23/07
Иии станаха 10,000
Мнооооого съм доволна
Днес двуразово, втория път 1,000 за да ги приключа, че ми писна живота от суингове
Храна
з: палачинка от 40 гр овес, 10 гр чия, 125 гр йогурт, 2 яйца; отгоре синьо сирене
о: салата с маслини и синьо сирене
в: крекери, пастет, чери домати; 1 мини сладолед
Та така, приключих безброй суинговете, доволна съм много, чувствах се екстра през тези 23 дни и като заключение се виждам леко по-изчистена и -2кг, иначе хватът уж ставал по-силен, но това не ме вълнува особено. Сега известно време не ща да чувам за суингване де 😅
Следващите 3 седмици планирам да спра сладките неща 😑защото имам няколко важни събития планирани, вкл и сватбата на най-добрата ми приятелка, та уж да влезна в някоя и друга по-прилепнала рокля.
Тренировките не знам какви ще са, вероятно групови каквито хвана след офиса или в обедната. То затова май ми харесаха тези суингове - точен и ясен план кога и какво, а не да се чудя и накрая от мързел да реша че съм много уморена и да седна на дивана.
Дайте предложения за някаква програмка тип чалъндж 🤔
Дайте предложения за някаква програмка тип чалъндж
Включи се в чалънджа за плочки до Коледа?
(сигурно ще съжалявам като дойде време за оценяване, кой няма да гласува за твоите плочки 😄 )
Хаха ама аз имам по-краткотрайни планове, сега за след по-малко от месец...
Иначе мерси, Димо, но това което търся е нещо “на готово” 😃 Тоест да не ми се налага сама да мисля всеки ден какво да тренирам, а да е планирано в програмата и аз само да изпълнявам 😬 От друга страна пък не обичам готовите фитнес програми тип “4 серии 10 повторения адуктор, 4 серии 10 повторения повдигане за нещо си...” и изобщо машините в залата...
Ще спасявам положението с групови тренировки в стил кросфит, докато го измисля. Между другото целия Гибралтар е луднал по ето тези: http://reshape-rumble.gi
Включително и шефа ми, та най-после ще ги пробвам тази седмица
24.07.17
09:07
Woman’s logic in a nutshell 😄 Искаш наготово ама не харесваш наготово 😄
Е, има и разумни жени, не обобщавай така 😃
Ето, днес не тренирах щото ми свърши програмата 😔
Планирах почивка де, утре нещо групово.
Храна:
з: 2-3 лъжици масло от кашу
о: сандвич синьо сирене, филе, зелени неща, маслени бисквити 2-3 (shortbread 😶)
в: салата с риба тон
Снимка 1: На границата между Гибралтар и Испния минават самолети и най-лошото е да хванеш червеното след работа като ти се прибира бързо :(
Снимка 2: най-после
16/09
Изкачване на скалата (The Rock of Gibraltar) по т.нар. “Средиземноморски стъпала” (Med Steps)
Храна:
з: палачинка (1/2 от 80 гр овес и 3 яйца), краставица, синьо сирене
з2: бисквити с фъстъчено масло, 2 реда шоколад
в: салата от айсберг, морков, краставица, нахут, синьо сирене; другата 1/2 от палачинката от сутринта
Новото любимо занимание ми е всеки уикенд катерене на скалата. Слагам няколко снимки, мястото е страхотно. Възможно най-южната точка на Гибралтар, която гледа към Средиземноморието, а отсреща е Африка.
Храната е хем добре - не преяждам, хем... далече от идеална. Ям си сладки неща стабилно, но и активност има поне. И между другото съм непрестанно гладна, ама зверски гладна, не успявам да заспя понякога ако не ям нещо преди това :/ Теглото се върти около 63-65, което ме устройва.
Между другото важно за отбелязване ми е, че свалих килограми покрай раздялата с проятеля ми, но не от мъка или нещо такова, просто с него вечно ставаше въпрос за храна и ресторанти, а и пазаруваше непрестанно джънк за вкъщи и аз се изкушавах. Не че аз не си купувам сама такива неща, но не ги държа на разположение вкъщи никога - взимам по 1-2 когато ми се прияде, най-вече в офиса. Та покрай него бях стигнала 70 кг и се чувствах зле... Сега съм идеално ☀️
Мнението беше редактирано от RIKi на 16.09.17 22:41.
