09.01.15
16:38
Здравейте,
Преди бях пълничка и тежах около 60-65кг, затова започнах да пазя всевазможни диети само и само да не слушам подигравки относно теглото си.След 2 месеца строг хранителен режим и никаква захар стигнах 42кг. Аз сам висока 1,57 но 42кг. ми стояха перфектно, но от страх да не напълнея отново продължавах да се лишавам от захар,тестени изделия и т.н. В момента нямам и 40кг. тежа средно между 38-39 и ям всичко но продълължавам да се ограничавам със сладкото и “вредните” храни от страх да не ми се подиграват отново. Изяждам 2-3 бисквити с шоколад и имам чувството че съм изяла 50. Искам някакви съвети как да кача 5-6кг. без после да изглеждам “пухкава”.
09.01.15
16:44
Строг хранителен режим? Не си никак точна.
За 2 месеца могат да се свалят повече от 20 kg само с безобразен и тотално нездравословен глад.
По най-бързия начин оптимизирай храненето си по отношение на качество и количество. Отдели време за четене и промени мисленето си за храната.
Какво да направиш? Като за начало:
- спираш да гладуваш
- започваш да се храниш с достатъчно храна (има как да бъде преценена ориентировъчно)
- стараеш се да максимизираш качеството на храната
- осигуряваш задължително достатъчно количество полезни мазнини в храната
- увери се, че приемаш достатъчно вода
P.S. Помисли си каква искаш да бъдеш - да си слаба или да изглеждаш добре. На около 40-42 kg със сигурност си слаба, но дали изглеждаш наистина добре? При това телесно тегло не виждам начин да си здрава - това отделно.
P.P.S. Прочети тази тема. Там има много неща за теб.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.01.15 17:02.