Бъркам ли някъде в начина си на хранене?

Темата е заключена.

19.12.14
00:24

Здравейте, искрено се надявам да откликнете на молбата ми и да ми дадете съветите си относно начина ми на хранене, тъй като не знам точно от какво си навлекох сериозни проблеми - цикълът ми спря и не е идвал от около 6 месеца и от също толкова време косата ми пада страшно много. Ходих при доста лекари и всички го дължат на отслабването.  Отслабнах с кардио + силови тренировки + здравословен начин на хранене и то не за кратък период,а за някъде 1 година свалих 19 кг.  Спрах тренирането,тъй като ми се появиха тези проблеми и смятам,че трябва да си дам малко почивка от спорта, а и нямам и време. Винаги съм мислила,че се храня правилно,но тези ужасни и неспиращи проблеми не си отиват,въпреки че увеличих храната си...  Например осъзнах,че съм  яла на обяд най-много 100гр. пилешки гърди + обилна салата,но пилето е твърде малко,нали?! На закуска приемах най-вече сандвич с 2 филии хляб,а сега вече ги увеличих на 3.  Ето примерни менюта,така се храних преди,но с тези разлики,които изброих. Сега вече ям и олио и свинско,салами,шпекове,кашкавали,банани,пържени храни,повече мазнини приемам,в сравнение с преди като цяло. Не искам да си кача килограмите,но ако трябва ще увелича нещо,което смятате,че трябва. По мои изчисления калорийният ми прием за всеки ден е някъде около 1200-300 и нещо най-много май,не знам дали правилно съм го изчислила? Ето примерни менюта,кажете как ви се струват и къде бъркам,ако бъркам някъде с храненето.

Закуска: вариант 1: 3 филии пълнозърнест или добруджа хляб с 40 гр. кашкавал,маргарин и домат + чай
вариант 2: 3 филии пълнозърнест или добруджа хляб с 50 гр. сирене,маслини и маргарин + чай
вариант 3: пак толкова филии хляб с 2 парчета свинско филе + маслини или краставичка/ или пък намазвам 3-те филии с 100 гр. лютеница + чай отново.
Разнообразявам закуските и слагам един път свинско,друг път пуешко филе и т.н.
вариант 4: омлет от 2 яйца,вътре слагам сирене или кашкавал или някакво филе, с омлета ям 2 филии хляб + домат или краставичка за гарнитура
вариант 5: 75 гр. ядки,най-вече кашу или бадеми
вариант 6: 400 мл. прясно мляко с зърнена закуска Фитнес
Обяд: най-вече гледам да е месо или риба + салата.
вариант 1: (вече съм увеличила пилешките гърди от 100 гр. на 180-190 гр.) + зелена салата или салата от зеле и морков, салата от цвекло и морков или шопска салата
вариант 2: 150-160 гр. печено филе Пангасиус + пак някакъв вид салата от горе изброените.
Следобедна закуска: Преценила съм да е винаги плод и да е в рамките на 180 калории,преди бяха 150,но ги увеличих на 180,не качих и реших да си продължа на 180 ккал. Ям всякакви плодове, не се ограничавам- банани,ябълки,грозде,портокали,мандарини,череши,сливи,киви и т.н.
Вечеря: щом на обяд съм яла месо,гледам да не тъпча през целия ден месо и се старая вечерята ми да е по-лека. Най вече такива неща ям:
Вариант 1: супа (пилешка,леща,боб,коприва,спаначена,крем супа от броколи;карфьол,супа от грах) + салата (от горе изброените) или туршия някаква, ХЛЯБ не ям на вечеря,защото мисля че 3 филии са ми предостатъчни за деня и повече от това вече ще е прекалено,нали?
Вариант 2: задушени или печени зеленчуци пак със салата
Вариант 3: ориз със салата или картофи със салата. Понякога разменям,например ям ориз или картофи на обяд.
Вариант 4: Риба + салата. Обикновено ядем скумрия или пастърва, за които знам,че са доста калорични риби,в сравнение с пангасиуса и винаги изяждам половин от цяла риба. Правилно ли е,достатъчно ли е,не знам,кажете вие?

Това е общо взето,много ще се радвам ако си кажете мнението и препоръки относно храненето ми,ако е грешно,защото не мога вече с месеци да оздравея и при какви ли не доктори съм ходила... всеки си мисли,че съм гладувала едва ли не,но дефакто не съм от хората,които по цял ден са на 1 кисело мляко и солети,хранех се що-годе пълноценно...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1