Radilicious

Прескочи до:

31.12.14
12:04

ЗА МЕН:

Казвам се Радослава и съм на 24, уча. Висока съм 170 см, тежа 60 кг. (26.01.2015 г. - 57 кг.) (08/2015 - 68 кг) (01/2016 - 72 кг) (09/2016 - 67 кг) (01/2017 - 63 кг)

СПОРТ:

Обичам физическата активност във всякакви форми - на открито, в планината, в залата, в групов вариант, самостоятелно... Изобщо движение да има. Нямам професионален спортен опит, но като малка (млада?) играех баскетбол, волейбол, тенис, ходех на народни танци и още много други. Сега, като по-възрастна, посещавам фитнес залата, където - признавам си - гравитирам основно около кардио зоната, както и ходя често на групови занимания: спининг, боди пъмп, тап аут, йога, канго джъмп, пилатес. Покрай боди пъмп се влюбих в упражненията с тежести и сега се опитвам да ги включа сама в тренировките си. В това отношение BB-Team ми е супер полезен! Толкова подробни статии с описания как се изпълнява всичко, както и програми как да се съчетават различните движения... Чета сайта с огромен интерес.

ХРАНЕНЕ:

Та да си продължа мисълта. Чета сайта с все по-голям интерес, защото откривам все нови и нови неща из него. Ако сега се спирам основно на статиите за тренировки, то преди бях фиксирана на раздела за хранене. То ми е болна тема (класика) още от началото на гимназията. За да не се впускам в дълги и широки обяснения, ще кажа само, че човек е най-големият си враг и сам си вреди много повече, отколкото каквото и да било друго. Струва ми се, че вече знам достатъчно за това що е то правилно хранене, но за съжаление на моменти все още ми се изплъзва, особено когато съм подложена на стрес. Склонна съм както да спирам да се храня за дълго време, така и да преяждам. Рядкост са вече подобни епизоди; ако сега някой ме попита, бих му казала, че ги ненавиждам и че ме карат да се чувствам отвратително зле... Обаче когато ми се случи нещо неочаквано, подобни аргументи изобщо не са ми в главата. Проблемът ми е психологически - осъзнала съм го и се старая да се контролирам. Вярвам, че воденето на дневник тук ще ми помага в това.

ЦЕЛИ:

На първо място - постоянство в храненето и тренировките. Така от само себе си идват постижения като добър външен вид, тонус, енергичност. По повод на външния вид - смятам, че (винаги) има какво да се желае, в момента конкретно се харесвам доста, мускулите ми са по-стегнати и добре оформени от всякога, но имам излишни мазнини. :/ Не съм определила конкретна цифра, но работя за изразходването на част от тях, докато се харесам в огледалото.

О, нещо много важно: цел в спортно отношение ми е участието в маратон! Бягането ми е сред любимите кардио дейности и напоследък се хванах, че му отделям все повече време, та реших, че за да има интрига и мотивация, ще си поставя тази цел. На първо време съм се вгледала в полумаратона на Панчарево през пролетта, като за целта съм си изготвила програмка с определени километри за тичане четири пъти седмично всяка седмица, а вече след него - ще видим. Чакай да доживеем до тогава. :)

Е... Това е май за момента. В края на деня ще дам първия си отчет какви съм ги свършила. Още веднъж да кажа, че сайтът е страхотен и всичките му потребители са добре дошли в моя дневник със своите съвети, мнения и каквото и да било друго. Впрочем, да отбележа, че хвърлям по едно око на дневниците и на жени, и на мъже. Намирам хората тук за готини и позитивни, което и всъщност ме предразположи да се включа. Хайде, до скоро!

Темата беше редактирана от RIKi на 01.02.17 14:52.

Благодарим ти за добрите думи, Радослава! Успех с дневника и целите! :)

Успех и от мен!
Звучиш много позитивно и свежо! :)

31.12.14
19:15

И тъй, време е за почивка на топло и посрещане на новата година. Да пожелая приятно прекарване на всички!

СПОРТ:

Бягане 4 км х 11 км/ч

ХРАНЕНЕ:

закуска: кафе, ябълка + кисело мляко 4,5% с половин доза суроватъчен протеин (това дали е добра идея? На опаковката на протеина пише да се разтваря във вода или прясно мляко, обаче аз фриволно си го бъркам в киселото мляко :D)
обяд: 1 дозичка от гореспоменатия с вода
следобед: 1 парче новогодишна торта от старание да не обидя леля си + 30-40 гр. орехи, средно соево лате от Старбъкс
вечеря: салата от зеле и моркови, 150-200 гр. баница със сирене с пълнозърнести кори

Да кажа като коментар към храната, че днес не си я одобрявам особено, но просто не съм гладна в момента, защото покрай празниците ми се наруши нормалния ритъм и ядох всякакви странни и непланирани неща. Хич не обичам да не знам как ми е приготвена храната, а за съжаление няма как, когато човек е на гости или на ресторант. Но! Готиното е, че празничните дни почти приключиха. Е, малко странно звучи това, но да кажем, че по принцип не си падам по дълги почивки и мързелуване. И един коментар към бягането: трябваше да е 6 км, но не ми стигна времето, защото вече закъснявах за гостуване. :/ За утре съм планирала тренировка вкъщи, понеже залата няма да работи (а и навън е твърде студено за бягане), та ще наваксвам двата километра с разни други упражнения.