17/09
В празния фитнес
5х5 клек @45 кг
СС тяга + гребане @20 кг лост
20 мин гребен тренажор
Никога преди не бях използвала гребане за кардио - много ми хареса 🤗 Нещо едното коляно ме наболява и не ми се правеше нищо повече. То впрочем знам какво ми е, разместена ми е една кост в стъпалото и от това ме боли целия крак, следващата седмица съм на лекар и 99% ще ме прати на операция 😵 Но по-добре 2-3 седмици без движение, отколкото да ме боли кракът непрестанно :/
Храна:
з: палачинка (2 яйца, 50 гр овес), свинско филе, едам, краставица
о: десертчета от благотворителен пазар, около 100 гр
в: салата (моркови, краставица, нахут, синьо сирене, 1/2 авокадо), 125 гр йогурт 10% с 2 ч.л. сладко
Мнението беше редактирано от RIKi на 17.09.17 22:51.
18/09
з: овесени ядки 50-60 гр, прясно мляко
о: сандвич от 2 филии ръжен хляб, 175 гр свинско филе, 50 гр едам, айсберг
в: салата от моркови, айсберг, нахут, 2-3 ч.л. тахан; 125 гр йогурт с 2-3 ч.л. сладко от малини
Без тренировка, с много работа 😅
23/09
Дойде ми и оставих уикенд катеренето за утре. Много кофти ми беше между другото, необичайно за последните месеци.
През седмицата ходих няколко пъти до залата в обедната почивка, колкото да не е без хич. За след работа пък ако го оставя, за да имам уж повече време, обикновено не отивам изобщо тъй като не си тръгвам никога навреме от офиса.
Утре 7:00 традиционните Мед Степс. Още няколко уикенда и в средата на октомври ще ме оперират да ми наместят стъпалото. Оказа се, че ще мога да ходя още на следващия ден, макар и с шина или там както се казва. И после 6 седмици “възстановяване” :( Но по-добре така, направо ме убива този крак в момента, бавно и мъчително.
з: грозде, 2 праскови
о: 180 гр свинско, салата от зелени неща и нахут; 250 гр йогурт
в: козе сирене, 3 оризовки
24/09
Ами много хубав ден, то няма как иначе да е като започва с катерене. Качвам снимка, нищо че е на все едно и също нещо, за мен е невероятно красиво място и ме кара да се чувствам добре.
Стана ми интересно и проверих цифрите: върхът на The Rock, до който я катерим е 420 м, телефонът ми казва че съм изкачила 130 етажа, разстоянието от вкъщи до там и обратно е ~13 км или 18к крачки.
Храна:
з: палачинка от 2 яйца и 50 гр овес, свинско филе ~180 гр; козе сирене и 1 ч.л. сладко
о: свинско филе ~180 гр, краставица, нахут ~50 гр, маслини
в:
От този уикенд се самонабутах да съм “он кол” почивните дни, но всъщност съм супер доволна. Това означава, че проблемите през уикенда ще се решават на момента и няма да се налага целият понеделник да е вечно посветен на наваксване със случилото се.
Мнението беше редактирано от RIKi на 24.09.17 17:31.
30/09
Мед степс сутринта
Последната седмица не тренирах нито веднъж от пон до петък, не знам това кога се е случвало за последно 😳 Но не се и чувствам зле, просто предпочетох да работя повече. Повишават ме 🤗
Храна
з: палачинка (50 гр овес, 2 яйца), синьо сирене 30 гр
о: 2 кюфтета като за бъргър ама без хляб и тн, само месо, сирене, сос; за десерт йогурт със сладко
в: ? (то второто ядене беше преди малко, ще видим дали ще ям пак)
Наближава националният празник на Испания. Както и рожденият ми ден всъщност 😱 27 😍
Мнението беше редактирано от RIKi на 30.09.17 19:37.
