29.12.14
23:17
Здравейте! От днес имам велоаргометър, искам да направя тренировките си максимално ефективни без строги хранителни режими (ако е възможно). Въпроса ми е какво значение имат степените от 1 до 8, мазнини се горят с повече време въртене на ниска степен или с по-малко, но на висока или кои показатели да следя пулс;калории;скорост т.н.? Освен сутрин на гладно, ще има ли ефект ако тренирам и през останалото време от деня? 153см. 49кг. мазнини 20,7%. на 17год. съм. Благодаря предварително!
По-добре обърни внимание на хранителния режим , защото ако си в калориен излишак само дето ще въртиш.Без режим няма да стане (или много трудно) :)
То пак ще стане, най-вероятно, но по-бавно, ако до сега не е бягала де. Въпреки това, прочети наистина за калориен дефицит, ще ти е по-лесно и ще имаш по-бързо резултати. Иначе ще има ефект, когато и да бягаш, няма да е напразно. Също прочети за hiit кардиото.
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 30.12.14 08:29.
По-добре е да въртиш на ниска степен, но бързо. Пулсът се следи, но не мога да дам насоки, тъй като нямам идея от физическата ти активност до момента, както и сърдечното ти състояние. Ако е тренировка за напреднал колоездач на 20 години, ще го избича да върти интервали по няколко минути с пулс 190. Ако е застояла леля с наднормено тегло, високо кръвно и сърдечни проблеми: това би я убило на място.
30.12.14
11:48
На HIIT кардиото издържам максимум по 15 минути. Това достатъчно ли е, за кардио тренировка?
На HIIT кардиото издържам максимум по 15 минути. Това достатъчно ли е, за кардио тренировка?
Да.
09.01.15
12:20
1. При по-малка степен се набляга на интензивността, тоест това, което ти търсиш(предполагам). Аз лично тренирам на най-високите, за да може съпротивлението да е най-голямо и да се тренират мускулите, но твоята насока е по-различна. Бих ти препоръчал да въртиш на по-ниските, но с голяма скорост.
2. Стига да тренираш достатъчно, по-всяко време би трябвало да има резултат. Тук остава въпросът обаче дали сутрин на гладно ще имаш силите да правиш кардио или не. Разбери за себе си кое е най-добре и как се чувстваш, от там нататък всичко идва от само себе си.
09.01.15
17:56
Прави 30 минути, за предпочитане сутрин на гладно. Степен - 2-3 - не трябва да има много голямо натоварване мускулите - трябва да можеш да въртиш 30 минути. По-добре върти по-бързо, отколкото на по-голяма степен. Следи най-вече пулса - 130-140 уд/м.
Съобрази си възрастта, здравословното състояние и останалата активност с пулса, който трябва дагониш. Прочети повече! Използвай търсачката - има страхотни теми, в които са систематизирани отговорите на твоите въпроси.
01.02.15
11:13
Изгарям по 1000 калории на седмица това малко ли е ? Дневно приемам средно по 1500.
05.02.15
07:13
Абе, по-добре да обърнеш внимание на правописа и когато велоАргометъра стане велоЕргометър, пак ша говоримя.
20.02.15
17:33
Някой май е попрекалил със зоба.
26.02.15
21:13
Здравейте, аз от скоро включих велоергометъра в тренировките си. Тренирам 4-5 пъти седмично в една от веригите женски фитнеси ( не споменавам име, за да не прозвучи като реклама) и два пъти седмично ходя на зумба. От 4 седмици съм на НВД, но съм свалила само 2 кг, мисля, че бъркам някъде- май ям много... за това реших да включа още малко кардио, но май само прасците ми пораснаха и другата зима по-трудно ще си намеря ботуши :D Висока съм 160 см, 55 кг/ ръка-27 см, талия- 66 см, ханш-96 см, бедро-52 см/, целта ми е да сваля поне още 3 кг, но вече не знам колко още мога да намаля храната.. Например днешното ми меню беше следното:
Закуска: кафе с мляко
Обяд: 150 гр пилешко и половин чаена чаша кафяв ориз
след обяд: около 20 бр. бадеми
вечеря: зелена салата с половин домат, корнишон и 100 гр пушена сьомга
Чудя се какво да махна, че да отслабвам, но не ми се получава, може ли малко помощ..
Ти и други като теб “доказват тезата”, че жените качват мускули адски по-бързо и лесно от мъжете. Ние се блъскаме с години, ограничаваме си бирата, потим се като порове, вдигаме по десетина тона на тренировка общо, и пак не сме доволни. Вие въртите 1 час седмично колело, танцувате салса и краката ви са огромни. Много хора смятат, че прасците са до-голяма степен генетично заложени и колкото и да ги тренират, нямат прогрес, дори да правят повдигания с по над 200 кг., да ядат по 250 гр. протеин на ден и т.н. Очевидно обаче растежът при тях се постига с малко зумба. Кой да ти знае...
По темата - големите ограничения са довели до стагнация на обмяната на веществата. Яж по-балансирано и повече, тренирай повече. Упражнения за цяло тяло, ала-бала...
27.02.15
11:33
Благодаря :) Всъщност моят приятел ми каза същото- да увелича яденето и тренировките...може би е прав, че зумбата е добра загрявка преди многоставни упражнения :)
27.02.15
11:39
Когато организъма не работи както трябва, тогава и диета няма да ти помогне. Ще гориш не само мазнини, а и мускулна маса и тя не е само отвън ;). Първо трябва да си нормализираш обмяната на веществата, да се изчистиш от вътре, от вредни микроорганизми в стомаха и червата и чак тогава ще можеш дълготрайно да се насладиш на хубаво и здраво тяло.
27.02.15
12:07
Благодаря за съветите :) Не знам защо не съм писала по-рано във форума, действа наистина мотивиращо и ми дава нов поглед над нещата. Още от тийнейджърка бях на принципа проба- грешка( разбирах за някаква диета и веднага я пробвах,някои от тези диети си бяха чист глад) и така с годините едни 4-5 кг си плаваха...ту ги качвах, ту ги свалях, но това не може да продължава така.. ще пробвам по по-трудния начин, ще следя сайта, определено има много неща, които тепърва трябва да уча :)