Мнението беше редактирано от RIKi на 01.01.15 18:14.

01.01.15
18:12

Добър вечер, честита 2015 и от мен! Днес:

СПОРТ:

Тренировката ми беше вкъщи и реших да е концентрирана в/у корема. Подхванах ето тази, обаче осъзнах, че е много лесна и си я модифицирах в движение. Превърнах я малко в миш-маш, някой ако има критика - да каже. :)

3-4 мин. загряване
4 пъти: 30 янда сгъвания + 15 повдигания на прави крака от лег
200 скока на въже (ниски, бързички, не съм засичала колко в минута)
3х60 сек. на всяка страна странична опора на длан и стъпало
200 скока на въже
4 пъти: 90 сек. планк + 100 скока на въже
4 пъти на всяка страна 20 странични повдигания на изпънат крак
4 пъти: 20 добро утро със собствено тегло + 200 скока
3-4 мин. разтягане

Общо взето моята добавка беше въжето вместо почивки, както и това че увеличих малко броя на сериите и ги съчетах по две, вместо да изпълнявам всяко упражнение отделно. Приятно беше, ама не съм никак уморена, свикнала съм май на стабилно кардио по 60+ минути и такива тренировки ми се виждат малко като загряване. И все пак като за вкъщи и като за 1ви януари си беше екстра.

ХРАНА:

закуска: кафе, ябълка + 150-200 гр. баница със сирене и пълнозърнести кори + кисело мляко 3,6 %
обяд: 5 мандарини, 1/2 авокадо, 5-6 сурови сухарчета от разни семена (от био магазин, как точно се казва тази стока? :D сурови крекери може би), 50 гр. синьо сирене
следобед (след тренировка): доза протеин + 200 гр. кисело мляко 3,6%
вечеря (след малко): салата от 1/2 айсберг, 1/2 авокадо, цвекло, зехтин

Вода пия много, така че изобщо не следя количествата, а пък алкохол не пия никак, също и не пуша. Освен това в представянето си не съм споменала, че за последните два месеца и нещо свалих 10 кг, които пък бях качила много бързо в края на лятото. Та сега-засега поддържам 60 кг. с идеята да сваля още, вероятно ще започна в близките дни НВД, че нещо тези дни го ударих стабилно на въглехидрати и даже малко ме е страх да се кача следпразнично на кантара :D Ще се кача смело утре, де, освен това ще си ида и като човек на фитнес, че вкъщи да се тренира ми е някак странно. Мързеливо едно такова.

02.01.15
21:27

Такааа, какви ги свърших днес:

СПОРТ

3 км. х 11 км/ч
0,5 км. ходене 6 км/ч по наклон за почивка
1 час спининг

Доволно, поизморих се. Който ходи на спининг - знае за какво говоря.

ХРАНА

закуска: кафе, банан + 30 гр. сусамов тахан + 30 гр. годжи бери
междинно 11 ч.: 5 мандарини
обяд: салата от 1/2 айсберг + морков + маслини + зехтин, омлет от 2 яйца със сирене (символично количество, 20-30 гр. сигурно) 
след тренировка: протеин с водица
след малко: 200 гр. извара с канела

Днес калориите са ми малко (по груба сметка към 1500) и съм доволна, защото кантарът си каза тежката дума - 61,5, демек бонусът от празниците ми е кг. и половина. Не съм изненадана, де, прекалих няколко дни подред с яденето, и на празничната трапеза, и с моя най-добър приятел и най-голям враг - тахана. :D Много го обичам, обаче до 2-3 лъжички, после става лошо. :D Та изводът е: ще се живее в калориен дефицит следващите няколко седмици.

Отказах се от НВД по няколко причини: на първо място заради предпочитанията ми в храната - ям доста зеленчуци и плодове и само от тях надхвърлям 60те гр. въглехидрати, до които би трябвало да се ограничавам. На второ място като причина ми е бягането и изобщо дългите кардио тренировки, с които ми е трудно да се справям без въглехидрати (може и да е психологически проблемът, но без въглехидрати съм ужасно неиздръжлива и ми иде да се откажа на 5тата минута от каквото и да било). Та спирам се на РБД, като ще гледам да приемам около 1600 ккал. на ден (калорийния ми баланс -25%) за следващите 3 или 4 седмици. Целта е да сваля не само придобитото по празниците, ами по възможност и малко отгоре :). Ще се меря веднъж седмично, че по-често ми идва малко туу мъч и започвам да се фиксирам в/у проблемa.

03.01.15
16:12

Днешният ден е прекрасен, а и времето се оправя :) Мен лично това ме радва и защото ходя пеша км. и нещо от вкъщи до фитнеса и на моменти студът почти ме отказва (почти!).

СПОРТ

6 км. х 11 км/ч
1 км. по наклон
при разтягането 4х90 сек. планк и няколко серии къси и странични коремни

ХРАНА

закуска: кафе и 1 с.л. тахан, след час и нещо банан + 200 гр. извара + 1 ч.л. ленено семе
след бягането: протеин
обяд 15 ч.: 190 гр.* свинско на фурна + 300 гр. зеле + 200 гр. цвекло
вечеря: салата от айсберг + морков + маслини, 100 гр. извара
Общо: 1590 ккал, б 129 гр., в 116 гр., м 65 гр.

