18.01.15
14:26
Здравейте, имам болка в слабините, която продължава на горе към корема. Болката е в лявата страна, където имам операция от ингвиална херния преди 2 години. Имам операция и от дясната страна преди много време, като малък. Болката е от петък(от 2 дена). Петък тренирах крака и преса сутринта и ми нямаше нищо, но вечерта започна някаква болка и на другия ден ме боля цял ден. Днес ме боли по-малко, но все още си усещам,че нещо не е наред и чувствам слабост в тази област от ляво. Притеснявам се, дали може да се скъса пластината, която поставиха по време на операцията или е заради претоварване? До сега от операцията насам не съм имал тази болка. Болката е същата както беше преди да ме оперират. Само че по-слаба. Петък правих крака, преса, изкачване на стълби, скачане върху висок куб. Ще ходя на лекар, но съм доста притеснен и ми се иска да знам, от какво може да е
И какво друго може да е, защото лекарят беше казал, че няма възможност да се скъса тази пластина и да имам проблем с това място отново. Нямам подутина.. нищо
Мнението беше редактирано от nbstw на 18.01.15 14:31.
18.01.15
23:56
а да си се преглеждал за варикоцеле?
казано от Ivan Vasilev на 18.01.15, 23:56:
а да си се преглеждал за варикоцеле?
Ще попрочета, за какво става въпрос. Но има ли вероятност да се е скъсала тази пластина, която са слагали по време на операцията или това наистина няма, как да стане вече?
Иначе наистина може да е това, за което говориш, тъй като наистина не ме боли сутринта(каквито са симптомите) и започва да ме боли следобяд към вечер и така
Мнението беше редактирано от nbstw на 19.01.15 18:00.
Мисля, че е било заради натоварване. Не ходих на лекар. Вчера имах нещо дразнещо само, днес изобщо не ме боли. Потренирах си и не ме боли, чудя се дали да ходя ама като ги знам, какви са... Ще ми кажат вземи тези хапчета и това е
21.01.15
22:01
Аз все пак ти препоръчвам да отидеш на уролог и да се прегледаш. Ако е варикоцеле може да не ти създава никакви проблеми, но може и да не е толкова безобидно. Сам казваш, че си имал болка и е напълно възможно да е от това. А да не ти казвам пък, ако наистина имаш такова нещо, че ако не се вземат мерки има не малък шанс да останеш бездетен след години. То и сам можеш да се провериш, стига да знаеш какво търсиш. Не че е някаква философия...Когато скротума е отпуснат се опипай и виж дали може да усетиш наличие на необичайно много вени в торбичката. Най-често е точно в левия тестис (там, където каваш, че си имал болка). Ако усещаш такова нещо иди на уролог. Ако той го потвърди, тогава следва задължителен спермален анализ, за да се провери дали нямаш някаква аномалия предизвикана от варикоцелето. И ти препоръчвам - не отивай там, където те праща, а сам си избери къде да си направиш спермограмата. Най-добре в лицензиран инвитро център.