Как се лекува системна болка на "Hip Flexor"

08.12.14
16:23

Здравейте. Един приятел има от около 4-5 месеца един проблем. Болки в горепосочения мускул. Ту го боли,ту му мине. Но на скоро започна доста да го боли. Въпреки това той продължава да тренира, разтяга много и прави самомасаж с фоум ролинг и днес усети пак болката, направи 3 серии клек 5 повторения с 97,5кг, но при четвъртата го вдигна само 1 път и после го скъса от болки. При ходене не го боли много, но при натоварване... Ако знаете някакъв начин, хапчета, мазила, моля споделете. За тези, които не се сещат кой е мускула, давам картинка.

За тези, които не знаят що е то хип флексор, най-добре да не дават акъл...

Относно болката - лекуването на болката и третирането с мазила и хапчета са 2 много различни неща. Хапчетата и мазилата могат да намалят болката, да я маскират, но очевидно има друга причина.

Като за начало - да не разтяга хип флексорите(може да ги мачка, но внимателно), а също и  да опита да наблегне на задната верига - разтягане и фоумролинг. Също така е хубаво да му се ревизира техниката, нещо причинява тия проблеми и имам подозрения, че първопричината е лоша техника на клек и може би тяга.

Приятелят ти да си ревизира сериозно тренировъчната техника и да я обсъди с кинезитерапевт.

Трудно ми е да повярвам, че е възможно да има хора, които търсят решение на такъв проблем по този начин...

08.12.14
18:48

Благодаря за съветите.

09.12.14
16:52

казано от Херцог Трън на 08.12.14, 16:33:

Като за начало - да не разтяга хип флексорите(може да ги мачка, но внимателно), а също и  да опита да наблегне на задната верига - разтягане и фоумролинг. Също така е хубаво да му се ревизира техниката, нещо причинява тия проблеми и имам подозрения, че първопричината е лоша техника на клек и може би тяга.

Много добър съвет!
Тяга, не вярвам, но прекалено изнасяне на гъзо назад при клека, мнооооооого натяга хип-флексора.
Патил съм, питал съм, оправил съм се, споделям:)

казано от slavko на 09.12.14, 16:52:

казано от Херцог Трън на 08.12.14, 16:33:

Много добър съвет!
Тяга, не вярвам, но прекалено изнасяне на гъзо назад при клека, мнооооооого натяга хип-флексора.
Патил съм, питал съм, оправил съм се, споделям:)

Славко, от тяга също е възможно. Тягата и клека въобще не са толкова различни движения, центровете на тежест са различни, има разбира се разлики, но има и прилики. Веднага ще ти дам и пример - стандартната хиперекстензия, която много хора правят при заключване преразтяга хип флексорите. Също така, тягата също натоварва доста квадрицепсите (особено тежката тяга), което неминуемо влияе на хипфлексорите. Може да се усещат далеч повече при клек, но често усещането/неусещането не значи наличие/липса на проблем :)

Затова и не мисля че разтягането им допълнително е продуктивно - често това прави нещата по-зле.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1