*(сурово - винаги всичко меря сурово, ако въобще се занимавам да меря)

Мнението беше редактирано от RIKi на 04.01.15 16:11.

Мила

03.01.15
16:33

Изварата не е най-добрият изтоник на макронутриенти. Какво има в нея мисля, че и производителя не знае. Съвет: по-добре яйца на тяхно място. (ако ядеш)

03.01.15
16:42

Благодаря за съвета, макар че тя ми присъства често в менюто, именно защото яйца и месо не обичам особено. Ще пробвам да намаля количеството до минимум. То аз общо взето я ям, защото без нея храната ми е основно въглехидрати.

И аз съм си го мислила това, особено за насипната извара от витрините на супермаркетите - техния състав може да го познаеш само ако хвърлиш един боб :D

fire.is.my.nature

03.01.15
17:27

Само да поспамя малко....
В моите очи...

Цел “щастие” е трудно постижима цел. Цел “постоянство” и “стабилност” неминуемо минават през “страданието”-да жертваш, да се променяш, да останеш. Постоянството изисква свикване със страданието, защото по пътя винаги се стига до правене на жертви в името на избраната кауза, колкото и присърце да ни е тя и колкото и да сме мотивирани... в началото. Щастието е просто решение да видиш света с нови очи тук и сега и пътят към щастието е самото щастие. : )

Не те задължавам с мнението си, то е просто резултат от опита ми....
Стана ми интересно защо ти слагаш щастието като цел : )

Успех с дневника и маратонското бягане! : )

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 03.01.15 17:30.

03.01.15
19:39

Да започна от последното: благодаря! А колкото до прословутото щастие... Ами явно го виждаме по различен начин. За мен то се постига с времето и изисква определени предпоставки, индивидуални за всеки - дали ще е сигурност, споделена любов, финансова обезпеченост, готин външен вид и т.н., и т.н. На мен примерно ми е невъзможно да съм щастлива и доволна от себе си, когато през ден злоупотребявам с храната или пък когато като цяло съм в някакви странни периоди на емоционални крайности. Та така... Вярвам, че ако съм по-устойчива и стабилна, то ще съм и по-щастлива. Не че сега не съм хич, но някакси явно не достатъчно, щом съм сложила такова заглавие.

Впрочем заглавието изобщо не съм го обмисляла и не бях разсъждавала по въпроса, просто онзи ден съм го написала първосигнално. Издала съм се един вид :D

03.01.15
19:54

Изварата се произвежда от суроватка, отделена при производството на кашкавал. Суроватката е отпадъчен продукт, но с някакви останали белтъчини. Затова производителите се стараят да извлекат още малко приходи, пресичайки суроватката и правейки извара.
Така че не съдържа нищо повече от млечен белтък, лактоза и евентуално сол. :)
Можеш да си направиш по-добър вариант на купешката, като пресечеш прясно мляко вкъщи.
Иначе за щастието- въпрос на химия на мозъка. :) Целенасочените ти съзнателни усилия да бъдеш емоционално пълноценна личност наистина могат да променят нещата в положителна посока-доказано и измеримо. :)

04.01.15
16:03

Здравейте, днес се случва следното:

СПОРТ

5 мин. загряване кростренажор
1 час боди пъмп - който не го е чувал или не е запознат какво точно е -> инфо

Тренировката е забавна и доста интензивна, като готиното е, че всеки път е различна. Използва се щанга с тежест по собствена преценка - аз слагам 2х2,5 кг. за момента (и пак не съм най-изнежена, други момичета слагат по 1,25), свободни тежести и степ платформа. Редуват се бързи серии клекове, тяга, чукчета и т.н. със серии от коремни, бърпита, лицеви, изправяне на длани от планк и подобни.

ХРАНА

закуска: кафе рано сутрин, по-късно 2 банана + 30 гр. овесени ядки + извара 200 гр. + 1 ч.л. ленено семе
след тренировка: протеин
обяд: свинско 160 гр., 400 гр. червено цвекло
вечеря (план): свинско 100 гр., зеле 300 гр.
Общо: 1550 ккал, б 122 гр., в 132 гр., м 60 гр.

Доволна съм, нещата си вървят по план. Даже много съм доволна, че съм в ритъм и че празничните мързели и храни приключиха. От утре ми продължава и семестъра, така че всичко си влиза в традиционното темпо. Всъщност да споделя каква ми е дневната идеална сметка за разпределение на храната (РБД): общо 1650 ккал, б 138 гр., в 137 гр., м 61 гр. Днес съм я спазила егати стриктното :)

05.01.15
16:05

Здравейте :)

СПОРТ

Найн—-> Почивка.

ХРАНА

закуска: кафе, по-късно овесени ядки 60 гр. + банан + 1 ч.л. ленено семе, ябълка
междинно: протеин с вода
обяд 15:30 ч.: салата зеле + моркови + маслини, 160 гр. свинско
вечеря: зеле 300 гр., 100 гр. свинско (ех :( отново :/ който готви само за себе си и после дояжда 3 дни ме разбира)
Общо: 1490 ккал, б 93, в 140, м 67

Мнението беше редактирано от RIKi на 06.01.15 14:20.