01/10
5 мин кростренажор
4х20 тръстъра @20 кг
4 СС:
10 клек @20 кг
10 екстензия @10 кг
4 СС:
10 тяга @30 кг (коленете ми пукаха зловещо, не ми се беше случвало 🤔)
10 гребане с лост @20 кг
4 кръга:
1 мин скачане на въже
10х гребане с пудовка (на вс ръка)
20 суинга @16 кг
Гребане 2 км, 2:30/500 м
з: 200 гр плодов йогурт, 40 гр овес, 10-ина бадема
о: 2 бъргъра без хляб
в (план): айсберг, риба тон, синьо сирене, маслини
Нарочно пиша “йогурт”, а не кисело мляко, защото такова няма около мен 😢 Всичките са плодови/подсладени млекца от сметана и разни подобрители и вкусове, освен това почти в никой магазин няма натурално (без вкус). Но какво да се прави, то е сигурно единствената стока, която ми липсва. Е, и сусамовия тахан, купувам си от арабски магазини, но е бял и от печен белен сусам, а суров и пълнозърнест все още не съм открила 😞 Но пък брат ми предложи да ми прати кашон с няколко буркана и изведнъж си представих себе си като олицетворение на българската емиграция 😁
За последно гледам че съм писала тъкмо няколко дни преди да забременея 😁 Вече имам 6 седмично бебе и от няколко дни започнах да тренирам вкъщи. Преди това единственото движение след раждането беше разходки по няколко часа навън и общо 4 пъти изкачване на скалата (Гибралтар).
Тренировките ми засега ще са домашни докато бебето спи. Вкъщи имаме импровизиран фитнес с доста тежести, така че не се оплаквам. По време на цялата бременност бях супер активна, но последните месеци мечтаех да нямам корем и отново да се движа нормално. За щастие килограми не качих - бях 66 октомври, преди да родя 77 и в момента съм точно 66 отново - но се чувствам извън форма и отпусната. И честно казано бих искала да сваля 2-3.
Храната ми в момента е доста, понеже кърмя и ест го използвам за опвардание 😁 но факт е, че съм по-гладна от нормалното. В същото време на моменти не ми се яде нищо, макар и да чувствам глад. В крайна сметка се старая да ям възможно най-чисто като качество заради бебето. Е, ям и сладки неща, особено ако не съм се наспала. Впрочем през повечето време бебето ми спи по цяла нощ само с едно прекъсване за храна, така че съм адски щастлива на тема сън.
Тренировки от последните два дни
Вчера:
5х200 скока на въже
4 кръга:
Клек @12кг х 10
Гребане @12кг х 10
Бърпи х 12
Раменна преса @2х3кг х 10
В-ъпс х20
Днес:
5х200 скока на въже
4 кръга:
Напади @12кг х 20
Тяга @24кг х 15
Лицеви опори на висока опора х 15
Гребане @12кг х 15
Благодаря ти, Калоян!
Вчера не тренирах, днес започнах деня с изкачване на Гибралтар докато съпругът гледаше дъщеричката. Отнема ми точно 2 часа, от които първите 35 минути са ходене през центъра и по лек наклон, после 30 мин изкачване по стръмни стъпала до върха и останалото е слизане и обратно през града до вкъщи.
Храната вчера:
Диня, палачинка от 2 яйца, 50 гр овес и лъжица котидж сирене
Банан и ок 30 гр бадемово масло
Две филии с пастет и домат
Салата цезар с ок 200 гр пилешко филе
Мнението беше редактирано от RIKi на 04.08.18 12:47.
Редовното водене на дневник е мираж, особено като се има предвид, че скоро се връщам и на работа. От 3 седмици някъде започнах да тренирам отново в залата. Вкъщи се стараех да съм редовна, обаче истината е че след като стана на ~2 месеца бебето вече не спи толкова много през деня и тренировките докато я гледам са почти невъзможни. Та новата стратегия е сутрин в залата преди тя изобщо да се е събудила, което ми дава пре-достатъчно време.
В момента съм 61 кг и все още не съм 100% доволна 😂 но май няма да свалям повече, а просто ще тренирам по-редовно и ще се надявам един ден долната и горната ми част да са що годе хармонични 🙄