обясняват постепенно на заниманията за начинаещи. За динамичната и за комплекса за гръб нищо не мога да кажа понеже са единствените два часа които не съм посещавала в програмата им :D
Дано съм ти била полезна (F)
Мнението беше редактирано от Teddy на 21.02.15 22:26.
21.02.15
22:40
За Ананда, да :))
Живко чувам, че е много добър. А Мария?
И да, полезна си, естествено - имаш информация от извора директно :P Благодаря!—<—<@
21.02.15
22:46
Живко е многоо добър да, Мария също. Но са много различни и няма как да ги сравниш,всеки има свой стил на практика и те учи на различни неща. При Мария повече намирах себе си един вид, а при Живко откривах възможностите на тялото си. Не мога да го обясня защото за всеки е различно :)
Аз не съм ходила откато работих на морето и ме нямаше,след това бях многоо заета, а сега пък имам малко проблеми за които да се погрижа първо. Но поддържам връзка с тях и ще се върна там скоро (sun) Дори се записах за йога-уикенда им в Банско от 1ви до 3ги Май, супер изгодно нещо е, погледни ако ако искаш.
Ако има нещо - питай, ще ти кажа. Като цяло е доста добър избор,може би един от най-добрите за нашия град.
П.С. Може да се засичаме когато и аз се върна, това е в топ-листа на местата където може да ме откриеш хаха :D
Мнението беше редактирано от Teddy на 21.02.15 22:50.
21.02.15
23:19
Живко го знам по физиономия от предния път, когато работих за Move Week, през 2013. Доколкото разбирам, са другарчета с настоящата ми шефка, пък на нея й имам доверие - щом тя го харесва, би трябвало да е компетентен. То това ме и интересува основно - иначе е ясно, че взеки има свой подход и залага на различни неща. След като и ти потвърждаваш, като практикуваща, че са ок, значи ще ги пробвам.
Просто имам нужда от занимание, което да не ме изтощава и да не ме “стресира”, както се изрази на К. сестра му. Нещо, което хем да ми помага да се развивам и да се чувствам добре, хем да няма толкова брутално отношение към тялото ми - не съм лека и каквото и да ми говорят, сама виждам, че се появяват напукани капиляри тук-таме и че като цяло ми идва в повече. Кефят ме много силовите тренировки, интензивни, дето да се събираш от пода, но когато започнах да ги правя преди (не, че съм праивла кой знае какво, де, предвид какви хора има във форума, но като за мен си беше доста), си бях постлала горе-долу и не ми се отразяваха толкова пагубно. Като се почувствам в подходяща форма, с удоволствие ще се напъвам пак :)
Реших и през фитнеса да минавам два пъти седмично, за да наблягам на някои конкретни мускулни групи, които по принцип ми вървят по-трудно. Без да се изхвърлям, просто да си помогна.
Изработих си и график, който ще се опитам в понеделник да вкарам в сила :D
Ако успея да го спазя две пълни седмици, ш’ си стисна ръката :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.02.15 23:20.
22.02.15
00:41
Значии както казах си направила супер избор :) Аз преди години така започнах - от тяхното студио малко по малко и в последствие започнах да тренирам друго паралелно и покрай тях научих много и за храната.
А и графика ти също и готина идейка. Хареса ми много това че си вкарала дни на пречистване с английска сол и такива на плодове и чай,според мен лично никак не са маловажни и помагат много на организма.
Успех! (F)
22.02.15
18:42
Теди, още утре отивам на вечерната Виняса за начинаещи (F)
22/02/2015 (77) [14]
Закуска:
смути от ябълка, банан, ленено семе, фурми и канела
7км пеш (2х3,5) - доста енергично, защото мислих, че ще е пролетно като вчера и се облякох леко, а в крайна сметка ми замръзна трътката (mooning)
Казаха ми, че съм отслабнала (sun)
Следобед бяхме на гости у майка ми, защото има рожден ден днес и там хапнах свински джолан с картофи, лук и сини сливи- това изпечено на бавен огън, в гърне. Парче торта, която беше много вкусна, но щях да почина от захар, когато го довърших.
Мога да изям една кофа тахан с мед и да не ми стане лошо, но тия купешки боклуци са толкова наситени на гадости, че не е необходимо да поемеш кой знае какво количество, за да усетиш за какво иде реч... Това всички го знаем, де, просто нес ми направи доста силно впечатление.
Не ми се яде повече, затова просто спирам. Убеждаваха ме пак скоро, че трябва да ям по 4-5-6 пъти на ден - редно ли е да го правя да се затормозявам и да се насилвам, ако не ме кефи тоя модел? Според мен - не. ;)
Не мога да разбера как се ползва арома лампа :D Запалила съм си сега - с пачули и портокал. Хубаво, ама като сложа вода, много бързо се изпарява, като сложа масло (гроздово, примерно), започва да се пържи :D
Иначе страшна вечер - етерични масла, свещи и Камелия Тодорова за фон (rock) (реших да я преслушам по-подробно, защото реших, че не е редно да пренебрегвам творчеството й, само защото физиономията й поведението й са ми неприятни :)
22.02.15
19:02
Мерси, Марго.