06.01.15
14:19

Добър ден, днес:

СПОРТ

3 км. х 12 км/час - 15 мин. точно
5 мин по наклон
1 час боди пъмп тренировка

Допълнение 21:00: днес треньорът явно беше решил да ни накаже следпразнично и беше жестока тренировката. Аз пък от своя страна имах страшно много енергия и правих всичко в темпо, че чак и си сложих допълнително 2х1,25 кг. на лоста. Така пуш-пресите едвам ги правих, ама бутах там колкото мога до горе. :) Тази енергичност не знам от къде ми дойде, нещо от тея кълнове ли (виж по-долу), от подредбата на планетите ли... :D +това да се оплача и аз, че фитнеса беше не пренаселен, ами направо нафрашкан до горе с хора, известна част от които само се размотаваха и се пооглеждаха (да ви имам новогодишните резълюшъни), в съблекалните бой за душове и сешоари, простоооо....... Колко ли ще продължи това, приемат се залагания - 1-2-3 седмици? Колкото по-малко, толкова по-добре :(

ХРАНА

закуска: кафе, 2 с.л. сусамов тахан, банан + морков + овесени трици 50 гр. накиснати с водица
обяд: 100 гр. покълната леща сварена (преди години правех от време на време кълнове; тези дни статията тук ме подсети), омлет от 2 яйца и 100 гр. бяло сирене
след тренировка: протеин
за лека нощ: 200 гр. извара, 1 с.л. тахан
Общо: 1600 ккал., б 125 гр., в 147 гр., м 61

Много вкусни стават покълнатите семена/култури, благодаря на авторката на статията за подсещането, а и за информацията, де - част от нещата не ги знаех. Иначе всичко е точно и по план при мен, следвам си стриктно РБД-то (даже с леки моменти на “твърде стриктно” - хич не обичам да ме черпят с бонбони или каквото и да било друго), резултати вече усещам, тези дни ще се премеря и ще дам официален отчет. Ще има и снимки, веднага щом се почувствам в настроение за хвалене и също така за ексхибиционизъм. :D Тъй де, не че нещо лошо, човекът е социално животно.

Мнението беше редактирано от RIKi на 06.01.15 21:26.

07.01.15
13:51

Привет и от мен!

СПОРТ

За сгряване вкъщи:
4 кръгчета от 30 янда сгъвания, 30 глутеус мост, 30 повдигане на прави крака от лег и 2 мин. планк

Отделно довечера (предстои):
4 км. х 12 км/ч
1 час спининг

ХРАНА

закуска: кафе, 30 гр. овесени ядки и трици + 100 гр. кисело мляко 3,6% + вода, морков
междинно: малко лате Старбъкс
обяд (план): 100 гр. сварена покълната леща + 30 мл. зехтин + 50 гр. бяло краве сирене
след тренировка и след това (план): протеин с вода, 200 гр. извара
Общо: 1580 ккал., б 105 гр., в 125 гр., м 66 гр.

Днес цял ден ми е толкова, ама толкова студено, че не знам просто какво да сторя, за да се сгрея. В тая връзка сега се прибрах и ще импровизирам една тренировчица с такава цел, а довечера си е фитнесът по план. Дано да не е мега навалицата пак, все едно раздават нещо безплатно. Всъщност те понякога раздават еднократни безплатни посещения, за да привличат клиенти, но така е думата :D

Брррр какъв студ само :(

Мнението беше редактирано от RIKi на 07.01.15 15:01.

08.01.15
06:58

Днес имам много задачи, затова съм планирала деня и го попълвам предварително, не би трябвало да се налагат редакции:

СПОРТ

6 км х 10 км/ч (с идеята да увелича издръжливостта при малко по-ниска скорост, защото при 12 км/ч просто не мога да дишам след 3-4 км вече няколко седмици, явно трябва първо да увелича дистанцията и после скоростта)
1 час боди пъмп / тап аут (зависи в колко часа стигна в залата)

ХРАНА

закуска: кафе, 100 гр. извара + 100 гр. к. мляко 3,6% + 1 ч.л. ленено семе + 1 с.л. сусамов тахан
междинно: морков
обяд: 150 гр. сварена покълната леща + 1 с.л. зехтин + 200 гр. зеле + 1 авокадо
вечеря (след тренировка): протеин, по-късно 200 гр. извара
*Допълнение: забравих сметката
Общо: 1555 ккал., б 116 гр., в 146 гр., м 60 гр.

Пожелавам готин и успешен ден на всички!

Мнението беше редактирано от RIKi на 08.01.15 07:02.

09.01.15
16:02

Здравейте, днес - добри и лоши новини. Добрите са, че след една седмица следене внимателно на храната + обичайните тренировки съм 58,7 кг. или с други думи забравих за каченото по празниците и свалих още малко. Лошото е, че от ходенето пеша между залата и вкъщи на -10 градуса (признавам, не най-добрата ми идея, особено с току-що измита и изсушена коса) успях да се простудя и снощи не можах да спя от кашлица и висока температура. Та изводът е, че да си болен е твърде неприятно и трябва да се избягва. :D Аз боледувам мноого рядко и това снощи ми дойде направо като гръм от ясно небе, бях забравила чувството. Както и да е, до утре ще съм 6, обещала съм си. Днес се налага почивка.

