Dream it.Wish it.Do it.!

Темата е заключена.
Прескочи до:

03.02.15
19:29

казано от Ники Асенова на 03.02.15, 19:20:

Може ли упражнения за паласки в домаяни условия?

Такъв мускул няма :) И упражнения за паласки няма. Диетата,  силовите тренировки и кардиото са това, което ще накара палските ти да намалеят. Не виждам да правиш първите 2. Гладуваш. Не тренираш цялото тяло. Липсата на фитнес не е оправдание- имаш цялото си прекрасно здраво тяло, което може да се движи и е универсален уред.
Покажи, че си  по-грамотна , моля те - парче се пише със А :)

Съгласна съм напълно с теб!!! Търпя критика,още се уча как да ям,г/д съм като бебетата проучвам и се уча от грешките си и наистина се опитвам... никак не е лесно

Мнението беше редактирано от Николета Асенова на 03.02.15 20:30.

Каква диета трябва да се спазва

Добро утро!! Как сте/? Станах към 8:30,праших упражнения за краката,дупе,корем! След това закуската-3лъжици овесени ядки с половин кофичка кисело мляко и половин лъжичка ленено семе :) сега ще си направя чай, а за обяд си приготвих вчера салата от аисберг,краставица,лимонов сок и 50грама ролца от раци :П

04.02.15
10:31

казано от Ники Асенова на 03.02.15, 20:28:

Съгласна съм напълно с теб!!! Търпя критика,още се уча как да ям,г/д съм като бебетата проучвам и се уча от грешките си и наистина се опитвам... никак не е лесно

1. ТИ НЕ СИ  бебе и НЕ СИ глупава, за да ти казва някой друг какво да правиш с живота си.Ти си малка -  ок, млада, но достатъчно зряла да вземаш решения сама. Почти пълнолетна си.
1. ТИ НЕ СИ дебела И НЕ СИ болна, за да спазваш диета. Теглото ти е в нормални граници, друг е въпросът дали това е активно тегло- от мускули, кости и органи или предимно от мазнини- нещо, върху което трябва да се работи в посока на първото- активно тегло.
Не си и болна - да речен от хепатит, или без жлъчка или бъбречна болест- за да спазваш някаква диета, която ограничава определени храни.
Това, което се опитваме да правим всички тук е- здравословно хранене.
Разнообразно и пълноценно, което не изключва цели хранителни групи. Беше ме питала в дневника ми какво би трябвало да се яде. Написах ти. Не съм го измислила аз. Засега това са утвърдени и доказани полезни храни, които трябва да присъстват в менюто ни. Не пропускай 3те основни хранения. Не изключвай цели класове храни от менюто си.
Виж последните страници в дневника на АЯ . Там доста акъл давахме.

Някакъв спорт какъвто ти харесва-тенис, баскетбол, прави комплексни тренировки във фитнеса или вкъщи или на лостове в парка. Движи се всеки ден-така ще ти дойде здравословен апетит.

Днес съм на рд и ще послушам съвета ти 1лъжичка от крема на тортата и не повече,но основно ще си ханпа няма да гладувам!!!
За училище съм си взела същата салата като за обяда,а за вечетя най-вероятно ще хапна на рдто картофи или ориз

Мнението беше редактирано от Николета Асенова на 04.02.15 12:23.

04.02.15
13:28

казано от Ники Асенова на 04.02.15, 12:23:

Днес съм на рд и ще послушам съвета ти 1лъжичка от крема на тортата и не повече

И защо само една лъжичка от крема на тортата, а не тъничко парче? Ами ако тортата е домашна? Ами ако Ти се прииска точно торта, ще е грешка да стоиш отстрани, да се лъжеш и да не ядеш? Стреми се да бъдеш нормален човек. Вредни храни няма. Вредно е количеството!

Мнението беше редактирано от Evidence на 04.02.15 13:29.

04.02.15
13:52

Да, но ако не може да се контролира, по-добре изобщо да не опитва и лъжичка.
Никой не е умрял без торта. Никой няма нужда от торта, ако си е хапнал добре. Тортата определено не е полезна храна.
Домашната е също толкова калорична и дори с повече масло и захар от купешките (те често се правят със заместители - нискокалорични).

