10.12.14
14:16
Искам да си взема лост за панта на врата понеже не ми се дупчат стените. Някой има ли опит с такива лостове или дали са менте? Говоря примерно за Това. Благодаря !
10.12.14
20:44
Мой приятел има същия и не му пасва на нито една от вратите в дома му, живее в блок.
То се оказа, че пантите трябва да за здрави. Нямам врата със здрава панта. Ще разгледам други варианти.
12.12.14
11:12
Ако не си повече от 70 кг, си вземи от тези правите, които се слагат с натягане между касата на вратата. Около 25 лв. са. Аз за 3 месеца на моя съм направила поне 1500 бройки и не съм паднала :)
Този, който си сложил на снимка, не става за повечето врати, защото просто нямат каса, на която да се закачи. На повече стари врати касата е вградена и няма необходимия ръб -поне 2-3 санта. И на този сайт е точно 2 пъти по-скъпо от нормалното. Същият лост струва 20-25 лв. на други места.
Ако си по-тежък, по-добре инвестирай в 2 винта, за да ти е мирна главата.
Ако не си повече от 70 кг, си вземи от тези правите, които се слагат с натягане между касата на вратата. Около 25 лв. са. Аз за 3 месеца на моя съм направила поне 1500 бройки и не съм паднала :)
Този, който си сложил на снимка, не става за повечето врати, защото просто нямат каса, на която да се закачи. На повече стари врати касата е вградена и няма необходимия ръб -поне 2-3 санта. И на този сайт е точно 2 пъти по-скъпо от нормалното. Същият лост струва 20-25 лв. на други места.
Ако си по-тежък, по-добре инвестирай в 2 винта, за да ти е мирна главата.
И аз се спрях на варианта с лост който се натяга. Само едно немога да разбера, как се монтира ? И с винтове , и с натягане ? Или само с натягане ?
14.12.14
15:58
Имах лост на вратата вкъщи няколко години ... Става за алтернатива, но в никакъв случай не можеш да го използваш пълноценно, като тези лостове по площатките :)
14.12.14
16:11
Имам такъв (18 лв. от Lidl), но този тип лостове се слагат на планки, които от своя страна се завиват над касата. И аз като го взех си мислех, че по някакъв начин се слага просто на касата. По-добре е от нищо, но има ограничения.
15.12.14
18:38
Да, лостовете са само с натягане- не се ърдат, не падат- ако не ги претовариш де. Не поврежда каса по никакъв начин.
Моят дойде с 2 “тапи”, които се завинтват в касата на вратата и краищата на лоста се поставят в тях преди да се натегне за да издържи до 100 кг. Плюс е че може да го местиш на която врата си искаш или да го слагаш и на ниско (за някакви кофи, опори и пр.)
Но пак остава недостатъка, че е нисък и ако си по-висок от 170-175см примерно, много ще се измъчиш.
Но все пак е много по-добре от нищо и може да се използва ако имаш наистина желание, защото няма да се влияеш от времето, студа и винаги ще ти е под ръка.