СПОРТ

Няма да има, затова пък ще се запася с енергия за утре

ХРАНА

закуска: кафе, 60 гр. овесени ядки и трици, 2 с.л. сусамов тахан
обяд: 280 гр. сварени картофи, 2 сварени яйца, 50 гр. извара
вечеря: 2 моркова, 2 с.л. сусамов тахан, 1 с.л. ф. масло, 250 мл. оризово мляко с какао без захар
Общо: 1450 ккал, б 62 гр., в 160 гр., м 68 гр.

П.П. Бонус по случай кофти деня - снимки от снощи преди тренировка. Стратегически заснети, така че да се харесам (пуста суета), но истината е, че коремът и ръцете “ми вървят” по лесно и са много по-добре оформени, докато бедрата и дупето никак не си ги харесвам, та затова и не акцентирам на тях. В смисъл при правенето на селфита, не при тренировките :D

Мнението беше редактирано от RIKi на 10.01.15 07:08.

10.01.15
07:24

Добро утро! Наистина е добро: наспах се, по-добре съм - кашлям все още, но се чувствам 300 пъти по-готино от вчера, а и навън снеговете и ледовете са започнали да се топят стабилно. Планът за днес:

СПОРТ

6 км. бягане х 10 км/ч
1 км. по наклон 6 км/ч

ХРАНА

закуска: 1 с.л. с. тахан, кафе
след бягането: протеин
обяд: 160 гр. свинско печено, 280 гр. сварени картофи
междинно: 400 гр. мандарини
вечеря: 150 гр. свинско печено, цвекло 200 гр. + морков 100 гр.
Общо: 1505 ккал, б 91 гр., в 133 гр., м 67 гр.

Може аз нещо да се побърквам, обаче ми е много по-лесно и удобно да си предвидя храната за деня от сутринта/предишната вечер, за да няма изобщо нужда да се чудя през деня кога и какво да ям. Направо се чудя как не съм го правила досега. Брат ми смята, че е леко прекалено откъм планиране :D Но сериозно, много е удобно, а и така не остават възможности за съгрешаване. Почти съм сигурна обаче, че не бих успявала да го правя при по-натоварено ежедневие, просто в момента имам лукса да седна сутрин, да си предвидя, че и да готвя през деня. Но нищо, да се радвам, докато мога да го правя, нали :)

Мнението беше редактирано от RIKi на 10.01.15 16:40.

10.01.15
10:27

Изобщо не се побъркваш :) За човек, който държи да знае какво яде, планирането на храната е съвсем резонно. От личен опит - съвсем малко време ми трябваше да свикна и сега не ми тежи, дори и в натоварени дни (и двамата с мъжа ми си носим храна в работата, т.е. планирам и приготвям за двама).

10.01.15
16:37

Да, надявам се и за мен да стане ежедневие, в крайна сметка не е чак толкова трудоемко :)

11.01.15
16:34

Привет! Днес:

СПОРТ

15 мин. кростренажор, наклон 10, темпо 14-15 км/ч (бая се изпотих, защото в залата бяха решили, че щом навън е по-топло, и вътре трябва да вдигнат градусите :D)
1 час боди пъмп - имаше много коремни, напади, клекове, още повече бърпита и най-много от всичко - хора в заличката :D Като се замисля, може би високата температура вътре е била от повишеното човешко присъствие в сградата...

ХРАНА

закуска: кафе, 30 гр. чия + 200 гр. к. мляко 3,6% + вода, смесени снощи; 100 гр. извара
след тренировка: протеин с вода
обяд: 100 гр. свинско, 200 гр. цвекло + 100 гр. морков + 100 гр. кълнове от леща + 10 мл. зехтин
вечеря: 50 гр. свинско, 100 гр. кълнове + 100 гр. извара
Общо: 1521 ккал, б 110 гр., в 108 гр., м 68 гр.

Тая чия нещо не мога да реша харесва ли ми, не ми ли харесва... Първия път, когато купих, ми се видя безвкусна и сега взех от друго място, обаче си е все такава - няма вкус на нищо, а и семенцата са твърде мънички. Ама нали много полезна, страхотна, а-у :) А пък кълновете този път ги оставих да пораснат доста повече (3-4 дни някъде) и бяха идеални и сурови в салата. Въобще това ми е новото хоби май :D Сега като свърши тази партида, ще накисвам нещо друго - боб или соя. :)

Мнението беше редактирано от RIKi на 12.01.15 18:00.

12.01.15
17:59

Привет, днес:

СПОРТ

Няма

ХРАНА

закуска: кафе, 100 гр. к. мляко + 100 гр. извара + 2 ябълки
обяд: 100 гр. свинско + 100 гр. кълнове + 250 гр. броколи
вечеря (план): 100 гр. свинско + 100 гр. кълнове + 250 гр. броколи
по-късно (план): 100 гр. к. мляко + 100 гр. извара, 1 с.л. ф. масло
Общо: 1500 ккал, б 100 гр., в 127 гр., м 61 гр.