04.02.15
14:17

Точно защото не може да се контролира трябва да яде по малко без да си забранява. Иначе контрола е до време, след това става неконтролируемо.

В краина сметка хапнах и не съжалявам!! Искарахме си страхотно и дори си позволих алкохол и по-точно червено вино!! :)

Днес съм по-рано на училище от обикновенно и затова хапнах 2варени яйца и след малко пилешка супа.За училище-салата от аисберг,2ролца от раци и половин краставица,ябълка и шише вода!! :)

Вечеря-пилешка супа; и чаша топло мляко с лъжичка мед!!

05.02.15
19:49

Здравей от мен!
В интернет има много лъжливи упражнения за “паласки” които могат да ти докарат само разширяване на мускула там и увеличение, ако се прекалява с тях. От опит от приятеля ми знам, че можеш да напомпаш така наречените паласки, защото мускула отдолу си се развива и то много лесно.
Хапвай си нормално, тренирай си коремчето и така наречените любовни дръжки ще си отидат на море.
Припи ми се мляко с мед и канела...

казано от S.R. на 05.02.15, 19:49:

Здравей от мен!
В интернет има много лъжливи упражнения за “паласки” които могат да ти докарат само разширяване на мускула там и увеличение, ако се прекалява с тях. От опит от приятеля ми знам, че можеш да напомпаш така наречените паласки, защото мускула отдолу си се развива и то много лесно.
Хапвай си нормално, тренирай си коремчето и така наречените любовни дръжки ще си отидат на море.
Припи ми се мляко с мед и канела...[/q
Благодаря!!!! :)

05.02.15
21:57

казано от S.R. на 05.02.15, 19:49:

Здравей от мен!
Припи ми се мляко с мед и канела...

Т’ва пък за пръв път го чувам... Виждала съм всички мъже във фитнеса, които имаха страшни преси, да си правят наклони встрани с големи килограми, пък никой не беше напомпан там, даже напротив...

Може би всичко е индивидуално или ? И според мен с правилното ХРАНЕНЕ и УПРАЖНЕНИЯ ще се постигне прогрес...

Добро утро! :) Как сте? Сутрешна тренировка;
Закуска-ябълка със кисело мляко
Обяд-пилешка супа,портокал,кашкавал
Следобед-салата от 1морков,малко аисберг и 35грама ролца от раци
И един въпрос солетите вредни ли са,от няколко дни ми се хапват,но не смея да ям :ДД :)

вечеря -1яйце и ябълка

Нали правите разлика между мускул и мазнина?
Мазнината не е мускул и мускулът не е мазнина.
Мазнината не може да се превърне в мускул (и обратното)! :)
Правейки упражнения, с които действате върху мускулите, вие всъщност подпомагате за изгарянето на излишните мазнини (разбира се, при условие, че е съчетано и с подходящ хранителен режим).
Ако “помпате” нещо, то това са мускулите, а не мазнините.

З-прясно мляко с банан
О-салата от бяло месо и царевица
Следобед-Смути
И може би за вечеря-крем супа от картофи

09.02.15
11:02

Солетите не са вредни -  приеми ги, че са по-скоро сухар - брашно, мая, вода, сол и мазнина (май не всички имат мазнина).
Нищо страшно. По-калорични са от хляба. Ако дори не ядеш хляб, защо да ядеш солети?

ЕЕЕе не можах да се сдържа и хапнах сладко...шоколад

Добро утро,как сте? Днес пропускам тренировка...,но нищо :)
Закуската и обяда ще са в 1,понеже съм по-рано на училище :ДД
Ще хапна от страхотната крем супа от картофи и моркови,която мама вчера направи!! Много е вкусна.Дори напоследък це зарибих по различните супички и ще и кажа за срядата да направи отново крем супичка,но може би от гъби например :) За училище ще си направя смути а за вечеря околко 100грама варено месо със царевица :Д Ще гледам да изпия поне 2литра вода,но имах въпрос понеже съм чувала,че от прекаленото поемане на течности претоварваме бъбреците,това вярно ли е и какво колкичество е добре да се поема ежедневно :) , благодаря и приятен ден на всички!!

