Отслабване с велоаргометър

29.12.14
23:17

Здравейте! От днес имам велоаргометър, искам да направя тренировките си максимално ефективни без строги хранителни режими (ако е възможно). Въпроса ми е какво значение имат степените от 1 до 8, мазнини се горят с повече време въртене на ниска степен или с по-малко, но на висока или кои показатели да следя пулс;калории;скорост т.н.? Освен сутрин на гладно, ще има ли ефект ако тренирам и през останалото време от деня? 153см. 49кг. мазнини 20,7%. на 17год. съм. Благодаря предварително!

30.12.14
07:24

По-добре обърни внимание на хранителния режим , защото ако си в калориен излишак само дето ще въртиш.Без режим няма да стане (или много трудно) :)

30.12.14
08:27

То пак ще стане, най-вероятно, но по-бавно, ако до сега не е бягала де. Въпреки това, прочети наистина за калориен дефицит, ще ти е по-лесно и ще имаш по-бързо резултати. Иначе ще има ефект, когато и да бягаш, няма да е напразно. Също прочети за hiit кардиото.

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 30.12.14 08:29.

30.12.14
09:12

По-добре е да въртиш на ниска степен, но бързо. Пулсът се следи, но не мога да дам насоки, тъй като нямам идея от физическата ти активност до момента, както и сърдечното ти състояние. Ако е тренировка за напреднал колоездач на 20 години, ще го избича да върти интервали по няколко минути с пулс 190. Ако е застояла леля с наднормено тегло, високо кръвно и сърдечни проблеми: това би я убило на място.

30.12.14
11:48

На HIIT кардиото издържам максимум по 15 минути. Това достатъчно ли е, за кардио тренировка?

30.12.14
13:09

казано от Natty Vladimirova на 30.12.14, 11:48:

На HIIT кардиото издържам максимум по 15 минути. Това достатъчно ли е, за кардио тренировка?

Да.

09.01.15
12:20

1. При по-малка степен се набляга на интензивността, тоест това, което ти търсиш(предполагам). Аз лично тренирам на най-високите, за да може съпротивлението да е най-голямо и да се тренират мускулите, но твоята насока е по-различна. Бих ти препоръчал да въртиш на по-ниските, но с голяма скорост.
2. Стига да тренираш достатъчно, по-всяко време би трябвало да има резултат. Тук остава въпросът обаче дали сутрин на гладно ще имаш силите да правиш кардио или не. Разбери за себе си кое е най-добре и как се чувстваш, от там нататък всичко идва от само себе си.

Прави 30 минути, за предпочитане сутрин на гладно. Степен - 2-3 - не трябва да има много голямо натоварване мускулите - трябва да можеш да въртиш 30 минути. По-добре върти по-бързо, отколкото на по-голяма степен. Следи най-вече пулса - 130-140 уд/м.

18.01.15
00:12

Съобрази си възрастта, здравословното състояние и останалата активност с пулса, който трябва дагониш. Прочети повече! Използвай търсачката - има страхотни теми, в които са систематизирани отговорите на твоите въпроси.

01.02.15
11:13

Изгарям по 1000 калории на седмица това малко ли е ? Дневно приемам средно по 1500.

Абе, по-добре да обърнеш внимание на правописа и когато велоАргометъра стане велоЕргометър, пак ша говоримя.

Някой май е попрекалил със зоба.

Даниела Сидерова

26.02.15
21:13

Здравейте, аз от скоро включих велоергометъра в тренировките си. Тренирам 4-5 пъти седмично в една от веригите  женски фитнеси ( не споменавам име, за да не прозвучи като реклама) и два пъти седмично ходя на зумба. От 4 седмици съм на НВД, но съм свалила само 2 кг, мисля, че бъркам някъде- май ям много... за това реших да включа още малко кардио, но май само прасците ми пораснаха и другата зима по-трудно ще си намеря ботуши :D Висока съм 160 см, 55 кг/ ръка-27 см, талия- 66 см, ханш-96 см, бедро-52 см/, целта ми е да сваля поне още 3 кг, но вече не знам колко още мога да намаля храната.. Например днешното ми меню беше следното:
Закуска: кафе с мляко
Обяд: 150 гр пилешко и половин чаена чаша кафяв ориз
след обяд: около 20 бр. бадеми
вечеря: зелена салата с половин домат, корнишон и 100 гр пушена сьомга

Чудя се какво да махна, че да отслабвам, но не ми се получава, може ли малко помощ..

26.02.15
21:26

Ти и други като теб “доказват тезата”, че жените качват мускули адски по-бързо и лесно от мъжете. Ние се блъскаме с години, ограничаваме си бирата, потим се като порове, вдигаме по десетина тона на тренировка общо, и пак не сме доволни. Вие въртите 1 час седмично колело, танцувате салса и краката ви са огромни. Много хора смятат, че прасците са до-голяма степен генетично заложени и колкото и да ги тренират, нямат прогрес, дори да правят повдигания с по над 200 кг., да ядат по 250 гр. протеин на ден и т.н. Очевидно обаче растежът при тях се постига с малко зумба. Кой да ти знае...

По темата - големите ограничения са довели до стагнация на обмяната на веществата. Яж по-балансирано и повече, тренирай повече. Упражнения за цяло тяло, ала-бала...

Даниела Сидерова

27.02.15
11:33

Благодаря :) Всъщност моят приятел ми каза същото- да увелича яденето и тренировките...може би е прав, че зумбата е добра загрявка преди многоставни упражнения :)

Carbohydrate

27.02.15
11:39

Когато организъма не работи както трябва, тогава и диета няма да ти помогне. Ще гориш не само мазнини, а и мускулна маса и тя не е само отвън ;). Първо трябва да си нормализираш обмяната на веществата, да се изчистиш от вътре, от вредни микроорганизми в стомаха и червата и чак тогава ще можеш дълготрайно да се насладиш на хубаво и здраво тяло.

Даниела Сидерова

27.02.15
12:07

Благодаря за съветите :) Не знам защо не съм писала по-рано във форума, действа наистина мотивиращо и ми дава нов поглед над нещата. Още от тийнейджърка бях на принципа проба- грешка( разбирах за някаква диета и веднага я пробвах,някои от тези диети си бяха чист глад) и така с годините едни 4-5 кг си плаваха...ту ги качвах, ту ги свалях, но това не може да продължава така.. ще пробвам по по-трудния начин, ще следя сайта, определено има много неща, които тепърва трябва да уча :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1