09.12.14
13:52
Здравейте :)
Искам да си купя тежести за домашни тренировки. Колебаех се между винилови гирички или разглобяеми дъмбели.
При гиричките няма да се губи време за смяна на тежестите между отделните упражнения, но при дъмбелите има повече възможности за вариране в килограмите. След известно колебаене дали да не си взема гирички, 3кг-ви и 5кг-ви, реших все пак да заложа на дъмбелите :)
Разнообразието в интернет е огромно и накрая се обърках от цялата информация, която изчетох. Все пак при моя бюджет се спрях на два варианта и моля за вашия съвет, кой от тях да избера.
1. Комплект дъмбели на SZ FIGHTERS /сайта не разрешава публикуване на линковете, които намерих/
Комплекта съдържа:
• 2 броя метални оси с диаметър 30 мм. с набраздявания на захвата, тегло 2.5 кг. /за брой/
• 4 броя метални дискове по 2.5 кг.
• 4 броя метални дискове по 1.25 кг.
• 4 броя скоби / втулки за обезопасяване на тежестите
• Пластмасово куфарче
или
2. http://sports.mymall.bg/products/Lonsdale-18Kg-Dumbl-Set00-(761419%2d76141990).html,
като цената и за двата варианта е 5лв/кг
Все още съм доста начинаеща в тренировките и предполагам, че 18-20кг тежести ще са ми достатъчни за доста време напред :)
Ако имате и други конкретни предложения в този ценови диапазон, ще съм благодарна да ги споделите.
Благодаря на всички, които ще ми отговорят.
30.06.15
20:37
Преди месец купих от Декатлон два хубави разглобяеми дъмбела с метални дискове и щипки по 10 кг. всеки, по 23.50 лв. за дъмбел. Диаметър на осите - 28 мм. Получава се по 2 лв. и 35 ст. килограма. Допълнително ще си купувам още дискове на парче.