Мисля да си накупя много масла и да експериментирам, страшно приятно е <3
24.02.15
10:36
23/02/2015 (78) [15]
В неделя срещу понеделник не можах да спя изобщо. Легнах в 12, заспах за 10-15 минути и се събудих в един, все едно бях изпила6 редбула. Четох за етеричните масла до 3:30, ставах, разхождах се - нищо. Заспах 15 минути преди да ми звънне алармата иии... реших да си подаря още един час. Отидох на работа с рейс и се върнах с рейс - вкъщи чистих много, готвих, пазарувах, оправях, прах - накрая ми се плачеше от умора. Не можах да отида на йога в залата, правих вкъщи.
Закуска:
- смути от банан, ябълка, какаови зърна, канела, орехи, фурми
Имах много работа, затова и не можах да ям, докато не се прибрах вкъщи.
“Обяд” в 16:00:
- задушени зеленчуци (чушка, броколи, грах, морков, царевица) в масло, малко сирене Дунавия, филия пълнозърнест хляб, хумус, маслини
Вечеря в 19:30:
- 3 оризови шайби с маслинова паста, която би била страхотна, ако не беше толкова солена (мисля да си направя сама тия дни), 50гр сирене Дунавия
Преди лягане:
- чай от жълт кантарион, стрък боровинка и бял бъз
Тренировка:
1) 5-минутка от Зузана : скачане на въже, лицеви, скачане на въже, висок планк с докосване на бедро с ръка и протягане на същата ръка напред (редувайки страни). Тя ги прави по 30 секунди, аз по 20 - колкото да се раздвижа и да позагрея за разтягането после
2) 45 минути динамична йога с 0,45кг тежести на ръцете.
Графикът ми ще търпи промени - пак ще го има и пак няма да е за “айляци”, но трябва да си нагодя нещата така, че да се получи функционален режим. Хм, ще го мисля.
Сега продължавам с работата, исках да си проветря китарата за 5 минутки и реших да се отчета. :)
24.02.15
18:29
24/02/2015 (79) [16]
Хе, днес бях на йога. От 7:30 до 09:00.
* Хареса ми, има медитативна част в началото и в края, както и прана.
* Малко непознато и странно ми дойде, защото не е като вкъщи.
* Първоначално се отнесох с пренебрежение, признавам, защото ми се стори, че ще е много лесно, но пет минути по-късно цялата треперих и си виках: “Брех!”. Много прости асани, а имам мускулна треска.
* Хареса ми Живко - и като човек, и като подход. Вярвам, че между ученик/трениращ и учител/треньор (независимо дали става дума за лека атлетика, плуване, кросфит, йога или друго) трябва да има химия. Не мога да си представя да ходя при някой, който не ми е симпатичен и не буди доверие.
* Единственото, което малко ме смущава - залата е доста дребничка. Доста. Холът ми е около 30кв, това ми се струва чувствително по-малко. Е, явно събира десетина човека без да се блъскат, но съм свикнала на по-просторни помещения.
09:30
- смути от банан, киви, ленено семе, коноп, 10 какаови зърна, канела, 5 фурми и много малко тахан
10:30
- чай от гинко, джинджифил и нещо, което вече не си спомням
13:30
- кафяв ориз, сготвен с масло (иска ми се да кажа, че беше малко, но не мога да си сложа такава лъжа в досието), гъби, лук, чесън и микс зеленчуци - грах, царевица, морков, чушка; 30гр Дунавия
15:00
- Какаов чай, ДМАЕ, вит. Ц, ЕVE
16:30
- Няколко бисквити с шоколад
19:00-21:30
Офиси
17:00 днес до 12:00 в сряда (19 часа) – фаст
- Сок от морков, ябълка и цвекло
- Вода с лимон и без лимон
- Чай
Планирам вечер с природни звуци, свещи и ароматни масла. Установявам, че ми помагат на фокуса и съм една идея по-уравновесена :)
24.02.15
19:11
‘’* Единственото, което малко ме смущава - залата е доста дребничка. Доста. Холът ми е около 30кв, това ми се струва чувствително по-малко. Е, явно събира десетина човека без да се блъскат, но съм свикнала на по-просторни помещения.’‘
И аз бях така :D Но се свиква с това, доста бързо даже. Сутрин винаги има сравнително малко хора, но вечер се събираме много повече и редим постилките по различен начин за да добавим и останалите постелки. Близо сме един до друг сме но се събираме едно 20 човека за практика, също и отсрани на Живко се слагат още две постелки. Първо ми беше криво, но с времето дори бях благодарна за това че е мъничко. Много е уютно и създава усещане за близост с хората, особено след като познаваш вече всички като мен хаха. Ще свикнеш и ти :)