21.06.05
10:14
На 14 години съм 58-59 кг. преди бях 65 170см. за 1-2 седмици съм свалил доста килца и точно това ми е въпроса дали не свалям мускулна маса и затова да свалям бързо режима ми е следния закуската:мюсли с прясно мляко и мед обяд:к’фото има следтренировъчно ядене: 2-3 яйца с една вафла корни вечеря:риба или някаква шунка или нешщо пушено бе каквото месо има
Тренирам три пъти в седмицата програмата ми е следната:
Програма за първи ден
* повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
* повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
* повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
* бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
* концентрирано сгъване на дъмбел - 3 серии по 10-15 повторения
* кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
* повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Програма за трети ден
* придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 8 повторения
* придърпване на долен скрипец - 3 серии по 8 повторения
* гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
* повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
* изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
* скрипец - 3 серии по 10 повторения
* сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения
Програма за пети ден
* раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
* раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
* Клякане с щанга - 3 серии по 10 повторения
* Напади - 3 серии по 10 повторения
* магарешко повдигане - 3 серии по 30 повторения
* кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
* дигане на краката от лег - 3 серии по 10 повторения
Почивка 1.5-2 минути
Преди тренировка по 5-10 мин. разгрявка.
След всяка тренировка стречинг.
Всеки почивен ден кардио около 30-40мин.
Моля отговорете бързо за да знам какво да правя.
Ако имам някакви грешки във каквото и да е моля оправете ги.
Незнам дали съм ектоморф или ендоморф обаче много бързо качам и много бързо свалям :)
Претренираш! Това е. Сваляш мускулна маса и то много.
А между другото не беше ли писал в една друга тема, че качваш бързо маса. Или бъркам..
21.06.05
11:35
Здравей!
Хранителният ти режим куца изключително много!!!Това което ядеш ти осигурява около 1500 кКал, а на теб за да качиш ти трябват поне 2500!!!Нивото на калорий които приемаш в момента са даже под нивото което трябва да поемаш за поддръжка на мускулната си маса, следователно сваляш!Прочети в сайта всичко от раздел хранене! Препоръчвам ти да минеш на Високо Въглехидратен Режим(ВВД) и да се храниш много усилено!
Програмата ти също куца!
От Първи ден махни:
*конц сгъване(то е за оформяне на бицепса, и по спецялно върха, а на теб ти трябва маса) - замени го с Бицепсово сгъване с дъмбели.
*коремните преси също махни
*както и повдигането на краката от лег!!!Това е аеробно упражнение което не ти е необходимо!освен ако не си решил да сваляш вместо да качваш!
От Трети ден махни:
*всичко за трапец - трапеца ти сам ще се развие с времето
*всичко за предмишница - предмишницата се натоварва ежедневно от всякакви упражнения и страшно много от ежедневието - 100% ще я претовариш, а последствията са страшно неприятни - изпитал съм ги на свой гръб
От Пети ден махни:
*коремните преси - корема също се натоварва достатъчно от другите упражнения
*вдигане на краката от лег - горе съм ти обяснил защо
П.П. Програмата ти дори след тези промени ще е тежка, и за да останеш с нея ще трябва да ядеш много, и да си почиваш достатъчно(Сън)!
21.06.05
11:38
[quote author=“BlackKettle”]Здравей!
Хранителният ти режим куца изключително много!!!Това което ядеш ти осигурява около 1500 кКал, а на теб за да качиш ти трябват поне 2500!!!Нивото на калорий които приемаш в момента са даже под нивото което трябва да поемаш за поддръжка на мускулната си маса, следователно сваляш!Прочети в сайта всичко от раздел хранене! Препоръчвам ти да минеш на Високо Въглехидратен Режим(ВВД) и да се храниш много усилено!
Програмата ти също куца!
От Първи ден махни:
*конц сгъване(то е за оформяне на бицепса, и по спецялно върха, а на теб ти трябва маса) - замени го с Бицепсово сгъване с дъмбели.
*както и повдигането на краката от лег!!!Това е аеробно упражнение което не ти е необходимо!освен ако не си решил да сваляш вместо да качваш!
От Трети ден махни:
*всичко за предмишница - предмишницата се натоварва ежедневно от всякакви упражнения и страшно много от ежедневието - 100% ще я претовариш, а последствията са страшно неприятни - изпитал съм ги на свой гръб
От Пети ден махни:
Човека е прав...тъкмо щях да го пиша
КАЛОРИЕН ДЕФИЦИТ.
21.06.05
11:48
Общо взето трябва да погледнеш тея 2 статии:
http://bb-team.org/nutrition/000192.php
http://bb-team.org/nutrition/000197.php
21.06.05
20:01
[quote author=“BlackKettle”]Здравей!
Програмата ти също куца!
От Първи ден махни:
От Трети ден махни:
От Пети ден махни:
П.П. Програмата ти дори след тези промени ще е тежка, и за да останеш с нея ще трябва да ядеш много, и да си почиваш достатъчно(Сън)!
УУУ брат аз преди бях 60 като почнах да тренирам след това станах 70(Да Мартине качвам бързо,но и свалям бързо както написах в първото ми съобщение :) ) а сега съм около 60 :) и си имам повече мускули отколкото преди да тренирам заех се с релеф защото се оплаших от бързо качилите се 10 кг. (за околомесец месец и половина) освен това съм доста мазничък :) Не усещам че губя муск. маса :) просто се зачудих вече знам че губя.Така във програмата ще махна трапец-а,предмишницата и дигане на краката от лег,коремните преси ще ги оставя защото сега с бягането си чистя корема и искам нещо да се покаже :) Ще си оправя хр. режим ще дигна калориите на 2500,обаче искам да ми кажеш и колко белтъчини,въглехидрати и мазнини да поемам за да мога да си изготвя режим.Ще съм ти много благодарен ако го направиш.
21.06.05
20:12
Белтъчини : 2 грама на килограм телесно тегло= ако си 60 килограма начи 120 грама тряя да приемаш.
Въглехидрати:Знам че ако си на ВВД тряя да е по 3.5 грама на КГ телесно тегло,но тук не съм сигурен някой друг тряя да каже...но ти казваш,че нещо за релеф праиш ако праиш релеф трябва да я караш на НВД(Ниско въглехидратна диета)т.е горе-долу въглехидратите да ти идват само от хляба ...и яж черен хляб вместо бял...
и си изчисли точно калориите по линковете които ти дадох.
22.06.05
08:55
добре белтъчини ги разбрах калории ще ги изчисля ама от въглехидратите и хляба по колко филии трябва да ям на ден?
А и кажи колко да е мазнини и вода там .
и ще Ви помоля Вие да измерите колко калории да приемам щото немога да го схвана това уравнение единия път ми се получава 6000 и нещо втория път 1600 и нещо :)
Ха мисля че успях получих 1830.225 :) дано да е така ама моля и Вие да го сметнете.
22.06.05
17:57
Последно ще качваш или ще сваляш, за да знам къде да метна темата?
23.06.05
14:59
качам :)