10.02.15
09:34

Тялото може да усвои 500 мл вода на час, но това е крайна мярка-ако си в крайни условия- пустиня, преходи и пр. Приема се за здравословно 30 мл на килограм тегло - но това е по-скоро задължителният минимум.
Храниш се крайно малко и непълноценно.  Липсват ти всякакви мазнини и имаш поне 5 пъти по-малко белтъчини от здравословния минимум - 0.8 гр на кг телесно тегло. В зеленчуците и плодовете има много малко макронутриенти- повечето въглехидрати са фибри, които не се усвояват и не дават енергия и от своя страна “пречат” на фруктозата в тях да се усвои. Плодовете и зеленчуците са гарнитура, а не виждам при теб основното ястие.

Добре благодаря , ще увелича дозата крайно време е да се вслушам в теб !!! И благодаря за всичко :*

Мисля,че е време да разкажа повече за себе си и за своя начин на живот!! Казвам се Николета и съм на 17,от София.Винаги съм имала проблеми с килата още от малка.Като бях малка бях пухкаво дете,засъжаление обвинявам родителите си а и себе се,затова,че още от малка не ме записаха на спорт...а вместо това аз си лежах и папках.Никога не съм била активно дете,дори и да ми се е искало,заради проблемите с очите.Попаднахме на една лекарка,която заради големия диоптер(на лявото 4,дясно 6)ми забрави да играя физическо от 1та така до 7клас.Винаги ми се е искало и аз,като останалите да играя на народна топка или да скачам на въже,но това ми беше забранено(защото по нейни думи-ще ми се отлепи ретината).Та така придобих това невежество към спорта още от малка... Затова съжалявам най-много

Пика в моя проблем с килограмите беше 7-8клас разбира се през лятото,когато на село баба(да почива в мир) редовно ни пържеше картофки(затова и сега не мога да ги погледна),дори мога да кажа всеки ден,имаше и пържени кюфтенца,сладко,солено и така в началото на 8клас достигнах 72кила :( срам ме е от това,тежеше ми всичко мразех се бях подтисната(не,че сега не съм) правеха ми чести изследвания,имах главоболие,болки в корема,дори се съмняваха,че имам диабет...някак на своя глава реших да променя това(1вия учебен срок бях 1ва смяна и се прибирах умряла от глад,взимах 4-5филии бял хляб и ги мажех убилно с маргарин,шпек,кашкавал.)добре,но след това реших,че не мога да продължавам така и спрях хляба,започнах да правя упр.в къщи и успях закратко да сваля 12-13кила,появиха се и стрии естествено и така от тогава теглото ми варира.В момента тежа 51-52кила(ще добавя и мерки),като не консумирам хляб от доста време,няколко години,не пия и газирано..както и преди казах проблема ми е сладкото не мога да го спра,а и акоо реша рекордът ми е месец,след това наваксвам

Апетит нямам от 5ян.миналата година,когато почина баба,някак реших,да гладувам,и знам,че съм избрала най-лестният възможен вариант,не се орправдавам напротив опреквам се всеки ден , знам,че има ли желание има и начин и ,че най-лесното е гладът,който ще съсипе всичко в теб!!Обещах си тази година да е различна и да се старая да работя за себе си и за своето здравее! И благодарение на вас,които ме съветвате и мотивирате искам да се променя..

Добро утро как сте?
З- банан и половина
О-бяло месо със царевица, 4 парчета кашкавал и 2филе
С-смути от прясно мляко и половин банан
В-крем супа от спанак,картофи и моркови
*добавям за вчера 2л вода и един банан,защото ги забравих
до сега изпих поне 1,5вода

Мнението беше редактирано от Николета Асенова на 11.02.15 12:31.