Днеска нещо нямам апетит, а имам много енергия, тая планирана храна ще видим дали ще я изям. Може би защото денят ми е много забавен и продуктивен, или може би нещо изперквам, майка ми ми беше казала някога, че обикновено лудите и шизофрениците са хиперактивни :D На шега, разбира се, още като бях дете и не спирах да й досаждам и да подскачам из къщи. Утре ще се тренира, освен това от утре мисля да направя няколко тренировки с инструктор в залата, тъй като ми се иска да съм по-сигурна в изпълнението и техниката на упражненията със свободни тежести и да мога вече да ги правя и сама. А и също ми трябват някакви насоки за повече упражнения, включващи гърба, тъй като ми е леко изкривен и “се обажда” :(

13.01.15
21:53

Днес от мен:

СПОРТ

3 км. х 10 км/ч и след долното още 3 км. х 11 км/ч (много, много излишна енергия, можех и още, ама реших, че ще прекаля)
1 час боди пъмп

Нещо не съм в час с тая енергичност, може би е защото съм влезнала във форма и тялото ми само проявява желание да се движи повечко. А и като че ли тичането ми става все по-леко (днес исках 8 км наведнъж, ама не стигнах навреме в залата >:( ), не само защото го практикувам редовно, а и защото с няколко кг. по-малко просто е по-лесно. Което си е страхотно, какво ли съм седнала да се обяснявам. Тази неделя ще ми е първото състезание по бягане, само още не съм решила дали да бягам 5 или 10 км. С 10 малко като че ли ще се надценя, обаче пък ако са много лесни целите, къде ще остане прогреса :) Ще видим.

ХРАНА

закуска: кафе, ябълка + 200 гр. извара, 20 гр. с. тахан
обяд: 180 гр. пилешки дробчета на фурна, 225 гр. броколи, 100 гр. ориз (теглото на вс - сурово)
междинно: малко соево лате
след тренировка: протеин с вода
вечеря: 180 гр. пилешки дробчета, 225 гр. броколи
Общо: 1500 ккал., б 136 гр., в 129 гр., м 40 гр.

Въобще готин ден, да се потупам сама по рамото и да взема да си лягам след малко, че утре пак ставане 5:30. Поздравявам всички ранобудни!

13.01.15
21:59

А, и да не забравя да се оплача, че не знаете и сами, нали :D Залата - претъпкана, хората се мотаят като мухи без глави или пък като мухи-шефове на вселената, оглеждащи де-що мърда, паркинга - кауза пердута... Въобще обмислям да принтирам на един лист “Надежда всяка тука оставете” и да го залепя дискретно над входа на фитнеса :) Даже по-добре, още на бариерата на паркинга хихихи :D

казано от RIKi на 13.01.15, 21:53:

Днес от мен:

СПОРТ

3 км. х 10 км/ч и след долното още 3 км. х 11 км/ч (много, много излишна енергия, можех и още, ама реших, че ще прекаля)
1 час боди пъмп

Нещо не съм в час с тая енергичност, може би е защото съм влезнала във форма и тялото ми само проявява желание да се движи повечко. А и като че ли тичането ми става все по-леко (днес исках 8 км наведнъж, ама не стигнах навреме в залата >:( ), не само защото го практикувам редовно, а и защото с няколко кг. по-малко просто е по-лесно. Което си е страхотно, какво ли съм седнала да се обяснявам. Тази неделя ще ми е първото състезание по бягане, само още не съм решила дали да бягам 5 или 10 км. С 10 малко като че ли ще се надценя, обаче пък ако са много лесни целите, къде ще остане прогреса :) Ще видим.

ХРАНА

закуска: кафе, ябълка + 200 гр. извара, 20 гр. с. тахан

обяд: 180 гр. пилешки дробчета на фурна, 225 гр. броколи, 100 гр. ориз (теглото на вс - сурово)
междинно: малко соево лате
след тренировка: протеин с вода
вечеря: 180 гр. пилешки дробчета, 225 гр. броколи
Общо: 1500 ккал., б 136 гр., в 129 гр., м 40 гр.

Въобще готин ден, да се потупам сама по рамото и да взема да си лягам след малко, че утре пак ставане 5:30. Поздравявам всички ранобудни!

Здравей, Радослава! Почнах да бягам вече ми е  3 седмица, първата седмица започнах да бягам за 7 мин 4 дена в седмицата програмата ми е вторник,четвъртак,събота и неделя като всяка седмица увеличавам времето с 2мин. вече съм стигнал на 13 мин и смятам да направя така да издържам на голями разстояние и ще се опитам сяка седмица да се награждам с себе си. Започнах да бягам на искуствяни терени с тревна покривка. Вода засега пия по 1л. на ден но мисля да кача на 1,5 л. до 2 л. ям по три пъти на ден но мисля да включа един ден в програмата физически упражнения лостове и вдигане на гири. като вкарам в менюто си още едно ядене и да станат 4 пъти. Започнах да ям само риба вместо месо а месо рядко си позволявам и то само пилешко. Също мисля да почна да практикувам йога та за сега се предържам само за идръжливост.

Мнението беше редактирано от Красимир Киряков на 14.01.15 12:05.

Прочетох, че си написала че имаш за цел да бягаш в маратон. Веднага когато започнах да бягам се влюбих в кроса, и аз много мислих за това как да се запиша да бягам в маратон.  Ако можеш да споделиш как става записването и какво е нужно да си изкарам да се запиша . Благодаря ти предварително!

Мнението беше редактирано от Красимир Киряков на 14.01.15 12:17.

ПС:  На 23 години съм , 1м,70 , 60 кг

14.01.15
13:24

По-скоро се насочи към 5км на първо време(да ги достигнеш), че с тия 17 минути, ще ти е трудно да бягаш маратон,  което занимание ще ти отнеме между 4-6 астрономически часа и то, ако се подготвиш една година минимум.
Бягането на маратон изисква една добре развита издръжливост, което не се постига с 2-3 месеца тренировки, особено и 3-4 пъти седмично провеждани.

