Към момента от къде мога да купя Глюкоза

19.01.15
11:59

Знам, че има теми за глюкозата, но от може би две седмици и повече търся по диетични магазини, Пикадили, Карфур, Health store и т.н. и няма. Просто вече не знам къде да търся. Преди съм си купувал от Пикадили, но сега няма. Изхвърлих опаковката на последната и не мога да се сетя за производителя. Кажете евентуално каде може да има. Най добре ще е да се работи с доставчик, защото таки или иначе обема за един спортуващ човек е повече.

19.01.15
13:15

казано от avirex на 19.01.15, 11:59:

...Кажете евентуално каде може да има. Най добре ще е да се работи с доставчик, защото таки или иначе обема за един спортуващ човек е повече.

Не виждам защо на един спортуващ човек му е нужна изобщо глюкоза, та чак и в повече...  Иначе, за да не е коментара ми извън темата, срещал съм глюкоза на прах в магазини за диабетици.

Течна глюкоза в бурканче съм виждал в Billa.
Глюкозата е стока с крайно нисък приоритет, но... всеки си знае.

19.01.15
13:48

От аптека, диетичен магазин също.
http://www.farma.bg/product/1276/glyukoza-glucose-sashe-x-75gr-chemax-pharma.html това от всяка аптека
http://parvomay.all.biz/glyukoza-burkan-g108457
http://bio.kasida.bg/gliukoza-techna-400-gr-17-9808.html
ето тази марка я има в Пикадили, около 2 лв, , не ми дава да сложа линка за глюкозата но марката е същата http://bilki.bg/soev-izolat-soev-protein-90-beltachini-1kg.html
Ако я пиеш след тренировка, може по-скоро да си навредиш. Ще си докараш инсулинов шок, а в дългосрочен период преддиабетно състояние.
Ако с нея заместваш захарта- абсолютно никакъв смисъл.

19.01.15
15:43

Става въпрос за глюкозата на пудра. Тази течната и аз съм я виждал. А това да я пия след тренировка са ми го казвали и съм го чел точно в този форум. Интересувал съм се за странични ефекти и тогава за такива не ми бе съобщено (относно предиабенто състояние и подобни свързани с кръвната захар). Имам много тънка талия и ханш. Искам да ги нъплня с нещо. Какво да правя???? Трябват ми калори. Талиятата ми 75 см. искам да я увелича, ям ям но просто не става. Сега като почнах да тренирам и търба ми се поразшири направо е грозно.

19.01.15
16:10

Какво по-хубаво от тънка талия?!!! Освен тънка талия с голям гръб! Maлкaта талия е предполага така хубавата V форма.
Напълни я  с мускули- с тяга! И упражнения за пояса. Видях ти снимките- много си хърбав като цяло и не е проблема в талията, а в ниското тегло.
Kласически примери за тънка талия :
http://www.bodybuilding.com/fun/images/2010/2010-best-olympia-all-time_e.jpg
http://www.bodybuilding.com/fun/images/2010/2010-best-olympia-all-time_g.jpg
Не мисля, че изглеждат особено зле.
Не се излагай с тази глюкоза.
Da, това е много популярен метод, но не мисля, че е разумен.
Ако ще ядеш повече калории, то яж протеини и мазнини, а не прости въглехидрати. Глюкозата в чист вид на гладно (при изпразнени гликогенови запаси в мускулите и черния дроб след тренировка) предизвиква бурен излив на инулин, в следствие на което нивата на кръвната захар рязко падат - хипогликемия. В най-добрия случай ще се замаеш, може да поприпаднеш малко, защото мозъкът се лишава от хранителни вещества. Ежедневно прилагано това упражнение ще доведе до всичко най-лошо за хормоналната ти система (Инсулинът е хормон ;) ), мозъчните ти клетки, бъбреците.
След тренировка яж храна или плодове, протеинови шейкове. Иначе малко количество декстроза  смесено с протеинов шейк, ще доведе до по-добро поддържане на нивата на кръвната захар. Но глюкоза в чист вид- никога. Проблемите са гарантирани.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.01.15 16:21.

казано от avirex на 19.01.15, 15:43:

Трябват ми калори. Талиятата ми 75 см. искам да я увелича, ям ям но просто не става.

Не ядеш достатъчно - това е цялата работа. Глюкозата не е оптимално решение. По-висок прием на енергия не значи непременно повече храна и определено не налага прием на глюкоза.

19.01.15
16:35

Благодаря Queen Cobra и Кольо.

Ще увелича хрането и дано стане работата най-накрая. Сега завършвам и не мога да си позволя много качествена храна и добавки и затова е тази работа с глюкозата. Като почна работа вече нещата ще са други.

Другото най важно което прочетох е за тягата. От нея освен в гърба доколкото разбирам расте и талията. Щом е така започвам да я правя редовно. До момента я избягвах защото се опасявах от контузии и я правих от време на време. Също така ме интересува и за тягата с дъмбели. Вкъщи имам и съм правил няколко пъти, но не знам дали е толкова ефективна колкто тази със щанга.

Друго за пояса, какво може да е ефикасно? Правил съм навеждане в страни с дъмбел и хиперекстенция.

19.01.15
16:37

За пръв път чувам някой да иска да си увеличава талията.

19.01.15
16:58

При мен проблема може би е в гръдния кош. Просто в края явно е по тесен от таза ми и затова талията ми е таква вдлъбната. Защото като напиш в  интеренет ектоморф, може би и най-слабите хора които ще излезнат реално края на гръдния кош и талията им са успоредни.

От вашият опит в залата и извън нея може ли да споделите дали мазнините наистина започват да се лепят по лесно след 23-24 година или това е мит с които се оправдават тези които немогат/искат да отслабнат.

19.01.15
19:17

След 30-35 бавно се запътваш към трапа. ;) По-кекав и по-дебел .Факт. Затова трябва да се тренира.
Не си увеличавай талията, а напомпай гърба и бедрата.

казано от avirex на 19.01.15, 16:58:

При мен проблема може би е в гръдния кош. Просто в края явно е по тесен от таза ми и затова талията ми е таква вдлъбната. Защото като напиш в  интеренет ектоморф, може би и най-слабите хора които ще излезнат реално края на гръдния кош и талията им са успоредни.

От вашият опит в залата и извън нея може ли да споделите дали мазнините наистина започват да се лепят по лесно след 23-24 година или това е мит с които се оправдават тези които немогат/искат да отслабнат.

Качи някоя снимка да я видим тази проблемна талия.

21.01.15
19:32

По магазините за хранителни добавки е много евтина.

Не се заяждам, а и темата е стара, но декстрозата си е баш и съвсем глюкоза /по повод на едно от горните мнения/

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1