11.02.15
09:50

казано от Ники Асенова на 10.02.15, 10:55:

.Никога не съм била активно дете,дори и да ми се е искало,заради проблемите с очите.Попаднахме на една лекарка,която заради големия диоптер (на лявото 4,дясно 6)ми забрави да играя физическо от 1та така до 7клас.
Та така придобих това невежество към спорта още от малка... Затова съжалявам най-много

Още вчера исках да ти пиша, но не намерих време.
Чудесно е, че си споделила тези неща, защото е добре да знаем защо правиш това, което правиш със себе си , защо въпреки всичките съвети продължаваш със своите идеи да се самобичуваш и наказваш чрез храната.
За горното - и аз съм така. Никога не съм била активна, напротив. Аз съм си била мързелив тип и сега също :) Бях мека и тромава, винаги последна в спортните резултати и никога няма х желание за отборни игри. + изпитвам някаква фобия от летящи към мен топки.
НОООООООООО.... човек се променя. Сам. По вътрешно убеждение. Тренирането и хубавата храна стават част от живота ти. Неусетно.
Аз също имам порядъчно късогледство - 4 диоптъра с идеята че са по-скоро -4.5 и голям астигматизъм. Наследила съм от майка ми лошото зрение, тя има и глаукома и получи отлепване на стъкловиднотото тяло. Мисля, че засега последните нарушения не са се проявили.
Ноооо... това не ми пречи да тренирам. Да, пазя се донякъде, не се насилвам с големи тежести и максимални напъни. Ретината не се отлепя просто така. Консултирай се със истински специалист, който да ти каже какво е положението.
Леките тренировки със сигурност няма да навредят, дори може да помогнат с подобряване на кръвоснабдяването,  по-добро състояние на съединителната тъкан.
За храната- само от теб зависи да приемеш храненето като нещо нормално, в което не е нужно да вкарваш емоции. Също както дишането и ходенето до тоалетна. Храненето е съвсем нормален физиологичен процес.
Чела съм, че хората с хранителни разтройства ( булимия, анорексия и пр. ) имали проблем с това, че не могат да различат емоциите си от глада. Някакво физиологично нарушение в химията на мозъка. В смисъл, че когато са тъжни, ядосани и пр. изпитват и глад.
При теб пък има проблем, че нямаш апетит. Това също е свързано с емоциите ти. Така че- работи съзнателно и насочено в тази посока- да си по-стабилна психически и емоционално.
Горе главата -  направила си първата крачка. Продължавай с малки крачки напред. ОБРАЗОВАЙ СЕ, опознавай собственото си тяло. Опознавай храната. Тя не е враг, нито приятел. Просто е необходима. В точните дози.

Благодаря,че продължаваш да вярваш в мен,че ме насърчаваш и продължаваш да ме търпиш,за мен това значи много!! Искренно ти благодаря,ще прочета всичко,което може да ми помогне за да променя начина си на мислене и живота си!! :*

Добро утро,как сте ? :) Менюто ми за днес отново ще се оскъдно :
З:спаначена крем супа с картофи и моркови;(дрте неща ще ги добавя по-късно)
Ще бъде оскъдно заради проблемите с корема (ходенето до тоалетната) така отново споделям това ,защото единствено кога взема разхлабителни бонбони мога да ходя нормално,което не е нормално!! Четох какво ли не за запека и споделих с приятели те ме посъветваха за какви ли не неща които обаче на мен не ми деистват.. :( Замислих се дали това не е от малкото количество храна , но като цяло когато си позволявам събота и неделя да ям доста , дори тогава не виждам разлика.. поемам доста течности околко 2литра вода на ден,пия доста прясно мляко,кисело,ленено семе,овесени ядки, и отново нищо.. Близка,която не поема много калории на ден и дори понякога когато е гладувала ми сподели,че независимо от това си ходи всеки ден до тоалетната и няма проблеми,аз обаче имам. Обмислям варианта да си купя пробиотици или може би сиропа Дуфалак(чувала сум,че помага) и даноо помогне

12.02.15
10:51

Ники, от малкото количество храна е. Аз, когато си гладувах, беше същото. Няма как да се оправи за ден/2, като ядеш повече. Ще мине малко време. Трябва да имаш много зеленчуци в менюто си, за да се пооправи перисталтиката. За лененото семе вече ти казах - 1с.л., може и две на 2 приема, запарваш с вода, да покисне, изпиваш и водата, изяждаш и семето. Това е най-ефективно, без да има разни хапове. Друго, което ще ти помогне е киви, круши. Най-вече зеленчуците - на всяко ядене. Включи като закуска овесени ядки малко, също е добре. Избягвай солети, сухари и всичко, което “запича”. Супите са добра идея. Аз бях много зле, със всичките неща, които ти изредих стана обратното - редовно посещение (не прекалено, де), тъкмо не ти е тежко, чувстваш се по-добре. Хапчета не ти препоръчвам. С по-продължителната им употреба е малко като поговорката “вместо да изпишем вежди, да не извадим око”... Прави червата лениви.