Както навсякъде, така и в бягането се изисква да се спазва някакъв ред, за да е полезно и конкретно тук се минава през къси дистанции, 5-10км, после 15 до полумаратон и маратона е последната бръмка и той започва във втората част от дистанцията.

За София, Варна и Велико Търново има и с кого да се тренира - организирани състезания и тренировки всеки уикенд, хора с повечко опит, ако имате възможност и желание можете да посетите някое занимание или любителско състезание.

14.01.15
13:58

казано от Красимир Киряков на 14.01.15, 12:08:

Прочетох, че си написала че имаш за цел да бягаш в маратон. Веднага когато започнах да бягам се влюбих в кроса, и аз много мислих за това как да се запиша да бягам в маратон.  Ако можеш да споделиш как става записването и какво е нужно да си изкарам да се запиша . Благодаря ти предварително!

Здравей, Красимире! Участието в маратон, както е написал и EcreasAuthor, наистина е сериозна цел, за която мисля, че имаш да работиш още доста (както и аз). Ще са ти необходими много тренировки и съответно много време, докато придобиеш необходимата издръжливост, като един от добрите начини и според мен е първо да минеш през състезания на по-кратки дистанции - дори едни 5 км. се бягат за около 25-30 мин при прилично темпо. Хвърли един поглед на ето този календар - ще откриеш информация за много състезания по бягане с различни дистанции, като за всяко от тях има информация/сайт.

От чисто формална гледна точка, записването/регистрацията за участие става за всяко конкретно събитие няколко седмици или месец преди провеждането му. При бягане на маратон доколкото знам се изисква медицински преглед, но при по-кратки дистанции като 5 и 10 км. просто трябва да се регистрираш и да се явиш :)

Благодаря ви за съветити! Много се радвам че намерих този сайт да споделям с вас! :)

казано от EcreasAuthor на 14.01.15, 13:24:

По-скоро се насочи към 5км на първо време(да ги достигнеш), че с тия 17 минути, ще ти е трудно да бягаш маратон,  което занимание ще ти отнеме между 4-6 астрономически часа и то, ако се подготвиш една година минимум.
Бягането на маратон изисква една добре развита издръжливост, което не се постига с 2-3 месеца тренировки, особено и 3-4 пъти седмично провеждани.

Както навсякъде, така и в бягането се изисква да се спазва някакъв ред, за да е полезно и конкретно тук се минава през къси дистанции, 5-10км, после 15 до полумаратон и маратона е последната бръмка и той започва във втората част от дистанцията.

За София, Варна и Велико Търново има и с кого да се тренира - организирани състезания и тренировки всеки уикенд, хора с повечко опит, ако имате възможност и желание можете да посетите някое занимание или любителско състезание.

Аз, съм от Бургас . :)

14.01.15
22:25

Днешният отчет:

СПОРТ

5 км х 10 км/ч, 1 км по наклон 6 км/ч
1 час спининг

Днес докато чаках да започне часа по спининг и не знам защо се сетих за първия път, когато изобщо посетих това занимание. Тогава (беше преди около година и половина) на 10-тата минута имах чувството, че ще загина, след 15-тата изобщо не можех да изпълнявам указанията на треньорката, а като слезнах накрая от колелото не можех да запазя равновесие :D Искрено се развеселих, като се сетих - сега 1 час даже ми идва малко, а и често слагам допълнително обороти (съпротивление) на това, което прави групата. Та изводът е - постоянството е хубаво нещо, особено като погледнеш назад. Иначе пак исках да бягам повече и пак нямах време :/ :? Нещо оправдания ли си търся, какво ли :D Не, сериозно, утре 8-9 км не ми мърдат, ще имам много свободно време и поне 2 часа от него ще ги прекарам в залата. И то преди час-пика :) :) :)

Та ще имам време и за тренировка с инструктор (и за щангичкииии, йее), въпреки че съм малко нещастна, защото се оказа, че няма да може с конкретно този, с когото исках, защото той водел само групови занимания :( Но какво да се прави, ще видим утре.

ХРАНА

закуска: кафе, 2 варени яйца, 100 гр. извара, 200 гр. цвекло
обяд: 180 гр. пилешки дробчета, 100 гр. варен ориз, спанак + 100 гр. морков + 30 гр. маслини + 10 гр. зехтин
след тренировка: протеин + вода
вечеря: спанак + варено яйце + 20 гр. с. тахан
Общо: 1460 ккал, б 109 гр., в 134 гр., м 56 гр.

14.01.15
22:32

Краси, това е за теб - съботно бягане на 5км, не се изисква нищо, не се изисква да бягаш и цялото трасе, отиди, виж организаторите и ги попитай за регистрацията и личната статистика, може да намериш и доста приятели бегачи. :)
http://5kmrun.bg/view-text.php?id=1529 - всяка събота от 10.00(зимно часово време)
За Рики не знам откъде е, съжалявам, че и спамя дневника, но спирам...

