Хапване след събуждане ?

30.12.14
09:00

Здравейте,

Предполагам много от вас са забелязали същото - трябва да мине поне час след събуждане,за да можем да хапнем. В противен случай ни се гади от храна. Има ли този феномен медицинско обяснение и може ли да се възпроизведе изкуствено ?

30.12.14
09:08

Зависи...я тренирай и после си легни без да вечеряш и ще видиш как още докато си отвориш очите и ще мислиш за манджа.

Аз лично мога да ям веднага след ставане. Случвало ми се е да стана в 5:30 и в стомаха ми вече да свирят цигулки.
Ма то моето ядене вече е всеизвестно :D, та едва ли мнението ми е много изненадващо! :D

30.12.14
15:38

Повишено производство на инсулин рано сутрин. “Удивително”, но освобождаването на инсулин потиска апетита.
http://weightology.net/weightologyweekly/?page_id=319
Статията като цяло е полезна.

казано от Мартин Иванов на 30.12.14, 09:00:

Здравейте,

Предполагам много от вас са забелязали същото - трябва да мине поне час след събуждане,за да можем да хапнем. В противен случай ни се гади от храна. Има ли този феномен медицинско обяснение и може ли да се възпроизведе изкуствено ?

Аз определено не съм от тези хора :D
Събуждам се и веднага отивам да ям! Просто ставам гладна и нищо друго не ми се върши. Виж, ако не ям след ставане, може да ми стане лошо...

30.12.14
23:09

още отсега(преди лягане) си мисля за закуската :)

Мнението беше редактирано от Dale Cooper на 30.12.14 23:10.

Няма никаква такава зависимост. Мога да муам след ставане на момента, мога и да изкарам до следобед без храна без грижи ;) Всичко е до това как си го направиш и как се приспособиш :)

31.12.14
16:44

Според мен, без да претендирам за експертно мнение, е психологическо - който както е свикнал. Аз мразя да излизам гладен и ако не ям преди работа ми е гадно до хранене. Други хора не се и замислят като станат рано да ядат.

31.12.14
18:15

Точно. И аз мисля, че е въпрос на навик. По принцип рядко закусвам веднага след ставане, обикновено ям към 10-10:30. На дългосрочни командировки в чужбина обаче ми се е налагало да закусвам задължително някъде около 6:30-7, защото после не се знае кога ще мога да се храня пак. В резултат, всеки път след завръщане, за известен период от време се будя освирепял от глад и със зверско остъргване отвътре към 5:30 (заради часовата разлика, или точно 7:00 местно време) ;)

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 03.01.15 01:08.

03.01.15
22:36

Аз такъв проблем нямам. Това определено е някакъв проблем. Не е редно да е така. Ставайки сутрин правя от няколко месеца едно и също - пия 200 мл. вода и след 30 мин. ям. Правя го, защото чета, че било полезно, а не че не мога да ям, напротив - умирам от глад като се сетя, че ме чакат 3 яйца, кофичка кисело мляко, малко шоколад и ябълка. :D Ако не го бях прочел тва за водата тая храна да я няма до 10 мин след като съм се събудил и определено никога не съм имал проблем, какъвто и да е от описания!

Мога да се храня точно 10 секунди след като съм си отворил очите ... Не случайно един велик българин беше казал :
Ако има период от деня, във който не сте гладен, значи не тренирате достатъчно!

въпрос на навин и свикване е. И аз преди мноооого много години не закусвах и карах на кафе до обяд. Сега ставам, пия един протеин и след 20-30 мин закусвам. Това се е превърнало в рутина и изобщо не обръщам внимание гладен ли съм или не

Мнението беше редактирано от Николай Арабаджиев на 07.01.15 18:26.

07.01.15
19:17

Направи си закуска,която ти харесва на вкус и няма да ти трябва и секунда колебание за да я ометеш... аз ям палачинка от овес,яйца,малко стевия и протеин и нямам търпение да стана сутрин и да я почна.

09.01.15
21:37

казано от Стоил Антониев на 05.01.15, 12:14:

Ако има период от деня, във който не сте гладен, значи не тренирате достатъчно!

Хах, това ми харесва, но интересно кой го е казал :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1