Съжалявам за баба ти! Уви, животът е такъв, че в даден момент губим любими хора! Страшно е, защото за разлика от много житейски ситуации, просто няма какво да направиш. Винаги можеш да си навредиш, но това е грешка, помисли си какво би искала за теб твоята близка? Да се съсипеш? Съмнявам се. Видимо си чувствителна, но опитай да си малко по-хард в живота. Тепърва ти предстоят всички сблъсъци. Наш е изборът как ще отиграваме различните ситуации в живота, независимо колко болка ни причиняват. И тук идва разликата между хората. Дали ще наведеш глава или обратното, ще я вдигнеш високо и ще продължиш с достойнство. Това не значи, че не ти е мъчно, че не скърбиш. Но кому помагаш вредейки си? Недей.

Едно предложение. Седни си напиши едно меню за 4-5-7 дни. Постни го тук, дай да видим и да сметнем какво-що и го спазвай стриктно. Тъкмо няма да се чудиш всеки ден. Организирай нещата в началото, докато добиеш добър навик, според мен ще помогне.

Поздрави! :)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 12.02.15 10:54.

12.02.15
11:05

Подкрепям! Пробвай с предварителен план за храната и тренировката.
50 + кг човек си, а ядеш като за 30 кг. Не си дори закръглена, просто имаш нужда от повече активност.
Включи някакво движение- нещо, което да усетиш на следващия ден.

Не смесвай прясното мляко с плодове.
Виждам, че наблягаш на банани- да, Файърчето също набляга, но прави 1000 клека + силова тренировка + кардио.
Мазнини - това ти липсва напълно. Нормално е грам на килограм тегло  - поне 50 гр на ден- и животински и растителни, а не само едното.

Протеин- поне грам на кг - жизнен минимум е това - в 100 гр сурово месо има 15-20 гр.,  така че сметни как да набавиш останалото.
В едно цяло яйце размер М- ок. 5-6 гр, в размер L- 7-8гр.
В млякото (прясно или кисело) 3-4 гр /100 мл.
Хич не гледай в зеленчуците- като картофи, моркови или зеле -  някакви 1-2-3 гр на 100 гр сурово, повече от 200-300 гр зеленчуци едва ли ядеш на ден, така че почти не ти помага този протеин. Те се ядат заради другите им полезни съставки.

Cloud in my shoe Благодаря за съвета,когато се прибера ще изготвя меню и ще по постна за да видите дали ще е добро :* :D надявам се този проблем да е само временен и да работя за да го променя :* Поздрави!!

Кобричка ти си незаменима,няма втора :* и да и аз съм съгласна с мнението ти за бананите,пък те са и нешесте и култористите ги ядат,мога ли да приемам по-един банан на ден/?Това с млекото и плодовете не го знаех,като цяло може и от това да са ми се инфекцирали пъпките отново,фори мислех,че може да е от мандарините.. Имам проблем със смесването на храните,после имам киселини и не знам кои храни трябва да се комбинират.. Благодаря,за съвета с яйцата :D

За вечеря кисело мляко Елена 3,2% и бисквити

За меню:
14.02.2015:
закуска - овесени ядки, ленено семе, кисело мляко, ябълка
обяд: 2/3 яйца, 50гр. сирене, салата със зехтин и лимонов сок
следобедна (ако ти се яде) - 20-30гр. ядки/кисело мляко
вечеря -  150-200гр месо на фурна/скара+зеленчуци на скара/задушени
ако си гладна после - примерно извара
!!!!!!!

Мнението беше редактирано от Николета Асенова на 12.02.15 21:15.

Това е новата ми придобивка :) Мн се радвам и нямам търпение да го изпробвам има и диск с упражнения

Това съм аз преди около 3седмици,когато ходех на фитнес,сега обаче ще правя тренировки вкъщи с мултитренежора,някакви съвети за този уред,заслужава ли си парите изобщо??

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1