14.01.15
23:10

От София съм аз. Благодаря за линка, това е полезна информация, не знаех за тези бягания в Южния парк. :)

казано от EcreasAuthor на 14.01.15, 22:32:

Краси, това е за теб - съботно бягане на 5км, не се изисква нищо, не се изисква да бягаш и цялото трасе, отиди, виж организаторите и ги попитай за регистрацията и личната статистика, може да намериш и доста приятели бегачи. :)
http://5kmrun.bg/view-text.php?id=1529 - всяка събота от 10.00(зимно часово време)
За Рики не знам откъде е, съжалявам, че и спамя дневника, но спирам...

Много ти благодаря! :)

15.01.15
21:30

Днес батериите ми нещо са на min :( Ще лягам скоро с цел по-бързо да стане утре и да съм обичайното си енергично аз :/

СПОРТ

1 час боди пъмп
без бягане :(

ХРАНА

закуска: кафе, 30 гр. овесени трици + 30 гр. слънчогл. семе (накиснати снощи) + 100 гр. извара, 15 гр. с. тахан
обяд: варен ориз 100 гр. (сурово тегло това), зелени маслини 100 гр., омлет от 2 яйца + 50 гр. лук
след тренировка: протеин
вечеря (план): задушен спанак, 10 гр. зехтин, 200 гр. извара
Общо: 1530 ккал., б 106 гр., в 141 гр., м 64 гр.

казано от RIKi на 15.01.15, 21:30:

Днес батериите ми нещо са на min :( Ще лягам скоро с цел по-бързо да стане утре и да съм обичайното си енергично аз :/

СПОРТ

1 час боди пъмп
без бягане :(

ХРАНА

закуска: кафе, 30 гр. овесени трици + 30 гр. слънчогл. семе (накиснати снощи) + 100 гр. извара, 15 гр. с. тахан
обяд: варен ориз 100 гр. (сурово тегло това), зелени маслини 100 гр., омлет от 2 яйца + 50 гр. лук
след тренировка: протеин
вечеря (план): задушен спанак, 10 гр. зехтин, 200 гр. извара
Общо: 1530 ккал., б 106 гр., в 141 гр., м 64 гр.

Спокойно, утрото е по мъдро от вечерта. ;)

16.01.15
15:45

Здравейте, подгответе се, това ще е един жизнерадостен пост :) Днес съм си пак нормално енергична, а и хубавото време навън допринася. Та:

СПОРТ

Бягане - 9 км за 58 мин.

Много съм доволна - без почивки (с 2 забавяния на темпото за вода), скоростта беше умерена, но така или иначе днес търсех издръжливост, не скорост. Неделя 10-те км. ме зоват :)

ХРАНА

закуска: кафе, 200 гр. к. мляко + 60 гр. овес и вода от снощи
след бягане: протеин
обяд: ок. 100 гр. пилешко от бут, 100 гр. боб със спанак на фурна***
вечеря (план): ок. 100 гр. пилешко от бут, зеле 300 гр. + морков 100 гр. + маслини 90 гр. + зехтин 15 гр.
Общо: 1550 ккал., б. 102 гр., в 143 гр., м 58 гр.

***Супер вкусна комбинация, никога преди не бях чувала за ястие от двете, но ги имах в хладилника (бобът - сварен предварително), пък аз съм от практичните дето храна НЕ изхвърлят и оползотворяват всичко :D Та двете неща в една тава с червен пипер и чаша вода (и разбъркване с любов) и стана екстра. :)

За първи път бягам толкова дълго без почивка, към края вече мозъкът ми изобщо беше изключил и си давах по инерция, стараех се да дишам равномерно и като цяло беше добро бягане. Може би можех още, обаче реших да се пощадя, за да ми починат днес и утре крачката (единият прасец ми е нещо леко схванат в момента, ама леко) и неделя да се раздам. Има ли случайно сред моите читатели (и фенове :D) някой бегач, който планира да участва на това? Аз ще си водя другарче за морална подкрепа, но за самото бягане компания нямам. И изобщо сред моите познати - ни един, с който да споделяме това хоби.

Остатъка от деня го посвещавам на четене, че и сесията наближава. Колкото по-ясно си виждам края на магистратурата, толкова повече осъзнавам колко ще ми липсва студентството. Ех, остарявам... :) Това си е пак с жизнерадостен тон казано, де, то всички ще остареем, пък аз за себе си се надявам да не е напразно.

16.01.15
17:04

Ако навлезеш в бегаческите среди ще видиш доста възможности за кросчета с хора от София, иначе във форума имаме бегачи само от Варна - Симо и Веси. Това обаче в ббтийм няма да стане, защото бягащите ползват 2-3 фейсбук групи.

Аз поддържам софийската агитка и ходя по тия събития, на това пропускам, че транспорта ми утече. :D

16.01.15
17:11

казано от EcreasAuthor на 16.01.15, 17:04:

Ако навлезеш в бегаческите среди ще видиш доста възможности за кросчета с хора от София, иначе във форума имаме бегачи само от Варна - Симо и Веси. Това обаче в ббтийм няма да стане, защото бягащите ползват 2-3 фейсбук групи.

Аз поддържам софийската агитка и ходя по тия събития, на това пропускам, че транспорта ми утече. :D

Мда :) Дани ти е казал общо взето всичко :)
Следи във ФБ, там има доста групи за бегачи, които се организират и бягат заедно. Доста е забавно и мотивиращо :)
Можеш да ходиш и на 5kmrun, който се организира всяка събота. Ще се запознаеш с доста хора. Tук във Варна си казваме, че сме като секта малко :D в кръга на шегата разбира се.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1