Otnosno povtoreniqta pri koremnata presa...

Темата е заключена.

10.02.04
20:37

Vaprosa e sledniq:Govoril sam s mnogo hora,koito se zanimavat otdavna s firnes i s kulturisti sa6to edni kazvat,4e e:nai-dobre da se pravqt 20-30 pvtoreniq za presata i ne trqbvalo pove4e a sa6to taka i bez tejest(te sa nad 100kla normalno za ko im e tejest:)))no kakto i da e stava vapros zw povtoreniqta ne za tejesta.drugi kazvat,4e e hubavo da se pravqt kam 100 presi i pove4e a i do otkaz???E koe vqrnoto???Za men pravilnoto e da se pravqt mnooogo presi i seki den a ne kakto nqkoi kazvat 4e 3 pati v sedmicata stigalo.Az li4no pravq seki den po 5x300 razli4ni uprajneniq i iskam da vi kaja 4e sam mnogo dovolen ot presata si i kato smakna na po-malko prosto ne 4uvstvam natovarvane taka,4e az mislq 4e nqma smisal ot po-malko a sa6to taka mislq 4e nqma smisal i ot tejest sled kato pravq tolkova mnogo.Ami tova e.Sega ste vii da vi 4uq :wink:

10.02.04
21:04

man vij sega za tova si prav ama s tejest nqma da ti e nujno da pravi6 po tolkova mnogo a s 30 kila na korema ili zad gurba ako ti e udobno 6te pravi6 po 70-100 no qki i taka 6te si pesti6 vreme spored mene az li4no si durja tejestta zad gurba nai mnogo me natovarva 8)  tova e moeto mnenie ti si re6ava6 ina4e :wink:

LU

10.02.04
22:36

Според мене най-добре е да се правят 2 упр за пресата-повдигане на краката от вис 3x25 и коремни3x30(обикновени или на абд.пейка,с тежест) в суперсерия.В многото повторения не виждам много смисъл освен ако не целиш издръжливост

Успех

11.02.04
15:47

Spored men s mnogoto povtoreniq se postiga i golemiq relef i to4no tova celq dalbokiq golemiq relef :wink:

11.02.04
17:29

С много повторения се постига голямо сдухване само. Коремните мускули са напречнонабраздени като бицепса, трицепса, гърба и т.н. е тогава защо ги смачкваш с толкова много повторения?

11.02.04
22:05

Вижте сега момчета, мускулите на коремната преса не се различават много от мускулите в повечето мускулни групи в тялото ( изключвам прасците и предмишниците ), така че аз ги тренирам като всеки друг мускул без да правя повторения до припадък. Помислете малко - кой от вас би тренирал бицепса си всеки ден ссъ 150 повторения до отказ ?! При първите ми тренировки и аз правех серии с безбройни повторения, но от тях просто нямам ефект. Сега не правя повече от 15 качествени повторения за серия и тренирам корема 2 пъти седмично, като всеки път смням тренировката. Вярвайте ми, ако правите повторенията като хората, няма да стигнете до 70-100 повторения. Един съвет - повторенията се изпълняват бавно и когато сгъвате гръдния кош към тялото, изпуснете целия въздух от белите дробове, тогава правия коремен мускул се съкращава на MAX и започва наистина да пари. Ефекта е още по - добър ако задържите контракцията за 1-2 секунди.
Успех !!!

12.02.04
17:54

Точно и много вярно Eclipse. Познавам хора които свалят без коремни преси и в краина сметка имат железни плочки след като махнат маста около корема и кръста.

13.02.04
09:56

Така е. Мит е, че каремната преса се развива само в упражнения, трениращи я директно. При почти всички упражнения със свободни тежести, коремните мускули се стягат изометрично, за да потдържат гръбначния стълб. Аз например, а и не само аз, почти винаги имам мускулна треска на крема след тежка мъртва тяга или клек. Също така адски разпространен мит е, че можеш да направиш леф само с голям брой повторения.

14.02.04
02:26

А да ви питам, като правя коремни преси немога да очаквам изчистване на мазнините, или ....? Защото до колкото знам немога, иначе съм чувал, че мога и се обърквам, защото аз знам, че чрез аеробни упражнения се премахват тези мазнинки :)

GR

14.02.04
10:22

dobre momcheta, vsichko koeto napisahte OK :) no nikoi nishto ne kaza za izpylneniqta. az lichno po nachina na izpylnenie moga da napravq 500 presi ili 50 koito da me natovarqt ednakvo, pri tova bez tejest.
i v interes na istinata 300 chisti koremni presi na men, lichno, sa mi nepostijimi

добре момчета, всичко което се написа ОК :) но никои не изказа нищо за изпълнението. аз лично по начина на изпълнение мога да напрая 500 преси или 50, като биха ме натоварили еднакво, без да използвам тежест.
в интерес на истината 300 чисти коремни преси на мен са ми недостижими.
та изпълнението, може би трябва то да се постави за разискване.
и все пак аз редувам преси, повдигания от вис и като за финал извиване с дъмбел или както там се наричаше, без почивка помежду, като го редувам в цикъл 2 или 3 пъти според това колко ме мързи  :lol:  и не правя почивки между сериите освен придвижването

LU

14.02.04
11:35

Chupo с преси мускулите ще изглежтат по-добре и ще са стегнати.
Докато с аеробика ще изчистиш пресата от мазнини,така 4е да се виждат тея мускули.

Успех

MM

14.02.04
21:52

Kvi sa tia 500 koremni presi?!? 6to ne gi napravite na 60% naklon… 20 6te napravite i 6te izpukate ako gi pravite ka4estveno (s di6ane i s otpuskane dokrai i zadurjane)
:arrow:  Slaga6 1 kofa na zamiata i 1 navisoko. Vruzva6 krakata i se provesva6 na niakoi lost i po4va6 da presipva6 vodata s….4aena luжi4ka.
:wink:

15.02.04
10:18

Пишете на кирелица че става грозно плс !!! За тоя найлон е смешно туй ! За повторенията ас съм на мнение че коремната преса иска тежест и по малко повторения примерно около 8-10 чисти.

по-здрави и успех

LU

15.02.04
10:38

Това за найлона е тъпо,не се излагайте.Има си специално измислени за целта термоколани,които не са толкова скъпи

MM

15.02.04
11:09

Kakuv e toia “найлон”, za koito govorite? Ne6to, koeto az li sum napisal?
P.S Sry, 4e pi6a kofti ama niamam fonetik o6te…

LU

15.02.04
11:12

Не бе не си ти,ама някой беше писал че ползва найлон като прави кардио или преси

EN

15.02.04
11:16

Преси с найлон??? КВО... Тъпо звучи...

Резбирам да тича човек с найлон, ок ама преси...

LU

15.02.04
11:19

Хаха това даже не е в тая тема,а в темата КОРЕМ :D
Преси с найлон съм виждал само един ИДИОТ да прави и при всяко сгъване шумкаше и всички във фитнеса се изпопукахме да се смееме :D

17.02.04
12:50

Momcheta, niama smisal ot mnogo powtoreniq.Lichno az sam go probwal.Po-dobre 20-30 w seriq s postoqnno naprejenie, otkolkoto 100-200. Ot towa samo bolki w krasta :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1