16.01.15
22:20
Здравейте, на 16 години съм и тежа 82 килограма, 180 съм висок и искам да стана около 75-76 килограма, ходя всеки ден на фитнес и правя кардио един час 30 минути пътека (10speed правя около 5 км) и 30 мин колело (изминавам около 17км), обаче нямам подходящ хранителен режим, бихте ли ми препоръчали такъв, защотото не мисля, че се храня правилно, сутрин ям две варени яйца, след фитнеса ям една ябълка около 18:00h а за вечеря ям нещо като грах,боб,леща,понякога пилешко филе или печена скумрия. Гледам да избягвам сладкото, тестяното а хляба съм го отказал напълно.
Темата беше редактирана от Yonislav Stamov на 16.01.15 22:21.
16.01.15
23:30
Здравей!
Можеш ли да напишеш подробно 2-3 твои дни?
Кога ядеш, какво ядеш и в какви приблизителни количества.
От това, което си написал, си представям:
- сутринта 2 яйца
- тренировка някъде към 16:30-17:00 ч (поправи ме, ако греша)
- 1 ябълка в 18 ч
- вечеря от бобови (понякога, тоест не се случва често - пиле/скумрия)
А ако това ти е ежедневие: приемаш прекалено малко калории, приемаш недостатъчно белтъчини и мазнини, имаш нужда от зеленчуци.
Освен кардиото, спортуваш ли нещо друго? Как точно тренираш - с каква честота?
17.01.15
00:26
Почти всеки ден ми е еднакъв ето по точно как ми минава денят.
Сутрин ставам в 6:30ч закусвам 2 яйца след това съм на училище от 7:30 до 14:00ч, през голямото междучасие гледам да си купувам някакъв плод, обикновенно мандарини, след това отивам на фитнес около 15:00ч и стоя до 17:00ч правя предимно кардио след като свърша с фитнеса се прибирам у дома и изядам една ябълка около 18:30ч, след това вечерям около 20:00ч и ето там е проблема, че незнам какво по-точно да ям и гледам да ям предимно храни с малко количество калории, като боб,леща, грах, а месо ям един-два пъти в седмицата, изчетох доста теми относно Хранителни режими, но немога да намеря подходящ за мен, дали да е НВД или другите типове. Освен кардиото спортувам футбол, но сега няма тренировки започват февруари, а кардиото го правя от Понеделник-Събота, Неделя почивка. Само да спомена половин час преди вечеря пия една чаша топла вода с две лъжици оцет, това помага ли?
Мнението беше редактирано от Yonislav Stamov на 17.01.15 00:34.
17.01.15
14:57
Не е нужно да се ориентираш към конкретен режим. Достатъчно е да си набавяш необходимите калории и хранителни вещества, за да се развиваш пълноценно.
Да, за да сваляш килограми, е нужно приети и усвоени калории да са по-малко от изразходваните, НО това не значи, че трябва напълно да избягваш калориите и да се стремиш да ядеш нискокалорични храни. Ако отидеш в другата крайност - да не даваш достатъчно на тялото за жизнените процеси, може да създадеш условия за здравословни проблеми.
Съветът ми е да увеличиш приема на белтъчини (още месо, риба, яйца) и полезни мазнини /зехтин (в салати), кокосово масло, краве масло (за готвене)авокадо, мазна риба, някои сурови ядки. Включвай ориз, картофи и други източници на въглехидрати.
Преди и след тренировка яж белтъчини, не я карай на ябълки :)
Имам един въпрос: как се чувстваш от сегашния ти режим от към тонус, енергия?
Опитвал ли си тренировки със съпротивление, които да натоварват мускулите ти? Собствено тегло, ластици, тежести.. Не прекалявай с кардиото. Повече кардио в твоя случай не значи по-добре.
17.01.15
15:51
От сегашният ми режим се чусвам доло горе добре, малко ми е изморено след кардиото но това е от бягането след това си се чуствам добре. Относно другите тренировки правя крака (бедрен разгавач лек преса) понякога дигам за ръце и другите неща не съм много наясно още, но мислех когато стана около 75-76 килограма да почна да тренирам другите части на тялото а кардиото да го правя примерно 2-3 пъти седмично. Имам един въпрос, какво мислите за храните относно ” вафлите Corny, бисквити BelVita, Bake rolls, musli вафлите, мляко Активиа” и другите подобни храни от който казват, че се сваля. Мога ли да ги ям или са излишни калории?Също така многото дъвкане на дъвки помага ли за отслабване пореди съдържанието на Фениланалин в тях?
Мнението беше редактирано от Yonislav Stamov на 17.01.15 15:53.
Бих те посъветвала да избягваш нещата в пакетчета, които рекламират като диетични :)
31.01.15
20:17
В момента съм около 180 см висок и тежа 78 килограма, колко калории трябва да приемам дневно за да слабея? И също така може ли някакъв режим за премахване на подкожните мазнини.
Мнението беше редактирано от Yonislav Stamov на 01.02.15 01:34.